Νέα

Χρηματοληπτική ικανότητα Ελληνικών Τραπεζών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 380
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Όχι..
Κανονική κατάθεση είναι όπου το επιτόκιο είναι υψηλότερο γιατί η τράπεζα μπορεί να έχει "κλειδωμενη" την κατάθεση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να εμφανίζει μεγαλύτερη κεφαλαιουχική επάρκεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα...
Σημειώνω ότι μπορείς να κάνεις ανάληψη από προθεσμιακή κατάθεση και πριν τη λήξη της προθεσμίας αλλά πληρώνεις πέναλτυ...
Σκέψου το σαν το ακριβώς αντίστροφο του δανείου με χαμηλό σταθερό επιτόκιο για δεδομένο χρονικό διάστημα που χορηγεί η τράπεζα αλλά σου χρεώνει πέναλτυ αν προεξοφλήσεις...

Ομόλογια είναι χρεώγραφα που είναι ουσιαστικά η "μετοχοποίηση" ενός δανείου...

Τί μου το θύμισες τώρα και έχω ομόλογα ετβα τα οποία δεν θα καλυφθουν αν πέσει έξω η πειραιώς...(χλωμό αλλά you never know)...

Κι εγώ κάτι ετήσια ομόλογα ΕΤΒΑ έχω πάρει και δεν ξέρω τι να κάνω...Μπορείς να τα σπάσεις αν θέλεις και να τα βάλεις σε προθεσμιακή (το ρώτησα) αλλά θα πάρεις χαμηλότερο επιτόκιο. 

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Τα ΕΤΒΑ υπαρχουν ακομη ?

δεν τα εχω ακουσει εδω και παρα πολυ καιρο .....

τι επιτοκιο εχουν ?

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
ΤΕΧΝΗΤΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Η πολύκροτη παγκόσμια οικονομική κρίση, είναι στην πραγματικότητα τεχνητή, ώστε να επιτευχθεί μαζική αφαίμαξη των καταθέσεων και των οικονομιών των μικροαστών σε όλο τον κόσμο.
Το σχέδιο είναι απλό και παγκόσμιο. Όπως λέει και ο Μπαρόζο, μία παγκόσμια λύση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Η πρόκληση για τη Νέα Τάξη ήταν να μαζέψει μαζικά τις οικονομίες των πολιτών σε όλο τον κόσμο.
ΒΗΜΑ 1: Οι καταθέτες βάζουν τα χρήματά τους στις τράπεζες.
ΒΗΜΑ 2: Οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα χρήματα των καταθετών για να βγάλουν κέρδος.
ΒΗΜΑ 3: H Nέα Τάξη ανοίγει επενδυτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν να αγοράζουν για λογαριασμό των πελατών τους μετοχές διαφόρων εταιρειών σε όλο τον κόσμο.
ΒΗΜΑ 4: Οι τράπεζες ρίχνουν ή και μηδενίζουν τους τόκους που δίνουν στους πελάτες-θύματα για τις καταθέσεις τους.
ΒΗΜΑ 5: Oι τράπεζες προτείνουν επενδυτική μορφή αποταμίευσης των χρημάτων των πελατών τους μέσω "επενδυτικών" προγραμμάτων.
ΒΗΜΑ 6: Οι πελάτες δέχονται.
ΒΗΜΑ 7: Oι τράπεζες αναθέτουν την επένδυση των καταθέσεων στις επενδυτικές εταιρείες που αγοράζουν μετοχές σε ελεγχόμενες εταιρείες.
ΒΗΜΑ 8: Oι μετοχές χάνουν ξαφνικά την αξία τους.
ΒΗΜΑ 9: Οι καταθέτες χάνουν τα λεφτά τους.
ΒΗΜΑ 10 (AKΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ): Xάνουν και οι τράπεζες το σύνολο των χρημάτων τους και κλείνουν με απο γενικευμένο ΚΡΑΧ, οπότε χάνονται όλες οι καταθέσεις.

Welcome to LIAKO NEWS

player george

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
λαμογιααααααααααααααααααααααααααα..
τελευταια ατακα του ανδριανοπουλου στον σκαι..
οσοι αγορασουν τωρα θα γινουν παμπλουτοι στο μελλον..
ΧΟΥ ρε καριοληδες..
τα ιδια ελεγε & ο κολγκειτ..
Το είδα και εγώ στον ΣΚΑΙ. οι αλήτες αυτά βγαίνουν και λένε και εμείς τους ακούμε. :jerking:
Ο Ανδριανόπουλος λοιπόν θα μας κάνει όλους πάμπλουτους με της συμβουλές του! :headbang:
Λαμόγια χίλιες φορές. :birdman:

Επισκέπτης
Το είδα και εγώ στον ΣΚΑΙ. οι αλήτες αυτά βγαίνουν και λένε και εμείς τους ακούμε. :jerking:
Ο Ανδριανόπουλος λοιπόν θα μας κάνει όλους πάμπλουτους με της συμβουλές του! :headbang:
κρεμαλες στο συνταγμα ΤΩΡΑ..

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.877
Πόντοι
42.697

Και η άλλη η τσόντα, η σάυρα ο Αυτίας μόλις τον είδε προχθές οτι τον ξεθάψανε (τον Ανδριανόπουλο) και άρχισε να λέει μαλακιες, έσπευσε να τον φέρει αμέσως στην γαμοεκπομπή του (μη χάσει) να πει τις μαλακιες του και εκεί....
αυτή τη γαμοεκπομπή βλέπουν όλες οι γριες και οι γέροι ανά την επικράτεια και τρέχουν στις τράπεζες να σηκώσουν τα λεφτά τους για να τα βάλουν κάτω απο το στρώμα στο σπίτι...

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Ο Ανδριανόπουλος είχε εμφανιστεί πριν απο 2 εβδομάδες στον Αντ1 στις ειδήσεις με τον Εισαγγελάτο και είχε πεί οτι δεν πρέπει οι κυβερνήσεις, και πιο συγκεκριμένα οι ΗΠΑ, να επέμβουν στην κρίση μειώνοντας επιτόκια ή μοιράζοντας λεφτά με κάποιο τρόπο.

Το παλικάρι δεν είναι κακός κατά βάθος. Είναι επικίνδυνος  :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea:
Αλλά αφού την γλύτωσε όταν ήταν βπυλευτής και υπουργός τίποτα δεν τον σταματά  :booty: :booty: :booty: :booty: :booty: :booty: :booty:

player george

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Ο Ανδριανόπουλος είχε εμφανιστεί πριν απο 2 εβδομάδες στον Αντ1 στις ειδήσεις με τον Εισαγγελάτο και είχε πεί οτι δεν πρέπει οι κυβερνήσεις, και πιο συγκεκριμένα οι ΗΠΑ, να επέμβουν στην κρίση μειώνοντας επιτόκια ή μοιράζοντας λεφτά με κάποιο τρόπο.

Το παλικάρι δεν είναι κακός κατά βάθος. Είναι επικίνδυνος  :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea:
Αλλά αφού την γλύτωσε όταν ήταν βπυλευτής και υπουργός τίποτα δεν τον σταματά  :booty: :booty: :booty: :booty: :booty: :booty: :booty:
Πράγματι αυτοί οι τύποι είναι επικίνδυνοι!!!

Επισκέπτης

συντεκνε για διαβασε..

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Τον είδα τον Γιώργη χθές :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Το κακό είναι οτι βλέποντας κάτι τέτοια ΕΚΠΟΜΠΕΣ τελικά δεν σου μένει να σκεφτείς οτι τα πάντα είναι οργανωμένα και μάλιστα τέλεια.
Μην αρχίσουμε πάλι για Zeitgeist και Endgame κλπ κλπ, αλλά ρε γαμώτο άσχημη τροπή έχουμε πάρει ως ανθρωπότητα  :(

player george

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Μα είναι να τρελαίνεσαι, εδώ κινδυνεύουμε να χάσουμε αποταμίευσης μια ζωής και έρχεται ο Ανδριανόπουλος και λέει να επενδύσουμε στο χρηματιστήριο να γίνουμε όλοι πάμπλουτοι. Έλεος ρε πούστη.  :headbang: :headbang: :headbang:

Επισκέπτης
Τον είδα τον Γιώργη χθές :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Το κακό είναι οτι βλέποντας κάτι τέτοια ΕΚΠΟΜΠΕΣ τελικά δεν σου μένει να σκεφτείς οτι τα πάντα είναι οργανωμένα και μάλιστα τέλεια.
Μην αρχίσουμε πάλι για Zeitgeist και Endgame κλπ κλπ, αλλά ρε γαμώτο άσχημη τροπή έχουμε πάρει ως ανθρωπότητα  :(
γι' αυτο λεμε..
ΓΑΜΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ..

Συνημμένα

• 0.jpg
    0.jpg
    39,7 KB · Εμφανίσεις: 14

player george

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Και ξέρεται είναι ικανοί βγαίνοντας στα κολοκανάλια τους να μας λένε επενδύστε στην τάδε μετοχή ``που θα έχουν ήδη αγοράσει αυτή σε πιο χαμηλή τιμή`` :birdman: για να έχετε μεγάλο κέρδος, :jerking: και κατόπιν αυτοί να πουλάνε και να μένουμε εμείς με τα χαρτιά (παπάρια μας) στο χέρι! :headbang: Α ρε Παπαδόπουλο που χρειάζονται τα λαμόγια. Χούντα και πάλι χούντα σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. :rockon:

Επισκέπτης
Και ξέρεται είναι ικανοί βγαίνοντας στα κολοκανάλια τους να μας λένε επενδύστε στην τάδε μετοχή ``που θα έχουν ήδη αγοράσει αυτή σε πιο χαμηλή τιμή`` :birdman: για να έχετε μεγάλο κέρδος, :jerking: και κατόπιν αυτοί να πουλάνε και να μένουμε εμείς με τα χαρτιά (παπάρια μας) στο χέρι! :headbang: Α ρε Παπαδόπουλο που χρειάζονται τα λαμόγια. Χούντα και πάλι χούντα σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. :rockon:
εξυπακουεται οτι αυτο κανουν ρε φιλε..δεν θελει & πολυ σκεψη..προτιμω τις κρεμαλες-γκιλοτινες στο συνταγμα απο την χουντα..

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Αν δεν είδες την χθεσινή εκπομπή του Αυγερόπουλου έχασες το πιο σημαντικό απο όλα.
Που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι οτι απλοί πολίτες πιάστηκαν κορόϊδα απο τις τράπεζες.

Όμως οι πολίτες αυτοί ήθελαν να πιαστούν κορόϊδα ή ήταν τόσο τέλειες οι μέθοδοι των τραπεζών?? Αν κοιτάξουμε λίγο στο πρόσφατο παρελθόν μας, χρηματιστήριο το 1999, ίσως και να διαπιστώσουμε οτι οι τράπεζες και γενικότερα όσοι διακινούν χρήμα ναι μεν δεν είναι αθώοι αλλά δεν φταίνε εξ ολοκλήρου αυτοί.
Πάνω από όλους φταίει ο καταναλωτής που παρασύρεται και δεν βάζει σε μια προτεραιότητα τις ανάγκες του και δεν εκτιμά μέχρι που μπορεί να απλώσει το παντέρμο το χεράκι του για να κρεμάσει το παντέρμο το καλαθάκι του.
Γιατί απο όποια πλευρά  και να το δούμε η 15μετρη MERCEDES των 500.000 ευρώ είναι ωραίο αμαξάκι. Εαν τώρα εγω δεν έχω τα λεφτά, ούτε να την αγοράσω αλλά ούτε και να την συντηρήσω, και τα δανειστώ απο μια τράπεζα.... γιατί να φταίει η τράπεζα και οχι η μαλακία που με δέρνει??

Σε αυτό που γράφεις λοιπόν. Άσε τον κάθε μαλάκα να λέει οτι θέλει.
Μπορεί να έχει κάθε συμφέρον να σε παραπλανήσει για να σου φάει τα λεφτά. Κάλλιστα όμως μπορεί αυτά που λέει να τα πιστεύει, αυτή να είναι η πραγματικότητα για το ταπεινό μυαλό του. Απο την στιγμή που είναι δικά σου τα λεφτά εσυ παίρνεις την απόφαση και μόνο εσυ είσαι πλέον υπεύθυνος.

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
 πααααααλι ο μαλακας φταει???????????????

Φυσικα και φταινε οι τραπεζες γιατι γαμηθηκαν να επενδυουν στα ακινητα!!

Ολα σχεδον τα δανεια εχουν ως εγγυηση ακινητα (μιλαω για επιχειρηματικα και ΜΕΓΑΛΩΝ επιχειρησεων)!

Η τραπεζα επρεπε να κανει σωστη διαχειριση κινδυνου αφου υποτίθεται οτι τα στελέχη της ειναι σωστοι διαχειριστες χρηματος για αυτο και ο μικροκαταθετης, που δεν ειναι υποχρεωμενος να εχει Phd απο το Χαρβαρντ, εμπιστευεται τα λεφτα του στην Τράπεζα!!

Τωρα χανεται η εμπιστοσυνη και καταρρεουν (σαν κουράδες) ολα μαζι  ομολογα μετοχες ακινητα.

Ας μας αφησουν στο φιναλενα δανειζουμε απευθειας τα χρημματα μας στις επιχειρήσεις. Θα εχουμε μεν μεγαλο ρισκο αλλα μεγαλύτερη προσδοκωμενη απόδοση !!

προς το παρον ξοδεψτε γιατι γαμιομαστε !!

ΥΓ Τωρα αντι να παμε στην Ευρωπη ως στελεχη θα ξεκινησομε για Κινα-Ινδια ως εργατες!! Το πολυ πολυ να βαλουμε και μέσο την Φιλιπινεζα μας να μας παρει υπηρετες στις Φιλιπιννες.

YG2 παραδειγμα

www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=3299120]Οι πιστώτριες τράπεζες χρηματοδοτούν την Altec[/url]

Με τα λεφτα μας μαλακιζονται οι Τραπεζες αλλα τι μπορει να κάνει ο κακομοιρης ο καταθετης?????

και επειδη ΔΕΝ θα διαβασετε το λινκ αντιγραφω

Σημειωτέον πως θεωρείται απίθανο μέρος της έκτακτης χρηματοδότησης να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των οφειλών προς τον ΟΤΕ με αποτέλεσμα το μέλλον της Altec Telecoms να συνεχίζει να φαντάζει αβέβαιο. :idiot: :idiot:

stevestar

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
1
Εχετε αναρωτηθει τι σημαινει εγγυημενες καταθεσεις? Το κρατος εγγυαται οτι οι καταθεσεις σας δεν θα χαθουν σε περιπτωση που βαρεσει κανονι μια τραπεζα, ομως σε τετοια περιπτωση οτι ρευστο εχει η τραπεζα σιγουρα θα χαθει. Αρα ποιος θα σας δωσει τα χρηματα σας? Το κρατος δεν μπορει να τυπωσει χρημα και να κυκλοφορησει στην αγορα καθως αυτο γινεται πλεον μονο απο την ευρωπαικη ενωση, επομενως η λυση ειναι οτι θα εχετε χαρτια του δημοσιου στα χερια σας που αποδεικνυουν το ποσο που εχετε αλλα οχι ζεστο χρημα. Τα μειον της περιπτωσης αυτης ειναι οτι ολες οι συναλλαγες σας θα γινονται πλεον μεσω συγκεκριμενης τραπεζας η τραπεζων και δεν θα μπορειτε να κανετε τιποτα που να μην φαινεται νομιμα (τερμα δηλαδη το μαυρο χρημα).

player george

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Αν δεν είδες την χθεσινή εκπομπή του Αυγερόπουλου έχασες το πιο σημαντικό απο όλα.
Που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι οτι απλοί πολίτες πιάστηκαν κορόϊδα απο τις τράπεζες.

Όμως οι πολίτες αυτοί ήθελαν να πιαστούν κορόϊδα ή ήταν τόσο τέλειες οι μέθοδοι των τραπεζών?? Αν κοιτάξουμε λίγο στο πρόσφατο παρελθόν μας, χρηματιστήριο το 1999, ίσως και να διαπιστώσουμε οτι οι τράπεζες και γενικότερα όσοι διακινούν χρήμα ναι μεν δεν είναι αθώοι αλλά δεν φταίνε εξ ολοκλήρου αυτοί.
Πάνω από όλους φταίει ο καταναλωτής που παρασύρεται και δεν βάζει σε μια προτεραιότητα τις ανάγκες του και δεν εκτιμά μέχρι που μπορεί να απλώσει το παντέρμο το χεράκι του για να κρεμάσει το παντέρμο το καλαθάκι του.
Γιατί απο όποια πλευρά  και να το δούμε η 15μετρη MERCEDES των 500.000 ευρώ είναι ωραίο αμαξάκι. Εαν τώρα εγω δεν έχω τα λεφτά, ούτε να την αγοράσω αλλά ούτε και να την συντηρήσω, και τα δανειστώ απο μια τράπεζα.... γιατί να φταίει η τράπεζα και οχι η μαλακία που με δέρνει??

Σε αυτό που γράφεις λοιπόν. Άσε τον κάθε μαλάκα να λέει οτι θέλει.
Μπορεί να έχει κάθε συμφέρον να σε παραπλανήσει για να σου φάει τα λεφτά. Κάλλιστα όμως μπορεί αυτά που λέει να τα πιστεύει, αυτή να είναι η πραγματικότητα για το ταπεινό μυαλό του. Απο την στιγμή που είναι δικά σου τα λεφτά εσυ παίρνεις την απόφαση και μόνο εσυ είσαι πλέον υπεύθυνος.

Ναι σωστό είναι αυτό που λες. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι για της αποφάσεις μας και επιλογές μας, να απλώνουμε μέχρι εκεί που φτάνουμε! Αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό στην ζωή τους είναι πολύ λίγοι έως ελάχιστοι, κατά την δική μου γνώμη και από της εικόνες που έχω. Όταν σε κάθε σπίτι υπάρχουν αμάξια και κάθε ενήλικο μέλος της, τηλεοράσεις σε κάθε γωνία του σπιτιού, όταν κάνουν πολιτικούς γάμους για να προλάβουν να πάρουν το δάνειο για το σπίτι όταν καλά καλά δεν έχουν συνειδοπιειση την νέα τους ζωή. Δεν νομίζω φίλε μου ότι έχουμε καλό κοντρόλ στην ζωή μας πλέον, είμαστε ευκολόπιστοι.
Όταν στη ζωή σου εργάζεσαι και αν μπορείς να αποταμιεύσεις κάποια χρήματα που θα τα βάλεις? Φυσικά στην τράπεζα. Έρχεται λοιπόν ο παπαντωνίου το 2000 και μας λέει ότι το χρηματιστήριο είναι ασφαλές, μετά την φούσκα έρχονται οι τράπεζες με τα ομόλογα τους, φούσκα και αυτά, και τώρα που κινδυνεύουν και αυτές οι λίγες αποταμιεύσεις μας έρχεται ΠΑΛΙ ο Ανδριανόπουλος και λέει για να γίνουμε πλούσιοι να επινεύσουμε πάλι στο χρηματιστήριο. Τα συμπεράσματα δικά σας. 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom