Νέα

Χρηματοληπτική ικανότητα Ελληνικών Τραπεζών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 380
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
χαιρωμε που ενας τοσο σεβαστος κυριος σας εσενα θα με κραζει ? και σεβωμε καθε ειδους κρητικη απο ολους τους φιλους , γιατι σεβομε ακομα και τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Επισκέπτης
παντως πλακα στη πλακα πολυ ακουγεται αυτο τ οριο,πραγμα που σημαινει οτι θα γινει της πουτανας μαγκες,δεν το αναφερουν ΤΥΧΑΙΑ
τι σε νοιαζει εσενα ρε???θα μας δωσει ο θειος εμας..συνεχισε να γαμας καργα & ασε τους αλλους να σπεκουλαρουν..η ολη ιστορια ειναι για γελια..αν καταρευσει το συστημα τι θα σε σωσει???αυτανδροι θα παμε ολοι..παιζει κανα ρολο το ποτε???μην μασας..
επικεντρωσου στο παλιο αλλα παντα επικαιρο συνθημα..
ΓΑΜΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ..

Επισκέπτης
Σίγουρα, αλλά εδώ πέρα είμαστε σε μπουρδελοσάιτ οπότε η παπαρολογία είναι αναμενόμενη.
αλλο η παπαρολογια & αλλο η σπεκουλα φιλε..το καθε αρχιδι ειτε προμοταρει το κομμα που τον εχει διορισει-θελει να τον διορισει,ειτε κινδυνολογει κατα το δοκουν προκειμενου να εξυπηρετησει τα συμφεροντα του..ε οχι & εδω μεσα..υποτιθεται οτι μας ενωνει ο κοινος σκοπος,δηλαδη το γαμησι..δεν το δεχομαι απο συναγωνιστες..

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
παντως πλακα στη πλακα πολυ ακουγεται αυτο τ οριο,πραγμα που σημαινει οτι θα γινει της πουτανας μαγκες,δεν το αναφερουν ΤΥΧΑΙΑ

αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΩΝΑΖΩ εν τη ερημω

xilnik

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
31 Οκτ 2007
Κριτικές
210
Like
2.901
Πόντοι
13.165
αυτα δεν ειναι τυχαια axaxouxa,ξερεις τι βρωμιαρηδες ειναι

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ασφαλές και σταθερό το τραπεζικό σύστημα

Παρά τις έντονες πιέσεις στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, των οποίων οι έμμεσες επιπτώσεις αγγίζουν και τη χώρα μας, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει στη βάση του υγιές, ασφαλές και σταθερό, υποστηρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος, για τους εξής λόγους:

* Οι χορηγήσεις χρηματοδοτούνται από καταθέσεις σε ποσοστό άνω του 90%. Επομένως, οι ελληνικοί όμιλοι έχουν μικρότερη εξάρτηση από τη χρηματαγορά, όπου το κόστος του χρήματος έχει αυξηθεί σημαντικά, και από τις κεφαλαιαγορές, οι οποίες στην παρούσα φάση υπολειτουργούν.

* Η αποδοτικότητα και η κεφαλαιακή επάρκεια κατά μέσο όρο επηρεάστηκαν σε σημαντικά χαμηλότερο βαθμό σε σύγκριση με τις περισσότερες τράπεζες διεθνώς, λόγω της περιορισμένης έκθεσης σε στοιχεία ενεργητικού που άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με την αναταραχή. Οι ελληνικές τράπεζες δεν είχαν λόγους να επενδύσουν σε «προβληματικά» χρηματοπιστωτικά προϊόντα, δεδομένου ότι στο πολύ ευνοϊκό περιβάλλον εντός του οποίου λειτουργούν είχαν σημαντικές ευκαιρίες κερδοφόρας ανάπτυξης.

* Οι τραπεζικοί όμιλοι έχουν ισχυρή κεφαλαιακή βάση και συγκριτικά χαμηλό βαθμό μόχλευσης (ενεργητικό προς ίδια κεφάλαια). Βεβαίως, έχουν καταγραφεί ορισμένες αρνητικές επιδράσεις στην κερδοφορία (μετά όμως από μεγάλη αύξησή της το 2007), τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και το κόστος κεφαλαίων, καθώς και οριακή αύξηση του πιστωτικού κινδύνου των δανείων προς νοικοκυριά.

* Η ΤτΕ επαγρυπνεί εν όψει των αυξημένων κινδύνων. Παρακολουθεί και αξιολογεί προσεκτικά τις εξελίξεις ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα όλων των συναλλασσομένων με τις τράπεζες. Έχει ζητήσει από τις τελευταίες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να ακολουθήσουν κατάλληλες πολιτικές για τη διαφύλαξη της σταθερότητας.

www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=945528]http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=945528[/url]

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
αλλο η παπαρολογια & αλλο η σπεκουλα φιλε..το καθε αρχιδι ειτε προμοταρει το κομμα που τον εχει διορισει-θελει να τον διορισει,ειτε κινδυνολογει κατα το δοκουν προκειμενου να εξυπηρετησει τα συμφεροντα του..ε οχι & εδω μεσα..υποτιθεται οτι μας ενωνει ο κοινος σκοπος,δηλαδη το γαμησι..δεν το δεχομαι απο συναγωνιστες..

Συμφωνώ, μάλιστα ορισμένοι είναι ιδιαίτερα συγκροτημένοι και απορεί κανείς πώς είναι δυνατόν συγκροτημένα άτομα να αυτοξεφτιλίζονται λειτουργώντας ως κομματικοί εγκάθετοι.

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
πω πω τα παλιοτομαρα ?

Επισκέπτης
Συμφωνώ, μάλιστα ορισμένοι είναι ιδιαίτερα συγκροτημένοι και απορεί κανείς πώς είναι δυνατόν συγκροτημένα άτομα να αυτοξεφτιλίζονται λειτουργώντας ως κομματικοί εγκάθετοι.
αρρωστακια..ο καθεις με το βιτσιο του..αλλα παντου υπαρχουν ορια..δεν με πειραζει η αντιπαραθεση..ομως τρελλαινομαι με την απροκαλυπτη προπαγανδα των χαζοχαζων..εχω προβλημα με τους ηλιθιους..δεν τους αντεχω..μου βγαζουν τον χουλιγκανο..ψησεμε ρε φιλε..αλλα με μαγκικο τροπο..οχι εξωφθαλμη προπαγανδα πρωτης δημοτικου..

Επισκέπτης
http://[URL unfurl="true"]www.apogevmatini.gr/simera/01.jpg[/img[/URL]]
Η"Απογευματινη"κερδιζει το βραβειο του ΓΕΛΕΙΩΔΕΣΤΕΡΟΥ πρωτοσελιδου Ελληνικης εφημεριδας.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Η εγγύηση των καταθέσεων, σύμφωνα με αυτά που ακούγονται/γράφονται, θα είναι τριετής και το ποσό θα είναι 100.000 ευρώ ανά δικαιούχο και ανά τράπεζα. Αναμένεται άμεσα η νομοθετική ρύθμιση.

Κατά τα άλλα, σήμερα το πρωί ο γενικός γραμματέας της ένωσης ελληνικών τραπεζών (ΕΕΤ), σε συνέντευξη που έδωσε στον City, είπε ότι καλύπτονται και οι προθεσμιακές καταθέσεις. Εγώ έριξα μια ματιά στο ΦΕΚ για το ΤΕΚ (από τον σύνδεσμο που έδωσε ο φίλτατος Βολταίρος) και πρέπει να ομολογήσω ότι δεν εντόπισα το σημείο όπου αναφέρει ότι καλύπτονται οι προθεσμιακές. Επίσης, μια γνωστή μου που ασχολείται με καταθετικά/επενδυτικά προϊόντα σε γνωστή ιδιωτική τράπεζα, μου είπε ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι προθεσμιακές δεν καλύπτονται.

Εν πάση περιπτώσει, η σπέκουλα πάει σύννεφο όπως και η κινδυνολογία. Ψυχραιμία και μην ακούτε τους αρχιμαλάκες στα κανάλια.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην καλύπτεται η προθεσμιακή κατάθεση. Ο νόμος είναι γενικός και δεν μπορεί να περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις. Η προθεσμιακή κατάθεση είναι ένα προϊόν που το προσφέρει η Τράπεζα με ορισμένους πρόσθετους όρους. Δεν παύει να είναι κατάθεση.
Και τέλος εφόσον δεν την αποκλείει ρητά ο νόμος προστατεύεται και αυτή. Ας σου δείξει η γνωστή σου που λέει ο νόμος ότι ΔΕΝ προστατεύεται.

Όσο για τα διάφορα που ακούγονται και γράφονται.
Για μαλακίες πρόκειται και όχι για σπέκουλα. Η κατάσταση σήμερα είναι τόσο ρευστή που κανένας δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει αύριο. Ακόμη και αν κάποιος έχει μία σπεκουλαδόρικη στρατηγική είνα αμφίβολο αν μπορεί να την εφαρμόσει και να κερδίσει.

Θα συνιστούσα και εγώ ψυχραιμία.
Του Αλογοσκούφη του έχω σούρει άπειρα για το ασφαλιστικό, για τα φορολογικά και την γενικότερη οικονομική πολιτική. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να παραδεχθώ ότι του βγήκε. Η ανακοίνωση του ότι εγγυώνται όλες τις καταθέσεις πρώτοι μαζί με τους Ιρλανδούς έκανε τον γύρο του κόσμου και ανάγκασε την ΕΕ να ακολουθήσει.
Και όσο ανίκανοι και αν είναι δεν είναι τελείως ανεύθυνοι.
Ο Προβόπουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι σοβαρός άνθρωπος και έμπειρος τραπεζίτης.
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Αν κινδυνέψει μία μικρή Τράπεζα τότε οι άλλες  και το Κράτος θα σπεύσουν να την σώσουν.
Αν είναι να φουντάρουν 2-3 μεγάλες ή μεσαίες πάλι οι περισσότεροι καταθέτες θα σωθούν.
Αν φουντάρουν όλες, τότε τίποτε δεν μας σώζει.
Την επόμενη μέρα θα πρέπει να αρχίζουν να τυπώνουν καινούργιο νόμισμα οπότε και αυτοί που σπεύσανε και τα πήρανε και τα φυλάνε κάτω από το μαξιλάρι θα τα κάνουν χαρτοπόλεμο.

Ψυχραιμία λοιπόν.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην καλύπτεται η προθεσμιακή κατάθεση. Ο νόμος είναι γενικός και δεν μπορεί να περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις. Η προθεσμιακή κατάθεση είναι ένα προϊόν που το προσφέρει η Τράπεζα με ορισμένους πρόσθετους όρους. Δεν παύει να είναι κατάθεση.
Και τέλος εφόσον δεν την αποκλείει ρητά ο νόμος προστατεύεται και αυτή. Ας σου δείξει η γνωστή σου που λέει ο νόμος ότι ΔΕΝ προστατεύεται.

Όσο για τα διάφορα που ακούγονται και γράφονται.
Για μαλακίες πρόκειται και όχι για σπέκουλα. Η κατάσταση σήμερα είναι τόσο ρευστή που κανένας δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει αύριο. Ακόμη και αν κάποιος έχει μία σπεκουλαδόρικη στρατηγική είνα αμφίβολο αν μπορεί να την εφαρμόσει και να κερδίσει.

Θα συνιστούσα και εγώ ψυχραιμία.
Του Αλογοσκούφη του έχω σούρει άπειρα για το ασφαλιστικό, για τα φορολογικά και την γενικότερη οικονομική πολιτική. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να παραδεχθώ ότι του βγήκε. Η ανακοίνωση του ότι εγγυώνται όλες τις καταθέσεις πρώτοι μαζί με τους Ιρλανδούς έκανε τον γύρο του κόσμου και ανάγκασε την ΕΕ να ακολουθήσει.
Και όσο ανίκανοι και αν είναι δεν είναι τελείως ανεύθυνοι.
Ο Προβόπουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι σοβαρός άνθρωπος και έμπειρος τραπεζίτης.
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Αν κινδυνέψει μία μικρή Τράπεζα τότε οι άλλες  και το Κράτος θα σπεύσουν να την σώσουν.
Αν είναι να φουντάρουν 2-3 μεγάλες ή μεσαίες πάλι οι περισσότεροι καταθέτες θα σωθούν.
Αν φουντάρουν όλες, τότε τίποτε δεν μας σώζει.
Την επόμενη μέρα θα πρέπει να αρχίζουν να τυπώνουν καινούργιο νόμισμα οπότε και αυτοί που σπεύσανε και τα πήρανε και τα φυλάνε κάτω από το μαξιλάρι θα τα κάνουν χαρτοπόλεμο.

Ψυχραιμία λοιπόν.

Όπως είπα δεν είμαι οικονομολόγος ούτε και νομικός οπότε δεν μπορώ να είμαι ιδιαίτερα φερέγγυος στο συγκεκριμένο θέμα. Στο ΦΕΚ λέει ότι δεν καλύπτονται οι ομολογίες που εκδίδουν τα πιστωτικά ιδρύματα. Οι προθεσμιακές, ομολογίες δεν είναι;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Όπως είπα δεν είμαι οικονομολόγος ούτε και νομικός οπότε δεν μπορώ να είμαι ιδιαίτερα φερέγγυος στο συγκεκριμένο θέμα. Στο ΦΕΚ λέει ότι δεν καλύπτονται οι ομολογίες που εκδίδουν τα πιστωτικά ιδρύματα. Οι προθεσμιακές, ομολογίες δεν είναι;

Όχι βέβαια. Η ομολογία είναι ένα χαρτάκι (συμφωνία) ανάμεσα σε εσένα και την Τράπεζα ότι της δανείζεις ένα ποσό και στο δίνει μετά πίσω με τόκο.

Δες εδώ:

ViDiViCi

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
16
Εγώ έχω μηνιαία προθεσμιακή με αυτόματη ανανέωση κάθε πρώτη του μήνα. Αλλά δεν αγχώνομαι όμως.
Ο Καραμολέγκος φροντίζει για το καλό μου παρέα με τον Αλογοσκούφη.
Η μήπως για το καλό των Ελληνικών Τραπεζών; :think:

Επισκέπτης
ο ανδριανοπουλος στον σκαι κανει αναλυση..

Επισκέπτης
λαμογιααααααααααααααααααααααααααα..
τελευταια ατακα του ανδριανοπουλου στον σκαι..
οσοι αγορασουν τωρα θα γινουν παμπλουτοι στο μελλον..
ΧΟΥ ρε καριοληδες..
τα ιδια ελεγε & ο κολγκειτ..

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Όχι..
Κανονική κατάθεση είναι όπου το επιτόκιο είναι υψηλότερο γιατί η τράπεζα μπορεί να έχει "κλειδωμενη" την κατάθεση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να εμφανίζει μεγαλύτερη κεφαλαιουχική επάρκεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα...
Σημειώνω ότι μπορείς να κάνεις ανάληψη από προθεσμιακή κατάθεση και πριν τη λήξη της προθεσμίας αλλά πληρώνεις πέναλτυ...
Σκέψου το σαν το ακριβώς αντίστροφο του δανείου με χαμηλό σταθερό επιτόκιο για δεδομένο χρονικό διάστημα που χορηγεί η τράπεζα αλλά σου χρεώνει πέναλτυ αν προεξοφλήσεις...

Ομόλογια είναι χρεώγραφα που είναι ουσιαστικά η "μετοχοποίηση" ενός δανείου...

Τί μου το θύμισες τώρα και έχω ομόλογα ετβα τα οποία δεν θα καλυφθουν αν πέσει έξω η πειραιώς...(χλωμό αλλά you never know)...

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
33
Πόντοι
366
λαμογιααααααααααααααααααααααααααα..
τελευταια ατακα του ανδριανοπουλου στον σκαι..
οσοι αγορασουν τωρα θα γινουν παμπλουτοι στο μελλον..
ΧΟΥ ρε καριοληδες..
τα ιδια ελεγε & ο κολγκειτ..
Για μετοχές μιλούσε ο προφήτης?
Έδωσε κάνα σίγουρο? :grin:

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
  οντως απογοητευση ο Ανδριανοπουλος (Ο Βαρσος τι να πει μαγαζάτορας ειναι το μαγαζι κοιτα!!)

Ο Ανδριανοπουλος επι 2 λεπτα δεν ειπε ΤΙΠΟΤΑ και πεταξε την λαλακια στο τελος

Και πλουσιος να γίνω ή στα ακινητα ή στο ΧΑΑ ή στη Τραπεζα θα τα βάλω και αν ξαναγινει το ιδιο χαμενα θα πάνε

οποτε....................

κουλουρι Δεσποινας (λεμε τωρα) και οταν σκασει το μπαμ κουλουρι με τυρι (αν βρουμε τυρί).

ΥΓ το καλυτερο το ειχε η ελληνοφρεμνεια μα τον τυπο που πηγε να κανει αναληψη!!

Ετσι ετσι με το δελτιο θα γινονται οι αναληψεις

ΥΓ2 Δανειο ειναι το ομολογο απλα ο τιτλος ειναι μεταβιβασιμος και αν φαει φουιτ η εταιρεια ο κατοχος ομολογιας ειναι πρωτος στην λίστα για εξοφληση (ενω οσι εχουν γραμματια ειναι πιο κατω)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom