1) 4 σελίδες πίσω έχω δώσει απάντηση.
2) Δεν δέχεται καταθέσεις ιδιωτών η Τράπεζα της Ελλάδος.
Κατεβάστε το .pdf (ΦΕΚ) που έδωσε ο voltaire45.
1) 4 σελίδες πίσω έχω δώσει απάντηση.
2) Δεν δέχεται καταθέσεις ιδιωτών η Τράπεζα της Ελλάδος.
Εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής, κι αν θέλει κάποιος μου το εξηγεί:
Είπε ο Αλογοσκούφης:
"Όλες οι καταθέσεις είναι εγγυημένες".
Συνάγω ότι αυτό σημαίνει ότι το κράτος εγγυάται στον καταθέτη ότι ό,τι κι αν γίνει, ο καταθέτης δε θα χάσει το κομπόδεμά του. Αν η τράπεζα που το έχει εμπιστευθεί φαληρίσει, θα του το επιστρέψει το κράτος.
Αποδεικνύεται στη συνέχεια ότι αυτό που είπε ο Αλογοτέτοιος είναι μπαρούφα, και ότι το νομικό πλαίσιο στο οποίο βασίζονται αυτά, "εγγυάται" μόνο τα πρώτα 20.000 ευρώ κάθε καταθετικού λογαριασμού.
Μαθαίνουμε επίσης ότι σέ όλες τις ΕΕ χώρες ισχύει αυτό, και ότι μόνο η Ιρλανδία είπε: "Εγώ εγγυώμαι το 100% των καταθέσεων". Το αποτέλεσμα είναι ότι μάζεψε εγγλέζικα λεφτά, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.
Γίνεται η σύνοδος (χτες). Αποφασίζουν οι ΕΕ Αλογοσκούφηδες να αυξήσουν το όριο της εγγύησης από 20.000 σε 50.000 ευρώ.
Και ο δικός μας (ο ατόφιος, ο γνήσιος Αλογοσκούφης) λέει:
"Η Ε.Ε. αποφάσισε να αυξήσει το όριο σε 50.000, αλλά εμείς (η Ελλάς) θα το πάμε στις 100.000. Πέρα απ' αυτό, ισχύει η πολιτική δέσμευση ότι το σύνολο των καταθέσεων είναι εγγυημένο".
Αυτό με τα bold γράμματα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει? Τι πα να πει? Τι έννοια έχει? Τι θα γίνει με την "πολιτική δέσμευση" αν π.χ. κάποιος έχει 150.000 στην Τράπεζα Μυκόνου, και η Τράπεζα Μυκόνου βαρέσει κανόνι όπως η Leeman Brothers?
Γιατί εγώ ΔΕΝ το καταλαβαίνω.
Πάντως στις εξαιρούμενες περιλαμβάνει "ομολογίες και τραπεζικά ομόλογα εκδοθέντα από πιστωτικά ιδρύματα,..."
Οι προθεσμιακές καλύπτονται;
ρε φιλε εδω δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει,εσυ σκεφτεσαι για το τι θα γινει μετα απο 1 χρονο???Και ερωτω .......
ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ?
ρε φιλε εδω δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει,εσυ σκεφτεσαι για το τι θα γινει μετα απο 1 χρονο???
ρε αρχηγοπουλο εξυπακουεται οτι δεν πρεπει να εχεις εμπιστοσυνη σε κανεναν πουστη..τι να λεμε τωρα???εδω πουλαει η μαννα το παιδι & ο ενας αδελφος τον αλλον..τους ξενους θα πιστεψεις & ειδικα τους πολιτικους???την νυφη την πληρωνουν παντα οι πτωχοι τω πνευματι-οι πλεονεκτες..απ' οσο γνωριζω η βλακεια δεν κανει διακρισεις,ουτε βεβαια & η πλεονεξια..Παρεξηγησες το ποστ φιλε μου
Σιγουρα δεν ξερουμε τι ξημερωνει αυριο αλλα ποιος μου λεει οτι δεν μας ριχνουν σταχτη στα ματια ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΜΕΧΡΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ?
Θυμαστε τι εγινε με το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ?
στις 7000 ελεγαν τοτε οτι θα παει και που πηγε ?
ποιος την πληρωσε την νυφη ?
ο λαουτζικος
ασε ρε φιλε την προπαγανδα εναντιον της κυβερνησης..να πανε να γαμηθουνε & οι πρωην & οι νυν & οι επομενοι..παντα υπηρχε προβλημα στην αναληψη μεγαλων ποσων & θα συνεχισει ετσι για τον φοβο των ιουδαιων(ληστων)..αμαν με την σπεκουλα..το τι μας ξημερώνει το ξέρουμε ? πάρτε τα λεφτά από τις τράπεζες άμα μπορείτε γιατί θα δείτε ότι παίρνεις λεφτά πάνω από 5.000 εύρο μετά από παραγκελια την επόμενη η όποτε θα σου πουν.
και σκάψτε ένα λάκκο και βαλτά μέσα , αντί να τα φάμε οι τράπεζες που τα τελευταία 4 χρόνια υπερδιπλασίαζαν τα κέρδη τους , ας τα βάλουμε εμείς στο λάκκο μας , τώρα το πόσο αξιόπιστος είναι ο αλογοσκουφης που έκανε πουστιές με τα λεφτά τον ταμιών με την Μοργκαν στανλευ ,είναι στην κρίση του καθενός , αλλά εάν πάτε μια βόλτα σε μια μεγάλη τράπεζα θα δείτε το σκυλολόι εκεί με την ουρά στα σκέλια . Να έχουμε εμπιστοσύνη στα αρπαχτικά που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού και στον Αλογοσκουφη .
δεν ψηφιζω εδω & παρα πολλα χρονια..οχι ρε φιλε να πανε να γαμιθουν αυτοι που κυβερνανε , και στο κατω αυτοι εχουν την ευθηνη , ποιος φτεει εγω , η σπεκουλα σε πειραξε το οτι σε γαμανε δεν σε πειραζει βεβαια εαν τους εχεις ψυφισει και ενοχλισε κουραγιο θελει . 5000 ευρο με ραντεβου ????????????? ξεφτιλικια
Φίλε μου δυστυχώς η τους έχεις ψηφίσει η όχι η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικοί μας δυστυχώς αντιπροσωπεύουν εμάς, και μην μου πεις ότι είναι θέμα επιλογών. Είναι ο καθρέφτης μιας χώρας. Στην υγειά λοιπόν, βοήθεια μας.οχι ρε φιλε να πανε να γαμιθουν αυτοι που κυβερνανε , και στο κατω αυτοι εχουν την ευθηνη , ποιος φτεει εγω , η σπεκουλα σε πειραξε το οτι σε γαμανε δεν σε πειραζει βεβαια εαν τους εχεις ψυφισει και ενοχλισε κουραγιο θελει . 5000 ευρο με ραντεβου ????????????? ξεφτιλικια
Να κανω και μια προταση που ισως ακουστει παραλλογη....
Οπως οι τραπεζες ζητανε ΕΓΓΥΗΤΕΣ οταν ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ (οχι εγω)
Ετσι κι εμεις θα πρεπει να ζηταμε ΕΓΓΥΗΤΗ - ΕΣ απο την τραπεζα την οποια ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΜΕ με ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ απο οτι εκεινη εμας ......
ΕΜΕΝΑ το οτι δινουν εγγυηση ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ για καταθεσεις εως 100.000 ευρω
δεν μου κανει ΚΛΙΚ
Γιατι θεωρω (γνωμη μου ειναι) οτι ειναι τρυκ για να ξεχαστει ο κοσμος
και να αφησει τα ωραια του λεφτακια (πολλα - λιγα δεν εχει σημασια)
στις τραπεζες
Και ερωτω .......
ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ?
Ας εγγυηθει η κυβερνηση τις 100.000 δια παντος
και με αυξηση καθε χρονο στο υψος του πληθωρισμου
τις καταθεσεις των πολιτων και θα δειτε
για ποτε γινεται δουλεια κι αντιστρεφεται το κλιμα .....
οταν γραφω καρφωνεσαι,εννοω οτι δεν ακολουθεις σωστη τακτικη προπαγανδας & οχι οτι θα σε γαμησουν οι δεξιοι..λες ρε συντροφε να με γαμισουν οι δεξιοι ? που καρφονωμε .
και καλα εσει τι σκας για τους δεξιους , αντιπροσωπος τους εισαι ?
& ακομη περισσοτερο τους εδω αρχιμαλακες-προπαγανδιστες..Εν πάση περιπτώσει, η σπέκουλα πάει σύννεφο όπως και η κινδυνολογία. Ψυχραιμία και μην ακούτε τους αρχιμαλάκες στα κανάλια.