Νέα

Χρηματοληπτική ικανότητα Ελληνικών Τραπεζών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 380
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Πάντως στις εξαιρούμενες περιλαμβάνει "ομολογίες και τραπεζικά ομόλογα εκδοθέντα από πιστωτικά ιδρύματα,..."

Οι προθεσμιακές καλύπτονται;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής, κι αν θέλει κάποιος μου το εξηγεί:

Είπε ο Αλογοσκούφης:
"Όλες οι καταθέσεις είναι εγγυημένες".

Συνάγω ότι αυτό σημαίνει ότι το κράτος εγγυάται στον καταθέτη ότι ό,τι κι αν γίνει, ο καταθέτης δε θα χάσει το κομπόδεμά του. Αν η τράπεζα που το έχει εμπιστευθεί φαληρίσει, θα του το επιστρέψει το κράτος.

Αποδεικνύεται στη συνέχεια ότι αυτό που είπε ο Αλογοτέτοιος είναι μπαρούφα, και ότι το νομικό πλαίσιο στο οποίο βασίζονται αυτά, "εγγυάται" μόνο τα πρώτα 20.000 ευρώ κάθε καταθετικού λογαριασμού.

Μαθαίνουμε επίσης ότι σέ όλες τις ΕΕ χώρες ισχύει αυτό, και ότι μόνο η Ιρλανδία είπε: "Εγώ εγγυώμαι το 100% των καταθέσεων". Το αποτέλεσμα είναι ότι μάζεψε εγγλέζικα λεφτά, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Γίνεται η σύνοδος (χτες). Αποφασίζουν οι ΕΕ Αλογοσκούφηδες να αυξήσουν το όριο της εγγύησης από 20.000 σε 50.000 ευρώ.

Και ο δικός μας (ο ατόφιος, ο γνήσιος Αλογοσκούφης) λέει:
"Η Ε.Ε. αποφάσισε να αυξήσει το όριο σε 50.000, αλλά εμείς (η Ελλάς) θα το πάμε στις 100.000. Πέρα απ' αυτό, ισχύει η πολιτική δέσμευση ότι το σύνολο των καταθέσεων είναι εγγυημένο".

Αυτό με τα bold γράμματα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει?   Τι πα να πει?  Τι έννοια έχει?   Τι θα γίνει με την "πολιτική δέσμευση" αν π.χ. κάποιος έχει 150.000 στην Τράπεζα Μυκόνου, και η Τράπεζα Μυκόνου βαρέσει κανόνι όπως η Leeman Brothers?

Γιατί εγώ ΔΕΝ το καταλαβαίνω.

Σταύρο,
Για τις πρώτε 50 ή 100 χιλιάδες θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός του ΤΕΚ (δες λίγο πίσω και εσύ). Δηλαδή οι Τράπεζες θα υπολογίσουν τον αριθμο των δικαιούχων (προσοχή η ΕΕ αναφέρεται ότι προστατεύονται οι προσωπικοί λογαριασμοί και όχι οι εταιρικοί) θα τον πολλαπλασιάσουν επί το αντίστοιχο ποσόν και θα συνεισφέρουν στον κοινό λογαριασμό που διαχείριζεται το ΤΕΚ το μερίδιο τους.
Μένει βέβαια να δούμε το τελικό ποσό της εγγύησης γιατί οι Τράπεζες θα κληθούν να καταβάλουν σημαντικά ποσά σε μία εποχή που έχουν μείνει από ρευστό.

Από εκεί και πέρα, την πολιτική βούληση την μεταφράζω ως πρόθεση της Κυβέρνησης να μην αφήσει μία Τράπεζα να φουντάρει. Δηλαδή στην περίπτωση που αναφέρεις η Κυβέρνηση θα επέμβει και θα κρατικοποίησει την Τράπεζα της Μυκόνου και με αυτό τον τρόπο εγγυάται το σύνολο των καταθέσεων.

Βέβαια αυτά είναι στα λόγια και προπαγάνδα γιατί αν πάει για φούντο μία από τις μεγάλες Τράπεζες πιθανόν να είναι πολύ δύσκολο να βρει λεφτά γιατί και το κράτος δεν έχει καθόλου ρευστό και θα είναι δύσκολο να βρει πουλώντας ομόλογα.

Πάντως χονδρά - χονδρά υπολογίζεται ότι για να υπάρχει 100% ασφάλιση του συνόλου των καταθέσεων στις Ελληνικές Τράπεζες χρειάζεται ακόμη ένα ΑΕΠ.

Α, και η πρόβλεψη της ΕΕ είναι ότι η ρύθμιση θα ισχύσει για ένα χρόνο. Μετά πίσω στις 20 χιλιάδες.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Πάντως στις εξαιρούμενες περιλαμβάνει "ομολογίες και τραπεζικά ομόλογα εκδοθέντα από πιστωτικά ιδρύματα,..."

Οι προθεσμιακές καλύπτονται;

Σαφώς οι προθεσμιακές καλύπτονται.

Τα ομόλογα όμως δεν καλύπτονται.

Δηλαδή αν αγοράσεις ομόλογα που έχει εκδόσει η Χ Τράπεζα και αυτή φουντάρει τότε τα χάνεις (γιατί η Τράπεζα πτωχεύει και δεν μπορεί να σου δώσει πίσω το κεφάλαιο, τόκους κλπ) και για αυτά τα ομόλογα δεν απαιτείται να υπάρχει πρόβλεψη, δηλαδή να σχηματιστεί αποθεματικό.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Δεν έχω προσωπικό άγχος, γιατί δεν έχω τόσα λεφτά.

Ρώτησα, γιατί πραγματικά μερικές φορές αυτά που ακούμε μας κάνουν να αισθανόμαστε είτε ηλίθιοι, είτε ότι κάποιοι μας περνάνε για ιλίθιους.

Εν τω μεταξύ άκουσα τώρα στο ραδιόφωνο ότι ο Σταύρος (συνονόματος, ε?) Δαϊλάκης επιστρέφει στην Κ.Ο της Ν.Δ

Έ, τώρα ήσύχασα.  Θα πάω να κοιμηθώ χωρίς αυτό το άγχος βρε παιδί μου...

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Να κανω και μια προταση που ισως ακουστει παραλλογη....

Οπως οι τραπεζες ζητανε ΕΓΓΥΗΤΕΣ  οταν ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ (οχι εγω)

Ετσι κι εμεις θα πρεπει να ζηταμε ΕΓΓΥΗΤΗ - ΕΣ απο την τραπεζα την οποια ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΜΕ με ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ απο οτι εκεινη εμας ......

ΕΜΕΝΑ το οτι δινουν εγγυηση ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ για καταθεσεις εως 100.000 ευρω
δεν μου κανει ΚΛΙΚ

Γιατι θεωρω (γνωμη μου ειναι) οτι ειναι τρυκ για να ξεχαστει ο κοσμος
και να αφησει τα ωραια του λεφτακια (πολλα - λιγα δεν εχει σημασια)
στις τραπεζες

Και ερωτω .......

ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ?

Ας εγγυηθει η κυβερνηση τις 100.000 δια παντος
και με αυξηση καθε χρονο στο υψος του πληθωρισμου
τις καταθεσεις των πολιτων και θα δειτε
για ποτε γινεται δουλεια κι αντιστρεφεται το κλιμα .....

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
ρε φιλε εδω δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει,εσυ σκεφτεσαι για το τι θα γινει μετα απο 1 χρονο???

Παρεξηγησες το ποστ φιλε μου

Σιγουρα δεν ξερουμε τι ξημερωνει αυριο αλλα ποιος μου λεει οτι δεν μας ριχνουν σταχτη στα ματια ?

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΜΕΧΡΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ?

Θυμαστε τι εγινε με το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ?

στις 7000 ελεγαν τοτε οτι θα παει και που πηγε ?
ποιος την πληρωσε την νυφη ?
ο λαουτζικος

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
το τι μας ξημερώνει το ξέρουμε ? πάρτε τα λεφτά από τις τράπεζες άμα μπορείτε γιατί θα δείτε ότι παίρνεις λεφτά πάνω από 5.000 εύρο μετά από παραγκελια την επόμενη η όποτε θα σου πουν.
και σκάψτε ένα λάκκο  και βαλτά μέσα , αντί να τα φάμε οι τράπεζες που τα τελευταία 4 χρόνια υπερδιπλασίαζαν τα κέρδη τους , ας τα βάλουμε εμείς στο λάκκο μας , τώρα το πόσο αξιόπιστος είναι ο αλογοσκουφης που έκανε πουστιές με τα λεφτά τον ταμιών με την Μοργκαν στανλευ ,είναι στην κρίση του καθενός , αλλά εάν πάτε μια βόλτα σε μια μεγάλη τράπεζα θα δείτε το σκυλολόι εκεί με την ουρά στα σκέλια . Να έχουμε εμπιστοσύνη στα  αρπαχτικά που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού και στον Αλογοσκουφη .

Επισκέπτης
Παρεξηγησες το ποστ φιλε μου

Σιγουρα δεν ξερουμε τι ξημερωνει αυριο αλλα ποιος μου λεει οτι δεν μας ριχνουν σταχτη στα ματια ?

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΜΕΧΡΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ?

Θυμαστε τι εγινε με το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ?

στις 7000 ελεγαν τοτε οτι θα παει και που πηγε ?
ποιος την πληρωσε την νυφη ?
ο λαουτζικος
ρε αρχηγοπουλο εξυπακουεται οτι δεν πρεπει να εχεις εμπιστοσυνη σε κανεναν πουστη..τι να λεμε τωρα???εδω πουλαει η μαννα το παιδι & ο ενας αδελφος τον αλλον..τους ξενους θα πιστεψεις & ειδικα τους πολιτικους???την νυφη την πληρωνουν παντα οι πτωχοι τω πνευματι-οι πλεονεκτες..απ' οσο γνωριζω η βλακεια δεν κανει διακρισεις,ουτε βεβαια & η πλεονεξια..

Επισκέπτης
το τι μας ξημερώνει το ξέρουμε ? πάρτε τα λεφτά από τις τράπεζες άμα μπορείτε γιατί θα δείτε ότι παίρνεις λεφτά πάνω από 5.000 εύρο μετά από παραγκελια την επόμενη η όποτε θα σου πουν.
και σκάψτε ένα λάκκο  και βαλτά μέσα , αντί να τα φάμε οι τράπεζες που τα τελευταία 4 χρόνια υπερδιπλασίαζαν τα κέρδη τους , ας τα βάλουμε εμείς στο λάκκο μας , τώρα το πόσο αξιόπιστος είναι ο αλογοσκουφης που έκανε πουστιές με τα λεφτά τον ταμιών με την Μοργκαν στανλευ ,είναι στην κρίση του καθενός , αλλά εάν πάτε μια βόλτα σε μια μεγάλη τράπεζα θα δείτε το σκυλολόι εκεί με την ουρά στα σκέλια . Να έχουμε εμπιστοσύνη στα  αρπαχτικά που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού και στον Αλογοσκουφη .
ασε ρε φιλε την προπαγανδα εναντιον της κυβερνησης..να πανε να γαμηθουνε & οι πρωην & οι νυν & οι επομενοι..παντα υπηρχε προβλημα στην αναληψη μεγαλων ποσων & θα συνεχισει ετσι για τον φοβο των ιουδαιων(ληστων)..αμαν με την σπεκουλα..

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
οχι ρε φιλε να πανε να γαμιθουν αυτοι που κυβερνανε , και στο κατω αυτοι εχουν την ευθηνη , ποιος φτεει εγω , η σπεκουλα σε πειραξε το οτι σε γαμανε δεν σε πειραζει  βεβαια εαν τους εχεις ψυφισει και ενοχλισε κουραγιο θελει . 5000 ευρο με ραντεβου ????????????? ξεφτιλικια

Επισκέπτης
οχι ρε φιλε να πανε να γαμιθουν αυτοι που κυβερνανε , και στο κατω αυτοι εχουν την ευθηνη , ποιος φτεει εγω , η σπεκουλα σε πειραξε το οτι σε γαμανε δεν σε πειραζει  βεβαια εαν τους εχεις ψυφισει και ενοχλισε κουραγιο θελει . 5000 ευρο με ραντεβου ????????????? ξεφτιλικια
δεν ψηφιζω εδω & παρα πολλα χρονια..
κανεις ασυστολη προπαγανδα υπερ του πασοκ..
οσο γαμανε εσενα αλλο τοσο γαμανε & εμενα..
ραντεβου-ειδοποιηση χρειαζοταν παντα-θα χρειαζεται παντα..
μεγαλυτερη ξεφτιλα απο την σοσιαλΗστεια 20 χρονων δεν εχει υπαρξει ακομη..
μην το συνεχιζεις γιατι καρφωνεσαι ασχημα..
επαναλαμβανω μηπως & το εμπεδωσεις..
την νυφη την πληρωνουν παντα οι πτωχοι τω πνευματι-οι πλεονεκτες..απ' οσο γνωριζω η βλακεια δεν κανει διακρισεις,ουτε βεβαια & η πλεονεξια..

player george

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Φίλε μου δυστυχώς η τους έχεις ψηφίσει η όχι η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικοί μας δυστυχώς αντιπροσωπεύουν εμάς, και μην μου πεις ότι είναι θέμα επιλογών. Είναι ο καθρέφτης μιας χώρας. Στην υγειά λοιπόν, βοήθεια μας.  :jerking: :jerking:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Να κανω και μια προταση που ισως ακουστει παραλλογη....

Οπως οι τραπεζες ζητανε ΕΓΓΥΗΤΕΣ  οταν ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ (οχι εγω)

Ετσι κι εμεις θα πρεπει να ζηταμε ΕΓΓΥΗΤΗ - ΕΣ απο την τραπεζα την οποια ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΜΕ με ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ απο οτι εκεινη εμας ......

ΕΜΕΝΑ το οτι δινουν εγγυηση ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ για καταθεσεις εως 100.000 ευρω
δεν μου κανει ΚΛΙΚ

Γιατι θεωρω (γνωμη μου ειναι) οτι ειναι τρυκ για να ξεχαστει ο κοσμος
και να αφησει τα ωραια του λεφτακια (πολλα - λιγα δεν εχει σημασια)
στις τραπεζες

Και ερωτω .......

ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ?

Ας εγγυηθει η κυβερνηση τις 100.000 δια παντος
και με αυξηση καθε χρονο στο υψος του πληθωρισμου
τις καταθεσεις των πολιτων και θα δειτε
για ποτε γινεται δουλεια κι αντιστρεφεται το κλιμα .....

Η απόφαση για ένα έτος πάρθηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέσα σε ένα χρόνο θα φτιάξουν ένα πανευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης των καταθέσεων για να μην ακολουθεί το κάθε κράτος την δική του ξεχωριστή πολιτική η οποία δημιουργεί στρεβλώσεις.

Τα άλλα δεν τα συζητώ.

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
λες ρε συντροφε να με γαμισουν οι δεξιοι ? που καρφονωμε .
και καλα εσει τι σκας για τους δεξιους , αντιπροσωπος τους εισαι ?

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Η εγγύηση των καταθέσεων, σύμφωνα με αυτά που ακούγονται/γράφονται, θα είναι τριετής και το ποσό θα είναι 100.000 ευρώ ανά δικαιούχο και ανά τράπεζα. Αναμένεται άμεσα η νομοθετική ρύθμιση.

Κατά τα άλλα, σήμερα το πρωί ο γενικός γραμματέας της ένωσης ελληνικών τραπεζών (ΕΕΤ), σε συνέντευξη που έδωσε στον City, είπε ότι καλύπτονται και οι προθεσμιακές καταθέσεις. Εγώ έριξα μια ματιά στο ΦΕΚ για το ΤΕΚ (από τον σύνδεσμο που έδωσε ο φίλτατος Βολταίρος) και πρέπει να ομολογήσω ότι δεν εντόπισα το σημείο όπου αναφέρει ότι καλύπτονται οι προθεσμιακές. Επίσης, μια γνωστή μου που ασχολείται με καταθετικά/επενδυτικά προϊόντα σε γνωστή ιδιωτική τράπεζα, μου είπε ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι προθεσμιακές δεν καλύπτονται.

Εν πάση περιπτώσει, η σπέκουλα πάει σύννεφο όπως και η κινδυνολογία. Ψυχραιμία και μην ακούτε τους αρχιμαλάκες στα κανάλια.

Επισκέπτης
λες ρε συντροφε να με γαμισουν οι δεξιοι ? που καρφονωμε .
και καλα εσει τι σκας για τους δεξιους , αντιπροσωπος τους εισαι ?
οταν γραφω καρφωνεσαι,εννοω οτι δεν ακολουθεις σωστη τακτικη προπαγανδας & οχι οτι θα σε γαμησουν οι δεξιοι..
ουτε σκαω για τους δεξιους,ουτε αντιπροσωπος τους ειμαι..
σκαω με ολους εσας που κανετε προπαγανδα υπερ του κομματος σας,κατα των υπολοιπων γιατι σας εχω σιχαθει..
συνεχιζεις να με βριζεις(αντιπροσωπος των δεξιων),οποτε αει γαμησου..
επισης δεν συζηταω με χαζοχαζους που δεν μπορουν να κατανοησουν τα πλεον απλα απ' οσα γραφω..
τραγουδα μονος σου..
οπου σε βλεπω να κανεις προπαγανδα θα σε κραζω..

xilnik

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
31 Οκτ 2007
Κριτικές
210
Like
2.899
Πόντοι
13.165
παντως πλακα στη πλακα πολυ ακουγεται αυτο τ οριο,πραγμα που σημαινει οτι θα γινει της πουτανας μαγκες,δεν το αναφερουν ΤΥΧΑΙΑ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom