Νέα

Χρηματιστήριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 140K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

pavlaras111

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2012
Like
20
Πόντοι
1
 Πολύ καλή ερώτηση kosamf.

Θα σου δωσω μια αναλυτική εικόνα για να καταλάβεις κι εσύ και οι υπόλοιποι τι σημαίνει απόδοση και προστασια χαρτοφυλακίου.

Εστω πως έχω διαθέσιμο κεφάλαιο  100.000 ευρώ. Οι 40 χιλιάδες μένουν απέξω μετρητά για ευκαιρίες όπως όταν παρουσιάστηκε αυτή με τα χρυσόχαρτα κάτω από τα 1.200 δολάρια πριν μερικούς μήνες.

Μένουν 60.000 λοιπόν.

Το 1/3 από αυτά επενδύεται σε ένα μακροπρόθεσμο asset. Ο χρονικός του ορίζοντας είναι δεκαετής περίπου (8 με 15 χρόνια μάξιμουμ)

Αντιλαμβάνεσαι βεβαίως για ποιο asset μιλάμε αυτη τη στιγμή. Το χρυσάφι.

Ο επενδυτικός μου κύκλος των ακινήτων έκλεισε συνολικά το 2007. Εν τω μεταξύ ειχε ανοιξει ο επενδυτικός κυκλος του χρυσού μερικά χρόνια πιο πριν, όταν ο χρυσός έπαιζε στα 300-350 δολάρια η ουγγιά.

Η πλήρης τοποθέτηση σε χρυσό ολοκληρώθηκε το 2007 με μέσο όρος κτησης τα 500-600 δολάρια.

Δεν μπορώ να σου δώσω ακριβές νούμερο ως προς τον μέσο όρο κτησης. Υπάρχουν τεχνικές αδυναμίες.  Πες περίπου τα 600 δολάρια για να είμαστε μέσα.

Με την κρίση που δημιούργησε η Lehman brothers, ο χρυσός θεωρήθηκε τρελό asset και ξαφνικά πολύς κόσμος στράφηκε σε αυτόν μέσω των ETF.

Από κει ξεκίνησε μια μεγαλειώδης πορεία, που έδωσε μια απιθανη απόδοση για το αμυντικό asset που είχα επιλέξει. Το να τριπλασιάζεις τα χρήματά σου μέσα σε δυο σχεδόν χρόνια ήταν μια τεράστια επιτυχία για μένα. Από το 2009 ώς τον Σεπτέμβριο του 2011... ιστορικές στιγμές...

Εννοείται βεβαίως πως σε αυτό το διάστημα έγινε χρήση του υπολοίπου 40% που έμενε απέξω, αγοράζοντας ΧΡΥΣΟΧΑΡΤΑ ( τα χρυσόχαρτα έχουν μεγάλες διαφορές από τον φυσικό χρυσό. Ρευστοποιούνται άμεσα και μπορείς να κάνεις καλό μεσοπρόθεσμο παιχνίδι).

Το 60% λοιπόν του συνολικού μου διαθέσιμου ποσού επενδυθηκε σε δυο μορφές. Φυσικη μορφή το 20% και το υπόλοιπο 40% με σταδιακά μπες βγες σε ETF κι οπωσδήποτε ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν επενδυθηκε όλο αυτό το ποσό.

Μένει ακόμα ένα 40%.

Από αυτά το 30% επενδύεται σταθερά σε μετοχές αμερικανικών εταιρειών βιομηχανίας.

Εδώ και πολλά χρόνια, θεωρώ την ΚΟΚΑΚΟΛΑ την ισχυρότερη μετοχή στις ΗΠΑ, με σταθερή μερισματική απόδοση.

Τέλος ένα 10% που απομένει, επενδύεται σε πολύ επιθετικά προιόντα, ΦΟΡΕΞ, SP500 και DAX30 με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα για τους δείκτες και βραχυπρόθεσμο ορίζοντα για το ΦΟΡΕΞ.

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ σε βάθος πενταετίας.

Χρυσός σε φυσική μορφή. 20% ποσοστό κεφαλαιου.   Αγορά 600 δολαρια. Σημερινή τιμή 1310 δολάρια. Απόδοση ως στιγμής 120%

Χρυσός σε ETFs.  40% ποσοστό κεφαλαίου. Συνολική απόδοση από αγοραπωλησίες 18,χχ% ετησιως μέσος όρος, στην πενταετία 88% απόδοση  .

COCA COLA.  30% ποσοστό κεφαλαιου.

Αγορά στα 22 dollars . Σημερα ειναι στα 38 δολάρια. Απόδοση πενταετίας 80% συν μερίσματα 18% σύνολο 98% απόδοση.

Υπόλοιπα assets.

Ποσοστό 10%. Απόδοση 300% για το ευρωδολάριο, 200% για SP 500.

Απόδοση μέσος όρος  220% στην πενταετια.

Και μην ξεχάσω ακόμα....  Σορτ στην Εθνική τράπεζα της Ελλάδος από τα 22 ευρώ έως τα 4 προ ριβέρς σπλιτ και ΑΜΚ.

ΣΟΥΜΑ.

Στο συνολικό κεφάλαιο των 100.000 ευρώ θα είχα κέρδη 142.000 στην πενταετία, με τον περισσότερο χρόνο τα 40.000 από το κεφάλαιο επένδυσης να μένουν απέξω.

28,2% ετησια απόδοση για την διάρθρωση του συνολικού χαρτοφυλακίου όπως την βλέπεις.

Θα μπορούσα να ήμουν λίγο πιο επιθετικός, ειδικά σε κάποια διαστηματα που έβγαζαν μάτια, αλλά λειτουργώ βάσει συγκεκριμένου πλάνου και δεν το καταπατω ποτέ.

Ελπίζω να σε κάλυψα πλήρως με την απάντηση μου.

Ποδολάγνε επειδή σε βλέπω, κατατοπισμένο , συγκροτημένο και ήρεμο , πίστευα ότι θα είχες μεγαλύτερη απόδοση .

Anyway , μια ερώτηση κρίσεως :  οι επενδύσεις σε ακίνητα  ΤΩΡΑ  που είναι σε χαμηλές τιμές σου λένε τίποτα ??

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Ναι, εβγαλες μεγαλες αποδοσεις ΚΑΘΑΡΑ συμπτωματικα

(εκτος αν ειχες προβλεψει την παγκοσμια κριση το 2007, που οσο κι αν το ισχυριστεις εγω θα γελαω πισω απ' τη οθονη μου)

Δεν πρόβλεψα καμμία κρίση.

Το μόνο που πρόβλεψα σωστά, κι έπεσα μέσα, ήταν η φούσκα των ακινήτων στην Ελλάδα.

Αλίμονο αν πρόβλεπα και παγκόσμιες κρίσεις ρε φίλε.

Δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Στη Χαβάη θα ήμουνα με δυο μουνους, ένα σε κάθε χέρι για να έχω ισορροπία...

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Ποδολάγνε επειδή σε βλέπω, κατατοπισμένο , συγκροτημένο και ήρεμο , πίστευα ότι θα είχες μεγαλύτερη απόδοση .

Anyway , μια ερώτηση κρίσεως :  οι επενδύσεις σε ακίνητα  ΤΩΡΑ  που είναι σε χαμηλές τιμές σου λένε τίποτα ??

Όταν περνάς το εξαψήφιο σε συνολικο επενδυτικό κεφάλαιο, αυτή η ετησια απόδοση του 28,2%, φαντάζει τεράστια φίλε μου.

Και υπολόγισε πως το 40% μένει απέξω πολύ καιρό. Εισέρχεται μόνο σε δυνατές ενδείξεις και σε άριστο επενδυτικό κλίμα, ποτέ όλο μαζί (πάντα τμηματικά) και πάντα σε συζυγία με προυπάρχουσα τοποθέτηση, ποτέ αυτόνομη που να ξεκινάει από την αρχή.

Το "από την αρχή" ενέχει τεράστιο ρίσκο.

Το "πυραμιδώνω" με λιγες τοποθετησεις ακόμα, σε μια ήδη κερδοφόρα μακροχρόνια κατάσταση, ενέχει πολύ χαμηλό ρίσκο.

ΣΤόχος μου η αποφυγή του ρίσκου. Βγάζω μπιμπικια όταν έχω μεγάλο ρίσκο.

Όσον αφορά τα ακίνητα, ναι.

Νομίζω πως είναι καλή περιοδος τωρα να ξεκινήσει κάποιος να αγοράζει κάποια πολύ  καλά ακίνητα.

Όμως.....

Πρέπει το ακίνητο που θα επιλέξεις, να το πάρεις σε πολύ συμφέρουσα τιμή και να έχει κάτι...

Τι μπορεί να είναι αυτό το κάτι?

Θέα θάλασσα, αν πρόκειται για κατοικία. Πολύ ισχυρός λόγος για να προχωρήσεις σε αγορά.
Μεγάλη βεράντα... δεύτερη θέση πάρκιν... ανοιχτό σημείο, μπροστά σε πάρκο.... κτλ.

Δρόμος με εμπορική κίνηση αν πρόκειται για επαγγελματικό ακίνητο.

Θα δεις 30 ακίνητα για να καταλάβεις ποιο από αυτά είναι το προνομιούχο.

Θα στοχεύσεις εκεί και θα ξεκινήσεις να τον πηδήξεις στο παζάρι.

Αν είναι κληρονομικό, σώθηκες....  Θα το πάρεις σε όποια τιμή πεις.

Γενικά οι κληρονόμοι είναι κακοί διαπραγματευτές, επειδή θέλουν να ξεφορτωθούν τα ακίνητα που κληρονόμησαν, κι επειδή δεν τα έχουν δουλέψει να τα "πονέσουν".

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
  Δεν πρόβλεψα καμμία κρίση.

Το μόνο που πρόβλεψα σωστά, κι έπεσα μέσα, ήταν η φούσκα των ακινήτων στην Ελλάδα.

Αλίμονο αν πρόβλεπα και παγκόσμιες κρίσεις ρε φίλε.

Δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Στη Χαβάη θα ήμουνα με δυο μουνους, ένα σε κάθε χέρι για να έχω ισορροπία...

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Οχι, το αναφερω επειδη εν ετη 2007 στραφηκες προς τον χρυσο...
Και μετα εγινε το κραχ του αιωνα

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Ναι, εβγαλες μεγαλες αποδοσεις ΚΑΘΑΡΑ συμπτωματικα

(εκτος αν ειχες προβλεψει την παγκοσμια κριση το 2007, που οσο κι αν το ισχυριστεις εγω θα γελαω πισω απ' τη οθονη μου)

kosamf

ένας απλός άνθρωπος είμαι που τυχαίνει να σκέφτομαι πολύ κι όσο μπορώ λογικά.

Ακολούθησε την σκέψη μου και θα καταλάβεις πόσο εύκολα μπορείς να βγάλεις ένα συμπέρασμα, πάνωσ το οποίο θα στηρίξεις ένα πλάνο επενδυσεων.

Ειμαστε στο 2004.

Εχει γίνει η Ολυμπιάδα, όλα πήγαν καλά, το χρηματιστηριο ανεβαίνει.

Ο ΠΟΔΟΛΑΓΝΟΣ σκέπτεται " Τι άλλο καλό έχουμε μπροστά μας?"

Ενα πράγμα μόνο.  Τον απόηχο της Ολυμπιάδας για τα επόμενα χρόνια.

Τι κακό έχουμε μπροστά μας?  Ενα τεράστιο χρεος 40δις (τόσο κόστισε αυτή η φιέστα), μεγάλο δημόσιο τομέα, οι παραγωγικές επιχειρήσεις λόγω του ευρώ γίνονται μη ανταγωνιστικές και κλείνουν ή μεταφέρουν τςι δραστηριότητές τους στο εξωτερικό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

Θέμα χρόνου η ανατροπή του καλού κλίματος!!!        Είναι λογικά αυτά που λέω?

Πάμε παρακατω.

Πόσο χρόνο δίνει ένας λογικός άνθρωπος στην ανατροπή?   Δυο χρόνια?

Τόσο έδωσα εγώ στον εαυτό μου.

Είχα ένα κάρο ακίνητα. Διαμερίσματα, μεζονέτες, οικόπεδα. Ξεκίνησα να "σκοτωνω"

Χρειάστηκα 3,5 χρόνια για να τα ξεπουλήσω. Φίλοι και συγγενείς με αποκαλούσαν "μαλάκα"

Δεν προχωρούσα σε καμμία αγορά καίτοι μου παρουσιάστηκαν αρκετά ενδιαφέροντα ακίνητα.

Όποιος φίλος με ρωτούσε αν ήταν καλή περίοδος να αγοράσει, τον απέτρεπα.

Ακόμα κι όταν πούλησα τα πάντα κι είχα μετατρέψει τα πάντα σε χρυσό, οι τιμές των ακινητων ανέβαιναν σαν τρελές. Σκέφτηκα μηπως είχα κάνει πράγματι μαλακία. Τίποτα στον ορίζοντα δεν φαινόταν να χαλάει το θετικό κλίμα.

Είχα μετοχές της Εθνικής. Τις έδιωξα όλες στα 40 ευρώ, όταν είδα πως η Εθνικούλα είχε κεφαλαιοποίηση ίση με την μισή Ντόιτσε μπανκ.

Πέρασε καιρός και τα χρηματιστηρια ανέβαιναν! Κι εγώ απέξω να κοιτάω το πάρτυ σαν χάνος.

Κάποια στιγμή ήρθε η κατάρρευση της Λήμαν.

Συννεφάκι στην αρχή, καταιγίδα μετά, τυφώνας αργότερα.

Η καρδιά μου το ξέρει επί επτά μηνες να σκέφτομαι μήπως έχω κάνει λάθος.

Ούτε μάντης είμαι. Και λάθη κάνω. Πρόβλεψα τι θα γίνει, κι έπεσα έξω σχεδόν ένα-δυο χρόνια στις προβλέψεις μου.

Ξέρεις τι είναι να πουλάς μεζονέτα 300 χιλιάρικα και ύστερα από 1,5 χρόνο να την πουλάει 500 χιλιάδες ο ιδιοκτητης που του την πούλησα σε άλλον?

Αισθάνεσαι τότε ή δεν αισθάνεσαι μαλάκας? Εγώ αισθάνθηκα απειρες φορές.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16

Το πόσα χρήματα έχει ο καθένας στην τσέπη του είναι δικός του λογαριασμός.

Το πόσα χρήματα διαθέτω, είναι δικός μου λογαριασμός και δεν αφορά κανέναν άλλον.

Αυτό που είπα είναι απλό και μην το συνδέετε με το πόσα λεφτά μπορεί να έχω γιατί θα πέσετε έξω:

" Όταν ΠΕΡΝΑΣ το εξαψήφιο  (999.999) η απόδοση 28% είναι μεγάλη και σε κάνει να σκέφτεσαι πιο αμυντικά"

Εχεις λύσει τα προβλήματα επιβίωσης σου, και κοιτάς περισσότερο να διαφυλάξεις αυτά που έχεις, παρά να εξασφαλίσεις μεγάλες αποδόσεις.

Το πότε πέρασα αυτό το ορόσημο αφήστε το. Δεν είναι το θέμα της κουβέντας που ανοίξαμε.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
  kosamf

ένας απλός άνθρωπος είμαι που τυχαίνει να σκέφτομαι πολύ κι όσο μπορώ λογικά.

Ακολούθησε την σκέψη μου και θα καταλάβεις πόσο εύκολα μπορείς να βγάλεις ένα συμπέρασμα, πάνωσ το οποίο θα στηρίξεις ένα πλάνο επενδυσεων.

Ειμαστε στο 2004.

Εχει γίνει η Ολυμπιάδα, όλα πήγαν καλά, το χρηματιστηριο ανεβαίνει.

Ο ΠΟΔΟΛΑΓΝΟΣ σκέπτεται " Τι άλλο καλό έχουμε μπροστά μας?"

Ενα πράγμα μόνο.  Τον απόηχο της Ολυμπιάδας για τα επόμενα χρόνια.

Τι κακό έχουμε μπροστά μας?  Ενα τεράστιο χρεος 40δις (τόσο κόστισε αυτή η φιέστα), μεγάλο δημόσιο τομέα, οι παραγωγικές επιχειρήσεις λόγω του ευρώ γίνονται μη ανταγωνιστικές και κλείνουν ή μεταφέρουν τςι δραστηριότητές τους στο εξωτερικό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

Θέμα χρόνου η ανατροπή του καλού κλίματος!!!        Είναι λογικά αυτά που λέω?

Πάμε παρακατω.

Πόσο χρόνο δίνει ένας λογικός άνθρωπος στην ανατροπή?   Δυο χρόνια?

Τόσο έδωσα εγώ στον εαυτό μου.

Είχα ένα κάρο ακίνητα. Διαμερίσματα, μεζονέτες, οικόπεδα. Ξεκίνησα να "σκοτωνω"

Χρειάστηκα 3,5 χρόνια για να τα ξεπουλήσω. Φίλοι και συγγενείς με αποκαλούσαν "μαλάκα"

Δεν προχωρούσα σε καμμία αγορά καίτοι μου παρουσιάστηκαν αρκετά ενδιαφέροντα ακίνητα.

Όποιος φίλος με ρωτούσε αν ήταν καλή περίοδος να αγοράσει, τον απέτρεπα.

Ακόμα κι όταν πούλησα τα πάντα κι είχα μετατρέψει τα πάντα σε χρυσό, οι τιμές των ακινητων ανέβαιναν σαν τρελές. Σκέφτηκα μηπως είχα κάνει πράγματι μαλακία. Τίποτα στον ορίζοντα δεν φαινόταν να χαλάει το θετικό κλίμα.

Είχα μετοχές της Εθνικής. Τις έδιωξα όλες στα 40 ευρώ, όταν είδα πως η Εθνικούλα είχε κεφαλαιοποίηση ίση με την μισή Ντόιτσε μπανκ.

Πέρασε καιρός και τα χρηματιστηρια ανέβαιναν! Κι εγώ απέξω να κοιτάω το πάρτυ σαν χάνος.

Κάποια στιγμή ήρθε η κατάρρευση της Λήμαν.

Συννεφάκι στην αρχή, καταιγίδα μετά, τυφώνας αργότερα.

Η καρδιά μου το ξέρει επί επτά μηνες να σκέφτομαι μήπως έχω κάνει λάθος.

Ούτε μάντης είμαι. Και λάθη κάνω. Πρόβλεψα τι θα γίνει, κι έπεσα έξω σχεδόν ένα-δυο χρόνια στις προβλέψεις μου.

Ξέρεις τι είναι να πουλάς μεζονέτα 300 χιλιάρικα και ύστερα από 1,5 χρόνο να την πουλάει 500 χιλιάδες ο ιδιοκτητης που του την πούλησα σε άλλον?

Αισθάνεσαι τότε ή δεν αισθάνεσαι μαλάκας? Εγώ αισθάνθηκα απειρες φορές.

Ευτυχως που δεν πηρες ελληνικα ομολογα με τα μετρητα...

Ενταξει, εβλεπες οτι η κατασταση παει για φουντο, αλλα πιστευω πως δεν φανταζοσουν (οπως και κανεις) οτι θα επλεθει κανονικη χρεοκοπια!

Btw... Τα ακινητα που σκοτωνες ηταν οικογενειακα?
Πώς διαολο σε αφησαν οι γονεις σου??  :think:

Neymar

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2012
Like
0
Πόντοι
16

Αυτός , την πούλησε ΑΚΡΙΒΩΣ στο σημείο καμπής της αξίας των ακινήτων!

Άγιο είχε ο τύπος...

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Ευτυχως που δεν πηρες ελληνικα ομολογα με τα μετρητα...

Ενταξει, εβλεπες οτι η κατασταση παει για φουντο, αλλα πιστευω πως δεν φανταζοσουν (οπως και κανεις) οτι θα επλεθει κανονικη χρεοκοπια!

Btw... Τα ακινητα που σκοτωνες ηταν οικογενειακα?
Πώς διαολο σε αφησαν οι γονεις σου??  :think:

kosamf

τα χω ξαναπει παλιότερα. Πήρα δύο ακίνητα από τους γονείς μου. Τα πούλησα αμέσως και αγορασα οικόπεδοκαι  ξεκίνησα να φτιάχνω διαμερίσματα.

Ό,τι πούλησα μεταξύ 2004 - 2007 ήταν όλα δικός μου κόπος και κατασκευές.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Αυτός , την πούλησε ΑΚΡΙΒΩΣ στο σημείο καμπής της αξίας των ακινήτων!

Άγιο είχε ο τύπος...

Όχι ανέβηκε κι άλλο. Η τιμή της μεζονέτας αυτης έφτασε και στα 650 χιλιάρικα στο απόγειο.

Υ.Γ.  Σόρρυ στα 650 χιλιάρικα ηθελα να πω.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16

Μια γκουρουδιά καμαρωτή για να δείτε πως σκέφτονται αυτοί που θέλουν να βγάλουν λεφτά.

Η φημολογία της επέμβασης στη Συρία έγινε γεγονός. Οι ΗΠΑ θέλουν να μπουν στη Συρία.

Με κάποιον τρόπο θα το κάνουν εν ευθέτω χρόνο.

Είχαμε τη φημολογία του "γεγονότος" εδώ και δύο μήνες. Στη φημολογία λοιπόν πας και βάζεις ένα πολύ μικρό ποσόν....  ας πούμε 0,5% του κεφαλαίου σου στην LOCKHEED MARTIN, που είναι βιομηχανία πολεμικού υλικού.

Μόλις πάρεις την απόφαση να ρισκάρεις εκεί, παίρνεις τα "τεχνικά εργαλεία" και βρίσκεις το σημείο εισόδου.

Ήδη θα κέρδιζες 15-20% σήμερα. Τα στοπς σήμερα είναι τοποθετημένα στο break even.

Σήμερα λοιπόν είσαι στην αναμονή. Μόλις ανακοινώσει επέμβαση η Αμερική, βάζεις ακόμα ένα ποσό, πολύ μικρότερο από το αρχικό, και ανεβάζεις τα στοπς στο σημείο του μέσου όρου κτησης.

Με μηδενικό ρίσκο ανεβάζεις συνεχώς το bet σου πάνω στην Λοκχηντ μέχρι την έναρξη των επιχειρήσεων, ανεβάζοντας ταυτόχρονα τα στοπς στο σημείο που μετατρέπεται κάθε φορά ο μέσος όρος κτησης.

Μέχρι τρεις τοποθετησεις όχι περισσότερο.

Μετα τον πόλεμο έρχεται ο απολογισμός και οι νέες παραγγελίες στην Λοκχηντ.

Η αγορά έχει προεξοφλήσει όμως αυτές τις παραγγελίες ήδη.

Εκεί βγαίνεις εσύ. Μόλις ανακοινωθούν οι νέες παραγγελίες, όλος ο κόσμος θα τρέξει να αγοράσει Λοκχηντ.

Εσύ πουλάς τότε και περιμένεις την επόμενη φημολογία.

Τόσο απλό να το σκεφτείς και να το πράξεις.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Δεν είμαστε τέτοια κοράκια τύπε.  :S

Σόρρυ φίλε μου αλλά τέτοιους ηθικούς φραγμούς δεν έχω πια.

Πάει ο καιρός που τα έβλεπα όλα ιδανικά. Εχω γίνει κυνικός.

Ο θάνατός σου η ζωή μου έχει γίνει όλος ο πλανήτης.

:grin:

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Μονο καράκια τύπου απόλυτου μπορεί να γίνουμε!  :rockon:

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16

LOCKHEED  MARTIN.

18 - 20% απόδοση από την ημέρα που φημολογήθηκε για πρώτη φορά η επέμβαση στη Συρία.

129,76 δολάρια σήμερα.

Συνημμένα

• Lockheed Martin chart.PNG
    Lockheed Martin chart.PNG
    81,8 KB · Εμφανίσεις: 43

oleoleola1989

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2013
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
αφού έχει ξεσκιστεί ο δείκτης ρε...όποια και να πάρεις έχει ανέβει 20%...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom