Νέα

Χρηματιστήριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 141K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

προσπαθω να μαθω απο σενα τον ταριφα  :2funny:

κραταω σημειωσεις δασκαλε  :2funny: :2funny:

Στην Αυστραλία σίγουρα δεν θα πάω να κάνω τον ταρίφα.

Αν προσπαθούσες κάτι θα χες μάθει, αλλά ο εγωισμός και η δημοσιουπαλληλική μαλακία του "δεν κανω τίποτα" έχει διαταράξει όλες τις νευρικές σου απολήξεις.

KEEP GOING....  χρειαζόμαστε κάτι σαν κι εσένα στα χρηματιστηρια.... αιμοδότες!!!

χα χα χα  

oxi_agapes_mono_sex

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2012
Like
9
Πόντοι
16
Στην Αυστραλία σίγουρα δεν θα πάω να κάνω τον ταρίφα.

Αν προσπαθούσες κάτι θα χες μάθει, αλλά ο εγωισμός και η δημοσιουπαλληλική μαλακία του "δεν κανω τίποτα" έχει διαταράξει όλες τις νευρικές σου απολήξεις.

KEEP GOING....  χρειαζόμαστε κάτι σαν κι εσένα στα χρηματιστηρια.... αιμοδότες!!!

χα χα χα  

ψευταρε δε θελω να σε στεναχωρησω

αλλα ουσιαστικα εσυ εισαι ο δικος μου αιμοδοτης

γιατι την μισθαρα μου απο σενα την παιρνω

μεσω των φορων  :birdman:

και αυτο ειναι κατι αδιαμφισβητητο

ενω το οτι ΕΣΥ μου τα παιρνεις στο χρηματιστηριο ελεγχεται

ΤΑΡΙΦΑ  :2funny:

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16

Α ρε μπαγάσα σε ζηλεύω, μια χαρά παρεούλα θα έχεις κάτω  :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δες τα σαξέςς στόρυς αυτών που πήγαν στην Αυστραλία το '60.....
για να μη λες ότι δε βρέθηκε κανένας να στα πει πριν πας να καταστραφείς και πάλι  :headbang:

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
Μεταφέρω εδώ το άρθρο για προβληματισμό μετά τις τελευταιες εξελιξεις με το Αργεντίνικο χρέος και τη δικαστηκή απόφαση.
Όσο για τον τύπο δεν τον ξέρω: παπαγαλάκι, αντι-Βαρουφάκης, ή ρεαλιστής;

Αργεντινή, Γρανάδα, Ελλάδα
Οικονομικές Αντιλογίες»

Δημοσίευση: 30 Αυγ. 2013

Αναρωτιέστε βέβαια τι κοινό έχουν οι τρεις αυτές χώρες και αρκετές άλλες: Μα βέβαια το χρέος τους και οι εξελίξεις που αφορούν στη διεθνή διαχείρισή του!

Το 2nd US Circuit Court of Appeals στην New York (USA) αποφάσισε (όπως αναμενόταν) στις 23 Αυγούστου 2013 εναντίον της Αργεντινής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Αργεντινή πρέπει να πληρώσει $1,33 δις σε “holdout” διακρατητές ομολόγων. Δηλαδή σε ομολογιούχους που δεν δέχτηκαν τους όρους της αναδιάρθρωσης του 2001. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση η Αργεντινή δε μπορεί να πληρώνει κανένα ομολογιούχο από αυτούς που δέχτηκαν τους όρους της πτώχευσης, εκτός εάν πληρώσει αυτούς που δε συμφώνησαν. Είναι η δεύτερη παρόμοια διεθνής απόφαση αφού τον Αύγουστο εξεδόθη παρόμοια απόφαση για τη Γρανάδα από διαφορετικό δικαστήριο.

Για την απόφαση μπορεί να προσφύγει η Αργεντινή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Οπότε θα περιμένουμε.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν βασικό ενδιαφέρον για εμάς για πολύ απλούς λόγους. Όταν μία χώρα έχει ομόλογα υποκείμενα του διεθνούς δικαίου (δηλαδή σήμερα η Ελλάδα που όλο το χρέος της είναι σε Ευρώ υπό το Αγγλικό Δίκαιο) μόνο σε φιλική συμφωνία μπορεί να έλθει με τους πιστωτές της. Διότι όποιος πιστωτής της δε συμφωνήσει μαζί της, αργά η γρήγορα μπορεί να πληρωθεί στο ακέραιο τις απαιτήσεις του.

Αυτή είναι, στο βαθμό που θα επικρατήσει, μια απόλυτη ανατροπή των μέχρι τώρα επικρατούντων διεθνών πρακτικών. Αυτές έδιναν μεγαλύτερη βαρύτητα (με πάρα πολλές και δύσκολες παραλλαγές) στην κυριαρχία του εθνικού κράτους. Έτσι μέχρι τώρα κάποιοι δικαιολογημένα (σε κάποιο βαθμό) μπορεί να σκέπτονταν: Θα αρνηθώ να πληρώσω τα κρατικά χρέη, και τι θα κάνουν οι πιστωτές μας, θα αναγκαστούν να συνεργαστούν μαζί μας! Τώρα θα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Αν μονομερώς μία χώρα κινηθεί αρνητικά, τότε όποιος ομολογιούχος θίγεται θα μπορεί να επιβάλλει να πληρωθεί αργά ή γρήγορα.

Δηλαδή μία τέτοια νομική εξέλιξη μεταφέρει το βάρος της τήρησης της συμφωνίας από τον πιστωτή στο δανειζόμενο και διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες των δανειστών!

Ίσως έτσι εξηγείται και γιατί το Ελληνικό δημόσιο πληρώνει σήμερα τα 6 δις ευρώ στους ομολογιούχους που δε συμφώνησαν μαζί του στο πρόσφατο PSI.

Το ερώτημα που γεννιέται είναι ποια είναι η λογική που υπάρχει πίσω από τις αποφάσεις που τείνουν ν’ αλλάξουν διεθνείς πρακτικές στην αντιμετώπιση της εθνικής κυριαρχίας και της διαχείρισης των εθνικών χρεών. Νομίζω ότι το όλο ζήτημα σχετίζεται με τη μακροχρόνια διεθνή συγκυρία που βρισκόμαστε: Ο κόσμος έχει γεμίσει από χρέη. Ιδιωτικά και Δημόσια. Μάλιστα πολλά από τα ιδιωτικά χρέη μετατρέπονται σε δημόσια με αποτέλεσμα τα εθνικά χρέη να διογκώνονται ακόμη περισσότερο. Πάρα πολλές λοιπόν κυβερνήσεις μπορεί να βρεθούν στον πειρασμό να αθετήσουν τις χρεωστικές υποχρεώσεις τους με κίνδυνο να μετατραπεί το διεθνές οικονομικό σύστημα σε ζούγκλα συναλλαγών όπου ο άλογος λαϊκισμός θα κυριαρχεί. Ένα τέτοιο σύστημα δε μπορεί βεβαίως να λειτουργήσει με τον ηθικό κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεων να κυριαρχεί. Σε παλαιότερες εποχές και σε παρόμοιες καταστάσεις (υπερχρεώσεις) η ανθρωπότητα είχε οδηγηθεί σε πολεμικές συρράξεις. Εάν τις αποτρέψουμε τώρα, φαίνεται ότι ένα σύστημα εξορθολογισμού των διεθνών δανειστικών συναλλαγών εγκαθιδρύεται.

Πάντως εάν η διεθνής τάση στα ζητήματα αυτά παραμείνει σ’ αυτή τη κατεύθυνση, τότε νομίζω ότι κάποια πολιτικά κόμματα (και κάποιοι σχολιαστές μαζί τους) στην Ελλάδα θα πρέπει επειγόντως να ξανασκεφτούν τι θα γράφουν στα πολιτικά προγράμματά τους αναφορικά με το εθνικό χρέος. Η διεθνής πραγματικότητα είναι εδώ.

Πετράκης Παναγιώτης

Καθηγητής ΕΚΠΑ

Εναλλακτικέ

αυτά που έχω κοκκινίσει είναι το ζουμί.

Είμαστε πολύ κοντά σε εκρήξεις. Πολιτικές, στρατιωτικές κλπ.

Δες τι γινεται γυρω σου.  Πριν έναν χρόνο η Λιβύη.... Χτες η Αίγυπτος... Σήμερα η Συρία...

Στην Τουρκία ακόμα οι πληγές στην πλατεία Ταξιμ δεν έχουν επουλωθεί. Οι Κούρδοι ξεσηκώνονται.

Οι Ιρακινοί έχουν σκοτώσει 6.000 Αμερικανούς στρατιώτες σε ενέδρες στο Ιράκ. Τα πτωματα των Αμερικανών έρχονται καραβιές στις ΗΠΑ και δεν ακούγεται τίποτα στην διεθνη κοινοτητα.

Το ζουμί είναι ένα.

Χρέη που αδυνατούν να πληρωθούν, θα τα σβήσει ένας πόλεμος.

Γι αυτό μεταναστεύω. Η περιοχή εδώ θα ζήσει άσχημες καταστάσεις. Παω να ετοιμάσω το κλίμα και θα κατεβάσω και την οικογένειά μου κάτω. Ακόμα και η πρωην γυναίκα μου που ήταν δύσπιστη, έχει αρχίσει και τρέμει με αυτα που βλέπει γυρω της.

Κάντε τα κουμάντα σας. Ο ΠΟΔΟΛΑΓΝΟΣ δεν θα είναι εδώ, αλλά θα τον θυμηθείτε κάποτε.

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
 Εναλλακτικέ

Δες τι γινεται γυρω σου.  Πριν έναν χρόνο η Λιβύη.... Χτες η Αίγυπτος... Σήμερα η Συρία...

Στην Τουρκία ακόμα οι πληγές στην πλατεία Ταξιμ δεν έχουν επουλωθεί. Οι Κούρδοι ξεσηκώνονται.

Οι Ιρακινοί έχουν σκοτώσει 6.000 Αμερικανούς στρατιώτες σε ενέδρες στο Ιράκ. Τα πτωματα των Αμερικανών έρχονται καραβιές στις ΗΠΑ και δεν ακούγεται τίποτα στην διεθνη κοινοτητα.

Το ζουμί είναι ένα.

Γι αυτό μεταναστεύω. Η περιοχή εδώ θα ζήσει άσχημες καταστάσεις. Παω να ετοιμάσω το κλίμα και θα κατεβάσω και την οικογένειά μου κάτω. Ακόμα και η πρωην γυναίκα μου που ήταν δύσπιστη, έχει αρχίσει και τρέμει με αυτα που βλέπει γυρω της.

Κάντε τα κουμάντα σας. Ο ΠΟΔΟΛΑΓΝΟΣ δεν θα είναι εδώ, αλλά θα τον θυμηθείτε κάποτε.

για επιστροφη στην δραχμη πως το βλεπεις τυπε?

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
ψευταρε δε θελω να σε στεναχωρησω

αλλα ουσιαστικα εσυ εισαι ο δικος μου αιμοδοτης

γιατι την μισθαρα μου απο σενα την παιρνω

μεσω των φορων  :birdman:

και αυτο ειναι κατι αδιαμφισβητητο

ενω το οτι ΕΣΥ μου τα παιρνεις στο χρηματιστηριο ελεγχεται

ΤΑΡΙΦΑ  :2funny:

Γι αυτό φεύγω. Γι α να μην αναγκάζομαι να πληρώνω κάτι αρχίδια σαν κι εσένα.

oxi_agapes_mono_sex

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2012
Like
9
Πόντοι
16

καλα ρε εντελως χαζος εισαι κι εσυ?

ρωτας τον κατα φαντασιαν επενδυτη - ταριφα?

αυτος το μονο που ξερει να σου πει ποσο εχει η κουρσα αθηνα - αεροδρομιο

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16

Πάρτε και το β μέρος που ρίχνει και τα οικονομικά στοιχεία να ξεστραβωθείτε ζώα επειδή

ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΖΩΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ

ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ....ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΟΛΑ

ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!!!

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16

Η μόνη λογική κατάληξη... Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρει.

Νομοτελειακά τα πράγματα πάνε εκεί. Η PUBLIC ISSUE δημοσίευσε προσφατα ερευνα στους έλληνες με θεμα επιστροφή στη δραχμή.

Το ποσοστό πλέον που πείθεται πως η λύση είναι μόνο εκτός του ευρώ δυναμώνει.

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
 Η μόνη λογική κατάληξη... Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρει.

Νομοτελειακά τα πράγματα πάνε εκεί. Η PUBLIC ISSUE δημοσίευσε προσφατα ερευνα στους έλληνες με θεμα επιστροφή στη δραχμή.

Το ποσοστό πλέον που πείθεται πως η λύση είναι μόνο εκτός του ευρώ δυναμώνει.
να τα διαβαζουν αυτα μερικοι που με λενε οτι ζω σε ονειρικο κοσμο διπλα  ;)

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
να τα διαβαζουν αυτα μερικοι που με λενε οτι ζω σε ονειρικο κοσμο διπλα  ;)

Δεν ζεις σε κανέναν ονειρικό κόσμο. Αυτοί ζουν στον κόσμο τους.

Και θα σου πω και κάτι ακόμα .... κι όταν περάσουν τα χρόνια και επιστρέψουμε στη δραχμή, θα με θυμάσαι:

Όλοι αυτοί που σου λένε τωρα πως δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε στη δραχμή, τότε θα σου λένε πως το είχαν προβλέψει κιόλας!!!  :2funny: :2funny: :2funny:

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
  Δεν ζεις σε κανέναν ονειρικό κόσμο. Αυτοί ζουν στον κόσμο τους.

Και θα σου πω και κάτι ακόμα .... κι όταν περάσουν τα χρόνια και επιστρέψουμε στη δραχμή, θα με θυμάσαι:

Όλοι αυτοί που σου λένε τωρα πως δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε στη δραχμή, τότε θα σου λένε πως το είχαν προβλέψει κιόλας!!!  :2funny: :2funny: :2funny:
με δικαιωνεις  :sunglasses: 

αυστραλια παιζει καμια δευτερη δουλεια η θα κανεις το ιδιο οπως εδω?

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
με δικαιωνεις  :sunglasses: 

αυστραλια παιζει καμια δευτερη δουλεια η θα κανεις το ιδιο οπως εδω?

Πουλιέται ένα μεγαλο σουπερμαρκετ με άδεια οπωροκηπευτικών στην Αδελαίδα, αλλά δεν ξέρω αν θα το πάρω.

Αυτά πάω να δω κάτω. Διάρκεια επιχειρησης, αν είναι καλό πόστο, τι τζίρους κάνει, τι προιόντα έχει, τι ανταγωνισμός υπάρχει, τι μερίδιο αγοράς, πόσα τα κέρδη, πόσοι οι φόροι.... θέλω τουλάχιστον 2-3 μήνες να τα δω όλα αυτά.

Θα το αγοράσω μαζί με έναν ξάδερφο που μένει εκεί και  που μου το προξένεψε να το πάρουμε.

Αν δεν κάτσει θα δω. Μέχρι να δω τι μπορώ να κάνω, τα ίδια που κάνω κι εδώ.

Ευρωδολάριο πανω κάτω, Σπικιος, νταξιος και λοιπές ισοτιμίες.

;)

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16
   Πουλιέται ένα μεγαλο σουπερμαρκετ με άδεια οπωροκηπευτικών* στην Αδελαίδα, αλλά δεν ξέρω αν θα το πάρω.

Αυτά πάω να δω κάτω. Διάρκεια επιχειρησης, αν είναι καλό πόστο, τι τζίρους κάνει, τι προιόντα έχει, τι ανταγωνισμός υπάρχει, τι μερίδιο αγοράς, πόσα τα κέρδη, πόσοι οι φόροι.... θέλω τουλάχιστον 2-3 μήνες να τα δω όλα αυτά.

Θα το αγοράσω μαζί με έναν ξάδερφο που μένει εκεί** και  που μου το προξένεψε να το πάρουμε.

Αν δεν κάτσει θα δω. Μέχρι να δω τι μπορώ να κάνω, τα ίδια που κάνω κι εδώ.

Ευρωδολάριο πανω κάτω, Σπικιος, νταξιος και λοιπές ισοτιμίες.

;)

Σημειώσεις μεταφραστή:

*μπακάλικο

**βοηθός μπακάλη, λαικιστί μπακαλόγατος

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
16
Όποιος λέει ότι θα επιστρέψουμε στη δραχμή μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ή μας δουλεύει ή είναι άσχετος.

lebesque

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2013
Like
0
Πόντοι
6
 Εναλλακτικέ

Το ζουμί είναι ένα.

ζούμε ιστορικές στιγμές ποδολάγνε.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
Όποιος λέει ότι θα επιστρέψουμε στη δραχμή μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ή μας δουλεύει ή είναι άσχετος.

- Όποιος πιστεύει πως τα ακίνητα θα χάσουν ποτέ την αξία τους ή μας δουλεύει ή είναι άσχετος

- Όποιος πιστεύει πως το χρηματιστηριο θα πέσει, ή μας δουλεύει ή είναι άσχετος (ρηση τον Σεπτέμβριο του 1999 δυο μερες μετά τον σεισμό)

- Όποιος πιστεύει πως ο  χρυσός θα περάσει τα 1000 ευρώ ή μας δουλεύει ή είναι άσχετος.

- Όποιος πιστεύει πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει επειδή η Αμερική έχει κρίση στα στεγαστικά δάνεια, ή μας δουλεύει ή είναι άσχετος.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
πας αστραλια ρε? ειναι ξενερωτα εκει κατω. μονο μελβουρνη εχει λιγο ζωη και οι ελληνες ειναι βλαχοι του 1950

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom