Νέα

Χρηματιστήριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 140K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Πολ Κρούγκμαν - Στον «προφήτη» της κρίσης το Νόμπελ*

55χρονος, προοδευτικός (νεοκεϊνσιανός, κατά πολλούς) οικονομολόγος και αρθρογράφος των «New York Times», που τιμήθηκε από τη Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών «για την ανάλυσή του για τις μορφές του διεθνούς εμπορίου και τη γεωγραφική κατανομή της οικονομικής δραστηριότητας». Γέννημα-θρέμμα της Νέας Υόρκης, σπούδασε οικονομικά στο Yale και στο MIT και αναγνωρίστηκε σύντομα ως ένα από τα πιο κοφτερά μυαλά της παγκόσμιας οικονομίας. Ανανέωσε την κλασική θεωρία του συγκριτικού πλεονεκτήματος, εξηγώντας γιατί στο παγκόσμιο εμπόριο κυριαρχούν λίγες χώρες με μικρές διαφορές μεταξύ τους και γιατί ορισμένες χώρες εισάγουν τα ίδια προϊόντα με αυτά που εξάγουν. Πρότεινε, επίσης, ένα νέο «New Deal», με περισσότερη έμφαση στο κοινωνικό κράτος και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και λιγότερη στις αμυντικές δαπάνες.

Εκείνος ήταν από τους πρώτους που προειδοποίησαν για τη «φούσκα» των ακινήτων στις ΗΠΑ, για τις συνέπειες της απορρύθμισης της αγοράς ενέργειας της Καλιφόρνιας και για τη διόγκωση της κοινωνικής ανισότητας που θα έφερνε η πολιτική της κυβέρνησης Μπους. Αυτό που πραγματικά χρωστάμε στον Πολ Κρούγκμαν, όμως, είναι το γεγονός ότι με τα άρθρα και τα βιβλία του εκλαΐκευσε την οικονομική επιστήμη, χρησιμοποιώντας όρους, εκφράσεις και παραδείγματα που την έκαναν πιο προσιτή και εύληπτη στο μέσο πολίτη.
Σε όλη τη σταδιοδρομία του έμεινε πιστός σε τέσσερις «χρυσούς» κανόνες: Να ακούς τους επαΐοντες, να αμφισβητείς την υπόθεση, να τολμάς να φαίνεσαι χαζός και να απλοποιείς. Τήρησε, επίσης, με ευλάβεια και ένα πέμπτο: Μείνε μακριά από τη δημόσια διοίκηση! Η εμπειρία από τη συμμετοχή του στο συμβούλιο οικονομικών εμπειρογνωμόνων του Ρόναλντ Ρίγκαν τον δίδαξε ότι «οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματούχοι δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε»

*

Finder

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Η εμπειρία από τη συμμετοχή του στο συμβούλιο οικονομικών εμπειρογνωμόνων του Ρόναλντ Ρίγκαν τον δίδαξε ότι «οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματούχοι δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε»

:rockon:

staristo

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Με την Τεχνικη Ολυμπιακη ξερει κανεις τι γινεται???

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Ο κύριος Στρινγγος, εκ του στρινγκ, πριν λίγο μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να του μάθω τον εκκλησιαστικό ύμνο
ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΦΤΩΧΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΝΑΣΑΝ
Έκλαιγε, γοερά όπως ο Εθνικός Σταρ μετά τον τριπλό βιασμό του, θέλει λέει να μου δώσει τσάμπα τα παραλιακά του γραφεία με μονο αντάλλαγμα ένα ντενεκε λάδι. :dunno: :hmm: τι να κάνω ρε αδέλφια  :helpplea:

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Την ισχυρότερη ημερήσια πτώση του τα τελευταία 5,5 χρόνια κατέγραψε χθες το τριμηνιαίο διατραπεζικό επιτόκιο Euribor, καθώς σύμφωνα με τη European Banking Federation υποχώρησε κατά 8 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,24% από 5,32% που ήταν μία ημέρα πριν !!!

wind11

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
6
Η αγορά ανέκαμψε! Τέλος η κρίση; Oι ειδικοί συστήνουν: Μείνετε στο πλάνο που έχετε. Είτε σχεδιάζετε να αγοράσετε 500 μετοχές της Apple όταν πέσουν κάτω από τα 100 δολάρια ή να μετακινήσετε 10% του χαρτοφυλακίου σας σταδιακά σε διάφορα ομόλογα μέσα στον επόμενο μήνα, μείνετε εκεί. Ακολουθήστε τον προγραμματισμό που έχετε. Αν οι εξελίξεις σας βάζουν σκέψεις, επανεξετάστε το πλάνο σας, μην κάνετε όμως βιαστικές κινήσεις.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Στρατηγε Wind11 ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ
Ευπιφώς αναφέρω ότι ο εχθρός ειναι αριστερα, δεξια, μπροστά και πίσω μας. Αυτή την φορά αποκλίεται να τον χάσουμε.
Αυτά τα μεγάλα λόγια είπε ένας επιτεληκός αξιοματικός στον στρατηγό του, όταν κατα την διάρκεια αμερικάνικής εκστρατίας κατα των βιετκογκ, δεν είχαν καταφέρει να εγκλοβίσουν κανένα εχθρό για πολλές ημέρες και να δ΄ωσουν μια μάχη παράταξης.
Με λίγα λόγια είμαστε περικλωμένοι εγκλοβισμένοι από αυτούς που κυνηγούσαμε
Οποιος καταλαβε κατάλαβε STOP
Κάτι αναλυτές του κώλου με τακτικές αμερικάνικες θα φάνε ακόμη μεγαλύτερη καταστροφη

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
ΠΕΦΤΕΙ;;;
ΠΕΦΤΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Finder

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Εγω αναρωτιεμαι το εξης: 
Oλοι αυτοι οι "μαγκες" που ελεγαν και λενε οτι το χρηματιστηριο θα πεσει, θα κανει κτλ., εβαλαν και κερδισαν λεφτα απο την προβλεψη τους?
(γιατι ως γνωστον, η "πουτανα της οικονομιας"(το χρηματιστηριο) σου δινει τη δυνατοτητα να κερδιζεις ακομη και στην πτωση...)

Εχουν εμφανιστει ΑΠΕΙΡΟΙ "ψευτο-προφητες" - "ψευτο-μαγκες" στο ιντερνετ οι οποιοι προβλεπουν τα παντα, αλλα απο γαλα.....γιοκ!  :grin:

Ενας κυριος Πολσον (συνωνυμια με τον Υπουργο) εβαλε λεφτα και τωρα το fund του ειναι στην 4η θεση παγκοσμιως...(απο τη 76η...)
Αυτος ΝΑΙ. Ειναι μαγκας!

Η προβλεψη στο χρηματιστηριο εχει νοημα οταν συνοδευεται και απο καθορισμο χρονου.  ;)

wind11

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
6
Στρατηγε Wind11 ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ
Ευπιφώς αναφέρω ότι ο εχθρός ειναι αριστερα, δεξια, μπροστά και πίσω μας. Αυτή την φορά αποκλίεται να τον χάσουμε.
Αυτά τα μεγάλα λόγια είπε ένας επιτεληκός αξιοματικός στον στρατηγό του, όταν κατα την διάρκεια αμερικάνικής εκστρατίας κατα των βιετκογκ, δεν είχαν καταφέρει να εγκλοβίσουν κανένα εχθρό για πολλές ημέρες και να δ΄ωσουν μια μάχη παράταξης.
Με λίγα λόγια είμαστε περικλωμένοι εγκλοβισμένοι από αυτούς που κυνηγούσαμε
Οποιος καταλαβε κατάλαβε STOP
Κάτι αναλυτές του κώλου με τακτικές αμερικάνικες θα φάνε ακόμη μεγαλύτερη καταστροφη
Μια χαρά σε Βρίσκω :)

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
3
Πόντοι
66

Μια φορά και έναν καιρό σ΄ ένα χωριό, ένας άντρας ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία. Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν. Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε. Το εμπόρευμα όμως λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες.

Ο Χάρης ξαναανακοινώνει ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες. Σύντομα όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.

Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια. Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν.

Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι’ αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.

Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει. Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης. Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί στριμώχτηκαν μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.

Δεν ξαναείδαν ούτε τον βοηθό ούτε τον Χάρη...!!!

Καληνύχτα...

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Πολύ καλή η ιστορία σου και διδακτική.
Πιστεύω να την διδάσκουν και στους μελλοντικούς μας επενδυτές οι μεγάλη πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.
Νομίζω πάντως ότι κάπως έτσι θα πρέπει να μιλάμε για την οικονομία, με παραδείγματα.
Γιατί οι περισσότεροι παίζουν σ'ένα παιχνίδι που δεν το γνωρίζουν και μετά ΚΛΑΜΑΑΑΑΑΑ :'(

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ειστε λάθος γιατι αυτη τη στιγμη η κριση ΔΕΝ ειναι χρηματιστηρικη!!

Πεφτουν ολα παρέα επιτοκια- χρηματιστηρια-ακινητα. Η κριση ειναι γενικευμενη απο την αποτυχια του τραπεζικου συστηματος!!

Ο Ισλανδος που σημερα ειναι αφραγκος πήγε και μια Νεα Υορκη για ΣΚ ο Ελληνας αντε να πήγε καμια Μυκονο και νομιζει οτι κατι εκανε.

Παρτε και ενα τραγουδακι για το φαλιμεντο του (Δυτικου) κόσμου

[youtube=425,350]QlKw64kRyh8[/youtube]

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.080
Πόντοι
42.697
:)

Συνημμένα

• barclays.jpg
    barclays.jpg
    21,4 KB · Εμφανίσεις: 22

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Το επαναλαμβάνω
ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΝΑΣΑΝ..........
Ο φίλος μου ο κ.Στρινγγος, όλη μέρα αυτο ψάλει, αλλά δεν βλέπω να του μένει φράγγο
:think: Γιατί άραγε;

Επισκέπτης
Τι γινετε πως παει η αγορα σημερις !!!!!!!!!!!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom