Νέα

Χρηματιστήριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 140K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Και για αυτούς που έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις, διαβάστε κάποιο απο τα βιβλία ενός απο τους μεγαλύτερους Οικονομολόγους του αιώνα που πέρασε του John Kenneth Galbraith.

και ειδικότερα το βιλίο του The Great Crash, 1929 .
Καλα με τα Χρηματιστήρια ZERO τωρα για την Stelliana εχεις να μου πεις τιποτα για να μην ξεφευγουμε απο τα ενδιαφεροντα μας.

CHRIS1971

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Κριτικές
46
Like
548
Πόντοι
7.065
πιστευετε πως οδευουμε προς ενα οικονομικο κραχ αναλογο με αυτο του 1929 η του 1987? ποιοι μπορεσαν να ευνοηθουν το 1929 και να πλουτισουν? ξερει κανεις εαν υπαρχει καποιο σχετικο βιβλιο ελληνικο ή ξενογλωσσο?
κραχ ιδιο με το 1929 δε γινεται γιατι το κραχ προκληθηκε απο λαθους χειρισμους των ιδιων των τραπεζων.οι συνθηκες ηταν ιδιες με τωρα στο γεγονος οτι καποιο χρηματοπιστωτικο ιδρυμα εσκασε,αλλα τοτε οι τραπεζες εκαναν το εξης θεμελιωδες λαθος:αντι να μειωσουν τα επιτοκια και να διοχετευσουν ρευστοτητα στο συστημα οπως πολυ σωστα εκανε τωρα ο μπεν μπερνακι,προεδρος της κεντρικης αμερικανικης τραπεζας,εκαναν το λαθος να αυξησουν τα επιτοκια και να μειωσουν τη ρευστοτητα πιστευοντας οτι ετσι περιοριζαν το προβλημα.απο τελεσμα ηταν οχι μονο να καταρρευσει το αμερικανικο χρηματιστηριο,αλλα και η ανεργια στην αμερικη να εκτιναχθει απο το 3% το 1929 στο 25% στο 1939(παρα το νιου ντηλ)
ειναι ευτυχημα οτι προεδρος της FED ειναι ο μπεν μπερνακι.το μεταπτυχιακο του το εκανε με θεμα την κριση του 1929 και ειναι αριστος γνωστης του θεματος.απλα για καποιους μηνες θα ταλαιπωρηθουμε.
κερδισμενοι θα βγουν οσοι εχουν μυαλο.οταν γραφουν οτι το χρηματιστηριο ειναι τζογος,η αν καποιοι παιζουν σαν ναναι τζογος τοτε αυτοι σιγουρα δε θα κερδισουν

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Αυτά που συμβαίνουν τώρα, συνήθως παρομοιάζονται με τον πανικό του 1907.

agnooumenos

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2007
Like
0
Πόντοι
1
απλά έγιναν πιο προσεκτικοί τώρα θα  φάνε τα λεφτά του κόσμου πιο διακριτικά

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
  Ενα ωραιαο βιντεακι απο το BBC

[youtube=425,350]Q21vPp5aRMA[/youtube]

Μην ξεχναμε οτι το κακο ξεκινησε απο την αγορα ΑΚΙΝΗΤΩΝ στις ΗΠΑ το βιδεον λεει οτι θα ακουμπησει και την αγορα ακινητων στην Αγγλία!!!

Εδω δεν ανυσηχουμε γιατι εχουμε Κωστακη και Αλογοσκουφη και ενναλακτικα Γιωργακη με οποιον βάλει!!

Εγω αναρωτιεμαι αν εχει καποιος διαθέσιμα κεφαλαια τι να τα κανει?? Στα ακινητα θα χαθουν, στις μετοχες θα χαθουν , στην Τραπεζα θα παιρνεις καλυερο τόκο αλλα επειδη υπάρχει ρισκο να  φαληρισει η τραπεζα και να μεινεις με το βιβλιαριο στο χέρι!!

Η μόνη σταθερη αξια ειναι οι γκόμενες και οι πουτανες !!! :rockon:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Εγω αναρωτιεμαι αν εχει καποιος διαθέσιμα κεφαλαια τι να τα κανει??

Σου έχω την απάντηση:

gold1.jpg

GoldBar1oz2.jpg

URL]]

Επισκέπτης
Απώλειες 449 μονάδων για τον Dow Jones χτες η αλλιως -4,06%.
Καλα το πανε τα παλληκαρια.
Του stavros51 η επενδυση καλα κρατει +4,54%
875,00 USD η ουγγια.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Απώλειες 449 μονάδων για τον Dow Jones χτες η αλλιως -4,06%.
Καλα το πανε τα παλληκαρια.
Του stavros51 η επενδυση καλα κρατει +4,54%
875,00 USD η ουγγια.

Μωρό μου,
Για μας τους Ευρω-πέους, όταν κοιτάμε την τιμή του χρυσού (σε $/oz) πρέπει να κοιτάμε και την τιμή €/$.

Τις 2-3 τελευταίες μέρες το $ έχει ξαναγυρίσει προς τα κάτω.
Περίπου δηλαδή, ο χρυσός είναι αμετάβλητος, αν τον αγοράζεις/πουλάς με ευρώ.

livermak

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Κριτικές
8
Like
423
Πόντοι
281
ο καπιταλισμος στηριζετε στην μοχλευση και τις ιδιοτικοποιησεις......το συστημα ταβανιασε.......η κρατικη μηχανη καταστρεφει αξια.....κρατικοποιει,,τυπωνει χρημα βαζει αξια.......και μετα θα ξανα ιδιτικοποιησει με νεο δανεισμο............κυκλος ειναι κυκλος ηταν κυκλος θα ειναι......

Επισκέπτης
Μωρό μου,
Για μας τους Ευρω-πέους, όταν κοιτάμε την τιμή του χρυσού (σε $/oz) πρέπει να κοιτάμε και την τιμή €/$.

Τις 2-3 τελευταίες μέρες το $ έχει ξαναγυρίσει προς τα κάτω.
Περίπου δηλαδή, ο χρυσός είναι αμετάβλητος, αν τον αγοράζεις/πουλάς με ευρώ.
Sorry μωρο μου νομιζα οτι ο μπαμπας σου δουλευε στη Σ.Αραβια εν ετη 1969 και πληρωνοταν σε USD τα οποια ειχε κρατηση στην Citibank για αυτο το λογο δεν το ανελυσα παραπανω. :2funny: :2funny: :rockon:

Finder

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Πωπωωωω καταστροφη!!!!!  22% κατω η ΔΕΗ σημερα!!!
Στα 10ευρω δεν εχει αρχισει να γινεται ελκυστικη ρε παιδια?... :think:

VASILIAS

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2005
Like
4
Πόντοι
16
που να δεις στα 5 τι ελκυστικη που θα ειναι!!!

CHRIS1971

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Κριτικές
46
Like
548
Πόντοι
7.065
aυτη τη στιγμη στην προσυνεδριαση στη νεα υορκη:wachovia -93% :headbang:

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
[move]τόσα infos έχουμε εδώ μέσα... portal το έχουμε κάνει... δεν βάζουμε κι ένα ticker να βλέπουμε τις τιμές live... :2funny:[/move]

akatanomastos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουν 2008
Like
4
Πόντοι
1
Η αλάνθαστη αρχη ειναι... αγοραζε οταν πεφτει και πουλα οταν ανεβαινει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom