Νέα

Χρηματιστήριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 141K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

silver_bullet

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
Δε ξερω αν εδω ειναι το καταλληλο τοπικ,εχω απορια οικονομικης φυσεως.

Θελω να συγκρινω τις μετοχες των Greene King και J D Wetherspoon με τον δεικτη FTSE του λονδινου, και ειδικα τον τομεα Travel and leisure  στον οποιο υπαγονται οι δυο εταιρειες(ειναι μπυραριες).Παω yahoo finance αλλα οταν παω να κανω συγκριση μονο με S&P,DOW kai NASDAQ εχει επιλογη...καμια ιδεα απο κανα χωμενο στο συστημα?

Το YAhoo finance πρωτη φορα το χρησιμοποιω κα δε το ξερω...

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
silver_bullet σου μετακίνησα το ποστ σου..εδω νομίζω είναι καλύτερα

CHRIS1971

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Κριτικές
46
Like
548
Πόντοι
7.065
πηγαινε στο yahoo.finance.στον πατο εχει διαφορες χωρες.επελεξε την βρετανια.οταν μπεις εκει πηγαινε στο summary ftse allstocks.μπες εκει και πηγαινε στα components.εκει θα μπορεις να κανεις τις συγκρισεις που θες

silver_bullet

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
Μια ερωτηση ακομα...οταν κανω τη συγκριση οπως μου περιεγραψε ο φιλος κρις στον καθετο αξονα μου εμφανιζεται ανα ποσοστο επι τοις εκατο.Υτο τι ειναι?Η ποσοστιαια αυξηση της ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ της μετοχης απο την τιμη με την οποια εισηλθε στο χρηματιστηριο?
Καλα ο οριζοντιος αξονας ειναι ο χρονος το καταλαβα αυτο =)

Και κατι ακομα...Οταν λεμε ο δεικτης εκλεισε στις Χ μοναδες,αυτες οι μοναδες τι αντιπροσωπευουν?Το μεσο ορο της χρηματικης τιμης ολων των μετοχων που παζαρευονται στο χρηματιστηριο???

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Και κατι ακομα...Οταν λεμε ο δεικτης εκλεισε στις Χ μοναδες,αυτες οι μοναδες τι αντιπροσωπευουν?Το μεσο ορο της χρηματικης τιμης ολων των μετοχων που παζαρευονται στο χρηματιστηριο???

Οι δείκτες έχουν ένα σύνολο εταιρειών που συμμετέχουν αλλά σταθμισμένα.Δεν είναι όλες οι εταιρείες σε ένα χρηματιστήριο,αλλά επιλεγμένες και σταθμισμένες.Π.χ η εταιρεία "α" μπορεί να συμμετέχει στο δείκτη με ποσοστό 30% η εταιρεία "β" 40 κ.ο.κ.Ανάλογα με την αύξηση της τιμής μιας μετοχής και το βαθμό βαρύτητας που έχει στο δείκτη,διαμορφώνει την τιμή και στον δείκτη.Ένας δείκτης δείχνει μόνο την τάση που έχουν οι μετοχές που τον απαρτίζουν,ανοδική ή καθοδική.

Ελπίζω να σε βοήθησα.Αν θέλεις κάποια διευκρίνηση γράψε.

silver_bullet

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
Ευχαριστω για την απαντηση.Οταν λες συμμτεχουν σταθμισμενα, εννοεις οτι η αυξηση της τιμης μιας μετοχης επηρεαζει τον γενικο δεικτη,οχι κατα το μεγεθος της αυξησης,αλλα κατα το μεγεθος της αυξησης πολλαπλασιασμενο επι το βαρος (πχ 30%)?Καταλαβα καλα?
Πχ.Ενας δεικτης εχει 2 εταιρειες,την Α και την Β.Η μεν Α συμμετεχει στον δεικτη Α με 30% και η Β με 70%.Αν η τιμη της Α αυξηθει κατα 2 Ευρω και η τιμη της Β μειωθει κατα 1 Ευρω, η τιμη του δεικτη θα ειναι 2*0,3 + (-1)*0,7 =-0,1.Δηλαδη ο δεικτης θα πεσει κατα 0,1 ευρω??

ΕΛπιζω ν το πιασα.Α και αν ξερεις,πες μου τι μετρα αυτος ο καταραμενος ο γενικος δεικτης!!Τι ειναι αυτες οι μοναδες,χρηματικες μοναδες?Ευρω?Δολλαρια?Εκει εχω χασει την μπαλα

Γαμω το μαστερ στο μανατζμεντ μου γαμω -(

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Σωστά κατάλαβες.Έτσι λειτουργεί ο δείκτης.
Οι δείκτες δεν απεικονίζουν χρημα.Είναι απλώς μονάδες.Ο Γ.Δ του ΧΑΑ έχει ως έτος βάσης το 1988 όπου ξεκίνησε με 100 μονάδες.Η σύνθεση του δείκτη μπορεί να έχει αλλάξει στην πορεία,αλλά το έτος βάσης είναι σταθερό

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16

CHRIS1971

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Κριτικές
46
Like
548
Πόντοι
7.065
μαλλον θα χουμε πολυ ασχημη συνεχεια.αυτη τη στιγμη στη προσυνεδριαση πεφτει η μετοχη της washington mutual κατα 20% και της aig kata 40%. H aig ζητησε απο τη fed εκτακτη ενισχυση 40δις$ για να μην κανει και αυτη μπουμ.

Επισκέπτης
Μπαμ Μπουμ Ταρατατζουμ.
Μπαμ εικουσθη στο αερα και τα βολια πηγαν περα.
Κλειδωστε τα χαρτακια σας και καλη συνεχια.

Carlos78

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
πιστευετε πως οδευουμε προς ενα οικονομικο κραχ αναλογο με αυτο του 1929 η του 1987? ποιοι μπορεσαν να ευνοηθουν το 1929 και να πλουτισουν? ξερει κανεις εαν υπαρχει καποιο σχετικο βιβλιο ελληνικο ή ξενογλωσσο?

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ... κάνε μια βόλτα σ' ένα ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ βιβλιοπωλείο και ΣΙΓΟΥΡΑ θα βρεις πολλά...

Carlos78

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ... κάνε μια βόλτα σ' ένα ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ βιβλιοπωλείο και ΣΙΓΟΥΡΑ θα βρεις πολλά...
OK thanks, απλα λεω μηπως εχει καποιος να προτεινει κατι, εγκυκλοπαιδικες γνώσεις

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
OK thanks, απλα λεω μηπως εχει καποιος να προτεινει κατι, εγκυκλοπαιδικες γνώσεις

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ, γι' αυτό σου συνιστώ να πας ο ίδιος, να τα φυλλομετρήσεις κ να δεις ποιό σου αρέσει περισσότερο...

Επισκέπτης
ΚΟΣΤΟΛΑΝΙ μεγαλος Ουγγρος τα λεει ολα και διαβαζεται ευκολα. :rockon:

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
πιστευετε πως οδευουμε προς ενα οικονομικο κραχ αναλογο με αυτο του 1929 η του 1987? ποιοι μπορεσαν να ευνοηθουν το 1929 και να πλουτισουν? ξερει κανεις εαν υπαρχει καποιο σχετικο βιβλιο ελληνικο ή ξενογλωσσο?

ΤΣΟΥ δεν θα βρεις!!

Κερδισμενοι του κραχ του 1929 ηταν οσοι Αμερικανοι δεν ηταν σε ηλικια να τους παρουν φανταρους ασε που τα χρηματιστηρια στα 80's ειχαν παραπάνω απο μια κρισεις με αυτη του 1987 να ερχεται μετα απο μια καλή περιοδο-ασε που νομίζω οτι γαι το 1987 δεν υπήρχε καποιος λόγος συγκεκρινεμενος κι μαλλον εχω δικιο !!

Με λιγα λογια τα κραχ περιγραφονται σε ιστορικα βιβλια. Αν θες να μαθεις κατι περι χρηματιστηριου παρε κανενα οικονομικο βιβλιο αλλιως για τζογο καλυτερα -στοιχημα.

ΥΓ Οι πιθανοτητες να κερδισει ενας μικροεπενδυτης στο χρηματιστηριο τζογαροντας  ειναι οσες νε κερδισεις στα χαρτια με 100€ στην τσεπη οταν οι αλλοι εχουν απο 3000€ ο καθενας!!!!

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
493
Like
39.147
Πόντοι
42.697
ΚΟΣΤΟΛΑΝΙ μεγαλος Ουγγρος τα λεει ολα και διαβαζεται ευκολα. :rockon:

Και για αυτούς που έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις, διαβάστε κάποιο απο τα βιβλία ενός απο τους μεγαλύτερους Οικονομολόγους του αιώνα που πέρασε του John Kenneth Galbraith.

και ειδικότερα το βιλίο του The Great Crash, 1929 .

Carlos78

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
ΤΣΟΥ δεν θα βρεις!!

Κερδισμενοι του κραχ του 1929 ηταν οσοι Αμερικανοι δεν ηταν σε ηλικια να τους παρουν φανταρους ασε που τα χρηματιστηρια στα 80's ειχαν παραπάνω απο μια κρισεις με αυτη του 1987 να ερχεται μετα απο μια καλή περιοδο-ασε που νομίζω οτι γαι το 1987 δεν υπήρχε καποιος λόγος συγκεκρινεμενος κι μαλλον εχω δικιο !!

Με λιγα λογια τα κραχ περιγραφονται σε ιστορικα βιβλια. Αν θες να μαθεις κατι περι χρηματιστηριου παρε κανενα οικονομικο βιβλιο αλλιως για τζογο καλυτερα -στοιχημα.

ΥΓ Οι πιθανοτητες να κερδισει ενας μικροεπενδυτης στο χρηματιστηριο τζογαροντας  ειναι οσες νε κερδισεις στα χαρτια με 100€ στην τσεπη οταν οι αλλοι εχουν απο 3000€ ο καθενας!!!!
οχι δε θελω να τζογαρω απλως να δω τις ομοιοτητες της τοτε εποχης με τη σημερινή σε ολο το κοινωνικο φασμα, πχ ποια επαγγελματα ευνοηθηκαν, ποιες επιχειρησεις, ποιοι επιχειρηματιες, κτλ  απλα εγκυκλοπαιδικα, εχεις δικιο μαλλον ιστορικα βιβλια ψαχνω πιο πολυ, αλλα thanks και τους προηγουμενους για τις προτασεις τους και για τον Ουγγρο συγγραφεα, φαινεται πολυ καλος, μπορει να αγορασω και καποια απο αυτα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom