[size=9pt]... Όταν οι αγρότες πουλούσαν τα κτήματα και οι βοσκοί τα πρόβατα και αγόραζαν...[/size]
Ρε παιδιά δε θα ξεχάσω την εξής σκηνή:
2002, πήγα εκδρομή στην Κρήτη, συγκεκριμένα Ιεράπετρα. Κατ' εξοχήν αγροτική περιοχή, έχουν θησαυρίσει με τα θερμοκήπια (ντομάτες εκτός εποχής, βοηθούντος και του τοπικού κλίματος).
Ήμουν με φίλη, δουλεύει σε μεγάλη Τράπεζα στην Αθήνα, μου είπε: "Θέλω να πάω να δω το διευθυντή του τοπικού καταστήματος, μιλάω κάθε μέρα στο τηλέφωνο με τον άνθρωπο".
Μάς κέρασε έναν καφέ στην πλατεία.
Μας περιέγραψε την φρενίτιδα του 1999:
"Έβλεπες όλους αυτούς με τα θερμοκήπια, να τα έχουν παρατήσει ή να τα έχουν πουλήσει ή να ψάχνουν να τα πουλήσουν, και να κυκλοφορούν με τις πορτοκαλί σελίδες της εφημερίδας παραμάσχαλα, με το κινητό στο αυτί και να μιλάνε με το χρηματιστή τους τι να αγοράσει και πόσο".
Άποψή μου:
Καλώς τους τα πήραν.
Σα να πάω εγώ τώρα να σπεκουλάρω στην τιμή του κακάο Βολιβίας, επειδή ο μπατζανάκης της κουμπάρας του ξαδέρφου της γυναίκας του οδηγού του ταξί που πάει τα παιδιά μου στο σχολείο έχει γκόμενα από τη La Paz που ξέρει ότι το κακάο Βολιβίας θα ανέβει επειδή ο θείος της στη Βολιβία και οι άλλοι αγρότες εκεί αγόρασαν το νέο φάρμακο και μειώθηκε η μελίγκρα στα φύλλα του.