Νέα

Χρήματα εκτός Ελλάδος / Δραχμή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 723
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ασφάλεια χρημάτων

• ΕΚΤΟΣ Ελλάδος

Ψήφοι: 25 29,1%
  • ΕΔΩ στις τράπεζες παρόλο που είναι πολλά τα λεφτά

Ψήφοι: 15 17,4%
  • ΘΑ τα ΚΡΥΨΩ σπίτι

Ψήφοι: 17 19,8%
  • Τα έκανα χρυσό

Ψήφοι: 5 5,8%
  • Χρηματηστήριο

Ψήφοι: 3 3,5%
  • Θυρίδα

Ψήφοι: 4 4,7%
  • Λίγα έξω, λίγα σπίτι, λίγα χρυσό κλπ..

Ψήφοι: 17 19,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    86
OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
ρόζ χαρτάκια… ή αλλιώς Βεβαιώσεις Αγοράς Συναλλάγματος (ΒΑΣ)… τι μου θυμίζεις τώρα…

λοιπόν με τα ροζ χαρτάκια είχες ένα κάρο φορολογικές ελαφρύνσεις στις αγορές περιουσιακών στοιχείων… για παράδειγμα αγόραζες ένα διαμέρισμα πχ 10.000.000 δραχμών… ο φόρος μεταβίβασης που έπρεπε να πληρώσεις ήταν 13% δηλαδή 1.300.000 δραχμές… αν είχες στα χέρια σου ροζ χαρτάκια που έδειχναν ότι δραχμοποίησες συνάλλαγμα αξίας 10.000.000 δρχμών ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΜΙΑ για φόρο μεταβίβασης…

είχες έκπτωση στους ειδικούς φόρους εκτελωνισμού αυτοκινήτων … πχ αγόαζες ένα αυτοκίνητο αξίας 3.000.000 από τα οποία 1.200.000 ήταν η αξία του αυτοκινήτου και τα ρέστα τέλη ταξινόμησης και ειδικοί φόροι… αμα είχες χαρτάκια στο χέρι σου 1.200.000 αυτόματα οι φόροι πεφτανε στο μισό (900.000) και το αυτοκίνητο το έπαιρνες με 2.100.000…

και πολλά πολλά άλλα… μειωμένα τέλη κυκλοφορίας στο αμάξι, μειωμένα τεκμήρια κλπ κλπ κλπ…

επίσης οποιαδήποτε αγορά περιουσιακών στοιχείων ακόμη και αν δεν είχες εισόδημα την δικαιολογούσες και δεν είχε πόθεν έσχες…

για παράδειγμα είσαι μισθωτός με μισθό 1000 τον μήνα δηλαδή 14.000 τον χρόνο και αγοράζεις ένα σπίτι 5.000.000 … αν είχες ροζ χαρτιά στο χέρι σου 5.000.000 κανένας δεν σε ρωτούσε πού τα βρήκες …

γιαυτό εκείνες τις εποχές τρέχανε όλοι να βρούνε συνάλλαγμα .. έτσι ώστε να το δραχμοποιήσουνε να πάρουνε τα ροζ χαρτάκια… το τι λαθρεμπόριο γινόταν ήταν άλλο πράγμα…

το δολλάριο για παράδειγμα είχε τιμή πώλησης (από την τράπεζα) 156 δραχμές … αν το αγόραζες εκτός τραπέζης (μαύρη) γιατί δεν είχες δικαίωμα να αγοράσεις άλλο συνάλλαγμα (υπήρχε περιορισμός) το πλήρωνες από 159-164 ανάλογα με το τι χαρτονομίσματα αγόραζες (10δολλαρα ήταν χαμηλά, 100δόλλαρα ήταν με 164 το δολλάριο γιατί κρυβόντουσαν ευκολώτερα)… αν το αγόραζες κατατεθειμένο σε λογαριασμό έξω τότε το πλήρωνες 169 δραχμές το δολλάριο (συν τα έξοδα του εμβάσματος στον λογαριασμό σου από τον πωλητή)… 

εκείνα τα χρόνια αν ήθελες να πας ταξίδι στο εξωτερικό είχες δικαίωμα να έχεις μαζί σου συγκεκριμένο ποσό και όχι παραπάνω,αν θυμάμαι καλά ήταν 45 δολλάρια την μέρα και τον χρόνο δεν μπορούσες να υπερβείς τα 600 δολλάρια…

αν ήσουν επαγγελματίας τότε είχες μέχρι 75 δολλάρια την μέρα για κάθε μέρα ταξιδιού…

Αυτά πχ είναι που πιστέυω ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνουν ποτέ? Για ποια δεκατία μιλάς ότι έγιναν?

Ο λόγος που πιστεύω ότι δε θα γίνουν ποτέ ξανα τα ίδια είναι γιατί με αυτά τότε χάθηκε η μπάλα !

Αν θέλουν να ψιλοφτιάξουν τη φοροδιαφυγή και να έρθει μια ισότητα στο πληρώνεις ότι έχεις, τότε αυτός είναι ο λάθος δρόμος.

Πιστεύω με τα μέτρα που σκέφτονται και είπαν χθες τα κανάλια, ότι όσοι έχουν μαύρο χρήμα και τα φέρουν Ελλάδα θα πληρώσουν έναν φόρο 15% και θα τα ξεπλύνουν αμέσως είναι μια αρχή. 

Σκεφτείτε κάποιος να ασπρίσει όλα του τα χρήματα. Αρχοντιά !

Το θέμα είναι αν εμπιστεύεται αυτός ο κάποιος το κράτος ότι θα τηρήσει τον λόγο του...

και ακόμα μετά το 15% που θα δώσει μη φάει και αλλαγή νομίσματος σε δραχμή μετά από κανά μήνα και το κράτος πεί.. "oopsie"

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Όλα όσα έγραψε ο tramountana περί περιορισμών στο συνάλλαγμα είναι σωστά, τα θυμάμαι κι εγώ.

Το θέμα είναι αν εμπιστεύεται αυτός ο κάποιος το κράτος ότι θα τηρήσει τον λόγο του...
Το περίεργο είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που αμφιβάλλουν ότι το κράτος ΔΕΝ θα τηρήσει το λόγο του!

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.107
Πόντοι
6.515
και μονο που γράφονται όλα τα παραπανω, σωστα τα περισσοτερα, προαναγγελουν σε συνδιασμο με τις αναμενόμενες νεες φορολογιες, την εξοδο της ελληνικης οικονομιας από το καπιταλιστικο συστημα και το ευρω  :orchestra:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Αυτά πχ είναι που πιστέυω ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνουν ποτέ? Για ποια δεκατία μιλάς ότι έγιναν?

Ο λόγος που πιστεύω ότι δε θα γίνουν ποτέ ξανα τα ίδια είναι γιατί με αυτά τότε χάθηκε η μπάλα !

Αν θέλουν να ψιλοφτιάξουν τη φοροδιαφυγή και να έρθει μια ισότητα στο πληρώνεις ότι έχεις, τότε αυτός είναι ο λάθος δρόμος.

Πιστεύω με τα μέτρα που σκέφτονται και είπαν χθες τα κανάλια, ότι όσοι έχουν μαύρο χρήμα και τα φέρουν Ελλάδα θα πληρώσουν έναν φόρο 15% και θα τα ξεπλύνουν αμέσως είναι μια αρχή. 

Σκεφτείτε κάποιος να ασπρίσει όλα του τα χρήματα. Αρχοντιά !

και ακόμα μετά το 15% που θα δώσει μη φάει και αλλαγή νομίσματος σε δραχμή μετά από κανά μήνα και το κράτος πεί.. "oopsie"

παίκτη μου τα ΒΑΣ (ροζ χαρτάκια) παίζανε μέχρι το 1995-1996... μετά ατονήσανε λόγω σύνδεσης της δραχμής με την ευρωπαική ισοτιμία (ECU)...

και αν πάμε σε δικό μας νόμισμα θα ξαναέρθουν... και ο λόγος είναι απλός... το νόμισμα αυτό δεν θα είναι ισχυρό και δεν θα γίνεται αποδεκτό σε διεθνείς συναλλαγές οι οποίες θα γίνονται σε δολλάρια ή ευρώ... δηλαδή οτιδήποτε θέλουμε να αγοράσουμε από το εξωτερικό θα πρέπει να το πληρώσουμε σε δολλάρια ή ευρώ και όχι σε δραχμές ...

οπότε η χώρα θα πρέπει να έχει συναλλαγματικά αποθέματα σε ξένα νομίσματα (λίρες, δολλάρια, ευρώ) για να μπορεί να κάνει εισαγωγές... και επειδή εξαγωγές δεν θα έχουμε για πολλά πολλά χρόνια τόσες ώστε να καλύπτουμε τις εισαγωγές μας, κάθε εισαγωγή και δραχμοποίηση συναλλάγματος από όπου και αν αυτή προέρχεται θα είναι ευπρόσδεκτη... και θα ανταμείβεται με φορολογικές απαλλαγές και άλλα καλούδια...

HotVenom

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2015
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Όλα όσα έγραψε ο tramountana περί περιορισμών στο συνάλλαγμα είναι σωστά, τα θυμάμαι κι εγώ.

Το περίεργο είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που αμφιβάλλουν ότι το κράτος ΔΕΝ θα τηρήσει το λόγο του!

+1.000.000...Μπουάχαχαχαχαχα, Επίσης, στο προηγούμενο ποστάρισμά μου για την υπηρεσία που
            χρησιμοποιώ για τον Χρυσό υπάρχει και το μεγάλο πλεονέκτημα οτι:
            ΔΕΝ υπάρχει κάτω όριο για το ποσό που θα στείλεις στο 'Holding' ('λογ/σμό') που
            τηρείς με την υπηρεσία αυτή, π.χ. μπορείς να στείλεις και 1000 δολλάρια και να
            αγοράσεις τον σχετικό χρυσό σε τιμή spot+2,49%.
            Ή να στέλνεις λίγα λίγα τα χρήματα και μόλις δείς την τιμή να είναι 'πεσμένη' όσο
            θέλεις τότε δίνεις εντολή και αγοράζεις χρυσό για το μέρος του ποσού σου σε δολλάρια
            που θέλεις. Όπου δολλάρια μπορείτε να βάλετε/τηρείτε και άλλα νομίσματα.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 33661

Επισκέπτης
Μια κουβέντα ακόμα, γιατί σας βλέπω ότι επιμένετε σε Αγγλίες και άλλες περίεργες και δύσκολες περιοχές όπως Ελβετία.
Στη Γερμανία, ξέρω τουλάχιστον δύο τράπεζες που δεχονται χρήματα από Ελλάδα χωρίς πολλά - πολλά και για ποσά από 50 ευρώ. Η μία είναι η DEUTSCHE BANK. Θεωρώ μία από τις ισχυρότερες της Ευρώπης, αν όχι του πλανήτη. Μπορείτε, αφού ανοίξετε λογαριασμό σε μία ώρα με αυτοπροσωπη παρουσία, να έχετε online όλες τις τραπεζικές υπηρεσίες και προσωπική εξυπηρέτηση από συγκεκριμένο υπάλληλο με ένα απλό μέιλ. Έχω βοηθήσει πολύ κόσμο να κάνει τη διαδικασία και ξέρω τι λέω. Στα ποσά έως 100.000 δεν πολυψάχνουν προέλευση, εκτός από ένα εκκαθαριστικό εφορίας κάποιου από τα τελευταία 5 έτη. Αρκεί να δηλώνεις έστω ένα μισθό 1.000 ευρώ το μήνα. Δεν κοιτάνε παραπέρα.
Τώρα για το ποιο ποσό είναι μικρό και ποιο μεγάλο: Αν είναι ο κόπος μιας ζωής, ακόμα και 5 ή 10.000 να είναι, είναι σεβαστό ποσό για αυτόν που το έχει και δεν θέλει να το φάει το αλήτικο ελληνικό κράτος με αλλγαή νομίσματος και υποτίμηση. Μην υποτιμάτε κανένα ποσό. ΑΝ έρθει το κακό σενάριο, όποιος έχει έξω έστω και τα λίγα αυτά λεφτουδάκια, σας πληροφορώ ότι θα επιβιώσει καναδυό χρόνια, με τις συνθήκες που μπορεί να έρθουν.         

digit_ten

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
70
Πόντοι
16
το θεμα που δεν εχει πιασει κανεις σας είναι (υποθεση εργασιας)

1. η ελλαδα βγαινει από το ευρω το 2015

2. το ευρω παυει να υπαρχει το 2017

Τα κρυμμενα στα στρωματα μαυρα λεφτα θα πρεπει να αποκαλυφθουν, να πανε στο τραπεζικο συστημα για να αντικατασταθουν

Εκει σε τσιμπαει το κρατος  :zfuck: :zfuck:

Γεια σου ρε Βαρουφάκη....!!!! Guru των χρηματοοικονομικών....    :kneel:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
το θεμα που δεν εχει πιασει κανεις σας είναι (υποθεση εργασιας)

1. η ελλαδα βγαινει από το ευρω το 2015

2. το ευρω παυει να υπαρχει το 2017
Τα κρυμμενα στα στρωματα μαυρα λεφτα θα πρεπει να αποκαλυφθουν, να πανε στο τραπεζικο συστημα για να αντικατασταθουν

Εκει σε τσιμπαει το κρατος  :zfuck: :zfuck:

Και τί γίνεται στην ευρώπη δηλαδή; Ανταλλακτική οικονομία;

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
ρόζ χαρτάκια… ή αλλιώς Βεβαιώσεις Αγοράς Συναλλάγματος (ΒΑΣ)… τι μου θυμίζεις τώρα…

Μας θυμισες ωραίες εποχές τραμυ.

Νομίζω όμως από ένα μικρό ποσό και πάνω ήταν υποχρεωτική η δραχμοποίηση με τον νομο περι προστασίας εθνικού νομίσματος.

Στις περισσοτερες περιπτώσεις δεν επιτρεπόταν να έχεις τραπεζικό λογαριαμό σε ξένο νόμισμα, οι περιορισμοί ήταν πολλοί...

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
παίκτη μου τα ΒΑΣ (ροζ χαρτάκια) παίζανε μέχρι το 1995-1996... μετά ατονήσανε λόγω σύνδεσης της δραχμής με την ευρωπαική ισοτιμία (ECU)...

και αν πάμε σε δικό μας νόμισμα θα ξαναέρθουν... και ο λόγος είναι απλός... το νόμισμα αυτό δεν θα είναι ισχυρό και δεν θα γίνεται αποδεκτό σε διεθνείς συναλλαγές οι οποίες θα γίνονται σε δολλάρια ή ευρώ... δηλαδή οτιδήποτε θέλουμε να αγοράσουμε από το εξωτερικό θα πρέπει να το πληρώσουμε σε δολλάρια ή ευρώ και όχι σε δραχμές ...

οπότε η χώρα θα πρέπει να έχει συναλλαγματικά αποθέματα σε ξένα νομίσματα (λίρες, δολλάρια, ευρώ) για να μπορεί να κάνει εισαγωγές... και επειδή εξαγωγές δεν θα έχουμε για πολλά πολλά χρόνια τόσες ώστε να καλύπτουμε τις εισαγωγές μας, κάθε εισαγωγή και δραχμοποίηση συναλλάγματος από όπου και αν αυτή προέρχεται θα είναι ευπρόσδεκτη... και θα ανταμείβεται με φορολογικές απαλλαγές και άλλα καλούδια...

Πολλές φορές λέω πως πρέπει να γυρίσουμε σε τέτοιες καταστάσεις που κάθε τι το εισαγώμενο ήταν είδος πολυτελειας περίπου.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Μας θυμισες ωραίες εποχές τραμυ.

Νομίζω όμως από ένα μικρό ποσό και πάνω ήταν υποχρεωτική η δραχμοποίηση με τον νομο περι προστασίας εθνικού νομίσματος.

Στις περισσοτερες περιπτώσεις δεν επιτρεπόταν να έχεις τραπεζικό λογαριαμό σε ξένο νόμισμα, οι περιορισμοί ήταν πολλοί...

ήταν υποχρεωτική .... τραπεζικό λογαριασμό σε ξένο νόμισμα είχαν ελάχιστες εταιρείες συναλλασόμενες με το εξωτερικό και μόνον αν είχαν δραστηριότητα το εξωτερικό (πχ κατασκευαστικές) όχι απλά εξαγωγές...

μιλάμε για καταστάσεις ζιμπάμπουε...

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
τυροπιτες μπορουσες να εξαγεις? ειχε τυροπιτες στην ζιμπαμπουε?

chrisa60

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2013
Κριτικές
3
Like
69
Πόντοι
0
Kαλησπερα και απο μενα παιδια!
Δωστε μου τα φωτα σας παρακαλω,εαν στελνω εμβασματα μηνιαια μεσω western unuion 2000-25000 απο χωρα του εξωτερικου προς ΕΛΛΑΔΑ τα εμβασματα μου ελενχονται απο καπου! :headbang:
thank you in advance :rockon:

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Kαλησπερα και απο μενα παιδια!
Δωστε μου τα φωτα σας παρακαλω,εαν στελνω εμβασματα μηνιαια μεσω western unuion 2000-25000 απο χωρα του εξωτερικου προς ΕΛΛΑΔΑ τα εμβασματα μου ελενχονται απο καπου!
Υποθέτω εννοείς 2.000-2.500 (όχι 25.000)

Αν έχεις προσέξει, στα χαρτιά της W U συμπληρώνεις ΑΦΜ.
Είναι πολύ εύκολο να σορτάρουν τις καταστάσεις ανά ΑΦΜ και να βρουν το σύνολο για κάθε ΑΦΜ.
Τότε θα σε φωνάξουν.
Και θα σε ρωτήσουν: "Τι είναι αυτά? Εισόδημα στο εξωτερικό? Ρίξ'τα".

Αφού ρε κάνει κρα ο κώλος τους για λεφτά, όπου τα μυρίσουν, ψάχνουν.

silencious

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2013
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Να κάνω μια ερώτηση ? Αν κάνεις ανάληψη με κάρτα συνδεδεμένη με λογαριασμό εξωτερικού μπορούν να δουν τίποτα?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom