Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.329
Πόντοι
25.467
Η άποψη μου είναι ότι ο Βενιζέλος είναι ο Δούρειος Ίππος της δραχμής και της εξόδου μας από το Ευρώ.

Εκπροσωπεί ακριβώς εκείνο το τμήμα των οικονομικών συμφερόντων που πιστεύει ότι η δραχμή θα αποτελέσει προνομιακό πεδίο για την κυριαρχία τους. Οπωσδήποτε με δραχμή και με τύπωμα όλοι οι κρατικοδίαιτοι θα μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτοι την δραστηριότητα τους όπως μέχρι πολύ πρόσφατα.

Επίσης εκπροσωπεί το κομμάτι εκείνου του πολιτικού κόσμου που βλέπει ότι με αδύναμο οικονομικά κράτος δεν μπορούν να κάνουν ρουσφέτια και να μοιράζουν κονδύλια καθώς και δεν μπορούν να διορίζουν. Χανουν επομένως την πηγή από όπου αντλούν την δύναμη τους και τους λόγους για τους οποίους εκλέγονται.

Σύμμαχος του Βενιζέλου θα είναι ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και ένα κομμάτι της Δεξιάς αν όχι όλη η ΝΔ που ο λοβοτομημένος Σαμαράς είναι έτοιμος να παραδώσει πεισμένος από τους αντι-ευρωπαϊστές συμβούλους του.
Φυσικά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ άλλο που δεν θέλουν και θα επικροτήσουν.

Τέλος μαζί του θα είναι και όλος ο συρφετός τύπου Ραφη, Μέμου, αγανακτισμένων άνω και κάτω πλατείας.

Η Ευρώπη έχει χάσει πλέον την υπομονή της, Μέρκελ και Σοΐμπλε μέχρι πότε θα αντέξουν την δυσαρέσκεια των Γερμανών ψηφοφόρων.
Οπωσδήποτε το Ευρώ θα δεχθεί πλήγμα αλλά δεδομένου ότι η κατάσταση στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία είναι ελεγχόμενη δεν θα κινδυνέψει η υπόλοιπη Ένωση.

Συμμερίζομαι την άποψή σας. Επιτρέψτε μου όμως να διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για την σύμπλευση, έστω και ενός πολύ μικρού ποσοστού, του "συρφετού" των αγανακτισμένων.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Η άποψη μου είναι ότι ο Βενιζέλος είναι ο Δούρειος Ίππος της δραχμής και της εξόδου μας από το Ευρώ.

Πιθανώς να είναι και έτσι. Προσωπικά πάντως δεν νομίζω ότι υπάρχει αστικό κόμμα σήμερα το οποίο να σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή στην δραχμή, ειδικά όταν η έξοδος στην ΟΝΕ συναρτάται από κάποιους ευρωπαϊκούς κύκλους και με έξοδο από την ΕΕ. Νομίζω ακόμα και το ΚΚ έχει δηλώσει ρητά ότι δεν εξετάζει και δεν θέλει μια έξοδο από το ευρώ, τουλάχιστον όχι επί της παρούσης.

Για τον ίδιο τον μπένυ, προσωπικά θεωρώ ότι είναι φελός διαμετρήματος γκαντέμη. Τα λέει ωραία, αν και λίγο βερμπαλιστικά, δείχνει έξυπνος αλλά...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Πιθανώς να είναι και έτσι. Προσωπικά πάντως δεν νομίζω ότι υπάρχει αστικό κόμμα σήμερα το οποίο να σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή στην δραχμή, ειδικά όταν η έξοδος στην ΟΝΕ συναρτάται από κάποιους ευρωπαϊκούς κύκλους και με έξοδο από την ΕΕ. Νομίζω ακόμα και το ΚΚ έχει δηλώσει ρητά ότι δεν εξετάζει και δεν θέλει μια έξοδο από το ευρώ, τουλάχιστον όχι επί της παρούσης.

Για τον ίδιο τον μπένυ, προσωπικά θεωρώ ότι είναι φελός διαμετρήματος γκαντέμη. Τα λέει ωραία, αν και λίγο βερμπαλιστικά, δείχνει έξυπνος αλλά...

να μην τον θεωρείς φελλό... είναι φελλός (εκτός σε ότι αφορά τα περί του συνταγματικού δικαίου)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
να σ κανω μια ερωτηση?
εβλεπα την δηλωση της μερκελ που ελεγε οτι η εξοδος καποιου κρατους απο το ευρω ειναι απιθανη λογω του οτι δεν υπαρχει ουτε το πλαισιο για να γινει κατι τετοιο...
οποτε πως ειναι δυνατον να μας διωξουν η να εστω να φυγουμε μονοι μας απο το ευρω? :hmm: :hmm:

Γιατί, τι θα κάνουν για να μας εμποδίσουν;

Θα στείλουν τον Γαλλικό στόλο στο Φάληρο ή θα πέσουν Ολλανδοί κομμάντος στο Ζάππειο;

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.329
Πόντοι
25.467
να μην τον θεωρείς φελλό... είναι φελλός (εκτός σε ότι αφορά τα περί του συνταγματικού δικαίου)

Και εκεί κάνει κάποια "λαθάκια".

(Ίσως όμως και ηθελημένα).  ;)

Θυμάστε την περίπτωση της Φώφης Γεννηματά που άφησε την "Τοπική Αυτοδιοίκηση" για να μπει στην "Βουλή" και που τελικά έμεινε έξω και από τα δύο;  :grin:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Συμμερίζομαι την άποψή σας. Επιτρέψτε μου όμως να διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για την σύμπλευση, έστω και ενός πολύ μικρού ποσοστού, του "συρφετού" των αγανακτισμένων.

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι αν γίνει πτώχευση και επιστροφή στην δραχμή οι αγανακτισμένοι θα έχουν λόγο για να αγανακτήσουν και να μαζεύονται στο Σύνταγμα;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

πάντα οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα...  ;)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.329
Πόντοι
25.467
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι αν γίνει πτώχευση και επιστροφή στην δραχμή οι αγανακτισμένοι θα έχουν λόγο για να αγανακτήσουν και να μαζεύονται στο Σύνταγμα;

Δεν έγραψα αυτό.

Απλώς νομίζω ότι έστω και ένα πολύ μικρό ποσοστό των αγανακτισμένων, δεν θέλει την επιστροφή στην Δραχμή και συνεπώς δεν θα "σιγοντάρει" τον εξοχότατο Ευάγγελο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Δεν έγραψα αυτό.

Απλώς νομίζω ότι έστω και ένα πολύ μικρό ποσοστό των αγανακτισμένων, δεν θέλει την επιστροφή στην Δραχμή και συνεπώς δεν θα "σιγοντάρει" τον εξοχότατο Ευάγγελο.

δυστυχώς το ποσοστό αυτό είναι πολύ μικρό μεταξύ των "αγανακτισμένων"... ευτυχώς είναι πολύ μεγάλο μεταξύ των υπολοίπων ελλήνων...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Θυμάστε την περίπτωση της Φώφης Γεννηματά που άφησε την "Τοπική Αυτοδιοίκηση" για να μπει στην "Βουλή" και που τελικά έμεινε έξω και από τα δύο;  :grin:

Να σου θυμήσω ότι τότε Βενιζέλος και Λοβέρδος είπαν ότι ο προεδρος δεν τους συμβολεύτηκε (εσωκομματική αντιπολίτευση γαρ)...

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.329
Πόντοι
25.467
Να σου θυμήσω ότι τότε Βενιζέλος και Λοβέρδος είπαν ότι ο προεδρος δεν τους συμβολεύτηκε (εσωκομματική αντιπολίτευση γαρ)...

Το θυμάμαι πολύ καλά.

Να σας θυμίσω και εγώ με την σειρά μου, ότι η εξοχοτάτη κ. Γεννηματά, είχε δηλώσει κατ΄επανάληψιν, ότι η ίδια προσωπικά είχε ζητήσει την συμβουλή του εξοχότατου κ. Βενιζέλου, ο οποίος και της αποκρίθει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα.

Εν ολίγοις, το γνωστό : Άλλα αντ΄άλλα, τρώω πατσά με την κουτάλα...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Εκπροσωπεί ακριβώς εκείνο το τμήμα των οικονομικών συμφερόντων που πιστεύει ότι η δραχμή θα αποτελέσει προνομιακό πεδίο για την κυριαρχία τους. Οπωσδήποτε με δραχμή και με τύπωμα όλοι οι κρατικοδίαιτοι θα μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτοι την δραστηριότητα τους όπως μέχρι πολύ πρόσφατα.

Επίσης εκπροσωπεί το κομμάτι εκείνου του πολιτικού κόσμου που βλέπει ότι με αδύναμο οικονομικά κράτος δεν μπορούν να κάνουν ρουσφέτια και να μοιράζουν κονδύλια καθώς και δεν μπορούν να διορίζουν. Χανουν επομένως την πηγή από όπου αντλούν την δύναμη τους και τους λόγους για τους οποίους εκλέγονται.

Σύμμαχος του Βενιζέλου θα είναι ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και ένα κομμάτι της Δεξιάς αν όχι όλη η ΝΔ που ο λοβοτομημένος Σαμαράς είναι έτοιμος να παραδώσει πεισμένος από τους αντι-ευρωπαϊστές συμβούλους του.
Φυσικά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ άλλο που δεν θέλουν και θα επικροτήσουν.

Τέλος μαζί του θα είναι και όλος ο συρφετός τύπου Ραφη, Μέμου, αγανακτισμένων άνω και κάτω πλατείας.

Η Ευρώπη έχει χάσει πλέον την υπομονή της, Μέρκελ και Σοΐμπλε μέχρι πότε θα αντέξουν την δυσαρέσκεια των Γερμανών ψηφοφόρων.
Οπωσδήποτε το Ευρώ θα δεχθεί πλήγμα αλλά δεδομένου ότι η κατάσταση στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία είναι ελεγχόμενη δεν θα κινδυνέψει η υπόλοιπη Ένωση.

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλοί λοβοτομημένοι σε όλο το πολιτικό φάσμα που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να γυρίσουμε στη δραχμή, για να μην πώ στα σύνορα στα τέμπη, ίσως και δομοκό....
Επίσης υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα που έχοντας βγάλει όλα τα λεφτά έξω (και δεν μιλαώ για καμια καβάτζα € 100.000) θα ήθελαν μια ελλάδα με νόμισμα ισχύος γερμανικού μάρκου του μεσοπολέμου.

Αυτό που δεν μου είναι εύκολο να πιστέψω είναι ότι υπερασπιστές του ευρω και της ευρωπαϊκής πορείας της ελλάδας είναι το παιντί, ο "αν χρειαστεί να πάρω νέα μέτρα θα παραιτηθώ" και το πακι λαβερ ραγκούσι...

Το θυμάμαι πολύ καλά.

Να σας θυμίσω και εγώ με την σειρά μου, ότι η εξοχοτάτη κ. Γεννηματά, είχε δηλώσει κατ΄επανάληψιν, ότι η ίδια προσωπικά είχε ζητήσει την συμβουλή του εξοχότατου κ. Βενιζέλου, ο οποίος και της αποκρίθει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα.

Εν ολίγοις, το γνωστό : Άλλα αντ΄άλλα, τρώω πατσά με την κουτάλα...

Ή απλά ρίχνω φόλες και μπανανόφλουδες στον εσωκομματικό μου αντίπαλο...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366

Μα το πράγμα πάει εκεί από μόνο του.

Ποιό αστικό κόμμα θα μπορέσει να εφαρμόσει το Μνημόνιο 2;

Πως θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις 1,3 δισ. μέσα στον Σεπτέμβριο;

Πόσο ακόμη οι Ευρωπαίοι θα είναι διατεθιμένοι να δέχονται τις δικαιολογίες του Μπέννυ και του όποιου Μπέννυ;

Θα φάνε την οποιαδήποτε χασούρα και θα προσπαθήσουν να περισώσουν τα υπόλοιπα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Η ίδια η Ε.Ε. έχει πάντως σοβαρό πρόβλημα συνοχής και βιωσιμότητας αλλά και ταυτότητας. Ας μη ξεχνάμε το ΣΚΟΠΟ για τον οποίο ιδρύθηκε... Όταν γεννήθηκε είχε ξεκάθαρα ΑΝΤΙ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ προσανατολισμό. Και επίσης σιγονταρίστηκε και από τις ΗΠΑ ώστε να μαντρωθεί η Ευρώπη υπό την υψηλή κηδεμονία τους με το σοβιετικό " φόβητρο".
Σήμερα με τη Γερμανία επανενωμένη, να έχει καπελώσει την Ε.Ε. αρχίζουν και δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με την ίδια τη σκοπιμότητα του όλου εγχειρήματος.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Αυτό που δεν μου είναι εύκολο να πιστέψω είναι ότι υπερασπιστές του ευρω και της ευρωπαϊκής πορείας της ελλάδας είναι το παιντί, ο "αν χρειαστεί να πάρω νέα μέτρα θα παραιτηθώ" και το πακι λαβερ ραγκούσι...

Μέχρι τς 16/6/2011 αντικειμενικά ήταν.
Μέχρι τότε άντεξε.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Μα το πράγμα πάει εκεί από μόνο του.

Ποιό αστικό κόμμα θα μπορέσει να εφαρμόσει το Μνημόνιο 2;

Πως θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις 1,3 δισ. μέσα στον Σεπτέμβριο;

Πόσο ακόμη οι Ευρωπαίοι θα είναι διατεθιμένοι να δέχονται τις δικαιολογίες του Μπέννυ και του όποιου Μπέννυ;

Θα φάνε την οποιαδήποτε χασούρα και θα προσπαθήσουν να περισώσουν τα υπόλοιπα.

αντε λοιπόν και επιστρέψαμε στην δραχμή... ποιό αστικό κόμμα θα μπορέσει να εφαρμόσει το μνημόνιο 3 που θα είναι απαραίτητο για να στηθεί η οικονομία με δραχμή και το οποίο θα είναι πέντε φορές σκληρότερο από το μνημόνιο 2?

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Γιατί είχε ερωτηθεί;  ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom