Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
3.848
Like
0
Πόντοι
16

Ύφεση της τάξεως του 4%, ανεργία 12% αλλά και μείωση των πραγματικών μας αποδοχών κατά 8% διαπιστώνει ο διοικητής της ΤτΕ στην Ενδιάμεση Έκθεση για την Νομισματική Πολιτική. Μεγαλύτερες απώλειες, της τάξεως του 17% καταγράφει στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Προβόπουλος, υποστηρίζει ότι η περαιτέρω αύξηση των φόρων θα επιτείνει την ύφεση και θα οδηγήσει σε μείωση αντί για αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Ο διοικητής της ΤτΕ συστήνει επίσης στρατηγικές συμμαχίες και συγχωνεύσεις στις τράπεζες, επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων αλλά και πιστή υλοποίηση του Μνημονίου.

Στην έκθεση που κατατέθηκε στη Βουλή επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα αύξηση των φορολογικών συντελεστών και συστήνεται η περιστολή δαπανών και η πάταξη της φοροδιαφυγής για να υλοποιηθεί το Μνημόνιο. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της έκθεσης για τη φορολογία:

Για την αύξηση των εσόδων είναι απαραίτητη η άμεση μείωση της φοροδιαφυγής και όχι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Όσον αφορά το φορολογικό βάρος, δεν υπάρχουν περιθώρια αύξησης της φορολογίας των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων και η πολιτική αύξησης των εσόδων ―που είναι ασφαλώς απαραίτητη― πρέπει κατά προτεραιότητα να προσανατολιστεί στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης κυρίως μέσω της σύλληψης της φοροδιαφυγής. Περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων θα επιτείνει την ύφεση και θα επιτύχει το αντίθετο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα, οδηγώντας σε μείωση αντί αύξησης των εσόδων.

Όπως επισημαίνεται η έξοδος από την κρίση εναπόκειται στους ίδιους τους Ελληνες:

• Πρώτον, με τη σχολαστική τήρηση των στόχων του Προγράμματος Προσαρμογής, τους οποίους ―όπου είναι δυνατόν― "πρέπει να υπερακοντίζουμε, δίνοντας το σαφές μήνυμα ότι η δημοσιονομική προσαρμογή βαδίζει με ταχείς ρυθμούς".

• Δεύτερον, με την εκπόνηση και ταχεία εφαρμογή ενός συνεκτικού Σχεδίου Δράσης για την Ανάπτυξη, "που θα καταδεικνύει πειστικά ότι η ελληνική οικονομία μπορεί κατ’ αρχάς να ανακάμψει γρήγορα και στη συνέχεια να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στηριζόμενη σε νέες, υγιείς βάσεις".

Η Τράπεζα επισημαίνει ότι αν όχι μόνο επιτευχθούν οι σημαντικοί δημοσιονομικοί στόχοι αλλά και εδραιωθούν, στα επόμενα δυόμισι χρόνια, οι προϋποθέσεις για αύξηση των εξαγωγών και προσέλκυση ξένων επενδύσεων, που θα τονώσουν την ανάπτυξη, θα πειστούν και οι αγορές ότι η δυναμική του χρέους θα αντιστραφεί. Το αναπτυξιακό δυναμικό της ελληνικής οικονομίας είναι τεράστιο. Προσθέτει ότι "ήδη η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη, ωστόσο ο δρόμος μπροστά είναι μακρύς και δεν δικαιολογείται εφησυχασμός".

¨Όπως αναφέρεται «η σημερινή κρίση μπορεί και πρέπει να γίνει ο καταλύτης που θα αναμορφώσει την οικονομία, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και την ευημερία της χώρας εντός της ζώνης του ευρώ. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα».

Ως την «πρώτη εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση επιτυχίας του Προγράμματος» αναφέρεται η επάρκεια και αποτελεσματικότητα των μηχανισμών που καλούνται να το εφαρμόσουν, δηλαδή της δημόσιας διοίκησης. Συστήνεται μία «συνολική, ριζική ανασυγκρότηση του κράτους πάνω σε νέες βάσεις, ώστε οι λειτουργίες του να μην αντιστρατεύονται τη δημιουργική πρωτοβουλία, αλλά, αντίθετα, να την ενθαρρύνουν».

Η δεύτερη απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση της συνέχειας της εφαρμογής του Προγράμματος. Ένας από τους κύριους λόγους που οδηγηθήκαμε στη σημερινή κρίση είναι ότι στο παρελθόν ανάλογα σταθεροποιητικά προγράμματα που άρχισαν να εφαρμόζονται δεν ολοκληρώθηκαν, αναφέρεται.

Στο θέμα των φόρων αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αύξησης των φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και η αιχμή της πολιτικής για την αύξηση των εσόδων ―που είναι ασφαλώς απαραίτητη― πρέπει να προσανατολιστεί στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στη σύλληψη της φοροδιαφυγής".

Μάλιστα σύμφωνα με την ΤτΕ "Περαιτέρω αύξηση της επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων θα κατέληγε όχι μόνο να επιτείνει την ύφεση, αλλά και να επιτύχει το αντίθετο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή μείωση αντί αύξησης των εσόδων».

Για την περαίωση των φορολογικών εκκρεμοτήτων αναφέρεται ότι δεν αποτελεί θεωρητικά την ιδανικότερη επιλογή για την αύξηση των εσόδων. Υπό τις παρούσες συνθήκες ωστόσο, η πολιτική αυτή θα αποδειχθεί χρήσιμη, αν συνοδευθεί από ουσιαστικό εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος για την εφαρμογή νέων πρακτικών και αποτελεσματικών μεθόδων σύλληψης της φοροδιαφυγής.

Προσθέτει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή, για να είναι πιο αποτελεσματική τα επόμενα χρόνια, πρέπει να στηριχθεί κυρίως στη μείωση των δαπανών. Θα είναι βιώσιμη και επιτυχής, αν προκύψει από τη ριζική αναδιάρθρωση του κράτους σε όλες τις βαθμίδες του.

Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι η δημοσιονομική προσαρμογή παρουσιάζει αξιόλογη πρόοδο. Ωστόσο « οι κίνδυνοι αποκλίσεων από τους στόχους εξακολουθούν να είναι υψηλοί» και ενισχύονται από την επικείμενη αναθεώρηση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης του 2009, που είναι πιθανό να επηρεάσει και το λόγο ελλείμματος/ΑΕΠ το 2010.

Συστήνει ένα «συνεκτικό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη το οποίο θα βαδίζει παράλληλα με τη δημοσιονομική προσαρμογή, θα συμπληρώνει και θα εξειδικεύει πολιτικές που έχουν δρομολογηθεί και θα προτείνει νέες, που θα ενισχύουν την ανάπτυξη χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τους δημοσιονομικούς στόχους». Το σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει "την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την επιχειρηματική δραστηριότητα, με την ουσιώδη βελτίωση του ρυθμιστικού και θεσμικού πλαισίου".

Συστήνει προσαρμογές και από την πλευρά των επιχειρήσεων, «οι οποίες πρέπει να επιδείξουν διορατικότητα, να διευρύνουν το χρονικό τους ορίζοντα και να αναλάβουν άμεσα επενδυτικές πρωτοβουλίες. Η επιδίωξη του μέγιστου δυνατού κέρδους στο συντομότερο χρονικό διάστημα δεν είναι πλέον εφικτή».

Για το τραπεζικό σύστημα αναφέρει ότι τα μεγέθη του δεν θα μεταβληθούν επί τα βελτίω, εάν πρωτίστως δεν διορθωθούν οι παράγοντες εκείνοι που ασκούν πιέσεις στην πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών και κατ’ επέκταση στη δυνατότητά τους να αντλούν κεφάλαια από τις αγορές χρήματος και κεφαλαίων. Ζητά «να επανεξετάσουν οι τράπεζες το επιχειρηματικό υπόδειγμα λειτουργίας τους, επιδιώκοντας τη διατήρηση υψηλού επιπέδου κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας, σχηματίζοντας επαρκείς προβλέψεις για την κάλυψη του πιστωτικού κινδύνου και εξορθολογίζοντας τα έξοδά τους".

Η έκθεση αναφέρει ότι "η σύναψη στρατηγικών συμμαχιών και η πραγματοποίηση συγχωνεύσεων, λόγω των θετικών συνεργιών που συνεπάγονται, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλουν θετικά στην επίτευξη των ανωτέρω στόχων».

Για το ασφαλιστικό

Ο κ. Προβόπουλος, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν “περαιτέρω προσαρμογές”. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες αξιολογήσεις προκειμένου να καθοριστεί κατά πόσον απαιτούνται περαιτέρω προσαρμογές μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2011, των παραμέτρων του συνταξιοδοτικού συστήματος για τη συγκράτηση της αύξησης των συνταξιοδοτικών δαπανών στο 2,5% του ΑΕΠ μεταξύ 2009-2060.
 

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
3.848
Like
0
Πόντοι
16

Σχέδια επί χάρτου καταστρώνει το οικονομικό επιτελείο για τα μέτρα που θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2011, αφήνοντας τις αποφάσεις για μετά τις εκλογές μαζί με την τρόικα, ενώ βάζει στα σκαριά το «μάζεμα» των συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας. Το οριστικό σχέδιο του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, η εξειδίκευση των μέτρων που θα υλοποιηθούν το 2011, η απόδοση των φετινών μέτρων και τα σχέδια εξοικονόμησης των ΔΕΚΟ αποτέλεσαν αντικείμενο της χθεσινής ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην οδό Νίκης υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Με τη Eurostat να καταφεύγει στις διασταυρώσεις, προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι αληθή τα στοιχεία που του έδωσε η επίσημη κυβέρνηση, οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών διερευνούν «4» κρίσιμα ζητήματα:

1Τα στοιχεία που θα αφήσει πίσω της η Eurostat, μετά την περιοδεία της ανά την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.ά.), στην προσπάθειά της να διαπιστώσει αν είναι αληθή τα πρωτόλεια στοιχεία περί αναθεώρησης ελλείμματος και χρέους που συνέλεξε από το υπουργείο Οικονομικών και την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Οι νεότερες πληροφορίες μιλούν για έλλειμμα της τάξης του 8,6% φέτος, έναντι 8,1% αρχικού στόχου (με βάση το 15,3% με 15,5% του 2009), καθώς υπολογίζουν την επιβάρυνση στο 0,5% από τη γενική κυβέρνηση (ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, νοσοκομεία, Ταμεία) και την αναθεώρηση του ΑΕΠ στα 232 δισ. από 236,1 δισ. βάσει προσχεδίου. Το χρέος δεν το ανεβάζουν στο 125%-127% έναντι 115% το 2009 βάσει προσχεδίου.

2Το πλέον κρίσιμο ραντεβού με την τρόικα στις 15 Νοεμβρίου, η οποία αναμένεται να θέσει επί τάπητος την «κακή» πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού και ως εκ τούτου το έλλειμμα, που έχει διογκωθεί από τις αναθεωρήσεις σε έλλειμμα, χρέος και ΑΕΠ.
Ενίσχυση των εσόδων ζήτησε από τους εφόρους της Βόρειας Ελλάδας χθες στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας του.

Καθυστερούν ΕΤΑΚ και φόρος εισοδήματος
Ανησυχητικό είναι ότι δύο μήνες πριν από τη λήξη του έτους δεν έχουν αποσταλεί ούτε τα σημειώματα του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί και η εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος. Το ενδεχόμενο να θέσει η τρόικα την ανάγκη λήψης νέων μέτρων το 2011 αποτελεί και το μεγάλο φόβο των επιτελών της οδού Νίκης.

3Την απόδοση των μέτρων που λήφθηκαν κατά το τρέχον έτος, τα οποία με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται να δίνουν ελαφρά πάνω από 4 δισ. ευρώ έναντι αρχικού στόχου 5,8 δισ. ευρώ. Την εξειδίκευση των μέτρων 9,15 δισ. ευρώ που θα ληφθούν το 2011 και για τα οποία οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο.
Για το κρίσιμο θέμα της μετάταξης των τροφίμων από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον μειωμένο 5,5% (σήμερα) δεν έχει ανοίξει καν συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι δυο τομείς θα εξεταστούν εκτενώς με την τρόικα στα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

4Το σχέδιο των ΔΕΚΟ. Μετά τον ΟΣΕ, σειρά πήραν οι συγκοινωνίες της Αθήνας (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ). Το υπουργείο Οικονομικών ανέθεσε στην ένωση εταιρειών συμβούλων «Grant Thornton Α.Ε.-Planet Α.Ε.» (αμοιβή 314.991,40 ευρώ, που θα βαρύνει το ΠΔΕ, με διάρκεια σύμβασης μέχρι 1/12/2011) το έργο της παροχής τεχνικής υποστήριξης στην ειδική γραμματεία ΔΕΚΟ για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση του ΟΑΣΑ και των φορέων εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου της μητροπολιτικής Αθήνας. Αναμένεται να περιλαμβάνει περικοπές επιδομάτων για τους εργαζομένους, μείωση κρατικής επιχορήσης εισιτηρίου και συγχωνεύσεις εταιρειών. Η εργασία που θα παράσχουν οι ιδιωτικοί σύμβουλοι επικεντρώνεται σε «4» τομείς:

Α) Σύνταξη στρατηγικού σχεδίου αναδιάρθρωσης και επιχειρησιακών σχεδίων υλοποίησης για τον ΟΑΣΑ και τους λοιπούς συγκοινωνιακούς φορείς.
Β) Θεσμική υποστήριξη υλοποίησης του έργου και τη σύνταξη προτάσεων νομοθετικού περιεχομένου.
Γ) Αξιολόγηση τιμολογιακής πολιτικής κομίστρων και προβολή προτάσεων σχετικά με τη μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης των συγκοινωνιακών φορέων.
Δ) Εναρμόνιση της αναδιοργάνωσης με το ευρύτερο Σχέδιο Ανάπτυξης Μητροπολιτικού Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών.
 

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
3.848
Like
0
Πόντοι
16

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια γιατί τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος δεν είναι αρκετά για να μειώσουν και το κρατικό χρέος της χώρας, δήλωσε ο Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος του PIMCO, του μεγαλύτερου ομολογιακού αμοιβαίου κεφαλαίου στον κόσμο. Μία χρεοκοπία είναι πιθανή "όσο μπορείς να συγκρατήσεις τη μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες και λαμβάνει χώρα μέσω μιας συντεταγμένης αναδιάρθρωσης και ανατιμολόγησης (του χρέους) προκειμένου να διατηρήσεις την ανταγωνιστικότητά σου" δήλωσε ο El-Erian σε συνδιάσκεψη που οργάνωσε το περιοδικό Ecomomist.

"H εναλλακτική λύση δεν υπόσχεται ανάπτυξη και δημιουργία απασχόλησης". "Ποτέ δεν είδα από χώρα να πετυχαίνει μείωση δημοσίου ελλείμματος κατά 11% του ΑΕΠ" όπως αυτό που υποθέτει το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, δήλωσε ο El Erian .

Το βάρος των κακών χρεών στο τέλος της διαδικασίας πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερο απ' ότι ήταν στην αρχή της, τόνισε.

"Η πιθανότερη κατάληξη είναι πως σε κάποια στιγμή όταν το υπόλοιπο σύστημα θα έχει ενισχυθεί, να χρειαστεί να αντιμετωπισθεί το ελληνικό χρέος που θα επικρέμαται καθώς και η ανταγωνιστική θέση της χώρας" δήλωσε.

 

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Μηνύματα
2.976
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
ο (τρυπιος) κ. Διοικητης μας...κακομα8αινει

καμινγκ του 8ινκ αμπαουτ ιτ, το φροντ ντεσκ ισως περισσοτερο απαιτητικο απ οτι οι περιορισμενες δυνατοτητες του το επιτρεπουν
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια γιατί τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος δεν είναι αρκετά για να μειώσουν και το κρατικό χρέος της χώρας, δήλωσε ο Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος του PIMCO, του μεγαλύτερου ομολογιακού αμοιβαίου κεφαλαίου στον κόσμο. Μία χρεοκοπία είναι πιθανή "όσο μπορείς να συγκρατήσεις τη μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες και λαμβάνει χώρα μέσω μιας συντεταγμένης αναδιάρθρωσης και ανατιμολόγησης (του χρέους) προκειμένου να διατηρήσεις την ανταγωνιστικότητά σου" δήλωσε ο El-Erian σε συνδιάσκεψη που οργάνωσε το περιοδικό Ecomomist.

"H εναλλακτική λύση δεν υπόσχεται ανάπτυξη και δημιουργία απασχόλησης". "Ποτέ δεν είδα από χώρα να πετυχαίνει μείωση δημοσίου ελλείμματος κατά 11% του ΑΕΠ" όπως αυτό που υποθέτει το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, δήλωσε ο El Erian .



Το βάρος των κακών χρεών στο τέλος της διαδικασίας πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερο απ' ότι ήταν στην αρχή της, τόνισε.

"Η πιθανότερη κατάληξη είναι πως σε κάποια στιγμή όταν το υπόλοιπο σύστημα θα έχει ενισχυθεί, να χρειαστεί να αντιμετωπισθεί το ελληνικό χρέος που θα επικρέμαται καθώς και η ανταγωνιστική θέση της χώρας" δήλωσε.

Ο συγκεκριμενος κυριος εχει πονταρει πολλα λεφτα στη χρεωκοπια της Ελλαδας? Εγω πλεον δεν πιστευω κανεναν καριολη. Οποιον βλεπω να ειναι σιγουρος για τη χρεωκοπια, ειμαι βεβαιος οτι εχει πονταρει λεφτα πανω της. Τον εχουμε χεσμενο λοιπον.
 

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Μηνύματα
36.091
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
Η ελλαδα εχει πολλους αχρησιμοποιητους παραγωγικους συντελεστες.
χρυσο,ασημι,πετρελαιο και αλλα μεταλλα και κοιτασματα.
θα μπορουσε επισης με μετατροπες σε νομους(μιας και περι δανειου ισχυο...υν οι νομοι του δανειοληπτη και οχι του δανειοδοτη.)
να μειωσει το 80% των χρεων.δε το κανει.προσφερθηκε ο βγαινοπουλος να βγαλει την ελλαδα απο τα χρεη.ο παπανδρεου αρνηθηκε λεγοντας οτι δε θελει να χρωσταει χαρες..οι οικονομικοι δολοφονοι ειναι γυρω απο τους ηγετες.και αν πεσει η ελλαδα και η ιρλανδια τοτε η γερμανια βγαινει κερδισμενη.(η μονη ανερχομενη και παλι οικονομια.)
το συστημα κατερευσε απο μια τραπεζα που πουλαγε προστασια σε ενα συγκεκριμενο ομολογο,και υστερα το ομολογο κατερευσε(αν δεν κανω λαθος ηταν η AIG).περιττο πιστευω να προσθεσω οτι απο πισω απο αυτα ειναι ως συνηθως οι εβραιοι(και δε το λεω σαν εθνικιστης-εθνιστης)
και οτι κατεληξαν ορισμενοι ανθρωποι να εχουν εκατονταδες τρις στα χερια τους.ετσι λοιπον,Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΩΝΕΙ.ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΠΟΥ ΑΨΗΦΑ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΑΜΕ.και δυστυχως για την δυστυχησμενη πλεον ελλαδα,δεν υπαρχει κανενας τετοιος... :jerking: :jerking:
 
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Μηνύματα
2.072
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
16
 .... αν  και  θα  ειναι  απαισιο  θεαμα   με  τα  ξιγκια  να  κρεμονται  θα ξερναει  ολος  ο  κοσμος

Μ' αρέσει που εκτός από το ότι το περιγράφεις το φαντασιώνεσαι κιόλας  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Η Ελλάδα δεν θα χρεωκοπήσει όσο ακόμη υπάρχουν Ελληνες σαν και αυτόν

"Ένα τσαντάκι με 250.000 ευρώ βρήκε και παρέδωσε στον ιδιοκτήτη του ένας οδηγός των ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.Πρόκειται για έναν 30χρονο οδηγό, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε το δρομολόγιο Πύλος - Ίκλαινα εντόπισε στους αποθηκευτικούς χώρους του πούλμαν ένα τσαντάκι.Ο οδηγός του ΚΤΕΛ βρήκε την κάρτα του ιδιοκτήτη και του το παρέδωσε"


 

argentina@2001

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2010
Μηνύματα
103
Like
0
Πόντοι
1
Να καταργηθούν υπηρεσίες, φρένο στις προσλήψεις στο Δημόσιο, αύξηση εισιτηρίων ΟΑΣΑ
Στην ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής, που υποβλήθηκε στη Bουλή, ο Γ. Προβόπουλος τονίζει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη και θέτει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της

"Η" 27/10
 

Tου Θανάση Παπαδή
Tη λήψη τολμηρών μέτρων για τη μείωση των δαπανών του Δημοσίου, μέσα από την κατάργηση οργανισμών και υπηρεσιών του Δημοσίου προτείνει μέσα από την ενδιάμεση έκθεση για την νομισματική πολιτική ο διοικητής της TτΕ. Παράλληλα, προτείνει την κατάργηση κρατικών τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και το κλείσιμο όλων των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών για τους υπερχρεωμένους δήμους. O Γ. Προβόπουλος, μέσα από την παρέμβασή του, θέλει να δείξει πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για τη μείωση των κρατικών δαπανών, χωρίς να θιγούν περαιτέρω οι μισθοί και συντάξεις και χωρίς την επιβολή νέων φόρων. Προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα μειώσουν σημαντικά τις πρωτογενείς δαπάνες και οι οποίες αγγίζουν την «καρδιά» του προβλήματος, χωρίς να θίγει το ύψος των μισθών και των συντάξεων. Ωστόσο αναφέρει ότι «οι δαπάνες προσωπικού αποτελούν τη μεγαλύτερη κατηγορία δαπανών». Oι συστάσεις Προβόπουλου για τη μείωση των δαπανών κινούνται στους εξής άξονες:
1. Mείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων σε μόνιμη βάση.
2. Oι μετατάξεις θα πρέπει να ελεγχθούν και οι προσλήψεις σε δημοτικές επιχειρήσεις και δήμους να γίνονται μέσω του AΣEΠ.
3. Πλήρης επανεξέταση και κατάργηση όλων των νομικών διαύλων μέσω των οποίων επιδόματα και άλλες μισθολογικές ρυθμίσεις σε υπαλλήλους με εξαιρετικά προσόντα, διεκδικούνται και λαμβάνονται εν συνεχεία από δεκάδες χιλιάδες άλλους δημόσιους υπαλλήλους.
4. Nα καταργηθεί η ρύθμιση με την οποία όσοι εργάζονται επί διετία σε γραφεία βουλευτών, δικαιούνται να γίνουν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι.
5. Kατάργηση της απόσπασης υπαλλήλων σε γραφεία πολιτικών κομμάτων.
6. Πλήρης επανεξέταση των προσλήψεων εκπαιδευτικών, αφού η Eλλάδα, αναλογικά διαθέτει τους διπλάσιους από τη Φινλανδία, που έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο.
7. Συγκράτηση των δαπανών σε AEI και TEI.
8. Nα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο μετακινούνται οι μαθητές των απομακρυσμένων χωριών, αφού έχει λάβει χαρακτήρα επιδότησης υπεραστικών λεωφορείων.
9. Έλεγχος των δαπανών στους OTA, οι οποίες αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο, χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα.
10. Oι OTA να εισπράττουν τα έσοδά τους, μέσω του φόρου ακίνητης περιουσίας, και όχι να επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
11. Nα αναστείλουν κάποιοι φορείς, όπως τα KAΠH, κάποιες δραστηριότητες, μέχρι να επανέλθει η δημοσιονομική σταθερότητα.
12. Nα καταργηθούν οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί που διατηρούν υπερχρεωμένοι δήμοι.
13. Aλλαγή στο καθεστώς προμηθειών στα νοσοκομεία.
14. Nα στεγαστούν οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δήμοι σε δημόσια ακίνητα.
15. Nα καταργηθεί ο φόρος υπέρ της EPT και το ποσό αυτό να πάει υπέρ της μείωσης του δημοσίου χρέους.
16. Συγχωνεύσεις και καταργήσεις στους περισσότερους από τους 5.000 οργανισμούς και υπηρεσίες του Δημοσίου.
17. Aναστολή της λειτουργίας δραστηριοτήτων, όπως της Γενικής Γραμματείας Nέας Γενιάς.
18. Συγχώνευση των δημοσίων τηλεοπτικών σταθμών σε έναν ή δύο, και να καλύπτουν τουλάχιστον 70% του κόστους λειτουργίας τους, μέσω των διαφημιστικών εσόδων τους.
19. Pιζικές αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των συγκοινωνιακών φορέων και όλοι οι επιβάτες να πληρώνουν εισιτήριο.
Eλληνική οικονομία
Mε τη φράση «η χρεοκοπία δεν είναι ούτε αναγκαία, ούτε επιθυμητή, ούτε και πιθανή», ο Γ. Προβόπουλος θέλησε να βάλει τέλος σε οποιαδήποτε σενάρια έρχονται κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας καθώς στην έκθεση παρουσιάζεται μια συγκεκριμένη «χάρτα» για την ανάπτυξη.
Στο 4% η ύφεση
Στην έκθεση γίνεται και αποτίμηση του κόστους του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.
Eπισημαίνεται ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2010 το AEΠ μειώθηκε έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2009 κατά 3% και ολόκληρο τον χρόνο η πτώση αναμένεται ότι θα κυμανθεί περίπου στο 4%.
Η ανεργία προβλέπεται ότι θα υπερβεί το 12% και οι μέσες πραγματικές αποδοχές, επηρεαζόμενες και από τον υψηλό πληθωρισμό, θα μειωθούν κατά 8% στο σύνολο της οικονομίας και σε ποσοστό 17% στο Δημόσιο.
Μήνυμα για συγχωνεύσεις τραπεζών
Στο 9% ή 23,7 δισ. ευρώ, έφτασαν οι επισφάλειες των τραπεζών το πρώτο εξάμηνο του 2010, όπως αναφέρεται στην έκθεση της TτE, ενώ στέλνεται εκ νέου μήνυμα στους τραπεζίτες να προχωρήσουν σε στρατηγικές συμμαχίες. O Γ. Προβόπουλος παραμένει σταθερός στη θέση του για το περιβάλλον που επιθυμεί να δημιουργηθεί στον τραπεζικό χώρο και στέλνει εκ νέους σαφές μήνυμα προς τους τραπεζίτες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, έτσι ώστε να μπορέσουν να προσαρμοστούν στο νέο οικονομικό περιβάλλον με διορατικότητα. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «η σύναψη στρατηγικών συμμαχιών και η πραγματοποίηση συγχωνεύσεων, λόγω των θετικών συνεργιών που συνεπάγονται, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλουν θετικά στην επίτευξη των ανωτέρω στόχων». Aναφερόμενος στα μεγέθη των τραπεζών σημειώνει ότι «τα μεγέθη του τραπεζικού τομέα δεν θα μεταβληθούν επί τα βελτίω, εάν πρωτίστως δεν διορθωθούν οι παράγοντες εκείνοι που ασκούν πιέσεις στην πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών και κατ’ επέκταση στη δυνατότητά τους να αντλούν κεφάλαια από τις αγορές χρήματος και κεφαλαίων». Kαι ο Γ. Προβόπουλος καταλήγει «είναι αναγκαία η βελτίωση του γενικότερου μακροοικονομικού περιβάλλοντος. H βελτίωση αυτή θα συμβάλει θετικά στον περιορισμό του κινδύνου ρευστότητας αλλά και του πιστωτικού κινδύνου των τραπεζών, ώστε αυτές να συνεχίσουν να ικανοποιούν επαρκώς την εκδηλούμενη ζήτηση τραπεζικών πιστώσεων». Ηποιότητα του χαρτοφυλακίου των τραπεζών προς τον ιδιωτικό τομέα, εμφάνισε περαιτέρω επιδείνωση το α'6μηνο του 2010. Συγκεκριμένα, τα δάνεια σε καθυστέρηση ανήλθαν τον Iούνιο του 2010 στο 9%, από 7,7% τον Δεκέμβριο του 2009. Tα έξι τελευταία τρίμηνα παρατηρήθηκε αύξηση του ποσοστού των καθυστερήσεων σε όλες τις κατηγορίες δανείων, κυρίως στα καταναλωτικά.        σωστες  προτασεις
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
σωστός ο Προβόπουλος.. το θέμα είναι αν τον ακούει κανένας...
 

maximilian

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Μηνύματα
1.642
Like
30
Πόντοι
16
Αν γίνουν όλα τα παραπάνω τότε μιλάμε για διάλυση του ελληνικού κράτους!

Σοβαρά τώρα. Καλά όλα αυτά αλλά οι ενστάσεις μου αφορούν τα παρακάτω σημεία:

8. Πώς να πηγαίνουν τα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών στο σχολείο?
11. Γιατί να ανασταλούν δραστηριότητες των ΚΑΠΗ? Απλώς να μετέχουν μόνο όσοι δικαιούνται πραγματικά και όχι και οι μισοί υπάλληλοι του εκάστοτε δήμου  με τους συγγενείς τους 
12. Οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί φταίνε που είναι χρεωμένοι οι δήμοι? Ϊσα ίσα που μεταδίδουν συνεχώς telemarketing επί πληρωμή.
15. Δηλαδή να φύγει ένα χαράτσι και να μπεί άλλο στου κασίδι το κεφάλι.
18. Κανένα κρατικό κανάλι δεν συντηρείται από διαφημίσεις. Ούτε λύση είναι η συγχώνευση. Λύση είναι να καταργηθούν οι εξωτερικές παραγωγές με ότι αυτό συνεπάγεται.
19.Από τη μία θέλουμε ό κόσμος να χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ και από την άλλη θα αυξήσουμε τα εισιτήρια και για μαθητές, σπουδαστές, ανάπηρους κλπ κλπ?
 

Black Dog

Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2010
Μηνύματα
595
Like
0
Πόντοι
6
Η Ελλάδα δεν θα χρεωκοπήσει όσο ακόμη υπάρχουν Ελληνες σαν και αυτόν

"Ένα τσαντάκι με 250.000 ευρώ βρήκε και παρέδωσε στον ιδιοκτήτη του ένας οδηγός των ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.Πρόκειται για έναν 30χρονο οδηγό, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε το δρομολόγιο Πύλος - Ίκλαινα εντόπισε στους αποθηκευτικούς χώρους του πούλμαν ένα τσαντάκι.Ο οδηγός του ΚΤΕΛ βρήκε την κάρτα του ιδιοκτήτη και του το παρέδωσε"




:rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.194
Κριτικές
11
Like
4.591
Πόντοι
4.765
σωστός ο Προβόπουλος.. το θέμα είναι αν τον ακούει κανένας...
...τον ακούει ο Τζέφρυ...και ετοιμάζεται να δώσει επιδόματα :grin: :grin:
Αν γίνουν όλα τα παραπάνω τότε μιλάμε για διάλυση του ελληνικού κράτους!
Προς το πάρον η πρωτη σειρά μέτρων ίσως φέρει πρόωρες εκλογές και έχει ήδη αναγκάσει το Τζέφρυ να υπόσχεται οτι θα μοιράσει χρήμα. :2funny:
Τι πιθανοτητες έχουν άραγε όλα αυτά που λεει ο Προβοπουλος να πραγματοποιηθούν? :grin:
Αυτοι ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιησει τι σημαινουν οι 2-3 δεκαετιες που είπε ο Γιούνκερ
 

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
3.848
Like
0
Πόντοι
16

Το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 θα είναι πάνω από 15% του ΑΕΠ, είπε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών... Γ.Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε συνέδριο στη Λεμεσό.

«Μετά την τελική αναθεώρηση από την Eurostat [...] που θα επικυρώσει μια και καλή τα ελληνικά στοιχεία για το 2009, θα είναι πάνω από 15%», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, κατά την ομιλία του στο Limassol Economic Forum, στην Λεμεσό της Κύπρου.

Η Eurostat αναμένεται να δημοσιεύσει τα αναθεωρημένα στοιχεία έως τα μέσα Νοεμβρίου, μάλλον μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Βάσει των τωρινών εκτιμήσεων, το έλλειμμα του 2009 υπολογίζεται σε 13,8% του ΑΕΠ.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμα ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί έως 3% το 2011.

«Η ανάπτυξη θα συρρικνωθεί κατά 4% φέτος και τον επόμενο χρόνο κατά 2,5% έως 3%», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011, που δημοσιεύτηκε νωρίτερα τον Οκτώβριο, εκτιμάται ότι το 2011 το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 2,6%, από 4% το 2010.

«Θυμηθείτε ότι ο προϋπολογισμός του 2009 προέβλεπε έλλειμμα κάτω του 3%, στη συνέχεια, λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, το έλλειμμα που δηλώθηκε στην Κομισιόν ήταν 6%», σημείωσε.

Βάσει του προϋπολογισμού του 2011, η κυβέρνηση στοχεύει σε μείωση του ελλείμματος στο 7,8% φέτος και στο 7% το 2011.

«Στο δημοσιονομικό μέτωπο, τίποτα δεν έχει κερδηθεί ακόμη», υπογράμμισε, προσθέτοντας, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων.

Aπαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν δήλωσε ότι θα γίνουν οπωσδήποτε πρόωρες εκλογές. Το ενδεχόμενο αυτό ο πρωθυπουργός το εξάρτησε από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, πρόσθεσε.

Τα σχόλια των αναλυτών για την αναθεώρηση του ελλείμματος

«Αυτό κάνει ακόμα πιο επείγουσα την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ζημιογόνων δημόσιων επιχειρήσεων μέσα από αναδιαρθρώσεις, ιδιωτικοποιήσεις ή κλείσιμο. Η περυσινή αναθεώρηση ίσως υποδηλώνει την ανάγκη για επιπλέον μέτρα, προκειμένου αν επιτευχθεί ο στόχος για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης φέτος», σχολίασε στο Reuters η Μιράντα Ξαφά από την IJ Partners.

«Ουσιαστικά, δεν πρόκειται για κάτι καινούριο. Η Eurostat είχε ήδη αφήσει να εννοηθεί από την άνοιξη ότι κάτι μαγειρεύεται με το έλλειμμα. Δεδομένου του ύψους του ελληνικού ελλείμματος, μερικά δεκαδικά ψηφία πάνω ή κάτω δεν θα έχουν τόση σημασία, οπότε δεν ανησυχώ για αυτό. Σε κάθε περίπτωση, το έλλειμμα του 2009 αποτελεί βάρος του παρελθόντος, που δεν μπορεί να αποδοθεί στην σημερινή ελληνική κυβέρνηση», είπε ο Αντρέας Σόιρλε από την Dekabank.

«Τα δύο βασικά μηνύματα που πρέπει να βγάλουμε από αυτό το χρόνο είναι η προθυμία της κυβέρνησης να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και ότι ο ελληνικός λαός φαίνεται να συμφωνεί με αυτήν την πολιτική, κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις», προσέθεσε.

«Πολλοί το θεωρούσαν αυτό αρκετά πιθανό, οπότε δεν νομίζω ότι θα έχει δραματικές επιπτώσεις, αλλά προφανώς τονίζει τη δυσκολία του έργου της Ελλάδας να μειώσει το έλλειμμα στο 3% τα επόμενα χρόνια. (Η επίπτωση) εξαρτάται από το τί θα περιλαμβάνει η αναθεώρηση», σημείωσε ο Μπέν Μπέι από την Capital Economics.

«Αν πρόκειται για μία, δύο έκτακτες δαπάνες [...] αυτό δεν θα έχει απαραίτητα κάποια επίπτωση στις προβλέψεις τους στο μέλλον. Αλλά προφανώς, αν υπάρξουν περισσότερες δαπάνες δομικού χαρακτήρα που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό, τότε αυτό θα σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να κάνουν περισσότερα για να εκπληρώσουν τους στόχους τους», συμπλήρωσε.
 
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Μηνύματα
5.818
Like
5
Πόντοι
66
χτες το βράδυ πάντως είχαν και τον τυπάκο (τον οδηγό) στο ALTER

banner-pap.JPG

 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
«Επιστράτευση» εφόρων για περισσότερα έσοδα
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 07:00

Στην «επιστράτευση» όλων των Εφόρων για το τελευταίο δίμηνο του έτους προχωρεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με στόχο την αύξηση των δημόσιων εσόδων και την αποτροπή του «ναυαγίου» του κρατικού προϋπολογισμού, που φυσικά θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία και το σύνολο των φορολογουμένων.

---

Ε ε έρχεται...
 

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
3.848
Like
0
Πόντοι
16

ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ
Το πρωί βρέθηκα στην εμπορική τράπεζα για την κατάθεση των μισθών δύο υπαλλήλων μου και αφού τελείωσα και πήγα να φύγω, με φωνάζει ο υπεύθυνος καταθέσεων και παρουσία άλλων δύο άρχισε να μου λέει...
για μια ενημέρωση που πρέπει να μου γίνει όσον αφορά τους νέους όρους που θα διέπουν την διαχείριση των καταθέσεων των πελατών όλων των τραπεζών. Όταν είπα ότι θα ήθελα να τους διαβάσω και εάν έχω χρόνο να υπογράψω, μου είπε ότι είτε τους αποδεχθώ είτε όχι θα μπουν σε ισχύ από την αρχή του χρόνου. Πριν προλάβω να συνέλθω από αυτά που άκουσα, άρχισε να μου λέει τα εξής:

- Ξέρετε, θα πρέπει η πληρωμή μισθοδοσίας να γίνεται πλέον μέσω τράπεζας.

- Ναι, το ξέρω. Οι δύο υπάλληλοί μου έχουν λογαριασμούς και πηγαίνω και τους τα καταθέτω στο λογαριασμό τους. Τον άλλο τον πληρώνω με μετρητά.

- Όχι. Δεν πρέπει να γίνεται έτσι. Πρέπει τα χρήματα που αφορούν πληρωμή μισθοδοσίας, να βρίσκονται σε μία τράπεζα και από εκεί με εντολή δική σας να πληρώνονται οι υπάλληλοί σας.

- Μα σπάνια χρησιμοποιώ το λογαριασμό μου. Τα έσοδά μου είναι σχεδόν μία η άλλη με τα έξοδά μου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τρέχω συνεχώς στις τράπεζες. Είμαι μικρή επιχείρηση με τρεις υπαλλήλους και τον έναν μάλιστα τον πληρώνω κατευθείαν.

- Δεν έχει σημασία. Πρέπει τα λεφτά που του δίνετε να τα καταθέτετε στην τράπεζά μας σε λογαριασμό σας, να εκδίδετε μία εντολή με το ποσό που πληρώνεται ο υπάλληλος, να την στέλνεται σε εμάς και κατόπιν να βάζουμε το ποσόν στο λογαριασμό του υπαλλήλου που θα μας έχετε δώσει.

- Μα τι μου λέτε; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Για να πληρώσω δηλαδή τον υπάλληλό μου πρέπει να βάλω εσάς μεσάζοντα;

- Πρέπει όλα να ελέγχονται. Πρέπει πλέον να σταματήσει το μαύρο χρήμα.

- Ποιο μαύρο χρήμα ρε παιδιά; Μαύρο χρήμα είναι ο μισθός του υπαλλήλου μου που του έχω κάνει τις κρατήσεις για το ΙΚΑ, την παρακράτηση και απόδοση του ΦΜΥ και κάθε χρόνο δηλώνονται τα πάντα στην εφορία;

- Εσείς μπορεί να το κάνετε έτσι, οι άλλοι όμως;

- Δηλαδή για να καταλάβω, όλοι οι Έλληνες ξαφνικά απόκτησαν μία στάμπα που λέει «ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ»; Όλοι μας καλούμαστε να αποδείξουμε στις τράπεζες ότι δεν είμαστε απατεώνες καταθέτοντας τα χρήματα των υπαλλήλων μας σε εσάς; Γιατί δηλαδή να παίρνετε εσείς χρήματα που δεν θα βλέπατε ποτέ;

- Είπαμε, για να είναι όλα τακτοποιημένα πρέπει όλα να περνούν από την τράπεζα. Εάν δεν το κάνετε θα έχετε πρόστιμο!

- Γιατί; Ποιος ο λόγος; Δηλαδή η τράπεζα ανέλαβε καθήκοντα ελεγκτού του υπουργείου οικονομικών; Και γιατί τα χρήματά μου θα πρέπει να έρχονται σε σας;

- Εσείς γιατί δεν το θέλετε; (Ήταν βρε παιδιά σα να μου έλεγε ότι δεν το θέλω γιατί είμαι απατεώνας και θέλω να κρύψω κάτι)

- Γιατί μου μιλάτε με αυτό τον τόνο; Δηλαδή ξαφνικά για εσάς έγινα απατεώνας;

- Όχι, όχι. Απλά εφόσον είστε νομοταγής τι έχετε να φοβηθείτε;

- Από εσάς και το σκεπτικό σας πολλά! Δηλαδή τα χρήματα των εργοδοτών προς τους μισθωτούς, θα πρέπει να βρίσκονται όλα σε εσάς, σωστά; Και για να τα πάρει ο μισθωτός θα πρέπει να έχει και την κάρτα του πολίτη, σωστά;

- Ε βέβαια. Αυτό θα μπει σύντομα σε ισχύ.

- Και εάν ο μισθωτός δεν θέλει να πάρει την κάρτα;

- Γιατί να μην θέλει να την πάρει; Τι είναι φακελωμένος στην αστυνομία ή καταζητούμενος;

- Δηλαδή εάν κάποιος αρνηθεί να πάρει την κάρτα, κατευθείαν εντάσσεται στα ύποπτα στοιχεία;;!!

- Μα γιατί άλλο να μην τη θέλει; Με την κάρτα του πολίτη όλα μπαίνουν σε τάξη. Θα μπορεί να έχει αφορολόγητο αφού όλες οι αποδείξεις θα καταγράφονται αυτόματα στην εφορία και δεν θα έχει ο φορολογούμενος όλο εκείνο το φόρτο καταγραφής τους. Για σκεφτείτε τους μεγάλους ανθρώπους πόσο θα διευκολυνθούν!

- Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι γίνεται επειδή σκέφτηκαν και πόνεσαν τους ηλικιωμένους!!!

- Και όχι μόνον αυτό. Σκέφτεστε ότι μέσα σε μία οικογένεια χωρίς την ατομική κάρτα, θα ανταλλάζουν αποδείξεις μέχρι να τακτοποιηθεί το αφορολόγητο όλων των μελών;

- Δηλαδή;

- Είδατε που δεν τα έχετε σκεφτεί όλα; Δηλαδή, εάν ο σύζυγος είχε μαζέψει τις απαιτούμενες αποδείξεις, το πλεόνασμα θα το έδινε στην σύζυγο. Οπότε άδικα η σύζυγος θα αποκτούσε αφορολόγητο. Ενώ με την κάρτα η απόδειξη από την εκάστοτε αγορά αφορά τον κάτοχο και μόνο!

- Και το βρίσκεται αυτό άδικο; Μία οικογένεια είναι. Οικογενειακό εισόδημα δηλώνουν. Οι αγορές γίνονται για το σπιτικό τους, για τα παιδιά τους … Μα τι μου λέτε τώρα, τι είναι αυτά που μου λέτε; Και τα θεωρείται και δίκαια; Όσο περνάει από το χέρι μου δεν θα βγάλω ούτε κάρτα, ούτε και θα πληρώνω μέσω τράπεζας τον υπάλληλό μου.

- Να δούμε τότε πως θα δικαιολογεί τα χρήματά του!! Διότι όταν θα ισχύσουν οι νόμοι αυτοί, δεν θα μπορεί να εμφανίσει κάποιος χρήματα που δεν έχουν περάσει από τράπεζα. Θα χτυπάει σε κάθε αγορά που θα ξεπερνάει το ποσόν που έκανε ανάληψη!!!!!!!!!

Ξαφνικά αισθάνθηκα ένα πνίξιμο. Κατάλαβα ότι θα πάθαινα εγκεφαλικό. Σηκώθηκα βιαστικά κι έφυγα μην αντέχοντας να ακούω άλλο. Ήθελα αέρα, πνιγόμουν. Βγήκα έξω και όλοι μου φαινόντουσαν εχθροί. Ήθελα να βάλω τα κλάματα. Με έπνιγε ένα αόρατο χέρι. Αισθανόμουν τόσο δούλος και τόσο υποταγής όσο δεν είχα αισθανθεί έτσι σε όλα μου τα χρόνια. Καταλάβαινα ότι ο έλεγχος επάνω μου σε λίγο καιρό θα είναι καθολικός. Θα είναι δουλικός. Δεν θα έχω αξιοπρέπεια σαν άνθρωπος, σαν οικογενειάρχης, σαν αυτοδύναμος μικροεπιχειρηματίας. Και παρεμπιπτόντως όταν τα συζήτησα με έναν γνωστό στην ALPHA μου είπε ότι όλα τα δάνεια θα πληρώνονται αυτόματα από τους λογαριασμούς, χωρίς να ερωτηθούμε και ότι θα μένει μέσα το ποσόν των 600,00€ το οποίο έχουν κρίνει οτι με αυτό καλύπτουμε τις απαιτούμενες ανάγκες διαβίωσης του μήνα. Εάν νομίζετε ότι λέω ψέματα πηγαίνετε και ρωτήστε σε μία τράπεζα. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Εάν όμως είναι έτσι και δεν γίνει κάτι να αλλάξουν αυτά που έχουν δρομολογηθεί, πέστε αντίο στην αξιοπρέπεια του Έλληνα. Πέστε αντίο στην ευμάρεια της οικογένειάς σας και κλείστε καλά πίσω σας την πόρτα που γράφει «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Θα είναι μία λέξη που θα την διαβάζουμε στα παιδιά μας και θα λέμε ότι κάποτε κάποιοι παππούδες μας την είχαν γιατί θα ντρεπόμαστε να τους πούμε ότι την είχαμε εμείς και τη χάσαμε.

 

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Μηνύματα
11.073
Like
31
Πόντοι
166
Φιλε πολύ καλή η καταγγελία σου (αν την έγραψες εσύ και δεν είναι κόπυ-πείς)

Πάντως έτσι έχουν τα πράγματα όπως τα γράφεις.

Ελέγχομενοι παντού και από τους πάντες.

Μου θύμισες το τραγουδάκι των αναρχικών σε παραλαγή του "σωπα που νανε θα σημανουν οι καμπάνες", καταγκέλοντες τις χώρες του παραπετάσματος

"σώπα που νανε θα μας φερουνε πουτάνες
σε λίγα χρόνια θα μαμαμε με κουπόνια¨"

ο νεοφιλευθερησμός και η "σημίτιος λογιστική" σε άλλη διάσταση
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom