tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
Καλή σου τύχη Σπύρο. Χαιρετίσματα στο γιο και στην κυρά.
ρε τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει
μπας και τον λέγαν Άκη?
Καλή σου τύχη Σπύρο. Χαιρετίσματα στο γιο και στην κυρά.
ακριβώς έτσι έγινανΜου ήρθε με email, το ποστάρω και εδώ, 'εχει ένα κάποιο ενδιαφέρον ....
Καλές και άγιες οι εξαγωγές Δάσκαλε.Τα αγροτικά που παράγουμε δεν μπορούν να πωληθούν στο εξωτερικό όχι γιατί είναι ακριβά αλλά για λόγους ποιότητας και marketing.
Οι Ελληνικές ελιές δεν μπορούν να πωληθούν στην Αυστραλία γιατί οι Ισπανικές είναι καλλίτερης διαλογής.
Επίσης τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα έχουν τεράστιο ανταγωνισμό. Νομίζεις ότι δεν έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες να προωθηθούν Ελληνικά κρασιά στις ΗΠΑ;
Έλα όμως που έχουν να αντιμετωπίσουν εξίσου ποιοτικά Χιλιανά, Νοτιοαφρικάνικα και Νεοζηλανδέζικα κρασιά για να μην πούμε τίποτε για τα ίδια τα Καλιφορνέζικα.
Πόσο μπορείς να ρίξεις τις τιμές των αγροτικών προϊόντων για να γίνουν φθηνότερα από τα άλλα και ανταγωνιστικά όταν οι άλλοι συντελεστές της παραγωγής όπως τα μεταφορικά, λιπάσματα κλπ παραμένουν ψηλά; Πόσο θα ρίξεις τις τιμές για να ανταγωνιστείς τα Αργεντίνικα κρασιά και το λάδι Τυνησίας;
Και άντε έκανες φθηνότερα τα αγγουράκια Μεσσαράς. Αυτό θα σώσει την χώρα;
Για τα κτηνοτροφικά ας μην μιλάμε καλλίτερα. Γάλα εισαγόμενο, το 1 από τα 2 αμνοερρίφια εισαγόμενα.
Αντίθετα, εκεί που υπήρχε εξειδίκευση και στοχευμένη παραγωγή ορισμένοι κλάδοι μια χαρά τα πήγαιναν ακόμη και με το ισχυρό Ευρώ. Όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες.
Ή όπως η μαστίχα. Επηρρεάστηκαν τα Mastihashops όταν το Ευρώ ήταν στα 1,5 με το δολλάριο;
Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για τον τουρισμό.
Δηλαδή οι μπόμπες στα Μάλια και στο Φαληράκι πόσο φθηνότερες θα γίνουν έτσι ώστε - κυριολεκτικά - να μην αυταναφλέγονται επί τόπου τα Αγγλάκια (στράκια εεεεε, δεν ξεχνάμε ως Ελληναράδες να τους βρίσουμε) που τις πίνουν;;;
Ακόμη με τον Δρ. Ψεύτη ασχολείσαι;;;;;;
ρε τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
μπας και τον λέγαν Άκη?
Αυτό βρήκες να πεις σε post με άποψη και τεκμηριωμένο - δηλ με μπουρδελέ λόγο ως συνήθως?αμα δε γουσταρετε μια τη χωρα που κυβερνατε μπορειτε να παραιτηθειτε και να αναζητησετε εναν καλυτερο λαο για να κυβερνησετε καπου στα βαθη της Αφρικης ή της Ασιας!
Μπα, ο γιος του άκη το 90 είχε τελειώσει λύκειο.
την κόρη του εννοεί...
Και εγώ στην κόρη αναφέρθηκα.
![]()
υστερα απο την πρωτη "εκπληξη" που επαθε το ΠΑΣΟΚ αντικριζοντας το χρεος της χωρας (το οποιο και καλα δεν ηξερε) τωρα εχει αρχισει την κλαψομουνιαση για τον κακο λαο που κληθηκε να κυβερνησει (ουτε αυτο μαλλον το ξερανε)....Αυτό βρήκες να πεις σε post με άποψη και τεκμηριωμένο - δηλ με μπουρδελέ λόγο ως συνήθως?Όχι ότι εκπλήσσομαι φυσικά, απλά λέω...
καλά ρε δεν είμαι και ληξίαρχος.. πάντως η ομοιότης είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ....
Δεν το έπιασες...δεν πειράζει!
Καλές και άγιες οι εξαγωγές Δάσκαλε.
Αλλά να τις κάνεις όταν πρώτα θα λειτουργεί η εσωτερική σου αγορά.
Μετά βγές και ψάξε όποιον θέλεις και θα τις βρείς τις λύσεις.
Απο την άλλη καλές οι μπόμπες που γράφεις.
Λες και άμα τους σερβίρεις κανένα ποτό δεν θα γίνουν κωλοτρυπίδια, ειδικά στα Αγγλοστράκια![]()
![]()
Η ερώτηση όμως είναι, αν είχαμε δραχμή σήμερα και ήταν πιο ανταγωνιστικός ο τουρισμός θα ερχόταν τα Αγγλοστράκια??
ο συγκεκριμένος είναι ο αιμορ-ροϊδης.
ναιΚαι η εσωτερική αγορά θα λειτουργήσει ξανά με την δραχμή;;;;
ετερον εκάτερον και το καβλί παράταιρονΓιατί εγώ θυμάμαι την δραχμή (καλά εγώ θυμάμαι και τις δεκάρες με τρύπα στην μέση)και δεν θυμάμαι κανέναν ιδιαίτερο ανταγωνισμό. Πχ στα γάλατα ας πούμε.
Ή σκέψου ότι σταμναγκάθι σήμερα τρώει η μισή Ελλάδα. Ποιός ήξερε καν το σταμναγκάθι το 1980;
Μην συγκρίνουμε πράγματα που δεν συγκρίνονται. Τις επιλογές του καταναλωτή επί δραχμής και τώρα.
(άσε που υπάρχει και το e-bay).
ναιΤώρα για τα Αγγλάκια.
Ας κάνουμε την άσκηση: Σύγκριση Κύπρου (χεχεχεχε, ξέρεις γιατί) με καθεστώς Ευρώ και Μαλίων με καθεστώς (νέας) δραχμής.
Πιστεύεις ότι αυτοί που πάνε Κύπρο θα έρθουν Κρήτη επειδή θα είναι ας πούμε 30% φθηνότερα;;;
Εν κατακλείδι.
Εγώ υποστηρίζω ότι θα είμαστε σε πολύ καλλίτερη κατάσταση και η οικονομία θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική αν γίνει εσωτερική υποτίμηση κατά 20% με καθεστώς Ευρώ παρά 30% με καθεστώς (νέας) δραχμής.
Βεβαίως όπως πολύ σωστά είπε ο Κρούγκμαν αν ήμασταν η Αυστρία του Αιγαίου και όλη η χώρα αποφάσιζε με το "καλημέρα" να μειώσει τις τιμές κατά 20% το πείραμα θα πετύχαινε.
Αλλά επειδή είμαστε χώρα νεο-Ελλήνων που ο καθένας κοιτάει πρώτα απ' όλα τον εαυτό του υπάρχουν μικρές πιθανότητες να γίνει.
ΤΣΟ ΚΑΙ ΛΟΈτσι ή αλλοιώς οι οποιεσδήποτε αλλαγές θα γίνουν βιαία και με πολλά δάκρυα. Το θέμα είναι το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γίνουν.
Μοιάζει λίγο με το αγαπημένο μου παράδειγμα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.
Τόσα χρόνια ο κάθε δημόσιος φορέας πλήρωνε όπως ήθελε τους υπαλλήλους του. Γι' αυτό και δεν ξέραμε πόσοι είναι.
Έπρεπε να έρθει το ΔΝΤ για να πληρώνονται όλοι οι ΔΥ μέσω ΔΙΑΣ.
Τα αγροτικά που παράγουμε δεν μπορούν να πωληθούν στο εξωτερικό όχι γιατί είναι ακριβά αλλά για λόγους ποιότητας και marketing.
Οι Ελληνικές ελιές δεν μπορούν να πωληθούν στην Αυστραλία γιατί οι Ισπανικές είναι καλλίτερης διαλογής.
Επίσης τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα έχουν τεράστιο ανταγωνισμό. Νομίζεις ότι δεν έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες να προωθηθούν Ελληνικά κρασιά στις ΗΠΑ;
Έλα όμως που έχουν να αντιμετωπίσουν εξίσου ποιοτικά Χιλιανά, Νοτιοαφρικάνικα και Νεοζηλανδέζικα κρασιά για να μην πούμε τίποτε για τα ίδια τα Καλιφορνέζικα.
Πόσο μπορείς να ρίξεις τις τιμές των αγροτικών προϊόντων για να γίνουν φθηνότερα από τα άλλα και ανταγωνιστικά όταν οι άλλοι συντελεστές της παραγωγής όπως τα μεταφορικά, λιπάσματα κλπ παραμένουν ψηλά; Πόσο θα ρίξεις τις τιμές για να ανταγωνιστείς τα Αργεντίνικα κρασιά και το λάδι Τυνησίας;
Και άντε έκανες φθηνότερα τα αγγουράκια Μεσσαράς. Αυτό θα σώσει την χώρα;
Για τα κτηνοτροφικά ας μην μιλάμε καλλίτερα. Γάλα εισαγόμενο, το 1 από τα 2 αμνοερρίφια εισαγόμενα.
Αντίθετα, εκεί που υπήρχε εξειδίκευση και στοχευμένη παραγωγή ορισμένοι κλάδοι μια χαρά τα πήγαιναν ακόμη και με το ισχυρό Ευρώ. Όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες.
Ή όπως η μαστίχα. Επηρρεάστηκαν τα Mastihashops όταν το Ευρώ ήταν στα 1,5 με το δολλάριο;
Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για τον τουρισμό.
Δηλαδή οι μπόμπες στα Μάλια και στο Φαληράκι πόσο φθηνότερες θα γίνουν έτσι ώστε - κυριολεκτικά - να μην αυταναφλέγονται επί τόπου τα Αγγλάκια (στράκια εεεεε, δεν ξεχνάμε ως Ελληναράδες να τους βρίσουμε) που τις πίνουν;;;
αααααααααχχαχαχαχαχαχαχαχα
και πρέπει να ξεκινήσει ο ψιλικατζής και ο συνταξιούχος τις μιεώσεις....
αααααααχχαχααχχαχαχαχαχαχα