stekas72
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Δεκ 2008
- Κριτικές
- 3
- Like
- 1.571
- Πόντοι
- 566
και γω μι ζωή εκτός σύνδεσης είμαι.
...το ξέρω, ελάχιστοι όμως έχουν επιλέξει αυτή τη ρύθμιση (και για ποιο λόγο δεν καταλαβαίνω)......
και γω μι ζωή εκτός σύνδεσης είμαι.
...το ξέρω, ελάχιστοι όμως έχουν επιλέξει αυτή τη ρύθμιση (και για ποιο λόγο δεν καταλαβαίνω)......
Από τιςοικονομίες μιας ζωής ο ταλαίπωρος..
Γειτονική χώρα με τέσσερα γράμματα..."μέσα".
ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΟΝΕ ΓΙΆΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ
Πριν το έγραψες ρε χαλέ...
"ΜΕΣΑ"
![]()
Θα σημειώσω λίγες ακατέργαστες σκέψεις ή (όπως το λένε οι επιστήμονες) πρωτόϋλες.
Στο ΠΑΙΓΝΙΔΙ ή σε κάθε παιγνίδι που στήνεται τελευταία σε γεω-χρηματο-οικονομικό επίπεδο συμμετέχουν αρκετοί "παίκτες". Οι "στρατηγικές" που ακολουθούν είναι αποκλίνουσες, αντίρροπες και μεταβαλλόμενες στην διάρκεια του παιγνιδιού, αποσταθεροποιώντας την λειτουργία του συστήματος και αποκαλύπτοντας την αδυναμία του να ρυθμιστεί και να αυτορυθμιστεί.
Ένας σημαντικός "παίκτης" α-όρατος και α-πρόβλεπτος είναι οι αγορές.
Στην πραγματικότητα όμως η συζήτηση για (τις) αγορές είναι "απάτη". Αυτό που βιώνουμε την συγκεκριμμένη περίοδο δεν είναι η επίδραση των αγορών στις κοινωνίες αλλά το τέλος των αγορών.
και θα προσπαθήσω να εξηγήσω/υποστηρίξω (όσο μπορώ απλά) αυτό το σκεπτικό μου
Οι αγορές, μαζί με τις διεθνείς τράπεζες και τους οίκους αξιολόγησης απέκτησαν πολλαπλάσια ισχύ από τα κράτη έπειτα από δεκαετίες απελευθέρωσης και αποφορολόγησης. Συγκροτήθηκαν σε τεράστιο ολιγοπώλιο και όπως κάθε ισχυρή ομάδα στην Ιστορία έχουν ασφαλώς μακροχρόνιες πολιτικο-στρατηγικές επιδιώξεις και όχι μόνο οικονομικές. Αυτές οι δυνάμεις (νομίζω) ότι έσπρωξαν την Αμερική στην επίθεση στο Ιρακ ως αρχή στρατιωτικής κατάληψης του πλανήτη και δημιουργίας παγκόσμιας αυτοκρατορίας.
Παλαιότερο παράδειγμα τέτοιας ισχυρής ομάδας ήταν οι Ναϊτες www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=284829]εδώ[/url], που όταν ξέφυγαν από τα ανεκτά όρια, ο Πάπας τους διέλυσε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με βίαιο τρόπο.
Τα μέσα και το πεδίο σύγκρουσης άλλαξαν, αλλά όχι και οι επιδιώξεις.
Αν οι Αμερικανοί μπορούν να μετακινήσουν μερικές εκαντοτάδες χιλιάδες στρατιώτες σε μικρό χρονικό διάστημα, επίσης και οι αγορές μπορούν να μετακινησουν πολλά δισεκ. δολάρια έχοντας καθαρά γεω-πολιτικές επιδιώξεις.
Αν κοιτάξετε προσεκτικά την συμπεριφορά των αγορών, δεν φαίνονται χαοτικές κινησεις, όπως θα περίμενε καποιος σε τέτοιες περιπτώσεις που χαρακτηρίζουν τις πραγματικές αγορές, αλλά στοχευμένες επιθέσεις εναντίον ενός κράτους κάθε φορά.
Αυτό θυμίζει τις αστραπιαίες επιθέσεις του Γκουντέριαν που κατέλαβε βέβαια (αρχικά) την Ευρώπη, προτού σπάσει τα δόντια του στη στέπα εδώ
Και μια και το έφερε η κουβέντα... (δεδομένου ότι ο Γκουντέριαν ήταν στρατηγός του Χίτλερ) να πούμε ότι η Γερμανία συμμάχησε με τις αγορές για να δώσει ένα μάθημα στην Ελλάδα (όπως υποστηρίζει), εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω, αλλά νομίζω ότι είχε γεω-στρατηγικές επιδιώξεις στην περιοχή (πετρέλαια Αιγαίου, λιμάνια κλπ) και έψαξε να βρεί συμμάχους.
Στην συνέχεια διαπίστωσε με τρόμο και αμηχανία ότι ο σύμμαχος της (δηλαδη οι αγορές) είναι ένα επικίνδυνο τέρας.
Όμως ούτε οι αγορές μπορούν να επιβάλλουν μαζική φτωχοποίηση.
Θα χρειαστούν ισχυρές αστυνομίες, στρατοί, κατάλληλη "ιδεολογία" ίσως και διεθνείς συρράξεις ή καταστροφές.
Εκτός και αν η προσέγγιση του μεγάλου κραχ ποροκαλέσει κινητοποίηση κοινωνιών και εναργείς πολιτικές παρεμβάσεις ...
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας !
![]()
Ετερον εκάτερον...Μπαααααα
Χειρότεροι είναι οι νεραντζόκωλοι![]()
![]()
Σύντομα βλέπω να το λέμε εμείς το "μέσα"...![]()
Που διάολο θα πάμε εμείς για να λέμε το "μέσα" δεν ξέρω..
Ποιος σου είπε ότι θα πάμε κάπου????Που διάολο θα πάμε εμείς για να λέμε το "μέσα" δεν ξέρω..
Υπάρχει κι άλλο "μέσα":
![]()
Ποιος σου είπε ότι θα πάμε κάπου????
Θα μείνουμε "μέσα" εγκλωβισμένοι....
Μενουμε ΜΕΣΑ...
ΑΚΑ Μένουμε Ελλάδα...![]()