Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 27 άτομα (0 μέλη και 27 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Επισκέπτης

ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΟΝΕ ΓΙΆΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ

Αφού να φανταστείς την πήρε κι έκαναν το γάμο σ'ένα ξωκλήσι στο Παρίσι για να κάνει οικονομία.
Ξέρεις πόσα ζητάνε στο Λουμπαδιάρη??
 

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Μηνύματα
9.887
Like
4
Πόντοι
66
Πριν το έγραψες ρε χαλέ...
"ΜΕΣΑ"
albania.gif
 
OP
OP
farkeli

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
7.572
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886
Θα σημειώσω λίγες ακατέργαστες σκέψεις ή (όπως το λένε οι επιστήμονες) πρωτόϋλες.

Στο ΠΑΙΓΝΙΔΙ ή σε κάθε παιγνίδι που στήνεται τελευταία σε γεω-χρηματο-οικονομικό επίπεδο συμμετέχουν αρκετοί "παίκτες". Οι "στρατηγικές" που ακολουθούν είναι αποκλίνουσες, αντίρροπες και μεταβαλλόμενες στην διάρκεια του παιγνιδιού, αποσταθεροποιώντας την λειτουργία του συστήματος και αποκαλύπτοντας την αδυναμία του να ρυθμιστεί και να αυτορυθμιστεί.

Ένας σημαντικός "παίκτης" α-όρατος και α-πρόβλεπτος είναι οι αγορές.
Στην πραγματικότητα όμως η συζήτηση για (τις) αγορές είναι "απάτη". Αυτό που βιώνουμε την συγκεκριμμένη περίοδο δεν είναι η επίδραση των αγορών στις κοινωνίες αλλά το τέλος των αγορών.

και θα προσπαθήσω να εξηγήσω/υποστηρίξω (όσο μπορώ απλά) αυτό το σκεπτικό μου

Οι αγορές, μαζί με τις διεθνείς τράπεζες και τους οίκους αξιολόγησης απέκτησαν πολλαπλάσια ισχύ από τα κράτη έπειτα από δεκαετίες απελευθέρωσης και αποφορολόγησης. Συγκροτήθηκαν σε τεράστιο ολιγοπώλιο και όπως κάθε ισχυρή ομάδα στην Ιστορία έχουν ασφαλώς μακροχρόνιες πολιτικο-στρατηγικές επιδιώξεις και όχι μόνο οικονομικές. Αυτές οι δυνάμεις (νομίζω) ότι έσπρωξαν την Αμερική στην επίθεση στο Ιρακ ως αρχή στρατιωτικής κατάληψης του πλανήτη και δημιουργίας παγκόσμιας αυτοκρατορίας.
Παλαιότερο παράδειγμα τέτοιας ισχυρής ομάδας ήταν οι Ναϊτες www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=284829]εδώ[/url], που όταν ξέφυγαν από τα ανεκτά όρια, ο Πάπας τους διέλυσε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με βίαιο τρόπο.

Τα μέσα και το πεδίο σύγκρουσης άλλαξαν, αλλά όχι και οι επιδιώξεις.

Αν οι Αμερικανοί μπορούν να μετακινήσουν μερικές εκαντοτάδες χιλιάδες στρατιώτες σε μικρό χρονικό διάστημα, επίσης και οι αγορές μπορούν να μετακινησουν πολλά δισεκ. δολάρια έχοντας καθαρά γεω-πολιτικές επιδιώξεις.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά την συμπεριφορά των αγορών, δεν φαίνονται χαοτικές κινησεις, όπως θα περίμενε καποιος σε τέτοιες περιπτώσεις που χαρακτηρίζουν τις πραγματικές αγορές, αλλά στοχευμένες επιθέσεις εναντίον ενός κράτους κάθε φορά.

Αυτό θυμίζει τις αστραπιαίες επιθέσεις του Γκουντέριαν που κατέλαβε βέβαια (αρχικά) την  Ευρώπη, προτού σπάσει τα δόντια του στη  στέπα εδώ

Και μια και το έφερε η κουβέντα... (δεδομένου ότι ο Γκουντέριαν ήταν στρατηγός του Χίτλερ) να πούμε ότι η Γερμανία συμμάχησε με τις αγορές για να δώσει ένα μάθημα στην Ελλάδα (όπως υποστηρίζει), εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω, αλλά νομίζω ότι είχε γεω-στρατηγικές επιδιώξεις στην περιοχή (πετρέλαια Αιγαίου, λιμάνια κλπ) και έψαξε να βρεί συμμάχους.
Στην συνέχεια διαπίστωσε με τρόμο και αμηχανία ότι ο σύμμαχος της (δηλαδη οι αγορές) είναι ένα επικίνδυνο τέρας.

Όμως ούτε οι αγορές μπορούν να επιβάλλουν μαζική φτωχοποίηση.

Θα χρειαστούν ισχυρές αστυνομίες, στρατοί, κατάλληλη "ιδεολογία" ίσως και διεθνείς συρράξεις ή καταστροφές.

Εκτός και αν η προσέγγιση του μεγάλου κραχ ποροκαλέσει κινητοποίηση κοινωνιών και εναργείς πολιτικές παρεμβάσεις ...

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας !

computer.gif

Συμπληρωματικά :

Το Μάαστριχ είναι ένας κλειστός, εσωτερικά συνεκτικός αλγόριθμος (επεξήγηση εδώ) που διαμόρφηκε κατάλληλα με κριτήριο την εγγύηση του χρηματικού κεφαλαίου (και εμμέσως των γερμανικών εξαγωγών, όπως αποδείχθηκε στην πράξη).

Έτσι όπως εφαρμόσθηκε (και εφαρμόζεται), μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικά ανέφικτες καταστάσεις, μαζική φτωχοποίηση και πλήρη αποβιομηχανοποίηση.

Το ευρώ έκανε ευκολότερο τον δανεισμό ή αν θέλετε οδηγεί στον δανεισμό για τον εξής απλό λόγο (κατα την γνώμη μου) :

Οι Ευραπαϊκές επιχειρήσεις για να ανταγωνιστούν τις Κινεζικες που παράγουν με ημερομίσθια ένα ή δυο δολάρια, πρέπει να κατεβάσουν τα ημερομίσθια σε αυτά τα επίπεδα. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς βίαιες καταστάσεις.

Αρχικά, όσα κράτη δεν ήταν ανταγωνιστικά ως προς την ανατολή (Κίνα κλπ) προσπάθησαν να αποφύγουν αυτό το ζήτημα της μείωσης ημερομισθίων μεσα από τον δανεισμό.

Η μέθοδος όμως αυτή επιδείνωσε το πρόβλημα γιατί τα δάνεια δεν χρηματοδότησαν ανάπτυξη και μείωση ανισοτήτων.

(στην Ελλαδίτσα μας, τα δάνεια χρηματοδότησαν σε αρκετές περιπτώσεις τα μπουζούκια)  :cheesy:

και πάλι σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας !


 

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Μηνύματα
9.887
Like
4
Πόντοι
66
Μπαααααα
Χειρότεροι είναι οι νεραντζόκωλοι :2funny: :2funny:
Ετερον εκάτερον...

Το "μέσα" για την Αλβανία έχει μείνει από τα πρώτα χρόνια που είχαν ανοίξει τα σύνορα...
Χαρακτηριστικές εκφράσεις...
-Πάω μέσα...
-Από που είσαι?από μέσα...
κλπ,κλπ...

Σύντομα βλέπω να το λέμε εμείς το "μέσα"... :2funny:
 

Επισκέπτης
Ποιος σου είπε ότι θα πάμε κάπου????

Θα μείνουμε "μέσα" εγκλωβισμένοι....

Μενουμε ΜΕΣΑ...

ΑΚΑ Μένουμε Ελλάδα... :2funny:

Εμείς εδώ θα μείνουμε κι έτσι όπως τα καταφέραμε θα τα λουστούμε.
Το θέμα μας τώρα είναι τι θα κάνουμε γι'αυτούς που έρχονται.

Τα'χουμε πει αυτά..
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
14
Πόντοι
866
ο τελευταίος στο Σοσιαλιστικό κίνημα να κλείσει την πόρτα.

Διά βίου εργασία...

Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ υποκύψει η κυβέρνηση στις σκληρές, απάνθρωπες, εξοντωτικές απαιτήσεις της τρόικας των κηδεμόνων για τη διαμόρφωση του Ασφαλιστικού, τότε ουσιαστικά θα καταργηθούν οι συντάξεις και θα αντικατασταθούν με επιδόματα πείνας, φτώχειας και εξαθλίωσης.

ΘΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ δε τα επιδόματα σε όσους θα καταφέρνουν να εξασφαλίσουν τις άπιαστες προϋποθέσεις που απαιτεί η τρόικα των δήθεν σωτήρων του ασφαλιστικού συστήματος. Διαφορετικά, όσοι δεν θα τα καταφέρνουν, θα καταδικάζονται σε διά βίου εργασία. Και θα μπορούν να ελπίζουν, ότι θα αναπαυθούν στη μετά θάνατον ζωή όπου δεν υπάρχει ούτε εργασία ούτε σύνταξη ούτε, προπαντός, καθεστώς νεοφιλελευθερισμού.

ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ τίμιο και καθαρό, αντί των πολύπλοκων μνημονίων η τρόικα των ιεροεξεταστών να ζητούσε κατάργηση των συντάξεων. Ετσι θα μπορούσε ασφαλώς να σωθεί ως ιδέα η κοινωνική ασφάλιση με θυσία των εργαζομένων.

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ εξωφρενικά όσα απαιτεί η τρόικα, τα οποία δεν μπορεί να αποδεχθεί η σημερινή κυβέρνηση και καμία κυβέρνηση, διότι απορρίπτονται από την κοινωνία, η οποία δέχεται τις θυσίες, όχι όμως και την κατεδάφιση κοινωνικών κατακτήσεων για τις οποίες έγιναν πολύχρονοι αγώνες και χύθηκε αίμα.

ΖΗΤΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ να μειωθούν έως και κατά 50% οι συντάξεις, με αλλαγή στον υπολογισμό. Δηλαδή να υπολογίζεται με 1,2% από το 2% για κάθε χρόνο ασφάλισης το ποσοστό αναπλήρωσης. Αυτό σημαίνει ότι μετά 40 χρόνια ασφάλισης η ανώτατη σύνταξη θα φτάνει γύρω στο 50% του συντάξιμου μισθού, από το 70% που είναι σήμερα.

ΑΥΤΑ ΚΑΙ άλλα εξωφρενικά, όπως η αύξηση του ορίου ηλικίας στο 65ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και η άγρια μείωση (κατά 6% τον χρόνο) για όσους θα θελήσουν να συνταξιοδοτηθούν πριν από τα 65 τους χρόνια, προκαλούν οργή. Πώς να μην την προκαλούν, όταν π.χ. έπειτα από 35 χρόνια ασφάλισης ένας εργαζόμενος με 1.500 ευρώ που παίρνει σήμερα στα 60 χρόνια του σύνταξη 1.050 ευρώ, με τα μέτρα της ανάλγητης τρόικας θα παίρνει μόλις 441 ευρώ.

ΔΙΝΕΙ Η «Ε» σε άλλες σελίδες αναλυτικά στοιχεία για τις απαιτήσεις της τρόικας με χαρακτηριστικά παραδείγματα και παραθέτει τους προβληματισμούς της κυβέρνησης.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙ η οικονομία με ανθρωποθυσίες, και μάλιστα των συνταξιούχων, ούτε και με άγριες περικοπές εργασιακών δικαιωμάτων, που ούτε και τις αγορές ευνοούν. Με τις συνταγές του ΔΝΤ και την άθλια τεχνογνωσία του, το σύστημα οδηγείται σε κατάρρευση και οι πολίτες θα βγουν στους δρόμους για να το αποτελειώσουν, πριν τους αποτελειώσει.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom