tomcat00
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 27
- Πόντοι
- 16
μεγάαααλο ερώτημα φίλε.
και αν ξέραμε την απάντηση θα ξέραμε και τι να κάνουμε...
τρεξε μας ενα what-if
εισαι καλος σε αυτα ;)
μεγάαααλο ερώτημα φίλε.
και αν ξέραμε την απάντηση θα ξέραμε και τι να κάνουμε...
τρεξε μας ενα what-if
εισαι καλος σε αυτα ;)
xexe,
μπα...
αμυνα ιζ δε νεϊμ οφ δε γκεϊμ.
και μινιμαιζ ρισκ.
για τώρα....
![]()
Αν θυμάμαι καλά δήλωσε και πρόσφατα ότι θα την πουλέψει αν ζητηθούν νέα μέτρα από το ΔΝΤ (αν και έχει βουίξει ο τόπος ότι τα μέτρα είναι σχεδιασμένα από την ελληνική κυβέρνηση...) μιας και τα μέχρι τώρα μέτρα είναι αρκετά και θα θεωρεί τον εαυτό του αποτυχημένο αν χρειαστούν άλλα.
Τι κρίμα... θα χαθεί αυτός ο ογκόλιθος της οικονομικής σκέψης....
ΥΓ1. ρόβλιας, γκερέκου. Δημαράς, Σακοράφα, Οικονόμου. [size=14pt]Θα έχει μείνει κανείς μέχρι τον Δεκέμβρη;[/size]
Στα πλαίσια της ανοιχτής διαβούλευσης και της ιντερνετικής δημοσιότητος, είμαι σίγουρος πως μπορείς να απευθυνθείς στις κυβερνητικές πηγές και να λάβεις τις πληροφορίες που θέλεις.
Εγώ, ευτυχώς για την Ελλάδα υποθέτω, ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στις ομάδες διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.
Σου παραθέτω όμως δημοσίευμα της 29.4.2010 από το capital, σύμφωνα με το οποίο:
"...Τα δάνεια αυτά δεν θα συνοδεύονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου με την μορφή ομολογιακών δανείων, όπως διευκρίνισε στο Capital.gr αρμόδιο στέλεχος της Επιτροπής, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες τραπεζικών αναλυτών.
Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της...".
Αυτό με την επισήμανση σημαίνει .... εμπράγματες εξασφαλίσεις.
Εεεεεε, βέβαια η γνωστή καραμέλα - απόδειξη.
Τώρα βέβαια γιατί πρέπει να πιστεύουμε την κάθε παπαριά που αμολάει ο κάθε "ειδήμων" και όχι τις επίσημες ανακοινώσεις μόνον οι φωστήρες του bou το ξέρουν.
Διότι από το σημερινό άρθρο του Capital που φυσικά παρέθεσες κουτσουρεμένο εγώ διαβάζω:
Ταυτόχρονα στις ΗΠΑ προωθείται νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η αμερικάνικη κυβέρνηση θα αρνείται την παροχή δανείων από το ΔΝΤ αν δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι η χώρα που θα παίρνει το δάνεια θα μπορεί να τα αποπληρώσει.
Και αυτό βέβαια θα αποδεικνύεται με τα «μέτρα» που η χώρα θα υποχρεώνεται να πάρει...
Τώρα που είναι οι εμπράγματες εγγυήσεις μόνον η επιστημονική μέθοδος μπορεί να το συνάγει.
Εεεεεε, βέβαια η γνωστή καραμέλα - απόδειξη.
Τώρα βέβαια γιατί πρέπει να πιστεύουμε την κάθε παπαριά που αμολάει ο κάθε "ειδήμων" και όχι τις επίσημες ανακοινώσεις μόνον οι φωστήρες του bou το ξέρουν.
Διότι από το σημερινό άρθρο του Capital που φυσικά παρέθεσες κουτσουρεμένο εγώ διαβάζω:
Ταυτόχρονα στις ΗΠΑ προωθείται νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η αμερικάνικη κυβέρνηση θα αρνείται την παροχή δανείων από το ΔΝΤ αν δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι η χώρα που θα παίρνει το δάνεια θα μπορεί να τα αποπληρώσει.
Και αυτό βέβαια θα αποδεικνύεται με τα «μέτρα» που η χώρα θα υποχρεώνεται να πάρει...
Τώρα που είναι οι εμπράγματες εγγυήσεις μόνον η επιστημονική μέθοδος μπορεί να το συνάγει.
Πρώτον, το χρέος είναι δημιούργημα της δεκαετίας του 1980. Το 1980 το χρέος ήταν μόλις 20% του ΑΕΠ, το 1990 ήταν 80% και το 1993 ήταν 120%. Έκτοτε περιστρέφεται γύρω στο 100-120% του ΑΕΠ.
Έτσι - για να ξέρουμε και τι λέμε. Αυτή η κωλο-φάρα έχει και κοντή μνήμη, όχι τίποτ' άλλο....![]()
[size=20pt]Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ο άρθρο.[/size]
Που πρέπει να διαβαστεί από όλους και κυρίως όσους πετάγονται και αμολάνε το μακρύ τους και το κοντό τους εδώ μέσα.
www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=543250]Ένα σχεδιάγραμμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης[/url]
του Γιωργου Σταθακη
Ο Γιώργος Σταθάκης διδάσκει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Ολο χωρις τις προγεννητικες εξετασεις...Η πλακα ειναι οτι για την επισκληριδιο ειχαν κανει παραγκα ο γιατρος και ο αναισθησιολογος. Ειχαν αποθεμα απο -και καλα- αλλοιωμενες και τις βαραγανε χωρις να γραφτουν πουθενα και σε χρεωναν 300 ευρω που τα "σπαγαν" μεταξυ τους. Μιλαμε για διευθυντη πτερυγας τωρα οχι καναν τελευταιο . Τελικα στη δικη μου περιπτωση δεν χρειαστηκε αλλιως το φακελακι θα ηταν στα 3300(φιλικη τιμη)
Εdit: Στο IAΣΩ Ειχα πληρωσει 4500ε για τρικλινο 3 χρονια πριν κανω το 2ο παιδι. Υποτιθεται οτι πηγα σε δημοσιο για να μην μου πιασουν παλι τον κωλο
η γυανίκα μου γέννησε και τα δυό παιδία μας (ηλικίας τώρα 21 και 18) σε κρατικό μαιευτήριο (Αρεταίειο).. στο πρώτο παιδί με λέει ο γιατρός όταν τον ρώτησα τι του χρωστάω.."Τι να σου πάρω τώρα εσένα??" και του απαντώ.."Οσο θέλεις αρκεί να το γράψεις στο χαρτάκι".. κόκκαλο αλλά απόδειξη έκοψε για τα 140.000 που πήρε το 89... στο δεύτερο παιδί (πάλι ο ίδιος γιατρός) ξανακάνμω την ερώτηση και μου απαντά "Αμα είναι με απόδειξη δεν θέλω τίποτε" και φυσικά πήρε τα αρχίδια μου...
Φταίνε όμως αυτοί που είναι δουλειά τους να τους πιάσουν και δεν τους πιάνουν!
"Πρίν ρωτήσεις τι έκανε η χώρα σου για σένα, ρώτα πρώτα τι έκανες εσύ γιαυτήν"
ριζοσπαστική αντιμετώπιση.
και είμαι σίγουρος ότι ριζοσπαστική θα ήταν και η ανατροφή των παίδων.
με άλλα λόγια είμαι σίγουρος ότι το ένα θα είναι τώρα φοιτητής και το έτρο θα τρίβει τον κώλο του ολημερίς κι ολονυκτίς να μπει στο πανεπιστήμιο.....
ΕΥΓΕ.
πςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
Υ.Γ.
λεμε και καμμιά μαλακία να ευθυμούμε.