δεν μου χρειάστηκε παίκτη μου… το ξεκίνησα, είδα ότι δεν μου έκανε (λίγα λεφτά, μαλακία εργασιακό περιβάλλον και προοπτικές εξέλιξης πολύ αργές και ελάχιστες)…
στον χρόνο επάνω αποχαιρέτησα και άλλαξα ρότα … τι δεν καταλαβαίνεις ??
το ανώτερο που θα μπορούσα να είμαι σήμερα είναι ένας από τις μερικές χιλιάδες αναπληρωτές άντε βία τακτικούς καθηγητές (στην ελλάδα αν φωνάξεις σήμερα κύριε καθηγητά πάω στοίχημα ότι θα γυρίσουν το κεφάλι τους οι μισοί) με αποδοχές ίσες με το βδομαδιάτικο μου, που θα πάσχιζα να βγάλω το κάτι τις παραπάνω από ερευνητικά προγράμματα (είτε μαύρα είτε κανονικά) και θα είχα να κάνω με τον κάθε παπάρα υποτιθέμενο φοιτητή που θα μου ζάλιζε τα αρχίδια με τις μαρξιστικές ή αναρχικές αναλύσεις του την ώρα που θα προσπαθούσα να δείξω κάτι σε αυτούς τους λίγους που πραγματικά θέλουνε να γίνουν επιστήμονες …
και αν τυχόν έκανα και καμμιά προσπάθεια αναβάθμισης του εξοπλισμού του τομέα (να πάρω καμμιά δεκαριά μηχανήματα με λίνουξ ρε παιδί μου όχι κάτι τρελλό) με καμμιά χορηγία από κανέναν ιδιώτη θα με στήνανε στον τοίχο για ξεπούλημα σε ιδιωτικά συμφέροντα...
χώρια που δεν θα τολμούσα να αφήσω ούτε τα τσιγάρα μου στο γραφείο (να μην μιλάμε για λάπτοπ, κινητά κλπ) γιατί θα μου το σουφρώνανε οι κοινωνικοί αγωνιστές οι οποίοι τις μισές μέρες του χρόνου θα μου απαγορεύανε την είσοδο με το έτσι θέλω και τις άλλες μισές χέζουνε, κατουράνε και μαστουρώνουνε στους διαδρόμους των σχολών …
και φυσικά θα είχα τον μαστρο-Μήτσο της γειτονιάς να με κοιτάει με μισό μάτι επειδή θα του έλεγα “ασε να το σκεφτώ” ή “τον άλλο μήνα που θα πληρωθώ” όταν μου ζητήσει 200 ευρώπουλα επίσκεψη για να φτιάξει μια χαλασμένη βρύση (τα οποία δεν τα δίνω ούτε τώρα που τα έχω πολλώ δε στην περίπτωση της ακαδημαικής καριέρας που δεν θα μου περισσεύανε) και να λέει πίσω από την πλάτη μου “Κοτζάμ καθηγητής και δεν έχει να μου δώσει ένα μεροκάματο να του φτιάξω την βρύση"
βρε δεν πάνε να γαμηθούνε οι ακαδημαικές καριέρες…