Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

skletzas

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
φυσικά γιατί θα του κρατήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου που αυτήν την στιγμή είναι το 20% του μισθού ?? δηλαδή τι θέλει ο δικός σου? να του πληρώνουν και τις δικές του εισφορές ??

αα και κάτι ακόμη... δεν θα 20% αλλά παραπάνω γιατί θα του γινεται και παρακράτηση ΦΜΥ που σήμερα τον γλυτώνει φοροδιαφεύγοντας...

να βάλει λοιπόν ΙΚΑ ο δικός σου.. από ότι φαίνεται ο εργοδότης δεν έχει πρόβλημα και μάλλον ο δικός σου προτίμησε τα μαύρα...
Είναι υποχρέωση της εταιρείας να έχει ασφαλισμένους όλους τους εργαζόμενους της.

Αν μπεί το ΙΚΑ να δω τι δικαιολογίες θα πει...

Η επιχείρηση θέλει να έχει ανασφάλιστους υπαλλήλους για να τους φεσώνει και να τους απολύει όποτε γουστάρει.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Είναι υποχρέωση της εταιρείας να έχει ασφαλισμένους όλους τους εργαζόμενους της.

Η επιχείρηση θέλει να έχει ανασφάλιστους υπαλλήλους για να τους φεσώνει και να τους απολύει όποτε γουστάρει.

ααα ναι ?? και τότε γιατί ο τύπος κλαψομουνιάζεται επειδή θα του γίνει η περικοπή του 20% αν τον βάλουν στο ΙΚΑ??

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

η δικαιολογία είναι απλή... προσελήφθη σήμερα το πρωί ...

skletzas

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
η δικαιολογία είναι απλή... προσελήφθη σήμερα το πρωί ...
Δηλαδή επικροτείς αυτες τις πρακτικές απο την μεριά των επιχειρήσεων.
Να παρανομούν!

Για να πεί την δικαιολογία αυτή,πρέπει να το επιβεβαιώσουν και οι εργαζόμενοι.Και είναι στην διακριτική τους ευχέρεια να το κάνουν ή όχι.
Και να το κάνουν,το πρόστιμο δεν το γλυτώνει και μετα υποχρεωτικά τους ασφαλίζει.

Αν έχει γίνει καταγγελία απο εργαζόμενο,τότε η επιχείρηση την γάμησε.

skletzas

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
ααα ναι ?? και τότε γιατί ο τύπος κλαψομουνιάζεται επειδή θα του γίνει η περικοπή του 20% αν τον βάλουν στο ΙΚΑ??
Γιατί του δίνουν ελάχιστα χρήματα και πατάνε στην ανάγκη του για να τον έχουν ανασφάλιστο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
δεν αμφιβάλλω, αλλά πιθανώς να του ελειπε η οικογενειακή καταγωγή ή δεν του έκατσε καμιά σχέση με τέκνο (σερνικό ή θηλυκό...) ακαδημαϊκού...

τα κριτηρια στο Ελλάντα είναι αμειλικτα...

δεν μου χρειάστηκε παίκτη μου… το ξεκίνησα, είδα ότι δεν μου έκανε (λίγα λεφτά, μαλακία εργασιακό περιβάλλον και προοπτικές εξέλιξης πολύ αργές και ελάχιστες)…

στον χρόνο επάνω αποχαιρέτησα και άλλαξα ρότα … τι δεν καταλαβαίνεις ??

το ανώτερο που θα μπορούσα να είμαι σήμερα είναι ένας από τις μερικές χιλιάδες αναπληρωτές άντε βία τακτικούς καθηγητές (στην ελλάδα αν φωνάξεις σήμερα κύριε καθηγητά πάω στοίχημα ότι θα γυρίσουν το κεφάλι τους οι μισοί) με αποδοχές ίσες με το βδομαδιάτικο μου, που θα πάσχιζα να βγάλω το κάτι τις παραπάνω από ερευνητικά προγράμματα (είτε μαύρα είτε κανονικά) και θα είχα να κάνω με τον κάθε παπάρα υποτιθέμενο φοιτητή που θα μου ζάλιζε τα αρχίδια με τις μαρξιστικές ή αναρχικές αναλύσεις του την ώρα που θα προσπαθούσα να δείξω κάτι σε αυτούς τους λίγους που πραγματικά θέλουνε να γίνουν επιστήμονες …

και αν τυχόν έκανα και καμμιά προσπάθεια αναβάθμισης του εξοπλισμού του τομέα (να πάρω καμμιά δεκαριά μηχανήματα με λίνουξ ρε παιδί μου όχι κάτι τρελλό) με καμμιά χορηγία από κανέναν ιδιώτη θα με στήνανε στον τοίχο για ξεπούλημα σε ιδιωτικά συμφέροντα...

χώρια που δεν θα τολμούσα να αφήσω ούτε τα τσιγάρα μου στο γραφείο (να μην μιλάμε για λάπτοπ, κινητά κλπ) γιατί θα μου το σουφρώνανε οι κοινωνικοί αγωνιστές οι οποίοι τις μισές μέρες του χρόνου θα μου απαγορεύανε την είσοδο με το έτσι θέλω και τις άλλες μισές χέζουνε, κατουράνε και μαστουρώνουνε στους διαδρόμους των σχολών  …

και φυσικά θα είχα τον μαστρο-Μήτσο της γειτονιάς να με κοιτάει με μισό μάτι επειδή θα του έλεγα “ασε να το σκεφτώ” ή “τον άλλο μήνα που θα πληρωθώ” όταν μου ζητήσει 200 ευρώπουλα επίσκεψη για να φτιάξει μια χαλασμένη βρύση (τα οποία δεν τα δίνω ούτε τώρα που τα έχω πολλώ δε στην περίπτωση της ακαδημαικής καριέρας που δεν θα μου περισσεύανε) και να λέει πίσω από την πλάτη μου “Κοτζάμ καθηγητής και δεν έχει να μου δώσει ένα μεροκάματο να του φτιάξω την βρύση"

βρε δεν πάνε να γαμηθούνε οι ακαδημαικές καριέρες…

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
δεν μου χρειάστηκε παίκτη μου… το ξεκίνησα, είδα ότι δεν μου έκανε (λίγα λεφτά, μαλακία εργασιακό περιβάλλον και προοπτικές εξέλιξης πολύ αργές και ελάχιστες)…

στον χρόνο επάνω αποχαιρέτησα και άλλαξα ρότα … τι δεν καταλαβαίνεις ??

το ανώτερο που θα μπορούσα να είμαι σήμερα είναι ένας από τις μερικές χιλιάδες αναπληρωτές άντε βία τακτικούς καθηγητές (στην ελλάδα αν φωνάξεις σήμερα κύριε καθηγητά πάω στοίχημα ότι θα γυρίσουν το κεφάλι τους οι μισοί) με αποδοχές ίσες με το βδομαδιάτικο μου, που θα πάσχιζα να βγάλω το κάτι τις παραπάνω από ερευνητικά προγράμματα (είτε μαύρα είτε κανονικά) και θα είχα να κάνω με τον κάθε παπάρα υποτιθέμενο φοιτητή που θα μου ζάλιζε τα αρχίδια με τις μαρξιστικές ή αναρχικές αναλύσεις του την ώρα που θα προσπαθούσα να δείξω κάτι σε αυτούς τους λίγους που πραγματικά θέλουνε να γίνουν επιστήμονες …

και αν τυχόν έκανα και καμμιά προσπάθεια αναβάθμισης του εξοπλισμού του τομέα (να πάρω καμμιά δεκαριά μηχανήματα με λίνουξ ρε παιδί μου όχι κάτι τρελλό) με καμμιά χορηγία από κανέναν ιδιώτη θα με στήνανε στον τοίχο για ξεπούλημα σε ιδιωτικά συμφέροντα...

χώρια που δεν θα τολμούσα να αφήσω ούτε τα τσιγάρα μου στο γραφείο (να μην μιλάμε για λάπτοπ, κινητά κλπ) γιατί θα μου το σουφρώνανε οι κοινωνικοί αγωνιστές οι οποίοι τις μισές μέρες του χρόνου θα μου απαγορεύανε την είσοδο με το έτσι θέλω και τις άλλες μισές χέζουνε, κατουράνε και μαστουρώνουνε στους διαδρόμους των σχολών  …

και φυσικά θα είχα τον μαστρο-Μήτσο της γειτονιάς να με κοιτάει με μισό μάτι επειδή θα του έλεγα “ασε να το σκεφτώ” ή “τον άλλο μήνα που θα πληρωθώ” όταν μου ζητήσει 200 ευρώπουλα επίσκεψη για να φτιάξει μια χαλασμένη βρύση (τα οποία δεν τα δίνω ούτε τώρα που τα έχω πολλώ δε στην περίπτωση της ακαδημαικής καριέρας που δεν θα μου περισσεύανε) και να λέει πίσω από την πλάτη μου “Κοτζάμ καθηγητής και δεν έχει να μου δώσει ένα μεροκάματο να του φτιάξω την βρύση"

βρε δεν πάνε να γαμηθούνε οι ακαδημαικές καριέρες…

τυπε μπορει με τις γνωσεις και την εμπειρια σου να σε επαιρναν στην Οξφορδη !!!  :rockon: :rockon: :rockon:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Να παρανομούν!

Για να πεί την δικαιολογία αυτή,πρέπει να το επιβεβαιώσουν και οι εργαζόμενοι.Και είναι στην διακριτική τους ευχέρεια να το κάνουν ή όχι.
Και να το κάνουν,το πρόστιμο δεν το γλυτώνει και μετα υποχρεωτικά τους ασφαλίζει.

ε το ΠΑΜΕ τι κανει?γιατι δν κανει καταγγελιες?

skletzas

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
πες τους ακριβυνε πολυ ο Ριζο και δν εχω χρηματα να δινω καθε βδομαδα 2.5 ευρω να το κατεβασουν παλι στο 1.5  :grin:
Να σου αυξήσει ο father το χαρτζηλίκι ,για καλό σκοπό είναι.

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390

skletzas

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
ας συμφωνήσει να τον ασφαλίσει και να του παρακρατά τις ασφαλιστικές εισφορές (το μερίδιο του εργαζομένου) ..

το να έχει μαύρα έναν εργαζόμενο μια επιχείρηση δεν την πολυσυμφέρει γιατί το μόνο που γλυτώνει είναι 20% στον μισθό του… από την άλλη όμως ο μισθός δεν εμφανίζεται ως έξοδο οπότε το κέρδος μεγαλώνει και σε αυτό η φορολογία είναι μεγαλύτερη…

και όσο για τα δικαιώματα και σήμερα τον διώχνει όποτε θέλει και οι αποζημιώσεις έχουνε πέσει πάρα πολύ… αν δεν θέλει να του πληρώσει και μεγάλη αποζημίωση υπάρχει και η απόλυση υπό προειδοποίηση ή η πρόσληψη με δίμηνη σύμβαση και επανάληψη …

το να έχεις εργαζόμενο ανασφάλιστο είναι μαλακία γιατί χάνεις λεφτά …
Eφόσον ο εργαζόμενος είναι ανασφάλιστος,δεν είναι κατοχυρωμένος απο πουθενά οτι θα πάρει τα λεφτά του.Και συνήθως δεν τα παίρνει.
Και φυσικά σε περίπτωση απόλυσης δεν θα υπάρξει και αποζημίωση.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Να παρανομούν!

ας συμφωνήσει να τον ασφαλίσει και να του παρακρατά τις ασφαλιστικές εισφορές (το μερίδιο του εργαζομένου) ..

το να έχει μαύρα έναν εργαζόμενο μια επιχείρηση δεν την πολυσυμφέρει γιατί το μόνο που γλυτώνει είναι 20% στον μισθό του… από την άλλη όμως ο μισθός δεν εμφανίζεται ως έξοδο οπότε το κέρδος μεγαλώνει και σε αυτό η φορολογία είναι μεγαλύτερη…

και όσο για τα δικαιώματα και σήμερα τον διώχνει όποτε θέλει και οι αποζημιώσεις έχουνε πέσει πάρα πολύ… αν δεν θέλει να του πληρώσει και μεγάλη αποζημίωση υπάρχει και η απόλυση υπό προειδοποίηση ή η πρόσληψη με δίμηνη σύμβαση και επανάληψη …

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16

Εισαι εκτος τοπου και χρονου, τραμουντανα. Συμφερει την εταιρια και οτι προβλεπει ο νομος κτλ.
Το παιδι πληρωνεται με εναντι πλεον. Εχουν παψει ακομα και να καταβαλλουν τον κουτσουμενο μισθο. 50 ευρω τωρα, 60 σε δυο βδομαδες και προχωραμε...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom