Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.050
Πόντοι
6.515
παρτυ θετικης ενεργειας από την αμιτα στο ΟΑΚΑ. Τα κωλοκαναλα μπουκωμένα στη διαφημιση δεν εχουν κανει γνωστο το δραμα των απολυμενων της εταιρειας λογω μεταφορας στη βουλγαρια.

Ετσι ευτυχισμένοι ολοι θα συνεχισουν να πινουν τα βουλγαρικα κατουρήματα χωρις να καταλαβαινουν ότι και όταν ο δικος τους εργοδότης θα τους αφησει  στο δρομο κανεις δεν θα νοιαστεί  >:(

Γιατι ΣΑΜΑΡΑΣ = ΑΝΑΠΤΥΞΗ  :headbang:

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
οταν κανουν μηνες απεργια οχι θα κατσει εδω η κοκα κολα και η αμιτα και η καθε αμιτα

υστερα φταιει ο σαμαρας ο χατζηπετρης

mounta

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2014
Like
0
Πόντοι
6
οταν κανουν μηνες απεργια οχι θα κατσει εδω η κοκα κολα και η αμιτα και η καθε αμιτα

υστερα φταιει ο σαμαρας ο χατζηπετρης
οχι να κατσουν να τους πηδανε απο τον κωλο ασαλιωτα και να πουν και ευχαριστω.ρε τι λες απο που βγηκες εσυ?απο κανα χρονοντουλαπο της ιστοριας?

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
οχι να κατσουν να τους πηδανε απο τον κωλο ασαλιωτα και να πουν και ευχαριστω.ρε τι λες απο που βγηκες εσυ?απο κανα χρονοντουλαπο της ιστοριας?

τοτε το εργοστασιο στην βουλγαρια και οι απηδηχτοι σπιτι τους

mounta

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2014
Like
0
Πόντοι
6
τοτε το εργοστασιο στην βουλγαρια και οι απηδηχτοι σπιτι τους
οι πηδηγμενοι εννοεις.ωραια λογικη.δουλεψε σαν ρομποτ,με μισθο επιβαιωσης,αλλιως ψοφο.μπραβο ρε,καλη συνεχεια.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
οι πηδηγμενοι εννοεις.ωραια λογικη.δουλεψε σαν ρομποτ,με μισθο επιβαιωσης,αλλιως ψοφο.μπραβο ρε,καλη συνεχεια.

οταν πας σε μια δουλεια υπαρχει και μια συμβαση την οποια υπογραφεις

αν δεν σου αρεσει φευγεις και πας αλλου

αν την υπογραψεις την εφαρμοζεις και πας στην δουλεια

απλα πραματα

mounta

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2014
Like
0
Πόντοι
6
οταν πας σε μια δουλεια υπαρχει και μια συμβαση την οποια υπογραφεις

αν δεν σου αρεσει φευγεις και πας αλλου

αν την υπογραψεις την εφαρμοζεις και πας στην δουλεια

απλα πραματα
αν το αφεντικο σου πει 'ο βασικος οριστικε στα 350 ευρω,κατσε δουλεψε τον τορνο 10 ωρες την ημερα αλλιως γεια σου'ολα κομπλε?αυτη ειναι η συμβαση που υπεγραψες?

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
αν το αφεντικο σου πει 'ο βασικος οριστικε στα 350 ευρω,κατσε δουλεψε τον τορνο 10 ωρες την ημερα αλλιως γεια σου'ολα κομπλε?αυτη ειναι η συμβαση που υπεγραψες?

καταρχην ποτε δεν εχω πει τον ορο αφεντικο

ο ορος που χρησιμοποιω ειναι εργοδοτης

παμε παρακατω

οτι υπογραψεις αυτο ισχυει

αν εχεις υπογραψει για 350 τοσα θα παρεις

αν το μετανοιωσες δηλωνεις παραιτηση και πας παρακατω για περισσοτερα

τι δεν καταλαβαινεις;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ραμόλι, έχει προχωρήσει τόσο η μαλάκυνση που με μπέρδεψες με το Μεμά; Άντε τράβα στην παμπ να ρουφήξεις καμιά νταμιτζάνα ουίσκυ μπας και σταματήσουν να σου τρέχουν τα σάλια.

έκανες πρωκτοραφή δηλαδή ???

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

αν την υπεγραψες τότε τι ακριβώς ζητάς ??

Palouki4V

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2014
Κριτικές
2
Like
3
Πόντοι
0
Έχουμε είδη χρεοκοπήσει εμείς και άλλο δεκάδες κράτος απο την στιγμή που έχουμε δανειστεί ασύλητα ποσά. Μάλιστα η Ελλάδα χρωστάει ψίχουλα εν σύγκριση με αλλά κράτη, το θέμα είναι πως μας πιάσανε τους περισσότερους μαλάκες και μας δουλεύουν ψηλό γαζί!

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Έχουμε είδη χρεοκοπήσει εμείς και άλλο δεκάδες κράτος απο την στιγμή που έχουμε δανειστεί ασύλητα ποσά. Μάλιστα η Ελλάδα χρωστάει ψίχουλα εν σύγκριση με αλλά κράτη, το θέμα είναι πως μας πιάσανε τους περισσότερους μαλάκες και μας δουλεύουν ψηλό γαζί!
αυτά τα περί χρεοκοπίας υποθέτω είναι κάτι σαν αυτό που έλεγε η μισή ελλάδα, ότι ήταν μέσα στο πολυτεχνείο όταν μπήκε το τανκς.
φαντάζομαι ότι άμα ανακυκλώνεις τα περί χρεοκοπίας, μπορείς αργότερα να το εξαργυρώσεις, όπως εξαργύρωσαν τους αγώνες τους όλοι αυτοί οι σωτήρες και θεωρούνται ήρωες τη σήμερον ημέραν.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
αυτά τα περί χρεοκοπίας υποθέτω είναι κάτι σαν αυτό που έλεγε η μισή ελλάδα, ότι ήταν μέσα στο πολυτεχνείο όταν μπήκε το τανκς.
φαντάζομαι ότι άμα ανακυκλώνεις τα περί χρεοκοπίας, μπορείς αργότερα να το εξαργυρώσεις, όπως εξαργύρωσαν τους αγώνες τους όλοι αυτοί οι σωτήρες και θεωρούνται ήρωες τη σήμερον ημέραν.
Δες με ποσο ΑΕΠ μπηκαμε στο ΔΝΤ γιατι δεν μας δανειζαν η αγορες..κ ποσο εχουμε σημερα που (και καλα) μας δανειζουν..! Αλλου παει το πραγμα..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δες με ποσο ΑΕΠ μπηκαμε στο ΔΝΤ γιατι δεν μας δανειζαν η αγορες..κ ποσο εχουμε σημερα που (και καλα) μας δανειζουν..! Αλλου παει το πραγμα..

και ποιός σου είπε ότι δεν μας δανείζανε ?? μια χαρά μας δανείζανε με επιτόκιο όμως 12% ...

και δεν μου λες πάνσοφε που πάει το πράγμα κατά την γνώμη σου ??

μην μου πεις τα περί οικοπέδου γωνία και τις συναφείς παπαριές γιατί θα σε αρχίσω στα μπινελίκια...

επίσης μην μου πεις για πετρέλαια και φυσικά αέρια και λοιπές παπαριές γιατί έτσι και αλλιώς δεν ήμασταν σε θέση να τα αξιοποιήσουμε μόνοι μας λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας αλλά και μπλοκαρισματος εκ των έσω κάθε προσπάθειας για να στηθούν οι βάσεις για να αποκτήσουμε τεχνογνωσία.. για παράδειγμα κάτι κραυγές που ακούγονται και ακουγόντουσαν όταν γινόταν κάποια έστω και μικρή προσπάθεια διασύνδεσης των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις και τις ανάγκες τους τις έχεις ακούσει φαντάζομαι.. χώρια τα αντιπολεμικά και "φιλειρηνικά" συνθήματα περί "φίλων" τούρκων και περί καλής γειτονίας...

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
και ποιός σου είπε ότι δεν μας δανείζανε ?? μια χαρά μας δανείζανε με επιτόκιο όμως 12% ...

και δεν μου λες πάνσοφε που πάει το πράγμα κατά την γνώμη σου ??

μην μου πεις τα περί οικοπέδου γωνία και τις συναφείς παπαριές γιατί θα σε αρχίσω στα μπινελίκια...

επίσης μην μου πεις για πετρέλαια και φυσικά αέρια και λοιπές παπαριές γιατί έτσι και αλλιώς δεν ήμασταν σε θέση να τα αξιοποιήσουμε μόνοι μας λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας αλλά και μπλοκαρισματος εκ των έσω κάθε προσπάθειας για να στηθούν οι βάσεις για να αποκτήσουμε τεχνογνωσία.. για παράδειγμα κάτι κραυγές που ακούγονται και ακουγόντουσαν όταν γινόταν κάποια έστω και μικρή προσπάθεια διασύνδεσης των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις και τις ανάγκες τους τις έχεις ακούσει φαντάζομαι.. χώρια τα αντιπολεμικά και "φιλειρηνικά" συνθήματα περί "φίλων" τούρκων και περί καλής γειτονίας...
Το ιδιο λεμε με το ΑΕΠ του 2010 που ηταν χαμηλοτερο με το σημερινο μας εδιναν 12% κ σημερα πουν ειναι υψηλοτερο μας δινουν 4-5% Θα μου πεις πως γινεται? Με μεγαλυτερο χρεος μικροτερο επιτοκιο κ με μικροτερο χρεος μεγαλυτερο επιτοκιο? Οσο για τα πετρελαια κ Φυσικο αεριο κ δηθεν Επενδυσεις γιατι δεν γινοντουσαν προ μνημονιου???????

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Εξανεμίστηκαν 40 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ (2010-2013)

Στα 318,7 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους για τo success story των δραματικών απωλειών. Το ΑΕΠ της Ελλάδας την περίοδο 2010 - 2013 συρρικνώθηκε κατά 40 δισ. ευρώ, ενώ η απομύζηση του Δημοσίου στο όνομα της «σωτηρίας» εκτίναξε το χρέος στα 318,7 δισ. ευρώ (175,1% του ΑΕΠ) στο τέλος του περσινού έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στη Eurostat, στο πλαίσιο της πρώτης κοινοποίησης Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος του 2014, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο τέλος του 2013 στα 182,05 δισ. ευρώ, από 193,34 δισ. ευρώ το 2012, από 208,53 δισ. ευρώ το 2011 και από 222,15 δισ. ευρώ στο τέλος του 2010.

Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε στα 318,7 δισ. ευρώ (175,1% του ΑΕΠ) στο τέλος του 2013, από 303,9 δισ. ευρώ (157,2% του ΑΕΠ) το 2012, από 355,1 δισ. ευρώ (170,3% του ΑΕΠ) το 2011 (σ.σ. μεταξύ 2011 και 2012 πραγματοποιήθηκε το PSI) και από 329,5 δισ. ευρώ (148,3% του ΑΕΠ) στο τέλος του 2010. Το 74,2% του χρέους της χώρας ήταν σε μακροπρόθεσμα δάνεια το 2013.

Η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε πέρυσι «άσπρη τρύπα», τόσο στους ΟΤΑ (ύψους 770 εκατ. ευρώ από πλεόνασμα 693 εκατ. ευρώ το 2012), όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία (ύψους 4,7 δισ. ευρώ από έλλειμμα 2,25 δισ. ευρώ το 2012).

Φωτογραφία Ορέστης Σεφέρογλου Φωτογραφία Ορέστης Σεφέρογλου  Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στο τέλος του 2013 στο 2,1% του ΑΕΠ (χωρίς την επίπτωση από τη στήριξη των τραπεζών) ή στο 12,7% του ΑΕΠ (συμπεριλαμβανομένης της επίπτωσης από τη στήριξη των τραπεζών).

Αναθεωρήσεις ελλειμμάτων από την ΕΛΣΤΑΤ

Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ότι προχώρησε σε αναθεώρηση για το έλλειμμα του 2010 (λόγω, κυρίως, των αναθεωρήσεων των ποσών των φόρων και των πληρωτέων υποχρεώσεων των υπουργείων), του 2011 (λόγω, κυρίως της αναθεώρησης των πληρωτέων υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων) και του 2012 (λόγω, κυρίως, της αλλαγής της αξίας των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας- που δόθηκαν από το ΤΧΣ στις συστημικές τράπεζες στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής τους- ως έσοδο τόκων).

Αναθεωρήθηκε, επίσης, το χρέος του 2012 ως ποσοστό του ΑΕΠ, λόγω, κυρίως, της αναθεώρησης του ΑΕΠ το ίδιο έτος.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Το ιδιο λεμε με το ΑΕΠ του 2010 που ηταν χαμηλοτερο με το σημερινο μας εδιναν 12% κ σημερα πουν ειναι υψηλοτερο μας δινουν 4-5% Θα μου πεις πως γινεται? Με μεγαλυτερο χρεος μικροτερο επιτοκιο κ με μικροτερο χρεος μεγαλυτερο επιτοκιο? Οσο για τα πετρελαια κ Φυσικο αεριο κ δηθεν Επενδυσεις γιατι δεν γινοντουσαν προ μνημονιου???????

αν μου πείς που νομίζεις ότι πάει το πράμα θα σου πώ...

εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι τα μνημονια ήταν ευλογία για τον τόπο αυτό γιατί μας αναγκάσανε να βάλουμε χέρι σε τομείς που κάναν την χώρα να αιμοραγεί όπως για παράδειγμα

- Υγεία
- Ασφαλιστικό
- Δημόσια Διοίκηση

δυστυχώς δεν κάναμε όσα θα έπρεπε αλλίως και με τα μνημόνια θα είχαμε ξεμπερδέψει πολύ νωρίτερα και σε πολύ καλύτερη κατάσταση θα ήμασταν.. δεν πειράζει το νερό μπήκε στο αυλάκι και πίσω δεν γυρνάει.. επιτέλους έχουμε μια ελπίδα να φτιάξουμε μια χώρα που δεν θα είναι βαλκάνια αλλά ευρωπαική.. και δυστυχώς για τις κυβερνήσεις μας που δεν έχουν το θάρρος να κάνουν γρήγορα όλα όσα πρέπει να γίνουν ακόμη..

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Στο εκρηκτικό ύψος των 321 δισ. ευρώ ανέβηκε και πάλι το δημόσιο χρέος στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, ύψος μεγαλύτερο από το χρέος που είχε η Ελλάδα το 2009, προτού ξεσπάσει η κρίση. Το χρέος επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ εντός του 2013 και είναι υψηλότερο κατά 18 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012 που ήταν 303 δισ. ευρώ. Η πορεία του είναι ανησυχητική.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
αν μου πείς που νομίζεις ότι πάει το πράμα θα σου πώ...

εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι τα μνημονια ήταν ευλογία για τον τόπο αυτό γιατί μας αναγκάσανε να βάλουμε χέρι σε τομείς που κάναν την χώρα να αιμοραγεί όπως για παράδειγμα

- Υγεία
- Ασφαλιστικό
- Δημόσια Διοίκηση

δυστυχώς δεν κάναμε όσα θα έπρεπε αλλίως και με τα μνημόνια θα είχαμε ξεμπερδέψει πολύ νωρίτερα και σε πολύ καλύτερη κατάσταση θα ήμασταν.. δεν πειράζει το νερό μπήκε στο αυλάκι και πίσω δεν γυρνάει.. επιτέλους έχουμε μια ελπίδα να φτιάξουμε μια χώρα που δεν θα είναι βαλκάνια αλλά ευρωπαική.. και δυστυχώς για τις κυβερνήσεις μας που δεν έχουν το θάρρος να κάνουν γρήγορα όλα όσα πρέπει να γίνουν ακόμη..
Πες μου γιατι με μικροτερο χρεος μεγαλυτερο επιτοκιο κ με μεγαλυτερο χρεος μικροτερο επιτοκιο?
Οσο για τα πετρελαια κ Φυσικο αεριο κ δηθεν Επενδυσεις γιατι δεν γινοντουσαν προ μνημονιου???????

Εχεις απαντηση η οχι? Και μην μου πεις τωρα ειμαστε αξιοπιστοι..! Ειναι σαν να χρωσταω στην τραπεζα 10.000 κ μου βαζει επιτοκιο 12% κ εαν χρωσταω 100.000 3% κ να συνεχιζει να μου δινει...!Με τι αντικρισμα??????? Πιθανον οτι καποια στιγμη δεν θα μπορεσω να πληρωσω κ θα μου παρει οτι εχω υπογραψει σε αγγλικο δικαιο βεβαιως βεβαιως

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom