Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Μηνύματα
3.558
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε από τον πρωθυπουργό του, τον Μανουέλ Βαλς, να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση την οποία θα παρουσιάσει την Τρίτη, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

"Ο αρχηγός του κράτους του ζήτησε να σχηματίσει μια ομάδα συνεπή προς τους προσανατολισμούς που ο ίδιος (ο πρόεδρος) έχει καθορίσει για τη χώρα μας", αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας, ενώ την κυβέρνηση συγκλονίζει μια κρίση γύρω από την οικονομική πολιτική της.

Ο Ολάντ "δέχθηκε σήμερα το πρωί (25/8) τον πρωθυπουργό", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

"Ο Μανουέλ Βαλς υπέβαλε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτηση της κυβέρνησής του". Η γαλλική προεδρία υπογραμμίζει πως η σύνθεση της νέας κυβέρνησης "θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας της Τρίτης", όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Ολάντ είχε καλέσει τον Βαλς να σχηματίσει νέα κυβέρνησή πριν από μόλις τέσσερις μήνες. Όμως ο πρωθυπουργός ήταν συνεχώς υηποχρεωμένος να συμβιβάζει τις διαφορές ανάμεσα στους αριστερούς όπως ο Μοντεμπούρ και τα περισσότερο κεντρώα μέλη της υπό τους σοσιαλιστές κυβέρνησής του.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ ανακλήθηκε χθες αυστηρά στην τάξη από το περιβάλλον του Βαλς, που θεωρεί απαράδεκτες τις έντονες επικρίσεις του υπουργού εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

"Θεωρούμε πως παραβιάσθηκε μια κίτρινη γραμμή στον βαθμό που ένας υπουργός Οικονομίας δεν μπορεί να εκφράζεται με τέτοιους όρους για την οικονομική γραμμή της κυβέρνησης και για έναν Ευρωπαίο εταίρο όπως η Γερμανία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα μέλος του περιβάλλοντος του Βαλς.

"Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να δράσει", είχε προσθέσει η πηγή αυτή, αφήνοντας να πλανάται μια αμφιβολία για την ίδια την παραμονή του Μοντεμπούρ στη θέση του.

Ο Μοντεμπούρ επιβεβαίωσε σήμερα τις επικρίσεις του για την οικονομική πολιτική των Φρανσουά Ολάντ και Μανουέλ Βαλς αρνούμενος πως ευθύνεται για οποιαδήποτε "παραβίαση της κυβερνητικής αλληλεγγύης".

ερχεται η λεπεν λεμε!
 

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Μηνύματα
4.910
Like
5
Πόντοι
16
οι γαλλοι εχουν σωσει την ευρωπη μια φορα,θα το κανει κ δευτερη/?γιατι απο αλλου δεν βλεπω φως,,,
η διαφορα τοτε ειχε κατοικους ευρωπαιους κ λευκους...

υγ ολαν πιο ανθρωπαριο πεθαινεις...ουστ ρεεε :S
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

Memosex

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2011
Μηνύματα
957
Like
0
Πόντοι
6
Ναι, αμέ!

Γι' αυτό υπάρχουν 2εκ. Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, και άλλα 2 στην Αυστραλία από τις δεκαετίες του '50 και του '60. Το ευρώ τους έστειλε εκεί, έτσι?

Επιμένεις να συγκρίνεις τα ανόμοια...

στη δεκαετία του 50 και του 60 η χώρα προέρχοταν και από έναν εμφύλιο πόλεμο που εκτοξευσε το μίσος στα ύψη...

στη δεκαετία του 70 και του 80 που δώθηκε αμνηστία πόσοι επαναπατρίστηκαν?αυτα γιατί δεν τα λες?πότε είχα ανεργία 35% και 3.000.000 ανασφάλιστους με δραχμή?

δεν απαντάς δε σε συμφέρει...


πότε σε καιρό ειρήνης καταστράφηκε έτσι μία χώρα κλείσανε 500.000 επιχειρήσεις και μεινανε άνεργοι τόσοι άνθρωποι για να σωθούν οι τραπεζίτες?

κοκοκο.δεν απαντάς.κατά τα αλλα δεν φταίει το ευρώ που είναι ένα γερμανικό καρτελ τραπεζιτών και βιομηχάνων.
 

Memosex

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2011
Μηνύματα
957
Like
0
Πόντοι
6
Χωρίς εθνική κυριαρχία και αυτοδιάθεση δεν μπορεί να υπάρξει προκοπή

Δείτε πόσο ανήμπορες είναι οι αγορές κεφαλαίου με τους εξαγορασμένους δικαστές και τους πολιτικούς τους μπροστά σε μια χώρα που ξέρει να υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία. Δείτε τι ατομικό όπλο κρατά στα χέρια του ένας λαός απέναντι σε κάθε αποικιοκρατική επιβουλή, όταν ξέρει να προασπίζεται την εθνική του αυτοδιάθεση.

Ο λόγος περί Αργεντινής. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά ακόμη να καταρρεύσει η οικονομία της και να πνιγεί στο χάος η κοινωνία της, σχεδόν ένα μήνα μετά την επίσημη πτώχευση της χώρας από το δικαστικό σύστημα της Νέας Υόρκης και τους διεθνείς οίκους ανοχής, όπως S&P, Fitch, Moody's.

Κι ενώ οι κασσανδρικές προφητείες συνεχίζονται από τα έμμισθα παπαγαλάκια, η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέθσε νόμο που κάνει δυνατή την πληρωμή των ομολογιούχων της σε Αργεντίνικο δίκαιο και από την κρατική τράπεζα Nación Fideicomisos S.A. Η κυβέρνηση της Αργεντινής δίνει διορία έως το τέλος Σεπτεμβρίου στην Bank of New York Mellon της Νέας Υόρκης να πληρώσει - σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογράψει με την Αργεντινή - τους ομολογιούχους, είτε με, είτε χωρίς την συγκατάθεση του δικαστή Γκρίεζα. Διαφορετικά θα ασκήσει το έννομο δικαίωμά της να αλλάξει εκπρόσωπο πληρωμής.

Ο Γκρίεζα και οι αγορές λύσσαξαν με την απόφαση αυτή. Ο δικαστής των κερδοσκόπων την κήρυξε "παράνομη", χωρίς να έχει καμιά ούτε αρμοδιότητα, ούτε δικαιοδοσία. Απεφάσισε μάλιστα να καταδικάσει την Αργεντινή σε πριφρόνηση του δικαστηρίου του, θεωρώντας προφανώς είτε από γεροντική άνοια, είτε από υστερική σκοπιμότητα, ότι η συγκεκριμένη χώρα είναι κάποιος κακομοίρης φτωχοδιάβολος, π.χ. σαν κι αυτόν που δολοφόνησαν οι ένστολοι ομογάλακτοί του στο Μιζούρι. Κι επομένως πρέπει να νιώσει το αδίστακτο χέρι του νόμου για να μάθει να μην σηκώνει κεφάλι.

Η απάντηση του υπουργείου οικονομικών της Αργεντινής είναι χαρακτηριστική:

"Το γεγονός ότι δήλωσε ως «παράνομο» ένα νομοσχέδιο που αποστέλλεται από το Εκτελεστικό στο Κογκρέσο δίνει και πάλι απόδειξη της περιφρόνησης του στην εθνική κυριαρχία της Αργεντινής και την πλήρη άγνοια του σχετικά με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Δεν του αρκεί το ότι εμποδίζει την καταβολή στους κατόχους των ομολόγων που συμμετέχουν στην αναδιάρθρωση του χρέους του 2005 και του 2010 με κατάχρηση της δικαιοδοσίας του... Τώρα επιχειρεί, κατόπιν αιτήματος από τα "ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια", να επιβάλει όρους στο ίδιο το Κογκρέσο, το οποίο είναι το ανώτατο νομοθετικό σώμα του Έθνους."

"Όταν μιλάνε για περιφρόνηση του δικαστηρίου, αποτυγχάνουν να δουν ότι η Αργεντινή είναι κυρίαρχο κράτος και διαθέτει ασυλία," δήλωσε με τη σειρά του ο Καπιτάνις, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθημερινή ενημέρωση τύπου την Τετάρτη 20/8, σχετικά με την απόφαση του Γκρίεζα. Εν τω μεταξύ, ο Καπιτάνις δήλωσε επίσης ότι "μεγάλες συγκεντρώσεις υπερεθνικών ομάδων" επιδιώκουν να "επιβάλουν όρους στην Αργεντινή προκειμένου να γυρίσει πίσω στο φαύλο κύκλο του χρέους και στον μόνιμο εκβιασμό που έχει υποστεί."

Οποιοσδήποτε παρακολουθεί τις εξελίξεις γνωρίζει ότι η δήλωση του Καπιτάνις είναι απολύτως ακριβής. Πρόσφατα το Economist (23/8) έγραφε τα εξής: "Η Αργεντινή διαθέτει το δεύτερο σε μέγεθος απόθεμα σχιστολιθικού αερίου στον κόσμο, το περισσότερο στην Vaca Muerta. Μια έρευνα από την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA), αναφέρει ότι ο τομέας κατέχει 16,2 δις βαρέλια σχιστολιθικού πετρελαίου και 308 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (TCF) σχιστολιθικού φυσικού αερίου. Αυτό είναι περισσότερο πετρέλαιο σχιστόλιθου από ότι διαθέτει το Μεξικό και περισσότερο σχιστολιθικό φυσικό αέριο από ότι διαθέτει η Βραζιλία. Είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν την τρέχουσα ζήτηση ενέργειας της Αργεντινής για πάνω από 150 χρόνια, και θα μπορούσε να καταστήσει την χώρα εξαγωγέα πετρελαίου και φυσικού αερίου για άλλη μια φορά."

Είναι ποτέ δυνατόν να επιτρέψουν να χαθεί ένας τέτοιος πλούτος από τις διεθνείς αγορές; Είναι ποτέ δυνατόν να επιτρέψουν σε μια εθνικά κυρίαρχη κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτόν τον πλούτο προς όφελος του λαού και της χώρας της; Όχι βέβαια. Να γιατί επιδιώκουν την κατάρρευση της Αργεντινής. Μόνο που δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτε σ' έναν λαό που ξέρει τι σημαίνει εθνική αυτοδιάθεση και σε μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία της χώρας της.

Κι εκεί είναι το κουμπί. Ότι κι αν πουν, ότι κι αν κάνουν δικαστές τύπου Γκρίεζα, όσο κι αν πιέζουν οι ισχυροί, όσες αποφάσεις και να πάρουν οργανισμοί σαν τον ΠΟΕ εναντίον της Αργεντινής, όλα θα αποτυγχάνουν και θα σπάνε στον ανάχωμα της εθνικής κυριαρχίας και ασυλίας της Αργεντινής.

Αρκεί η κυβέρνηση να παραμείνει ακλόνητη στην υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της χώρας της. Αρκεί να συνεχίσει να μην δανείζεται από το εξωτερικό, από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Αρκεί να ενισχύει τις διακρατικές της σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Και αρκεί να ξεκαθαρίζει το εσωτερικό μέτωπο από τις δυνάμεις εκείνες της εγχώριας ολιγαρχίας που έχουν ταυτιστεί με τις αγορές. Με βασικό μοχλό το βάθαιμα της δημοκρατίας για τις αδύναμες τάξεις και την αγωνιστική επαγρύπνηση του λαού που ξέρει πώς να απαντήσει άμεσα και πρακτικά στο δίλημα: Patria o Buitros. Πατρίδα ή Γύπες.

Σχόλιο της Ημέρας, 25/8/2014, dimitriskazakis.blogspot.com
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Χωρίς εθνική κυριαρχία και αυτοδιάθεση δεν μπορεί να υπάρξει προκοπή

Δείτε πόσο ανήμπορες είναι οι αγορές κεφαλαίου με τους εξαγορασμένους δικαστές και τους πολιτικούς τους μπροστά σε μια χώρα που ξέρει να υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία. Δείτε τι ατομικό όπλο κρατά στα χέρια του ένας λαός απέναντι σε κάθε αποικιοκρατική επιβουλή, όταν ξέρει να προασπίζεται την εθνική του αυτοδιάθεση.

Ο λόγος περί Αργεντινής. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά ακόμη να καταρρεύσει η οικονομία της και να πνιγεί στο χάος η κοινωνία της, σχεδόν ένα μήνα μετά την επίσημη πτώχευση της χώρας από το δικαστικό σύστημα της Νέας Υόρκης και τους διεθνείς οίκους ανοχής, όπως S&P, Fitch, Moody's.

Κι ενώ οι κασσανδρικές προφητείες συνεχίζονται από τα έμμισθα παπαγαλάκια, η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέθσε νόμο που κάνει δυνατή την πληρωμή των ομολογιούχων της σε Αργεντίνικο δίκαιο και από την κρατική τράπεζα Nación Fideicomisos S.A. Η κυβέρνηση της Αργεντινής δίνει διορία έως το τέλος Σεπτεμβρίου στην Bank of New York Mellon της Νέας Υόρκης να πληρώσει - σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογράψει με την Αργεντινή - τους ομολογιούχους, είτε με, είτε χωρίς την συγκατάθεση του δικαστή Γκρίεζα. Διαφορετικά θα ασκήσει το έννομο δικαίωμά της να αλλάξει εκπρόσωπο πληρωμής.

Ο Γκρίεζα και οι αγορές λύσσαξαν με την απόφαση αυτή. Ο δικαστής των κερδοσκόπων την κήρυξε "παράνομη", χωρίς να έχει καμιά ούτε αρμοδιότητα, ούτε δικαιοδοσία. Απεφάσισε μάλιστα να καταδικάσει την Αργεντινή σε πριφρόνηση του δικαστηρίου του, θεωρώντας προφανώς είτε από γεροντική άνοια, είτε από υστερική σκοπιμότητα, ότι η συγκεκριμένη χώρα είναι κάποιος κακομοίρης φτωχοδιάβολος, π.χ. σαν κι αυτόν που δολοφόνησαν οι ένστολοι ομογάλακτοί του στο Μιζούρι. Κι επομένως πρέπει να νιώσει το αδίστακτο χέρι του νόμου για να μάθει να μην σηκώνει κεφάλι.

Η απάντηση του υπουργείου οικονομικών της Αργεντινής είναι χαρακτηριστική:

"Το γεγονός ότι δήλωσε ως «παράνομο» ένα νομοσχέδιο που αποστέλλεται από το Εκτελεστικό στο Κογκρέσο δίνει και πάλι απόδειξη της περιφρόνησης του στην εθνική κυριαρχία της Αργεντινής και την πλήρη άγνοια του σχετικά με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Δεν του αρκεί το ότι εμποδίζει την καταβολή στους κατόχους των ομολόγων που συμμετέχουν στην αναδιάρθρωση του χρέους του 2005 και του 2010 με κατάχρηση της δικαιοδοσίας του... Τώρα επιχειρεί, κατόπιν αιτήματος από τα "ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια", να επιβάλει όρους στο ίδιο το Κογκρέσο, το οποίο είναι το ανώτατο νομοθετικό σώμα του Έθνους."

"Όταν μιλάνε για περιφρόνηση του δικαστηρίου, αποτυγχάνουν να δουν ότι η Αργεντινή είναι κυρίαρχο κράτος και διαθέτει ασυλία," δήλωσε με τη σειρά του ο Καπιτάνις, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθημερινή ενημέρωση τύπου την Τετάρτη 20/8, σχετικά με την απόφαση του Γκρίεζα. Εν τω μεταξύ, ο Καπιτάνις δήλωσε επίσης ότι "μεγάλες συγκεντρώσεις υπερεθνικών ομάδων" επιδιώκουν να "επιβάλουν όρους στην Αργεντινή προκειμένου να γυρίσει πίσω στο φαύλο κύκλο του χρέους και στον μόνιμο εκβιασμό που έχει υποστεί."

Οποιοσδήποτε παρακολουθεί τις εξελίξεις γνωρίζει ότι η δήλωση του Καπιτάνις είναι απολύτως ακριβής. Πρόσφατα το Economist (23/8) έγραφε τα εξής: "Η Αργεντινή διαθέτει το δεύτερο σε μέγεθος απόθεμα σχιστολιθικού αερίου στον κόσμο, το περισσότερο στην Vaca Muerta. Μια έρευνα από την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA), αναφέρει ότι ο τομέας κατέχει 16,2 δις βαρέλια σχιστολιθικού πετρελαίου και 308 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (TCF) σχιστολιθικού φυσικού αερίου. Αυτό είναι περισσότερο πετρέλαιο σχιστόλιθου από ότι διαθέτει το Μεξικό και περισσότερο σχιστολιθικό φυσικό αέριο από ότι διαθέτει η Βραζιλία. Είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν την τρέχουσα ζήτηση ενέργειας της Αργεντινής για πάνω από 150 χρόνια, και θα μπορούσε να καταστήσει την χώρα εξαγωγέα πετρελαίου και φυσικού αερίου για άλλη μια φορά."

Είναι ποτέ δυνατόν να επιτρέψουν να χαθεί ένας τέτοιος πλούτος από τις διεθνείς αγορές; Είναι ποτέ δυνατόν να επιτρέψουν σε μια εθνικά κυρίαρχη κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτόν τον πλούτο προς όφελος του λαού και της χώρας της; Όχι βέβαια. Να γιατί επιδιώκουν την κατάρρευση της Αργεντινής. Μόνο που δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτε σ' έναν λαό που ξέρει τι σημαίνει εθνική αυτοδιάθεση και σε μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία της χώρας της.

Κι εκεί είναι το κουμπί. Ότι κι αν πουν, ότι κι αν κάνουν δικαστές τύπου Γκρίεζα, όσο κι αν πιέζουν οι ισχυροί, όσες αποφάσεις και να πάρουν οργανισμοί σαν τον ΠΟΕ εναντίον της Αργεντινής, όλα θα αποτυγχάνουν και θα σπάνε στον ανάχωμα της εθνικής κυριαρχίας και ασυλίας της Αργεντινής.

Αρκεί η κυβέρνηση να παραμείνει ακλόνητη στην υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της χώρας της. Αρκεί να συνεχίσει να μην δανείζεται από το εξωτερικό, από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Αρκεί να ενισχύει τις διακρατικές της σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Και αρκεί να ξεκαθαρίζει το εσωτερικό μέτωπο από τις δυνάμεις εκείνες της εγχώριας ολιγαρχίας που έχουν ταυτιστεί με τις αγορές. Με βασικό μοχλό το βάθαιμα της δημοκρατίας για τις αδύναμες τάξεις και την αγωνιστική επαγρύπνηση του λαού που ξέρει πώς να απαντήσει άμεσα και πρακτικά στο δίλημα: Patria o Buitros. Πατρίδα ή Γύπες.

Σχόλιο της Ημέρας, 25/8/2014, dimitriskazakis.blogspot.com

όπως οι βουλευτές και οι υπουργοί στην Ελλάδα ???


ρε μαζεύτε τον σε κανένα ψυχιατρείο λέμε.....
 

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
14.679
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Χωρίς εθνική κυριαρχία και αυτοδιάθεση δεν μπορεί να υπάρξει προκοπή

Δείτε πόσο ανήμπορες είναι οι αγορές κεφαλαίου με τους εξαγορασμένους δικαστές και τους πολιτικούς τους μπροστά σε μια χώρα που ξέρει να υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία. Δείτε τι ατομικό όπλο κρατά στα χέρια του ένας λαός απέναντι σε κάθε αποικιοκρατική επιβουλή, όταν ξέρει να προασπίζεται την εθνική του αυτοδιάθεση.

Ο λόγος περί Αργεντινής. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά ακόμη να καταρρεύσει η οικονομία της και να πνιγεί στο χάος η κοινωνία της, σχεδόν ένα μήνα μετά την επίσημη πτώχευση της χώρας από το δικαστικό σύστημα της Νέας Υόρκης και τους διεθνείς οίκους ανοχής, όπως S&P, Fitch, Moody's.

Κι ενώ οι κασσανδρικές προφητείες συνεχίζονται από τα έμμισθα παπαγαλάκια, η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέθσε νόμο που κάνει δυνατή την πληρωμή των ομολογιούχων της σε Αργεντίνικο δίκαιο και από την κρατική τράπεζα Nación Fideicomisos S.A. Η κυβέρνηση της Αργεντινής δίνει διορία έως το τέλος Σεπτεμβρίου στην Bank of New York Mellon της Νέας Υόρκης να πληρώσει - σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογράψει με την Αργεντινή - τους ομολογιούχους, είτε με, είτε χωρίς την συγκατάθεση του δικαστή Γκρίεζα. Διαφορετικά θα ασκήσει το έννομο δικαίωμά της να αλλάξει εκπρόσωπο πληρωμής.

Ο Γκρίεζα και οι αγορές λύσσαξαν με την απόφαση αυτή. Ο δικαστής των κερδοσκόπων την κήρυξε "παράνομη", χωρίς να έχει καμιά ούτε αρμοδιότητα, ούτε δικαιοδοσία. Απεφάσισε μάλιστα να καταδικάσει την Αργεντινή σε πριφρόνηση του δικαστηρίου του, θεωρώντας προφανώς είτε από γεροντική άνοια, είτε από υστερική σκοπιμότητα, ότι η συγκεκριμένη χώρα είναι κάποιος κακομοίρης φτωχοδιάβολος, π.χ. σαν κι αυτόν που δολοφόνησαν οι ένστολοι ομογάλακτοί του στο Μιζούρι. Κι επομένως πρέπει να νιώσει το αδίστακτο χέρι του νόμου για να μάθει να μην σηκώνει κεφάλι.

Η απάντηση του υπουργείου οικονομικών της Αργεντινής είναι χαρακτηριστική:

"Το γεγονός ότι δήλωσε ως «παράνομο» ένα νομοσχέδιο που αποστέλλεται από το Εκτελεστικό στο Κογκρέσο δίνει και πάλι απόδειξη της περιφρόνησης του στην εθνική κυριαρχία της Αργεντινής και την πλήρη άγνοια του σχετικά με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Δεν του αρκεί το ότι εμποδίζει την καταβολή στους κατόχους των ομολόγων που συμμετέχουν στην αναδιάρθρωση του χρέους του 2005 και του 2010 με κατάχρηση της δικαιοδοσίας του... Τώρα επιχειρεί, κατόπιν αιτήματος από τα "ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια", να επιβάλει όρους στο ίδιο το Κογκρέσο, το οποίο είναι το ανώτατο νομοθετικό σώμα του Έθνους."

"Όταν μιλάνε για περιφρόνηση του δικαστηρίου, αποτυγχάνουν να δουν ότι η Αργεντινή είναι κυρίαρχο κράτος και διαθέτει ασυλία," δήλωσε με τη σειρά του ο Καπιτάνις, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθημερινή ενημέρωση τύπου την Τετάρτη 20/8, σχετικά με την απόφαση του Γκρίεζα. Εν τω μεταξύ, ο Καπιτάνις δήλωσε επίσης ότι "μεγάλες συγκεντρώσεις υπερεθνικών ομάδων" επιδιώκουν να "επιβάλουν όρους στην Αργεντινή προκειμένου να γυρίσει πίσω στο φαύλο κύκλο του χρέους και στον μόνιμο εκβιασμό που έχει υποστεί."

Οποιοσδήποτε παρακολουθεί τις εξελίξεις γνωρίζει ότι η δήλωση του Καπιτάνις είναι απολύτως ακριβής. Πρόσφατα το Economist (23/8) έγραφε τα εξής: "Η Αργεντινή διαθέτει το δεύτερο σε μέγεθος απόθεμα σχιστολιθικού αερίου στον κόσμο, το περισσότερο στην Vaca Muerta. Μια έρευνα από την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA), αναφέρει ότι ο τομέας κατέχει 16,2 δις βαρέλια σχιστολιθικού πετρελαίου και 308 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (TCF) σχιστολιθικού φυσικού αερίου. Αυτό είναι περισσότερο πετρέλαιο σχιστόλιθου από ότι διαθέτει το Μεξικό και περισσότερο σχιστολιθικό φυσικό αέριο από ότι διαθέτει η Βραζιλία. Είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν την τρέχουσα ζήτηση ενέργειας της Αργεντινής για πάνω από 150 χρόνια, και θα μπορούσε να καταστήσει την χώρα εξαγωγέα πετρελαίου και φυσικού αερίου για άλλη μια φορά."

Είναι ποτέ δυνατόν να επιτρέψουν να χαθεί ένας τέτοιος πλούτος από τις διεθνείς αγορές; Είναι ποτέ δυνατόν να επιτρέψουν σε μια εθνικά κυρίαρχη κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτόν τον πλούτο προς όφελος του λαού και της χώρας της; Όχι βέβαια. Να γιατί επιδιώκουν την κατάρρευση της Αργεντινής. Μόνο που δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτε σ' έναν λαό που ξέρει τι σημαίνει εθνική αυτοδιάθεση και σε μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία της χώρας της.

Κι εκεί είναι το κουμπί. Ότι κι αν πουν, ότι κι αν κάνουν δικαστές τύπου Γκρίεζα, όσο κι αν πιέζουν οι ισχυροί, όσες αποφάσεις και να πάρουν οργανισμοί σαν τον ΠΟΕ εναντίον της Αργεντινής, όλα θα αποτυγχάνουν και θα σπάνε στον ανάχωμα της εθνικής κυριαρχίας και ασυλίας της Αργεντινής.

Αρκεί η κυβέρνηση να παραμείνει ακλόνητη στην υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της χώρας της. Αρκεί να συνεχίσει να μην δανείζεται από το εξωτερικό, από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Αρκεί να ενισχύει τις διακρατικές της σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Και αρκεί να ξεκαθαρίζει το εσωτερικό μέτωπο από τις δυνάμεις εκείνες της εγχώριας ολιγαρχίας που έχουν ταυτιστεί με τις αγορές. Με βασικό μοχλό το βάθαιμα της δημοκρατίας για τις αδύναμες τάξεις και την αγωνιστική επαγρύπνηση του λαού που ξέρει πώς να απαντήσει άμεσα και πρακτικά στο δίλημα: Patria o Buitros. Πατρίδα ή Γύπες.

Σχόλιο της Ημέρας, 25/8/2014, dimitriskazakis.blogspot.com

Φασιστακι, ολο μαλακιες γρεφεις και παντα εκτος πραγματικοτητας!  :uglystupid:

Η Αργεντινη εξεδωσε τα ομολογα με ορους δανεισμου και επιτοκια που πληρωνε και ειχε εθνικη κυριαρχια οταν τα εξεδωσε. Τωρα δεν θελει να εκπληρωσει τους ορους εκδοσης και λεει στους αγοραστες (δανειστες) πηγαινεται και γαμηθητε. Δανεικα και αγυριστα!! :headbang:

Ειναι σαν εσενα το καθυστερημενο που λεει οτι " εγω δεν δανειστηκα τιποτα (η Ελληνικες κυβερνησεις δανειστικαν) αρα εγω δεν χρωσταω τιποτα"  :uglystupid:

Οσο για τις μαλακιες που γραφεις για πετραιλαια και αερια ................................ τι να σου πω. Αν υπηρχαν τοτε θα εβλεπες ολες τις παγκοσμιες εταιρεις πετραιλων να τρεχουν να τα εκμεταλλευθουν. Λες να διεφυγαν αυτα τα κοιτασματα απο τους Κινεζους?  :2funny:

Αντε ηλιθιε .............................. η Αργεντινη εδω και μια εβδομαδα κατεφυγε στο διθνες δικαστηριο στην Χαγη και εκει θα παρει τον πουλο, αλλα τα κομμουνιστικα μπλογκ σου και ο ασχετος αρχηγος σου ο Καζακης δεν το εχουν παρει χαμπαρι ακομα!  :2funny:



ΑΤΟΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ για να πεινασουμε ολοι μαζι!  :rockon: :rockon: :rockon:
 

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Μηνύματα
4.910
Like
5
Πόντοι
16
Φασιστακι, ολο μαλακιες γρεφεις και παντα εκτος πραγματικοτητας!  :uglystupid:

Η Αργεντινη εξεδωσε τα ομολογα με ορους δανεισμου και επιτοκια που πληρωνε και ειχε εθνικη κυριαρχια οταν τα εξεδωσε. Τωρα δεν θελει να εκπληρωσει τους ορους εκδοσης και λεει στους αγοραστες (δανειστες) πηγαινεται και γαμηθητε. Δανεικα και αγυριστα!! :headbang:
μαυρα μεσανυχτα λουκεντιε... :grin:

χιλιειωμενο αλλα ας το ξαναπουμε το στορυ...
αυτοι οι κοπριτες του φαουντ,οι δανειστες που λες εσυ,  :helpplea: αγορασαν ομολογα στο 10%
ΜΕΤΑ την αθετηση αρχικης πληρωμης  ;)
τωρα τους δινουν το 33% τουτεσριν 350% κερδη για καποια χαρτια ου εχουν
κι αυτοι λενε οχι θελουμε 1000% κερδος αερα μπανα
εσυ θα τα δινες?
εγω δεν θαδινα τιποτα πιο πολυ απο 10% δηλ οσα εδωσαν για να τ αγορασουν....ουτε δανεικα λοιπον ,ουτε αγυριστα
αερα-μπανα  πανε να παρουν ,κι ηδη εχουν παρει-κακως κατ εμε-350% σρην χειροτερη τους..
,,,,λιγη προσοχη πισω απο τα παπαγαλο-κειμενα δεν βλαπτει...  :s&m_3:
τ αλλα ειναι γι αυτο το αστοιχειοτο εξαμβλωμα,την βουλτεψη,,, :grin:
 

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
14.679
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
μαυρα μεσανυχτα λουκεντιε... :grin:

χιλιειωμενο αλλα ας το ξαναπουμε το στορυ...
αυτοι οι κοπριτες του φαουντ,οι δανειστες που λες εσυ,  :helpplea: αγορασαν ομολογα στο 10%
ΜΕΤΑ την αθετηση αρχικης πληρωμης  ;)
τωρα τους δινουν το 33% τουτεσριν 350% κερδη για καποια χαρτια ου εχουν
κι αυτοι λενε οχι θελουμε 1000% κερδος αερα μπανα
εσυ θα τα δινες?
εγω δεν θαδινα τιποτα πιο πολυ απο 10% δηλ οσα εδωσαν για να τ αγορασουν....ουτε δανεικα λοιπον ,ουτε αγυριστα
αερα-μπανα  πανε να παρουν ,κι ηδη εχουν παρει-κακως κατ εμε-350% σρην χειροτερη τους..
,,,,λιγη προσοχη πισω απο τα παπαγαλο-κειμενα δεν βλαπτει...  :s&m_3:
τ αλλα ειναι γι αυτο το αστοιχειοτο εξαμβλωμα,την βουλτεψη,,, :grin:

Σοβαρεψου Judge!  :grin:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
μαυρα μεσανυχτα λουκεντιε... :grin:

χιλιειωμενο αλλα ας το ξαναπουμε το στορυ...
αυτοι οι κοπριτες του φαουντ,οι δανειστες που λες εσυ,  :helpplea: αγορασαν ομολογα στο 10%
ΜΕΤΑ την αθετηση αρχικης πληρωμης  ;)
τωρα τους δινουν το 33% τουτεσριν 350% κερδη για καποια χαρτια ου εχουν
κι αυτοι λενε οχι θελουμε 1000% κερδος αερα μπανα
εσυ θα τα δινες?
εγω δεν θαδινα τιποτα πιο πολυ απο 10% δηλ οσα εδωσαν για να τ αγορασουν....ουτε δανεικα λοιπον ,ουτε αγυριστα
αερα-μπανα  πανε να παρουν ,κι ηδη εχουν παρει-κακως κατ εμε-350% σρην χειροτερη τους..
,,,,λιγη προσοχη πισω απο τα παπαγαλο-κειμενα δεν βλαπτει...  :s&m_3:
τ αλλα ειναι γι αυτο το αστοιχειοτο εξαμβλωμα,την βουλτεψη,,, :grin:

δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά το σκηνικό έχει ως εξής

(1) εκδίδει ο κος Χ μια επιταγή πχ 10.000 ευρώ και την δίνει στον κο Ψ για να πάρει εμπόρευμα
(2) φτάνει η ημερομηνία πληρομής και ο κος Χ λέει στον κο Ψ .. “αντε γαμίσου δεν σε πληρώνω”
(3) ο κος Ψ στην ζαλάδα του από το φέσι που έφαγε βρίσκει τον κο Ζ ο οποίος του αγοράζει την επιταγή για ένα χιλιάρικο
(4) ο κος Ζ που έχει χρόνο και χρήμα έχει την επιταγή των 10.000 στο χέρι και πάει στα δικαστήρια και ζητάει τα λεφτά του
(5) το δικαστήριο λέει στον κο Χ “ο κος Ζ έχει μια επιταγή στο χέρι του και πρέπει να την πληρώσεις… και με΄χρι να την πληρώσεις το χρήμα που έχεις στην τράπεζα δεν μπορείς να το κουνήσεις”…”μα ο κος Ζ την αγόρασε για ένα χιλιάρικο” … “ναι αλλά εσύ πήρες εμπόρευμα δέκα χιλιάδων” του λέει ο δικαστής…

τι το κακό σε όλο αυτό ???

δανείστηκες ===> πρέπει να τα επιστρέψεις

αν τα δανεικά σου τα έφαγε ο υπάλληλος σου και την έκανε για τα Καυμάν αυτό δεν ενδιαφέρει αυτόν που σου τα έδωσε και ούτε φταίει αυτός…
 

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
14.679
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Μηνύματα
4.910
Like
5
Πόντοι
16
δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά το σκηνικό έχει ως εξής

(1) εκδίδει ο κος Χ μια επιταγή πχ 10.000 ευρώ και την δίνει στον κο Ψ για να πάρει εμπόρευμα
(2) φτάνει η ημερομηνία πληρομής και ο κος Χ λέει στον κο Ψ .. “αντε γαμίσου δεν σε πληρώνω”
(3) ο κος Ψ στην ζαλάδα του από το φέσι που έφαγε βρίσκει τον κο Ζ ο οποίος του αγοράζει την επιταγή για ένα χιλιάρικο
(4) ο κος Ζ που έχει χρόνο και χρήμα έχει την επιταγή των 10.000 στο χέρι και πάει στα δικαστήρια και ζητάει τα λεφτά του
(5) το δικαστήριο λέει στον κο Χ “ο κος Ζ έχει μια επιταγή στο χέρι του και πρέπει να την πληρώσεις… και με΄χρι να την πληρώσεις το χρήμα που έχεις στην τράπεζα δεν μπορείς να το κουνήσεις”…”μα ο κος Ζ την αγόρασε για ένα χιλιάρικο” … “ναι αλλά εσύ πήρες εμπόρευμα δέκα χιλιάδων” του λέει ο δικαστής…

τι το κακό σε όλο αυτό ???

δανείστηκες ===> πρέπει να τα επιστρέψεις

αν τα δανεικά σου τα έφαγε ο υπάλληλος σου και την έκανε για τα Καυμάν αυτό δεν ενδιαφέρει αυτόν που σου τα έδωσε και ούτε φταίει αυτός…
την αγορασε ενα χιλιαρικο κ του δινω τρισημησι γιατι η επηχεθρηση εκλεισε
κι οποιος δανειζει για να κερδισει,αναλαμβανει κι ενα ρισκο....ετσι ειναι ντανη,
υγ.,βρες εσυ μια δουλεια με 350% κερδος κ να ξυνεις τα τετοια σου αντι να γραφεις στο μπου στηριζοντας εα αστηρικτα,, :grin:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
την αγορασε ενα χιλιαρικο κ του δινω τρισημησι γιατι η επηχεθρηση εκλεισε
κι οποιος δανειζει για να κερδισει,αναλαμβανει κι ενα ρισκο....ετσι ειναι ντανη,
υγ.,βρες εσυ μια δουλεια με 350% κερδος κ να ξυνεις τα τετοια σου αντι να γραφεις στο μπου στηριζοντας εα αστηρικτα,, :grin:

ελα όμως που η επιχείρηση έχει ενεργητικό στο ταμείο της (χρήμα στην τράπεζα) που φτάνει για να πληρωθεί στο ακέραιο ….

και κάτι ακόμη… που το ξέρει πόσο την αγόρασε την επιταγή ο κος Ζ ???
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom