Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
36 είμαι και έζησα επι δραχμης. 28 ήμουν όταν δημιούργησα λογαριασμό στο bourdela.com!

Δεν επιτρέπετε η πρόσβαση επειδή με ψηλές μάντρες και συρματοπλέγματα έχουν κλείσει παραλίες.
αν είσαι 36 δεν έχεις ζήσει επί δραχμής ,γεννημένος το 1978 το 2000 ήσουν 22 ετών και μέχρι τα 18 (τουλάχιστον) σε τάιζε ο πατέρας σου.. εξάλλου από το 1996 και μετά χαλαρώσανε και οι συναλλαγματικοί περιορισμοί διότι είχε κλειδώσει η ισοτιμία ....

άρα δεν μπορείς να θυμάσαι τι ήταν οι περιορισμοί συναλλάγματος, τα περιθώρια εισαγωγών, οι ανέκλητες πιστώσεις και το ταξιδιωτικό συνάλλαγμα... 

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
μάλιστα .. και μερικές δεκάδες χιλιάδες ελλήνων που έχουν αγοράσει σπίτια στην Βουλγαρία και στην Ρουμανία είναι πλοιοκτήτες ή κατακτητές ??
ΘΥΜΑΤΑ της προπαγανδας της ΑΝΑΠΤΥΞΗς σε μπαλκαν πλαισιο  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
αλλα πηραν τα ουμπαλα τους κ στρωσαν ,,αγορασαν στο πικ οι πιο πολλοι κ τωρα κλαινε την ατιμη την μοιρα,, :grin:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
μάλιστα .. και μερικές δεκάδες χιλιάδες ελλήνων που έχουν αγοράσει σπίτια στην Βουλγαρία και στην Ρουμανία είναι πλοιοκτήτες ή κατακτητές ??

πορνομεταναστες ειναι αυτοι τυπε  :grin:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Αν επιστρεψεις στη δραχμή, οι μαναδες, αδελφες και γυναικες μας θα είναι οι πρωτες που θα εγκαταλειψουν για να μην πεθανουν από την πεινα.
Και θα ξεσκατιζουν σλοβακους υπέργηρους ή θα πιπωνουν εσθονους πιτσιρικάδες.

αρα αν εχεις κονε και γινεις νταβατζης σε συμφερει η δραχμη.
ενα λογικο συμπερασμα  :grin:

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.412
Πόντοι
6.955
αν είσαι 36 δεν έχεις ζήσει επί δραχμής ,γεννημένος το 1978 το 2000 ήσουν 22 ετών και μέχρι τα 18 (τουλάχιστον) σε τάιζε ο πατέρας σου.. εξάλλου από το 1996 και μετά χαλαρώσανε και οι συναλλαγματικοί περιορισμοί διότι είχε κλειδώσει η ισοτιμία ....

άρα δεν μπορείς να θυμάσαι τι ήταν οι περιορισμοί συναλλάγματος, τα περιθώρια εισαγωγών, οι ανέκλητες πιστώσεις και το ταξιδιωτικό συνάλλαγμα...  
Σε αυτό που λές έχεις δίκιο. Θυμάμαι εναν καθηγητή στο πανεπιστήμιο ο οποίος έκανε διδακτορικό στην Γαλλία. Μας αφηγούνταν καταστάσεις με άγριους συναλλαγματικούς περιορισμούς.
Ανέκλητες πιστώσεις τι σκατά ήταν?

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
αρα αν εχεις κονε και γινεις νταβατζης σε συμφερει η δραχμη.
ενα λογικο συμπερασμα  :grin:
το ευρω συμφερει,,,,ταπαμε γιατι
τοχω σκεφτει κι αυτο το οπσιον,,ετσι κι αλλιως τελειωμενη χωρα εγινε το greece,, :S

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.412
Πόντοι
6.955
ΘΥΜΑΤΑ της προπαγανδας της ΑΝΑΠΤΥΞΗς σε μπαλκαν πλαισιο  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
αλλα πηραν τα ουμπαλα τους κ στρωσαν ,,αγορασαν στο πικ οι πιο πολλοι κ τωρα κλαινε την ατιμη την μοιρα,, :grin:

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι....τα αγόρασαν να τα κάνουν τι? Θα περνένε μέρις της ζωής τους στην αλλοδαπή ή προσκοκούσαν αύξηση στις τιμές των ακινήτων?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Σε αυτό που λές έχεις δίκιο. Θυμάμαι εναν καθηγητή στο πανεπιστήμιο ο οποίος έκανε διδακτορικό στην Γαλλία. Μας αφηγούνταν καταστάσεις με άγριους συναλλαγματικούς περιορισμούς.
Ανέκλητες πιστώσεις τι σκατά ήταν?

για να κάνει κάποιος μια εισαγωγή έπρεπε να πάρει βεβαίωση από την ΤτΕ ότι έχει κατατεθειμένα τα χρήματα στην διάθεση του πωλητή (τα κατέθετε σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ χωρίς τόκο) και ότι αυτά θα αποδοθούν στον πωλητή με την προσκόμιση των φορτωτικών εγγράφων..

η ανέκλητος πίστωση συνήθως γινόταν με την παραγγελία δηλαδή αν ήταν κάποιος βιομηχανικός εξοπλισμός το χρήμα δεσμευόταν πριν ακόμη αρχίσει η κατασκευή του από τον κατασκευαστή του εξωτερικού...

συναλλαγαμτικοί περιορισμοί λέει ... τουριστικό συνάλλαγμα 250 δολλάρια κατ ατομο τον χρόνο ... σπουδαστικό μετρημένο με το σταγονόμετρο..
για να κάνεις συνδρομή σε ένα ξένο περιοδικό ήθελες τρείς βδομάδες διαδικασία και δύο βδομάδες για την ανανέωση της ...

επαγγελματικό συνάλλαγμα επίσης με το σταγονόμετρο (για επαγγελματικά ταξίδια).. 100 δολλάρια την μέρα αν δεν είχες κλείσει και προπληρώσει ξενοδοχείο και 50 αν είχες πληρώσει το ξενοδοχείο

θυμάμαι όταν παντρεύτηκα πήγα γαμήλιο ταξίδι στην Κύπρο ... πήρα το τουριστικό συνάλλαγμα που δικαιούμουν και καπάκι με την επιστροφή έπρεπε να φύγω για Αγγλία για δουλειά και δεν μου δίναν επαγγελματικό γιατί θα ταξίδευα πολύ σύντομα από την επιστροφή μου (3 μέρες μετά)... αυτά το 1988

περιθωρια εισαγωγών... ο εισαγωγέας κάποιων ειδών από το εξωτερικό έπρεπε να καταθέσει σε άτοκο λογαριασμό ποσό ίσο με το 50% της αξίας της εισαγωγής για 6 μήνες.. δηλαδή έκανε κάποιος μια εισαγωγή αξίας 5.000.000 δραχμών και εκτός την πληρωμή του προμηθευτή έπρεπε να έχει και άλλα 2.500.000 διαθέσιμα για 6 μήνες άτοκα ...

δεν μιλάμε βέβαια για ελέγχους στα τελωνεία για εισαγωγές αγαθών πολυτελείας (πχ φωτογραφικές μηχανές, ηλεκρονικά της εποχής κλπ κλπ)...

Memosex

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
6
για να κάνει κάποιος μια εισαγωγή έπρεπε να πάρει βεβαίωση από την ΤτΕ ότι έχει κατατεθειμένα τα χρήματα στην διάθεση του πωλητή (τα κατέθετε σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ χωρίς τόκο) και ότι αυτά θα αποδοθούν στον πωλητή με την προσκόμιση των φορτωτικών εγγράφων..

η ανέκλητος πίστωση συνήθως γινόταν με την παραγγελία δηλαδή αν ήταν κάποιος βιομηχανικός εξοπλισμός το χρήμα δεσμευόταν πριν ακόμη αρχίσει η κατασκευή του από τον κατασκευαστή του εξωτερικού...

συναλλαγαμτικοί περιορισμοί λέει ... τουριστικό συνάλλαγμα 250 δολλάρια κατ ατομο τον χρόνο ... σπουδαστικό μετρημένο με το σταγονόμετρο..
για να κάνεις συνδρομή σε ένα ξένο περιοδικό ήθελες τρείς βδομάδες διαδικασία και δύο βδομάδες για την ανανέωση της ...

επαγγελματικό συνάλλαγμα επίσης με το σταγονόμετρο (για επαγγελματικά ταξίδια).. 100 δολλάρια την μέρα αν δεν είχες κλείσει και προπληρώσει ξενοδοχείο και 50 αν είχες πληρώσει το ξενοδοχείο

θυμάμαι όταν παντρεύτηκα πήγα γαμήλιο ταξίδι στην Κύπρο ... πήρα το τουριστικό συνάλλαγμα που δικαιούμουν και καπάκι με την επιστροφή έπρεπε να φύγω για Αγγλία για δουλειά και δεν μου δίναν επαγγελματικό γιατί θα ταξίδευα πολύ σύντομα από την επιστροφή μου (3 μέρες μετά)... αυτά το 1988

περιθωρια εισαγωγών... ο εισαγωγέας κάποιων ειδών από το εξωτερικό έπρεπε να καταθέσει σε άτοκο λογαριασμό ποσό ίσο με το 50% της αξίας της εισαγωγής για 6 μήνες.. δηλαδή έκανε κάποιος μια εισαγωγή αξίας 5.000.000 δραχμών και εκτός την πληρωμή του προμηθευτή έπρεπε να έχει και άλλα 2.500.000 διαθέσιμα για 6 μήνες άτοκα ...

δεν μιλάμε βέβαια για ελέγχους στα τελωνεία για εισαγωγές αγαθών πολυτελείας (πχ φωτογραφικές μηχανές, ηλεκρονικά της εποχής κλπ κλπ)...

και που είναι το κακό εσχατόγερε να υπάρχουν έλεγχοι στα τελωνεία,συναλλαγματικοί περιορισμοί κτλ κτλ?

ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΠΡΙΝ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΗΣ FED.

Mε δραχμή θλιβερέ Γκεμπελίσκο δεν είχα 35% ανεργία.

Ούτε 3 εκατομμύρια ανασφάλιστους.

Ούτε 850.000 κακοπληρωμένους με έναντι στον ιδιωτικό τομέα.

Είχα και 9 μήνες σεζόν στα τουριστικά.

Και εισαγωγές έκανα άνετα με όποια χώρα γούσταρα και με αλληλόχρεους λογαριασμούς....ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ενώ εσενα δεν σου επιτρέπουνε να πάρεις ούτε κατσαριδοκτόνο από τον Πόυτιν...

όπως καταλαβαίνετε αν γυρίσουμε στη δραχμή ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤYΠΟΥ ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ ΚΑΙ LUCENT..ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΒΑΜΠΙΡ ΣΚΟΡΔΟ?

@Alex71 το γεγονός ότι αυτοί που ψηφίζεις 30 χρόνια τώρα έκαναν τα λεφτά για τις παραλίες βίλες κότερα κτλ κτλ και οι παραλίες μείνανε παρατημένες δεν σημαίνει ότι τις ξεπουλάω.Κλείνω τους υπευθύνους φυλακή επιστρέφω τα λεφτά ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΡΑΤΟΣ και τις εκμεταλλεύομαι...όχι με ομπρελάδες φυσικά έτσι?

Το παραμύθι πονάει το χέρι κόβω όλο το σώμα αγαπητοί φιλελέδες όταν ποστάρω εγώ τελειώνει.

ΚΟΙΝΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟ ΕΠΙ ΔΡΑΧΜΗΣ ΣΩΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΔΡΑΧΜΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΥΠΩΝΕΣ ΕΩς ΤΟ 2001 ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ.

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
και που είναι το κακό εσχατόγερε να υπάρχουν έλεγχοι στα τελωνεία,συναλλαγματικοί περιορισμοί κτλ κτλ?

ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΠΡΙΝ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΗΣ FED.

Και εισαγωγές έκανα άνετα με όποια χώρα γούσταρα και με αλληλόχρεους λογαριασμούς....ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ενώ εσενα δεν σου επιτρέπουνε να πάρεις ούτε κατσαριδοκτόνο από τον Πόυτιν...

όπως καταλαβαίνετε αν γυρίσουμε στη δραχμή ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤYΠΟΥ ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ ΚΑΙ LUCENT..ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΒΑΜΠΙΡ ΣΚΟΡΔΟ?

@Alex71 το γεγονός ότι αυτοί που ψηφίζεις 30 χρόνια τώρα έκαναν τα λεφτά για τις παραλίες βίλες κότερα κτλ κτλ και οι παραλίες μείνανε παρατημένες δεν σημαίνει ότι τις ξεπουλάω.Κλείνω τους υπευθύνους φυλακή επιστρέφω τα λεφτά ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΡΑΤΟΣ και τις εκμεταλλεύομαι...όχι με ομπρελάδες φυσικά έτσι?

Το παραμύθι πονάει το χέρι κόβω όλο το σώμα αγαπητοί φιλελέδες όταν ποστάρω εγώ τελειώνει.

ΚΟΙΝΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟ ΕΠΙ ΔΡΑΧΜΗΣ ΣΩΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

και γιατι αφου ηταν τοσο ευκολο να τυπωνεις χρημα στο χολαργο, παιρναμε του κοσμου τα δανεια απο τους τοκογλυφους εβραιους και δεν τυπωναμε δραχμες να πληρωνουμε συνταξεις και μισθους???
το νομισμα σου φταιει ή η πολιτικη βουληση να βγουν πλεονασματα και να ειμαστε ανεξαρτητοι?
ΗΘΕΛΕ ο εβραιος ανδρεας παπανδρεου να χρεωσει την χωρα και το εκανε με δραχμη οπως θα το εκανε και με ευρω. απλα με ευρω εχουμε φτηνοτερα εισαγωμενα και ταξιδευουμε πιο ευκολα σε ευρωπη οποτε καλοδεχουμενο το ευρω.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

λες τόσες πολλές μαλακίες που βαριέμαι να τις απαντήσω...

ρε μαλάκα το κλήρινγκ (εμπόριο με ανταλλαγή προιόντων) έχει πεθάνει εδώ και πενήντα χρόνια... τελευταία πράξη που έγινε με κλήρινγκ στην Ελλάδα (με τα χίλαι ζόρια και εκατομύρια παρακάλια) ήταν η αγορά των ουγγρικών λεωφορείων της ΕΑΣ (Icarus) με αγροτικά προιόντα από τον συχωρεμένο τον Καραμανλή... αφού χρειάστηκε φυσικά να φιλήσει ένα κάρο κατουρημένες ποδιές των πατερούληδων της μαμάς σοβιετίας..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
χοντρουλή έβαλες δαχτυλάκι στον χοντρό σου κώλο; :zfuck: :zfuck: :zfuck:

για την ώρα έχω την πούτσα μου στον δικό σου... και για να σφηνώσει επειδή είσαι κωλόφαρδος έχω βάλει και δυό δάχτυλα

τι έγινε ρε μαλάκα σε διαγράψανε από την σχολή ή ακόμη ??

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν θα με διαγράψουν χοντρούλη έχω άκρη...εσύ θα βρεις δουλειά από του χρόνου που θα σε απολύσει το αφεντικό σου; :2on1: :2on1: :2on1:

το επαγελματικό μου καλεντάρι είναι γεμάτο μέχρι το 2019..

έχω ήδη υπογράψει για το επόμενο project από 1/3/2015 - 28/2/2017 με τον ίδιο …

και έχω στην ουρά το επόμενο …

μετά αυτά που έχω καβάζα και αυτά που καβατζώνω μου φτάνουν να καλοζήσω για καμμιά σαρανταριά χρόνια…

εσύ να δούμε τι θα κάνεις μόλις τα γερόντια σου κόψουν την δωρεάν βοήθεια… 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
πάει ο παπατρόλης...  :priest: :priest: :priest: :priest: :priest: :priest:

ρε αντιμινστράτορα γιατί μας στερείς το κωλαράκι του ???

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
24.480
Πόντοι
26.096
πάει ο παπατρόλης...  :priest: :priest: :priest: :priest: :priest: :priest:

ρε αντιμινστράτορα γιατί μας στερείς το κωλαράκι του ???

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
κ. tramountana, συγχωρέστε την αδιακρισία μου αλλά δράτε ως άλλος terminator εδώ μέσα. Όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοί σας εξολοθρεύονται. Δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση τους ...  :priest: :priest: :priest:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
κ. tramountana, συγχωρέστε την αδιακρισία μου αλλά δράτε ως άλλος terminator εδώ μέσα. Όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοί σας εξολοθρεύονται. Δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση τους ...  :priest: :priest: :priest:

:dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:

ο παπατρόλης ζεί….  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

έχει προηγούμενα με τον αντμινιστρατορα ο συγκεκριμένος  ;)

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
24.480
Πόντοι
26.096
Καλώς!
Ευχαριστώ.