Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 16 άτομα (0 μέλη και 16 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
φίλε δεν τα λες καλά
η Κεφαλογιάννη λέει άλλα στα σποτάκια της....

Μαλάκα αυτή δεν πρόλαβε να βάλει μυαλό στο κεφάλι γιατί της πήρε πολύ χρόνο να τρομπάρει γάλα τα βυζιά της...

ε, ρε στούρνα....

ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΧΕΖΕΙ ΤΗΝ ΨΩΝΑΡΑ ?

ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΑΥΤΗς ΤΗΖ ΧΩΡΑΣ - ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΤΟ ΖΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ....

ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΑΛΑ ... ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΨΟΦΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΥΙΓΕΣ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ....

ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΧΕΖΕΙ ΤΗΝ ΨΩΝΑΡΑ ?

ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΑΥΤΗς ΤΗΖ ΧΩΡΑΣ - ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΤΟ ΖΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ....

ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΑΛΑ ... ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΨΟΦΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΥΙΓΕΣ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ....

ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Τι θελεις ρε μεγαλε?
Πηγες στο κεντρο της Αθηνας και περιμενες να βρεις τι ακριβως?
Πηγαινε σε κανενα νησακι (οχι απο τα κοσμικά) να ανοιξει η ψυχη σου...
Παρε παρεα και κανενα γκομενακι...Ριξε τις βουτιες σου, φαε κανενα ψαρακι...
Αντε, γιατι βλεπω οτι ζοριζεσαι πολυ...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
καποια τωρα στον alpha, προμοταρει ποσο ωραια ειναι στην κυθνο.....και με περηφανια μας λεει οτι ΞΕΝΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΩΡΗΔΩΝ ΣΠΙΤΙΑ ΕΚΕΙ.....
ξερω γω ρε πουστη....που ειναι το λαθος?αραγε σε 20 χρονια ποση απο την ελληνικη γη θα ειναι ιδοκτησια ελληνα?
Εθνικιστης?

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
Τι θελεις ρε μεγαλε?

ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ ΣΑΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ?

ΙΔΕΕΣ ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΥ ΕΧΕΙΣ .... ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ....

ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΑΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΗ ΕΡΗΜΙΑ ΝΑ ΡΕΜΒΑΖΩ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΝΑ ΖΟΥΜΑΡΩ ΣΤΑ ΚΟΛΑΡΑΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΥΖΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΝΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΝΙΡΒΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΕΠΣΙΤΡΟΦΗ ....

ΕΣΥ ΔΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ... ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΟΡΥΕΣΕΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΡΑΒΟ ....

ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ?    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ .... ΑΠΛΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ... ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ .....

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ ΣΑΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ?

ΙΔΕΕΣ ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΥ ΕΧΕΙΣ .... ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ....

ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΑΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΗ ΕΡΗΜΙΑ ΝΑ ΡΕΜΒΑΖΩ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΝΑ ΖΟΥΜΑΡΩ ΣΤΑ ΚΟΛΑΡΑΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΥΖΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΝΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΝΙΡΒΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΕΠΣΙΤΡΟΦΗ ....

ΕΣΥ ΔΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ... ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΟΡΥΕΣΕΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΡΑΒΟ ....

ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ?    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ .... ΑΠΛΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ... ΧΕΣΕ ΕΜΣΑ .....
Ε ας αρχισουμε τοτε ολοι μαζι την κλαούνα, πού ξερεις, μπορει να βρεθει λυση ετσι.
Ναι ρε τύπε, κοιτα κανενα κωλο, κανενα βυζι, και πιστεψε με ειναι προτιμοτερο απο το να γυρνας Ιουλιάτικα να βλεπεις τη λιγδα του κεντρου και να σε πιανει καταθλιψη.
Εγω σου λεω κοιτα κανενα βυζι.
Εσυ μου λες οχι, κοιτα τη λιγδα στο κεντρο.
Και κατα τα αλλα εγω ειμαι ο νεο-χρεωκοπημενος.
ΕΣΕΝΑ καταφεραν καποιοι να φερουν εκει που ηθελαν. Εγω δεν θα παρω, ευχαριστω.

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
Τι θελεις ρε μεγαλε?

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΟΥ ΑΥΤΑ ...

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΤΑΞΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΙΣΘΗΜΑ ΗΡΕΜΙΑΣ,  ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ    

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΟΥ ΑΥΤΑ ...

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΤΑΞΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΙΣΘΗΜΑ ΗΡΕΜΙΑΣ,  ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ    

Δηλαδη αν το κεντρο ειναι καθαρο, ηρεμο και ασφαλες, θα παψουν να σε απασχολουν τα οικονομικα προβληματα? Σορυ αλλά δεν βλεπω τι σχεση εχει το ενα με το αλλο, τα εχεις μπερδεψει μαλλον λιγο...

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
Ε ας αρχισουμε τοτε ολοι μαζι την κλαούνα, πού ξερεις, μπορει να βρεθει λυση ετσι.
Ναι ρε τύπε, κοιτα κανενα κωλο, κανενα βυζι, και πιστεψε με ειναι προτιμοτερο απο το να γυρνας Ιουλιάτικα να βλεπεις τη λιγδα του κεντρου και να σε πιανει καταθλιψη.
Εγω σου λεω κοιτα κανενα βυζι.
Εσυ μου λες οχι, κοιτα τη λιγδα στο κεντρο.
Και κατα τα αλλα εγω ειμαι ο νεο-χρεωκοπημενος.
ΕΣΕΝΑ καταφεραν καποιοι να φερουν εκει που ηθελαν. Εγω δεν θα παρω, ευχαριστω.

ΠΕΡΣΥ ΠΡΟΠΕΡΣΥ ΠΡΙΝ 3 4 5 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ... ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ .....

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
Δηλαδη αν το κεντρο ειναι καθαρο, ηρεμο και ασφαλες, θα παψουν να σε απασχολουν τα οικονομικα προβληματα? Σορυ αλλά δεν βλεπω τι σχεση εχει το ενα με το αλλο, τα εχεις μπερδεψει μαλλον λιγο...

ΝΑΙ - ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΠΩς ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ  Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΗΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ...

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΔΕΑΤΟ - ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΖΕΙΣ ... ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ... ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΗΧΑΝΗ ....

ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
warnwarn.gif
 Συνεχής[/URL] χρήση κεφαλαίων.

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.245
Πόντοι
2.310
.................... «Θεία βρέφη» με... κάμπριο
Σύμφωνα με την Ντ. Μπακογιάννη, οι εκπρόσωποι των δανειστών «θα έπρεπε να έχουν ζητήσει συγνώμη», καθώς «υποχρεώνουν μια χώρα να ακολουθεί μια φορολογική πολιτική χωρίς αποτέλεσμα».

Διερωτήθηκε, δε, «με ποια λογική υποχρεώνονται οι πολίτες να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα το φθινόπωρο να συσσωρεύονται τέτοια φορολογικά βάρη που δεν μπορούν να σηκώσουν», ενώ αναφέρθηκε μέχρι και στη φορολόγηση αυτοκινήτων πολυτελείας: «Κάποια θεία βρέφη κυκλοφορούν με Μερσεντές CLK κάμπριο κάτω από 1.925 κυβικά εκ. που προβλέπει ως όριο η σχετική ρύθμιση και αυτό δεν θεωρείται αυτοκίνητο πολυτελείας, ενώ θεωρούνται τα Σκόντα των 2.000 κ. εκ. Δεν μπορεί αυτή η αδικία να συνεχιστεί», τόνισε............

εάν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι που τα λέει τα συμπεράσματα δικά σας.

ΥΓ. Εγώ συμπέρανα και ξέρω πώς θα κινηθώ

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
.................... «Θεία βρέφη» με... κάμπριο
Σύμφωνα με την Ντ. Μπακογιάννη, οι εκπρόσωποι των δανειστών «θα έπρεπε να έχουν ζητήσει συγνώμη», καθώς «υποχρεώνουν μια χώρα να ακολουθεί μια φορολογική πολιτική χωρίς αποτέλεσμα».

Διερωτήθηκε, δε, «με ποια λογική υποχρεώνονται οι πολίτες να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα το φθινόπωρο να συσσωρεύονται τέτοια φορολογικά βάρη που δεν μπορούν να σηκώσουν», ενώ αναφέρθηκε μέχρι και στη φορολόγηση αυτοκινήτων πολυτελείας: «Κάποια θεία βρέφη κυκλοφορούν με Μερσεντές CLK κάμπριο κάτω από 1.925 κυβικά εκ. που προβλέπει ως όριο η σχετική ρύθμιση και αυτό δεν θεωρείται αυτοκίνητο πολυτελείας, ενώ θεωρούνται τα Σκόντα των 2.000 κ. εκ. Δεν μπορεί αυτή η αδικία να συνεχιστεί», τόνισε............

εάν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι που τα λέει τα συμπεράσματα δικά σας.

ΥΓ. Εγώ συμπέρανα και ξέρω πώς θα κινηθώ
Θα πουλησεις το σκοντα για να παρεις slk καμπριο?

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.245
Πόντοι
2.310
Θα πουλησεις το σκοντα για να παρεις slk καμπριο?

why not? αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό συμπέρασμα. Η κ. Μπακογιάννη μού απεδειξε ότι όταν κάποιοι μού λένε κάτι αυτό το κάτι μπορεί να μην έτσι όπως μπορεί να φαίνεται. Άρα ανέδειξε και κάποια ποιοτικότερα συμπεράσματα όσον αφορά αυτά τα κάτι καθώς και τα στόματα που τα διατυπώνουν.

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
χαχαχα

έχουν ξεφύγει τελείως.

Real Οικονομία
Φοροαμνηστία με μετρητά - Μπόνους από τις αποδείξεις
14/7/2013 8:36:00 πμ

Χειροπέδες και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων θα γλιτώνουν όσοι κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», εφόσον εντός 20 ημερών πληρώσουν... τοις μετρητοίς πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από τις φορολογικές αρχές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», το υπουργείο Οικονομικών με νομοθετική διάταξη την οποία φέρνει άμεσα στη Βουλή παρέχει καθεστώς... φοροαμνηστίας, που προβλέπει ότι η αποπληρωμή-εξπρές των βεβαιωμένων προστίμων... απεγκλωβίζει τους φοροφυγάδες από την τσιμπίδα της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η συγκεκριμένη διάταξη συμπεριλαμβάνεται στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ο οποίος, όπως έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο, κατατίθεται στο Κοινοβούλιο στις 22 του τρέχοντος μήνα.

Επιστροφή φόρου με τις αποδείξεις

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει πλήρη ανατροπή στο υφιστάμενο καθεστώς συγκέντρωσης αποδείξεων, σε μια προσπάθεια να ζητούν όλοι οι πολίτες τα «μαγικά χαρτάκια», για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με το σχέδιο που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», για τη συγκέντρωση αποδείξεων δαπανών και παροχής υπηρεσιών από 8.500.000 φορολογούμενους, το υπουργείο στο τέλος κάθε έτους θα «αποκαλύπτει» στους φορολογούμενους ποιες αποδείξεις θα μετράνε στην Εφορία και ποιες όχι.

[size=14pt]Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα αναγκάζονται εκατομμύρια πολίτες να ζητάνε αποδείξεις από όλους και για τα πάντα, χωρίς να γνωρίζουν κατά την διάρκεια της χρονιάς ποιες είναι τελικά εκείνες που θα δεχθεί η Εφορία.

Στη συνέχεια, και μόλις δημοσιεύεται η υπουργική απόφαση βάσει της οποίας θα καθορίζονται στο τέλος κάθε χρονιάς ποιες αποδείξεις θα μετράνε, ο φορολογούμενος θα καλείται να τις αναγράψει στη φορολογική δήλωσή του αναλυτικά.[/size]

Το κίνητρο για να ακολουθεί κάποιος τη διαδικασία, σύμφωνα με το σχέδιο, είναι ουσιαστικό, καθώς -πέραν του γεγονότος ότι το κράτος θα αυξάνει τα έσοδα του- το υπουργείο Οικονομικών θα επιστρέφει στους φορολογούμενους είτε μέρος του καταβληθέντος ΦΠΑ για απόκτηση αγαθών και παροχή υπηρεσιών είτε μέρος του φόρου εισοδήματος που αναλογεί βάσει του κατώτερου φορολογικού συντελεστή (22%).

Επισκέπτης
Χαράς ευαγγέλια για τον ιδιοκτήτη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ που ο «υπουργός Παιδείας» παραβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας του μονάδας στον Πειραιά φέρνοντάς του έναν μποναμά. Λίγες ημέρες μετά, ανακοίνωσε την απόλυση 2.500 καθηγητών των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ειδικοτήτων όπως τα επαγγέλματα υγείας, αισθητικής, γραφικών τεχνών κ.ά. συνολικά 52 τον αριθμό. Στις ειδικότητες που καταργούνται φοιτούν περίπου 20.000 μαθητές. Τρομερή πελατεία για τον ιδιοκτήτη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, και άλλους ευεργέτες αυτού του τύπου που πουλάνε τέτοιες ειδικεύσεις. Ούτε στο όνειρό τους δεν θα το έβλεπαν, που λέει ο λόγος, δηλαδή. Γιατί  θα έχουν  κάνει  κι αυτοί τα κουμάντα τους ως παράγοντες του τόπου. Εξάλλου, στη συγκεκριμένη περίπτωση,  ο «υπουργός» εκλέγεται στην εκλογική περιφέρεια του εν λόγω ΙΕΚ, όλο και κάτι θα έχει να περιμένει.
Τα εισαγωγικά στο «υπουργός Παιδείας» δεν είναι τυχαία, όπως όλοι αντιλαμβάνονται.  Τι είδους υπουργός για την Παιδεία είναι αυτός που κλείνει δημόσια σχολεία, απολύει καθηγητές  και εγκαινιάζει μετά πολλών επαίνων την «υγιή επιχειρηματικότητα στο χώρο της παιδείας»;  Ρητορικό το ερώτημα, βεβαίως. Ίδιος με όλους τους άλλους υπαλληλίσκους της τρόικας και φίλους της «υγιούς επιχειρηματικότητας» , ιδίως όταν οι φορείς της βρίσκονται στις περιφέρειες εκλογής τους και θα κάνουν το κατι τις στις δύσκολες στιγμές που θα περάσουν όλοι αυτοί που κατεδαφίζουν δημόσια αγαθά επ΄ ωφελεία ιδιωτών που καραδοκούν ν΄ αρπάξουν μερτικό.
Διότι δημιουργούν το πιο «υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον» που θα μπορούσε να υπάρξει. Φθηνό απολυμένο προσωπικό. Σπουδαστές που θα αναγκαστούν να στραφούν στις ιδιωτικές σχολές για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Οικογένειες που θα σφίξουν ακόμη περισσότερο το ζωνάρι για να εξασφαλίσουν κάποια προσόντα στα παιδιά τους για μια αβέβαιη ελπίδα: να επιβιώσουν στη ζούγκλα της ανεργίας.
Είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη εβδομάδα που θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε θα ήθελε να χτυπήσει με στοργή στην πλάτη τον «υπουργό Παιδείας», διότι επιτελεί  το ευρωπαϊκό καθήκον του και με το παραπάνω. Δεν είναι και μικρό πράγμα να θες να απολύσεις μέσα σε δυο χρόνια, μέχρι το 2014, 15.000 εκπαιδευτικούς και να συρρικνώσεις τη δημόσια εκπαίδευση. Κανονικά θα έπρεπε να τον παρασημοφορήσει!

- See more at:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom