Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.466
Πόντοι
25.467

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6
έξη μήνες για την διαταγή πληρωμής ... ένας μήνας για το κατασχετήριο.. το χρήμα το πήρα σε περίπου 10 μήνες από την στιγμή που ανέθεσα στον δικηγόρο την υπόθεση (ξεκίνησε με εξώδικο κλπ) αλλά ο δικηγόρος το κυνήγησε (ίσως γιατί του είχα τάξει ότι εγώ θέλω το 85% της απαίτησης και ότι βγεί παραπάνω δικό του) ... από μία απαίτηση 27.500 ευρώ εγώ πήρα στο χέρι 24.500 και ο δικηγόρος καθάρισε περίπου 6.000... (από όσο υπολογίζω και είναι καλό κίνητρο για να τρέξει λίγο)

η απώλεια των 3.000 δεν με πείραξε καθόλου.. έτσι και αλλιώς παροχή υπηρεσιών ήταν, έξοδα πλέον των ωρών που έβαλα δεν είχα (εκτος από τους καφέδες που επινα και καμμιά δεκαριά επισκέψεις στα γραφεία της ΕΠΕ)

δεν είναι κακός χρόνος... βέβαια το περιστατικό έγινε πρίν πέντε χρόνια που δεν είχαν πλημμυρίσει τα δικαστήρια από αιτήσεις έκδοσης διαταγών πληρωμής αλλά δεν μέτρησε καθόλου η ηλικία του... μόνο ότι όφειλε, είχε εκδώσει επιταγές και ότι ήταν διαχειριστής σε ΕΠΕ...

αχυράνθρωπος ήταν ο τύπος.. αλλά αχυράνθρωπος που το ήξερε ότι ενεργεί έτσι οπότε είναι το ίδιο απατεώνας με τον πραγματικό απατεώνα τον γιόκα του ο οποίος ήδη είχε βαρέσει κανόνια στην αγορά τόσο αυτός όσο και επιχείρηση που είχε στο όνομα της γυναίκας του (χωρίς να έχει υπογράψει επιταγές ακάλυπτες όμως)..

σήμερα από ότι μου λέει ο δικηγόρος που το είχε αναλάβει θα χρειαζόταν 2-2.5 χρόνια λόγω φόρτου των δικαστηρίων σε αιτήσεις έκδοσης διαταγών πληρωμής...

εντιτ... ξέχασα ότι ο τύπος εκτός από την επικαρπία ενός διαμερίσματος 145 τμ στο Νέο Ψυχικό είχε το όνομα του και ένα αυτοκίνητο αρκετά καλό (διετίας) και σχετικά μεγάλης αξίας για την εποχή εκείνη (τώρα και να σου το χαρίσουν δεν το παίρνεις λόγω κυβισμού και κατανάλωσης)... δεν μπορώ να κάνω εκτιμήσεις για την αξία του γιατί ποτέ δεν θεώρησα το αυτοκίνητο ως status symbol (το αυτοκίνητο μου είναι 1400 κεκ δωδεκαετίας και σκοπεύω λόγω του ότι έχει λίγα χιλιόμετρα και είναι σε πολύ καλή κατάσταση να το κρατήσω για μερικά ακόμη χρόνια έστω και αν συνήθως έχω εταιρικό από την δουλειά μου) και θα το έδινα έτσι και αλλιώς...

πάντως στην περίπτωση που δεν πλήρωνε θα τον πετούσα έξω από το σπίτι... χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό... δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα πρέπει να εχω ενδοιασμούς για λαμόγια...

Τα 2,5 χρόνια είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που λέει η δική μου πείρα. Το πρόβλημα με τον 78άχρονο και τον χρόνο είναι οι αναβολές για λόγους υγείας που μπορεί να πάρει. Απο την στιγμή που το ανέθεσες σε δικηγόρο με ποσοστό, εντύπωση μου κάνει που δεν λύθηκε ούτε εξωδικαστικά, ούτε πήρε αναβολές. Εντύπωση για το τι έκανε ο αντίδικος δικηγόρος.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.090
Πόντοι
6.515
αυτη η τυπισα που μοιαζει με 18χρονη τουριστρια,αλλα ειναι οικονομικη αναλυτρια του BLOOMBERG εριξε σημερα μια γερη χλαπατσα στους υπερφιαλους κυβερνητικους  εγκεφαλους.
Με λιγα λογια εγραψε πως δεν βλεπει καποιο λογο για πανηγυρισμους, αφου ουσιαστικη επενδυση δεν εχει γινει, στη μονη ιδιωτικοποιηση του ΟΠΑΠ πηγε μονο ενας κι αυτος ελληνας, και η πιθανη εξαγορα καποιου λιμανιου απο κινεζους δεν μπορει να "θρεψει" μια ολοκληρη χωρα με τοση ανεργια  :uglystupid:

Συνημμένα

• megan_green180_78694_X059ZD.jpg
    megan_green180_78694_X059ZD.jpg
    18,4 KB · Εμφανίσεις: 39

Επισκέπτης
    Με όλη την καλή διάθεση να θεωρήσω ότι αυτό συνέβη όπως το περιγράφεις. Πόσος χρόνος πέρασε για να πάρεις απο την Ελληνική δικαιοσύνη κατασχετήριο για επικαρπία, έχοντας στα χέρια σου ακάλυπτη επιταγή και 78άχρονο αντίδικο?

Όταν πρόκειται για σφραγισμένη επιταγή, η εντολή πληρωμής βγαίνει γρήγορα.
Με τα επί πιστώσει παραστατικά τρως τη μισή σου ζωή..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
  Τα 2,5 χρόνια είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που λέει η δική μου πείρα. Το πρόβλημα με τον 78άχρονο και τον χρόνο είναι οι αναβολές για λόγους υγείας που μπορεί να πάρει. Απο την στιγμή που το ανέθεσες σε δικηγόρο με ποσοστό, εντύπωση μου κάνει που δεν λύθηκε ούτε εξωδικαστικά, ούτε πήρε αναβολές. Εντύπωση για το τι έκανε ο αντίδικος δικηγόρος.

η διαταγή πληρωμής (ειδικά για επιταγές και άλλα αξιόγραφα) βγαίνει (μάλλον καλύτερα έβγαινε) σχετικά γρήγορα.. δεν απαιτείται δίκη και κλήση του εναγόμενου (φεσαδόρου)...

έχει 15 εργάσιμες να ασκήσει ανακοπή... ήμουν τυχερός που έπεσα σε διάστημα που ο γέρος έλειπε στο εξωτερικό και ο κλητήρας θυροκόλλησε την διαταγή πληρωμής... την βρήκε πολύ αργά και δεν πρόλαβε να ασκήσει ανακοπή (πέσανε και κάτι αργίες δικαστηρίων το είχε προγραμματίσει το γατόνι ο δικηγόρος επειδή από την έκδοση της διαταγής έχεις δικαίωμα δυο μήνες για την κοινοποίηση)...

στην κατάσχεση (αυτοκινήτου, επικαρπίας και οικοσκευής) δεν άσκησε ανακοπή αλλά ήρθε το λαμόγιο ο γιός και τα ακούμπησε... ήθελε να το συζήτήσουμε (προφανώς δόσεις στις οποίες πάλι θα μου έβαζε φέσι) αλλά τελικά τα ακούμπησε μέχρι μίας... του είπα ότι αν θέλει να συζητήσουμε θα εγγράψω πρώτη υποθήκη στο διαμέρισμα (ψιλή κυριότητα) με δικά του έξοδα...

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
η διαταγή πληρωμής (ειδικά για επιταγές και άλλα αξιόγραφα) βγαίνει (μάλλον καλύτερα έβγαινε) σχετικά γρήγορα.. δεν απαιτείται δίκη και κλήση του εναγόμενου (φεσαδόρου)...

έχει 15 εργάσιμες να ασκήσει ανακοπή... ήμουν τυχερός που έπεσα σε διάστημα που ο γέρος έλειπε στο εξωτερικό και ο κλητήρας θυροκόλλησε την διαταγή πληρωμής... την βρήκε πολύ αργά και δεν πρόλαβε να ασκήσει ανακοπή (πέσανε και κάτι αργίες δικαστηρίων το είχε προγραμματίσει το γατόνι ο δικηγόρος επειδή από την έκδοση της διαταγής έχεις δικαίωμα δυο μήνες για την κοινοποίηση)...

στην κατάσχεση (αυτοκινήτου, επικαρπίας και οικοσκευής) δεν άσκησε ανακοπή αλλά ήρθε το λαμόγιο ο γιός και τα ακούμπησε... ήθελε να το συζήτήσουμε (προφανώς δόσεις στις οποίες πάλι θα μου έβαζε φέσι) αλλά τελικά τα ακούμπησε μέχρι μίας... του είπα ότι αν θέλει να συζητήσουμε θα εγγράψω πρώτη υποθήκη στο διαμέρισμα (ψιλή κυριότητα) με δικά του έξοδα...

και μετά βγήκε ενα τεράστιο λιονταρι και φοβήθηκε ο αντίδικος και είπε οχι δεν θα κάνω ανακοπή κατά της πράξης κατάσχεσης θα πληρώσω ολο το ποσό!χχχχχχχχχχχχχαχαχαχαχαχαχ

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
και μετά βγήκε ενα τεράστιο λιονταρι και φοβήθηκε ο αντίδικος και είπε οχι δεν θα κάνω ανακοπή κατά της πράξης κατάσχεσης θα πληρώσω ολο το ποσό!χχχχχχχχχχχχχαχαχαχαχαχαχ

αμα ήθελε ας ακούσε ανακοπή... το ποινικό ήταν σε εξέλιξη και φυσικά δεν θα κατέθετα ότι πληρώθηκα ...  :birdman:

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
αμα ήθελε ας ακούσε ανακοπή... το ποινικό ήταν σε εξέλιξη και φυσικά δεν θα κατέθετα ότι πληρώθηκα ...  :birdman:

Μπουρδες. Ανακοπες, αναβολες, ενα σωρο ενδικα μεσα, καθε μέρα τα βλέπουμε. εκτος αυτού αντε και ετρωγε μια ποινη με αναστολή. Επεσες σε τελειως βλακα ειτε λες φιδια.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.473
Πόντοι
2.606
Μπουρδες. Ανακοπες, αναβολες, ενα σωρο ενδικα μεσα, καθε μέρα τα βλέπουμε. εκτος αυτού αντε και ετρωγε μια ποινη με αναστολή. Επεσες σε τελειως βλακα ειτε λες φιδια.
Κανονισε ρε....

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Χιώτη μάμπο

[size=25pt]Οι Γάλλοι αδειάζουν τον Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ[/size]

[size=20pt]Από αλληλογραφία ανάμεσα στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι και το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών προκύπτει πως το cd με την "λίστα Λαγκάρντ" ήρθε επίσημα στην Ελλάδα για φορολογικούς σκοπούς[/size]

κουφαλίτσες

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
[size=25pt]Οι Γάλλοι αδειάζουν τον Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ[/size]

[size=20pt]Από αλληλογραφία ανάμεσα στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι και το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών προκύπτει πως το cd με την "λίστα Λαγκάρντ" ήρθε επίσημα στην Ελλάδα για φορολογικούς σκοπούς[/size]

Δεν πείθεις

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16

Θεωρίες συνωμοσίας η υπάρει βάση;Kαι στη μέση πάλι ο Γιωργάκης...

Μυστικές υπηρεσίες: Σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας μέσω του ευρώ

Ενα πεδίο σύγκρουσης αμερικανικών και ευρωπαϊκών συμφερόντων διακρίνει στην κρίση του ευρώ ο Γερμανός χρηματιστής, Ντιρκ Μίλερ, στο βιβλίο του και κάνει λόγο για στοχευμένες επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης από τις ΗΠΑ.

«Showdown» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Ντιρκ Μίλερ ή Mr Dax, όπως αποκαλούν στη Γερμανία τον «γκουρού» του χρηματιστηρίου. Θέμα του, η «ευρωκρίση», όχι όμως από την οπτική γωνία των αγορών, όπως θα ανέμενε κανείς από έναν χρηματιστή, αλλά το πρόβλημα του ευρώ στα γεωπολιτικά του συμφραζόμενα. Το «Showdown» είναι ένα πολιτικό βιβλίο με οικονομικές αναφορές.

Και όπως υπογραμμίζει ο Ντιρκ Μίλερ σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle:

«Η μεγάλη γεωστρατηγική πολιτική έχει στενή σχέση και με τις κεφαλαιαγορές. Εάν θεωρήσουμε τις κεφαλαιαγορές από την οπτική γωνία μόνο της οικονομίας, τότε πολλές κινήσεις των κεφαλαιαγορών παραμένουν ανεξήγητες. Εάν όμως προσθέσουμε στην παρατήρησή μας τα γεωστρατηγικά και πολιτικά συμφέροντα, τότε οι εξελίξεις που παρακολουθούμε αποκτούν νόημα. Συνιστά υπεραπλούστευση να παρακολουθούμε μόνο τα στοιχεία και τους αριθμούς, διότι έτσι παραβλέπουμε τα γεωπολιτικά συμφέροντα, τα οποία προωθούν μεγάλες επιχειρήσεις και κράτη προκειμένου να ενισχύσουν την εξουσία τους. Το ένα δεν είναι ανεξάρτητο από το άλλο και όταν αρχίσει κανείς να βλέπει και το παρασκήνιο τότε συνηθίζει να παρακολουθεί με προσοχή και τις δύο κινήσεις».

Το ευρώ απειλούσε την κυριαρχία του δολαρίου
Ο Ντιρκ Μίλερ διακρίνει στην κρίση του ευρώ ένα πεδίο σύγκρουσης αμερικανικών και ευρωπαϊκών συμφερόντων. Κάνει λόγο μάλιστα για στοχευμένες επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο χρηματιστής θεμελιώνει την άποψή του επικαλούμενος το γεγονός ότι από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας το ευρώ απειλούσε την παγκόσμια κυριαρχία του δολαρίου, το οποίο αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, όπως την φούσκα των ακινήτων στις ΗΠΑ. Πολλοί ειδικοί, μεταξύ των οποίων και νομπελίστες οικονομολόγοι, διετύπωσαν τότε την άποψη ότι σε πέντε ή δέκα χρόνια το ευρώ θα έχει αντικαταστήσει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς στον πλανήτη, υπενθυμίζει ο Ντιρκ Μίλερ.

«Γνωρίζοντας τη ζωτική σημασία που έχει για τις ΗΠΑ να παραμείνει το δολάριο παγκόσμιο νόμισμα, τίθεται το ερώτημα: τι είναι πιο ρεαλιστικό, vα παρακολουθεί άπρακτη η Αμερική τη διαδικασία διαδοχής του δολαρίου από το ευρώ στην παγκόσμια οικονομία ή να κάνει κάτι για να την αποτρέψει; Η απάντηση είναι εύκολο να δοθεί. Ωστόσο τα προβλήματα του ευρώ οφείλονται στο ίδιο. Πρόκειται για μια ελαττωματική κατασκευή εξαρχής. Για περίπου 10 χρόνια όμως λειτουργούσε, απλά προκαλούσε ενίοτε κάποιες εντάσεις. Το γεγονός ότι αυτές οι εντάσεις οδηγήθηκαν σε έκρηξη, οφείλεται σε στοχευμένες επιθέσεις, από τους οίκους αξιολόγησης, σε στοχευμένες αναλύσεις από άλλα ινστιτούτα αλλά και σε νομισματικές επιθέσεις. Αυτό το είδαμε ιδιαίτερα μετά το 2008. Το 2010 κορυφώθηκαν οι επιθέσεις και τότε ήταν η Ελλάδα η χώρα κλειδί. Η Ελλάδα ήταν η χώρα, με την οποία μπορούσαν να ανατινάξουν το ευρώ», υποστηρίζει ο γερμανός μπρόκερ.

Πρόσβαση στους ελληνικούς υδρογονάνθρακες
Η Ελλάδα ήταν η αχίλλειος πτέρνα του ευρώ, εξηγεί ο Ντιρκ Μίλερ, προσθέτοντας ότι σε αυτό συντέλεσαν πολλοί λόγοι. «Από τη μία πλευρά υπήρχε η ανάγκη να "φρενάρουν" το ευρώ, ενώ από την άλλη πλευρά ήθελαν πρόσβαση στους ελληνικούς υδρογονάνθρακες και αυτό ήταν πάρα πολύ δύσκολο με πρωθυπουργό τον Καραμανλή, ο οποίος αντιμετώπιζε με συμπάθεια τον Πούτιν και τη Ρωσία».

Ο Γερμανός αναλυτής υποστηρίζει ότι υπήρχε στοχευμένη αποσταθεροποίηση της Ελλάδας στο διάστημα 2008-2009. Αναφέρεται σε σχετική έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που πιστοποιούν ότι ήταν σε εξέλιξη σχέδιο αποσταθεροποίησης και με το οποίο ασχολείται η ελληνική δικαιοσύνη.

Ο συγγραφέας του βιβλίου θεωρεί ανεξήγητη την παθητική στάση που τήρησαν οι Ευρωπαίοι σε αυτή τη «σύγκρουση». Και αυτό ισχύει τόσο για το Παρίσι όσο και για το Βερολίνο.

Όλα ξεκίνησαν με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Παπανδρέου
Πάντως με την ανάληψη της εξουσίας από τον Παπανδρέου έγινε η έκρηξη του ελληνικού βαρελιού, υποστηρίζει ο Ντιρκ Μίλερ παραπέμποντας στην αυτοκαταγγελία για το δημοσιονομικό έλλειμμα. «Ήταν ο επί των Οικονομικών υπουργός του που 14 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κατήγγειλε στις Βρυξέλλες ότι το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο και στην ουσία έριξε την Ελλάδα στην κόψη του μαχαιριού… Αυτό ήταν που ενεργοποίησε όλους τους μηχανισμούς ενάντια στην Ελλάδα. Και όλα αυτά έγιναν με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Παπανδρέου».

Στο βιβλίο του ο Γερμανός αναλυτής υιοθετεί την άποψη «ότι ο Παπανδρέου ήταν η εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ και αποστολή του ήταν με κάθε τρόπο να επιφέρει τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη». Θεωρεί ανεξήγητη την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να προαναγγείλει δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη: «Θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα, τι ρόλο έπαιξε ο Παπανδρέου. Για λογαριασμό ποιου έδρασε;» Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του «έκαναν ό,τι πέρναγε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους», γράφει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του ο Μίλερ.

Διαμάχη Μέρκελ-Σόιμπλε για το ΔΝΤ
Ο Γερμανός μπρόκερ αναφέρεται και στις διαφωνίες που σημειώθηκαν το 2010 μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. «Ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε τάχθηκε το 2010 κατά της συμμετοχής του ΔΝΤ, καθώς φοβόταν την αύξηση της επιρροής των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Παρά ταύτα επικράτησε η άποψη της Μέρκελ και έτσι εντάχθηκε και το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί», επισημαίνει ο Ντιρκ Μίλερ.

Τέλος, ο γερμανός χρηματιστής υποστηρίζει ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη πλήττει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της. Εκτιμά ότι οι ελληνικές εξαγωγές και ο τουρισμός θα είχαν πολύ καλύτερη πορεία με ένα εθνικό νόμισμα.

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
που είναι η αγορίνα ο voltaire σαρανταπέντε μάστοροι και εξήντα μαθητάδες να μας πει ότι δεν γνωρίζουμε γρι από γωπολιτικά παιχνίδια.

ΟΕΟ;

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6

Βρέ καλώς την. Δεν ξέρω αν κατάλαβες ότι περίμενα να ακούσω την δική σου άποψη  ;)

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6

Εμ έλα που έτσι ακριβώς είναι όπως τα ξέρω κι εγώ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom