ε τι ρε τυπε να παρουμε κομμουνι στην δουλεια να τεμπελιαζει και να ξεσηκωνει τους συναδελφους του![]()
Τι είδους κομμούνι τύπε; Σύριζα; Ξεχυλίζει επανάσταση
![tsipras1.jpg](https://4.bp.blogspot.com/_CekNVc2Pq_o/S_XYdaonMfI/AAAAAAAACio/jZAhdDNNqB4/s1600/tsipras1.jpg)
ε τι ρε τυπε να παρουμε κομμουνι στην δουλεια να τεμπελιαζει και να ξεσηκωνει τους συναδελφους του![]()
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NBC
[size=14pt]Το δράμα της Γιάννας και η δραχμή...[/size]
Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο φαίνεται πως βιώνει αλλά και διαλαλεί το... ελληνικό δράμα κάπου μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.
Φλερτάροντας πάντα με την πολιτική που ήταν και παραμένει η μεγάλη της αδυναμία, καθώς αυτή της εξασφάλισε μια λαμπρή πορεία στη ζωή, αναζητά με έναν κάποιον τρόπο τη δική της ρεβάνς για όσους δεν αναγνώρισαν το μέγεθος και το εύρος του ιδιότυπου μεγαλείου της. Η κυρία που αξιώθηκε δόξες και τιμές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και μια εξίσου λαμπερή πορεία πριν από αυτούς τώρα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να απολογείται για το ελληνικό αλλά και δικό της δράμα της κρίσης, ενώ ταυτοχρόνως προωθεί το βιβλίο της στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα η Γιάννα απέφευγε την εμπλοκή της με τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα της κρίσης και προτίμησε να περνά απαρατήρητη η όποια, έστω έμμεση, ανάμειξή της με το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Το παρασκήνιο οργιάζει για τις συμβουλές και τους συμβούλους προς συγκεκριμένο κόμμα αλλά αποδείξεις δεν υπήρξαν ποτέ και μόνον οι καχύποπτοι επιμένουν να συνδέουν την κυρία με αντιμνημονιακές υστερίες και ιστορίες.
Η κ. Αγγελοπούλου, η λαμπερή «Lady G» του 2004, επιστρέφει στο προσκήνιο αποφασισμένη να μιλήσει με τον δικό της τρόπο για το «ελληνικό δράμα» σπέρνοντας εκ νέου φήμες για ενδεχόμενες πολιτικές βλέψεις συνδεόμενες με ευρωσκεπτικισμό και κορώνες διαμαρτυρίας.
Το «μανιφέστο»
«My Greek Drama», έτσι τιτλοφορείται το γραμμένο στην αγγλική, αυτοβιογραφικό βιβλίο, που η πείρα της ζωής -κοντά έξι δεκαετιών- έχει προσδώσει σοφία στην πρέσβειρα. Στο πλαίσιο της προώθησης του «ελληνικού δράματος», η κυρία Αγγελοπούλου, ούσα δικτυωμένη στις ΗΠΑ (έδρα στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, προσωπική φιλία με τους Μπιλ Κλίντον, Τζορτζ Στεφανόπουλο, Λάρι Σάμερς κ.ά.), βρέθηκε στο τηλεοπτικό πλατό πρωινής εκπομπής του αμερικανικού καναλιού NBC.
Στα εξίμισι λεπτά τηλεοπτικού χρόνου που πέρασε εκεί, η κυρία δεν μίλησε τόσο για το βιβλίο της, αλλά κυρίως για τα δεινά της ελληνικής πολιτικής. Αλλωστε, και για τους ίδιους τους Αμερικανούς δημοσιογράφους που τη φιλοξένησαν στην εκπομπή τους, το βιβλίο ήταν απλώς η αφορμή για να της θέσουν άλλα, περισσότερο φλέγοντα ερωτήματα:
«Με την ανεργία των νέων να αγγίζει το 60%, τι μέλλει γενέσθαι για την Ελλάδα; Θέλετε μια επιστροφή στη δραχμή; Επιθυμείτε ένα διαζύγιο από την ευρωζώνη; Το ελληνικό κοινοβούλιο και τα κόμματα βρίσκονται σε κακά χάλια, πώς θα διορθώσετε την κατάσταση; Τι έφταιξε και άλλαξε η πορεία της χώρας τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια;» Εξόχως πολιτικές και απολύτως επίκαιρες, ήταν οι ερωτήσεις που έθεσαν οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι. Βέβαια η τελευταία φορά που είχε κάποιο πολιτικό πόστο (αυτό της βουλευτού της ΝΔ) ήταν πίσω στις... αρχές της δεκαετίας του 1990. Από τότε βέβαια μεσολάβησαν πολλά (ο δεύτερος γάμος της με τον επιχειρηματία Θ. Αγγελόπουλο, οι «ονειρεμένοι Αγώνες» του 2004, το άδοξο πέρασμα από τον χώρο των μίντια, η ελληνική κρίση).
«Αγανακτισμένη»
Κάπως έτσι λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο σήμερα η κυρία Αγγελοπούλου να συμπεριφέρεται ωσάν αρχηγός πολιτικής δύναμης η οποία μάλιστα φλερτάρει με τη ρητορική μιας διαμαρτυρόμενης αντιπολίτευσης. «Είμαστε εγκλωβισμένοι σε έναν κακό γάμο με την ΕΕ... θα έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στο προγαμιαίο μας συμβόλαιο... πλέον χρειαζόμαστε τη βοήθεια ενός οικογενειακού συμβούλου», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές απαντήσεις της.
Η κυρία Αγγελοπούλου όμως με τη βαθιά γνώση περί τον γάμο και τις δεσμεύσεις του απέφυγε να τοποθετηθεί υπέρ ενός διαζυγίου της χώρας με την Ευρώπη αν και η ίδια στη ζωή της υπήρξε περισσότερο αποφασιστική όταν βρέθηκε προ διλήμματος. Αφησε όμως ευθέως να εννοηθεί πως το ευρώ είναι πρόβλημα για την Ελλάδα. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε ανοιχτά εάν επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή απέφυγε να απαντήσει ανοικτά και επέλεξε προσεκτικά τις φράσεις της χωρίς όμως να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο.
Από τα εξίμισι λεπτά στο NBC και σε ελεύθερη μετάφραση τα λεγόμενά της θα μπορούσαν να συνοψιστούν ως εξής: «Οι Ελληνες έχουν παραδοσιακά ιστορικό αποτυχιών... η μόνη φορά που επέτυχαν ήταν στους Ολυμπιακούς όταν ήμουν εγώ στο τιμόνι... τώρα όλα έχουν αλλάξει». Οσο για τις ευθύνες της αποτυχίας, «μην κατηγορείτε τον λαό, κατηγορήστε τους πολιτικούς... η κακή διακυβέρνηση είναι αυτή που μας κρατάει πίσω... μετά την επιτυχία του 2004 τους έδωσα τη σκυτάλη αλλά αυτή τους έπεσε».
«ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ»
Είμαι ό,τι ο Λίνκολν για τους Αμερικανούς
Τα ίδια είχε περίπου είχε γράψει πριν από μερικούς μήνες και σε άρθρο της στον ιστοχώρο «Huffington Post» στο πλαίσιο του οποίου επί της ουσίας υποστηρίζει πως οι Ελληνες θα έπρεπε να διδαχθούν από τα δικά της πεπραγμένα όπως οι Αμερικανοί διδάσκονται ανατρέχοντας στον Αβραάμ Λίνκολν.
Για του λόγου το αληθές, σταχυολογούμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα: «Η Ελλάδα έχει ξεχάσει πώς να μαθαίνει από το παρελθόν της... παραδείγματα ηγεσίας δεν απαντώνται μόνο στην Αρχαία Ελλάδα... είδα μερικά τέτοια παραδείγματα από πρώτο χέρι, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών της Αθήνας... καταφέραμε να κάνουμε πολλά περισσότερα από το να χτίσουμε αθλητικές εγκαταστάσεις... ταξιδεύω τη μνήμη στο 1986, τότε που ήμουν υποψήφια δημοτική σύμβουλος για την Αθήνα... οι πολίτες αγκάλιασαν το βαθύτερο νόημα που ήθελε να περάσει η καμπάνια μου».
Ολα αυτά προφανώς ανακινούν τη φημολογία περί των πολιτικών σχεδίων της κ. Αγγελοπούλου και τη συνδέουν ίσως και χωρίς λόγο με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων.
ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ
Η κυρία Αγγελοπούλου απέφυγε να τοποθετηθεί υπέρ ενός διαζυγίου της χώρας με την Ευρώπη, άφησε όμως να εννοηθεί ότι το ευρώ είναι πρόβλημα!
ΓΙΑ ΤΟ 2004
«Μετά την επιτυχία των Ολυμπιακών του 2004 τους έδωσα τη σκυτάλη αλλά αυτή τους έπεσε», λέει για τους πολιτικούς η κ. Αγγελοπούλου με ύφος αρχηγού λαϊκίστικου κόμματος
Και για τους πιό βιτσιόζους, που θέλουν να δουν το...δράμα της σε βίντεο:
[size=30pt]Σαμαράς: Σε δύο χρόνια δεν θα υπάρχει το μνημόνιο[/size]
-ΛΟΓΙΚΟ....ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ....[size=30pt]Σαμαράς: Σε δύο χρόνια δεν θα υπάρχει το μνημόνιο[/size]
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ασε την πολιτικη μωρη λοκια και πηγαινε στην πιατσαwww.parapolitiki.com/2013/05/kourakis-prota-o-ekpaideytikos-meta-o-mathitis-prota-o-giatros-meta-o-asthenis.html]http://www.parapolitiki.com/2013/05/kourakis-prota-o-ekpaideytikos-meta-o-mathitis-prota-o-giatros-meta-o-asthenis.html[/url]
Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε χθες ο Τάσος Κουράκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας του κόμματος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απεργίας της ΟΛΜΕ εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.
Σε συνέντευξη του στο Νίκο Χατζηνικολάου στον Real fm, ο κ. Κουράκης απαντώντας σε ερώτηση για την αγωνία των παιδιών που δεν ξέρουν εάν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις, αναγνώρισε μεν ότι τα παιδιά περνούν μέρες αγωνίας, πρόσθεσε όμως ότι «ο εκπαιδευτικός είναι πάνω από τον μαθητή».
«Ελεγε η κ. Διαμαντοπούλου ότι 'πρώτα είναι ο μαθητής'. Όχι, δεν είναι πρώτα ο μαθητής, ούτε πρώτα ο άρρωστος. Είναι πρώτα ο εκπαιδευτικός, πρώτα ο γιατρός, πρώτα ο νοσηλευτής, πρώτα ο ο φορέας υλοποίησης μιας πολιτικής...Αν ένας εκπαιδευτικός διώκεται στη κυριολεξία, δε μπορεί να παράγει έργο», τόνισε χαρακατηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακούστε εδώ το επίμαχο απόσπασμα, μετά το 5:50.
Πηγή: The Insider
Σχόλιο Παραπολιτικής: Noμίζω ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιος τόσο περήφανα επιβεβαιώνει ότι για την Αριστερά ότι το Κράτος δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί τους πολίτες αλλά για να προστατεύει τους εργαζόμενους σε αυτό.
Το κοινωνικό κράτος γι' αυτούς δεν είναι στόχος αλλά πρόσχημα, μια αφορμή για να διορίζουμε κόσμο. Στο διάολο οι ασθενείς και οι μαθητές. Καλύτερα το κράτος να πληρώνει ικανοποιητικά τους εκπαιδευτικούς παρά να εκπαιδεύονται καλύτερα οι μαθητές. Καλύτερα να πληρώνονται καλά οι νοσηλευτές παρά να εξυπηρετούνται οι ασθενείς...
Πρώτα ο υποψήφιος κομματικός πελάτης, μετά ο πολίτης.
γιατι να μη το κανουν ? σαμπως θα τους κανουν τιποτα
Οι τρεις μαζι(ΝΔ,ΑΝΕΛ,ΧΑ)τον Μαη μαζεψαν 162 εδρες και τον Ιουνη 167...σε ενα τετοιο σεναριο ΑΝΕΤΑ καταπινουν και καμμια 20αρια απο το ΠΑΣΟΚ,εαν οχι παραπανω,και ας βγει οποιος θελει να πει οτι οσοι ψηφιζουν ΠΑΣΟΚ δεν εχουν σχεση με τετοια πραματα...
ΥΓ Εννοω σεναριο"κοινης"καθοδου,η δυο εκλογικων αναμετρησεων οπως περσι:Mε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην απ'οξω δηλαδη.
Ρεαλιστικότατη ανάλυση. Βασισμένη στην πραγματικότητα.
Γιατί πόσο πιθανόν είναι ΑΝΕΛ και ΧΑ να εγκαταλείψουν την αντιμνημονική ρητορεία, έναν από τους πυλώνες, αν όχι το κύριο δεκανίκι της πολιτικής τους;
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι κανένας από αυτούς και ιδιαίτερα οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν κυβέρνηση μετά το ότι έγινε με το ΛΑΟΣ;
Ο Καμμένος είναι βλάκας αλλά όχι τόσο βλάκας για να υπογράψει τον πολιτικό του αφανισμό.
Βεβαίως, βεβαίως έχεις "ξεχάσει" την συμφωνία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί προφανώς σε βολεύει.....
Ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε είσαι, θα σε πονέσει η ψήφος ανοχής που θα δώσει ο Καμμένος στον ΣΥΡΙΖΑ όταν πάρει την εντολή;
Γιατί κάτι Ινδοί, Κινέζοι, Βραζιλιάνοι μπορεί να έχουν αντιρρήσεις.
Όπως και οι Αμερικάνοι φορολογούμενοι που συνεισφέρουν το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων του ΔΝΤ.
Δεν λέω για κάτι Γερμανούς, Γάλλους κλπ. Αυτοί θα την φάνε για δεύτερη φορά.
Και υπάρχουν και μερικά άλλα τεχνικά θέματα.
[size=30pt]Σαμαράς: Σε δύο χρόνια δεν θα υπάρχει το μνημόνιο[/size]
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Συγγενεις δεν τους βλεπω εγω,τη ΝΔ και τη ΧΑ συγκεκριμενα,αλλα ο παρακατω τυπος,που ποιανου ειπαμε οτι ειναι εξ απορρητων?Η αρρωστια του αριστερου εγκεφαλου βλεπει "συγγενείς" την ΝΔ με τους ΑΝΕΛ και την ΧΑ.
Το οτι η ΝΔ συγκυβερνα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αδιαταρακτα, και [size=20pt]οι μεγαλυτεροι της πολεμιοι ειναι οι ΑΝΕΛ και η ΧΑ, [/size]
πως πάει η ανάπτυξη ρε μάγκες?
Συγγενεις δεν τους βλεπω εγω,τη ΝΔ και τη ΧΑ συγκεκριμενα,αλλα ο παρακατω τυπος,που ποιανου ειπαμε οτι ειναι εξ απορρητων?
![]()
Α,ναι...του Αντωνακη του Σαμαρα.
Οσο για τις αλλες τις παπαριες οτι αυτα κι εκεινα δεν γινονται γιατι ετσι,αλλιως κι αλλιωτικα,μονο του σπανου τα γενια δεν γινονται.
Εαν αμφιβαλλεις,εσυ η οποιοσδηποτε αλλος,μπορεις να τσεκαρεις τι γραφοταν εδω μεσα περσι Μαη και Ιουνη πχ για τη ΔΗΜΑΡ,και αυτο ειναι το πλεον light απ'οσα εγιναν τα τελευταια τρια χρονια,ΜΟΝΟ σε επιπεδο κοινοβουλιου και συμμαχιων...Φερνετε και παραδειγμα το ΛΑΟΣ,τρομαρα σας,το ΛΑΟΣ των αεροψεκαζομενων που συμμαχησε με το ΠΑΣΟΚ του"αντιεξουσιαστη"Γιωργακη...