ΠΑΡΑ πολλα ,θες να αρχισουμε τιποτα σεντονια δω μεσα ,χωρις λογο στην τελικη????Πολυ χοντρικα,ολα για ολους,ο παραγωμενος πλουτος στο δια/αυστηρα...Σεβασμος/ αλληλεγγυη αντι για κερδος/πλουτισμο/εκμεταλλευση...ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,ΜΥΑΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΑΒΓΑΤΙΣΟΥΜΕ , ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΜΠΥ!
ερώτηση:
δηλαδή ένας που δεν δουλεύει - είναι ΑΕΡΓΟΣ (χωρίς Ν) και που γουστάρει απλά να πίνει τον καφέ του, να παίρνει τα ίδια με έναν ο οποίος βάζει τα λεφτά του και έχει ένα κατάστημα ας πούμε χονδρικής;
Και αφού θα παίρνουνε τα ίδια... πώς θα έχει κάποιος να ανοίξει ένα κατάστημα χονδρικής; Όλα θα τα ανοίγει το κράτος; Οι πολιτικοί θα παίρνουνε τα ίδια λεφτά με τον άεργο; το έχεις δει πουθενά αυτό; Σου βάζψ κάποια οφθαλμοφανή κενά στη λογική σου, όχι τίποτα μικρά σφάλματα.
Και οκ, ας πούμε πως αυτό γίνεται. Γιατί να πάει κάποιος να δουλέψει τότε; Ποιος θα δουλεύει για να παίρνουνε όλοι λεφτά; Εκτός αν το βάλεις υποχρέωση να δουλεύουνε όλοι σε κάτι. Οπότε θα πρέπει να βρεις σε όλους δουλειές που να αμοίβονται ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ασχέτως του τι εργασία κάνουνε, ασχέτως κινδύνων, ασχέτως ρίσκων, ασχέτων ικανοτήτων (αν ας πούμε κάποιος κάνει καλύτερα τη δουλειά του δεν μας ενδιαφέρει.... οπότε όλοι θα θέλουνε να την κάνουνε τη δουλειά το ίδιο σκατά;)
Σου θυμίζω πως είναι κανόνας της φυσικής οποιοδήποτε σύστημα να βαίνει πως μεγαλύτερη εντροπία (ανοργανωσιά επί της λαϊκής)
Δώσε μου μια απάντηση που να αντιλαμβάνομαι πως πέρα από το φιλοσοφικό του θεωρήματός σου έχει και μια πρακτική αυτό όλο.
Γιατί προσωπικά μιλώντας, εγώ δουλεύω σαν το σκυλί κάθε μέρα για να πάρω περισσότερα από κάποιον που ξύνει τα αρχίδια του και πίνει καφέ μόνο. Και δεν ικανοποιούμαι να παίρνω διαρκώς τα ίδια λεφτά...θέλω να αναπτύσσομαι - σε γνώσεις, σε δεξιότητες, σε χρήματα, σε υλικά και πνευματικά αγαθά.
Είναι και ο βασικός λόγος που δεν μπήκα στο δημόσιο παρότι είχα 2-3 ευκαιρίες.