Ας πούμε ότι πούλησαν την ψήφο τους, για τα άλλα που λες είναι αστεία, στ'αρχίδια τους τα τομάρια αν τους κλαφτεί και τους παρακαλέσει κάποιος. Από που ξεκινάει το πράγμα? Από αυτόν που θέλει να πάρει ρουσφετολογικά μια δουλειά ή από αυτόν που είναι σε θέση να τον διορίσει ρουσφετολογικά? Κάτι σαν τα φακελάκια και τους γιατρούς ένα πράγμα. Εσύ αντιστοίχως αφήνεις να εννοηθεί ότι φταίνε οι ασθενείς που τα δίνουν και όχι οι γιατροί που τα ζητάνε. Και μετά θα πεις "ας τους δίνανε στεγνά". Και θα σου πω ότι και να τους έδιναν θα τους έκλαναν τα αρχίδια όπως είναι στημένο το σκηνικό.
Κάπως έτσι και τα ρουσφέτια. Τους κλάνεις τα παπάρια και με τον νόμο. Και αυτή η σάπια κατάσταση δημιουργήθηκε από αυτούς που είχαν τη δύναμη να την αλλάξουν ολότελα ή να την γαμήσουν ακόμα πιο πολύ. Μάντεψε ποιοι είναι αυτοί και τι έπραξαν κρίνοντας από τα σημερινά χάλια.
αυτό που λέει ο τραμουντάνας είναι λάθος. Δεν φταίνε οι ΔΥ για τις αποφάσεις των πολιτικών.
το ρουσφέτι είναι άλλο θέμα, φταίνε και οι δύο κατά τη γνώμη μου. Είναι μια κατάσταση που βολεύτηκε και το πολιτικό σύστημα και οι κοινωνικές ομάδες και αρκετά άτομικά συμφέροντα μικρά ή μεγάλα)
Αλλά είναι επίσης αλήθεια, πως ο κόσμος ήταν τόσο πολύ πωρωμένος με αυτό το σύστημα που ακόμα κι όταν δεν χρειαζόταν κάποιο "γρηγορόσημο", θεωρούσε πως αν δεν έδινε δεν θα γινόταν η δουλειά του.
Και ναι, η γνώμη μου είναι πως αν είσαι αντίθετος με κάποια πρακτική δεν πρέπει να υποχωρείς. Τι πάει να πει πως ένας γιατρός ζήτησε φακελάκι; Τράβα σε άλλον γιατρό. Και κατήγγειλε αυτόν. Τι πάει να πει δεν θα του κάνουνε τίποτα; Κάνε την καταγγελία εσύ και αν δεν γίνει τίποτα, έχεις κάθε δίκιο (άσε που μπορείς να το πας και παρακάτω).
Όταν δεν τα κάνεις αυτά γίνεσαι συμμέτοχος και συνυπεύθυνος.
Όπως ο κλέφτης και ο κλεπταποδόχος.
Γνώμη μου.
Τέλος πάντων - σήμερα είναι εξαιρετική μέρα για να ξανααπαντηθεί το ερώτημα του θρεντ του ιδιου