Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Μηνύματα
2.910
Like
0
Πόντοι
16
συριζαιε δεν αφηνεις τις μαλακιες του κατσανεβα λεω εγω και διαβασε τις τελευταιες εξελιξεις για αργεντινη αφου σε ενδιαφερει εσενα και τον αρχηγο σου... :grin: :grin:

Εσύ φίλτατε να αφήσεις τις μαλακίες περί σύριζα και κατσανέβα και να αρχίσεις να διαβάζεις τα άρθρα στην βάση της αλήθειας την οποία περιγράφουν.

Και τέλος ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, δλδ οι ανεπαρκείς που διαχειρίζονται εδώ και χρόνια τις τύχες της χώρας να μη σε φτάσουν σε αυτό το σημείο που περιγράφεται στο ιστορικό της Αργεντινής και να μην είμαστε στον Αργεντίνικο Ιούνιο του 2000.

Το δε τραγικότερο είναι ότι κάθεστε ακόμα και ασχολείστε με ιδεολογικοπολιτικές πίπες όταν η χώρα πρακτικά βρίσκεται σε δραματικό σημείο. Από αυτή λοιπόν την οπτική γωνία συμφωνώ με αυτόν που ειρωνεύεσαι ότι μιλάμε για τελείως καθυστερημένο λαό.

Η Αργεντινή βίωσε μια δύσκολη οικονομική περίοδο με πολύ υψηλό πληθωρισμό στη δεκαετία του 1980.  Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 , ο τότε πρόεδρος Κάρλος Μένεμ με τον υπερυπουργό  Οικονομικών Ντομίνγκο Καβάλο, συνδέουν το νόμισμα της χώρας με τη ζώνη του δολαρίου, καθορίζοντας  τη συναλλαγματική του ισοτιμία σε ένα πέσος προς ένα δολάριο. Η απόφαση υποστηρίζεται θερμά από το ΔΝΤ, με το σκεπτικό ότι θα εξαφανίσει το πληθωρισμό και θα βοηθήσει την ανάπτυξη. Αρχικά, η κατάσταση της οικονομίας βελτιώνεται με κυρίαρχο στοιχείο τη συναλλαγματική σταθερότητα και τη συγκράτηση του πληθωρισμού. Όμως, η σύνδεση του πέσος με το σκληρό δολάριο, σε συνδυασμό με την επικρατούσα κρατική διαφθορά και κυβερνητική κακοδιαχείριση,  βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση. Μετά τη μεξικανική κρίση του 1995, η κατάσταση της οικονομίας της Αργεντινής χειροτερεύει. Για να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές, υποχρεώνεται  να καταβάλλει επιτόκια που φθάνουν το 20%.  Τα ελλείμματα του δημοσίου και του ισοζυγίου πληρωμών διογκώνονται και η διεθνής ανταγωνιστικότητά της συρρικνώνεται δραματικά. Την ίδια ώρα, γειτονικές χώρες και κυρίως η Βραζιλία, έχοντας ως όπλο τα υποτιμημένα νομίσματά τους, σημειώνουν πολύ καλύτερες οικονομικές επιδόσεις. Με το δημόσιο χρέος της Αργεντινής να φτάνει στα 150 δις δολάρια, την ύφεση, τη φτώχεια  και  την ανεργία να καλπάζουν, το ΔΝΤ παρέχει δάνειο 10 δις. με όρους Μνημονικής λιτότητας.

Τον Ιούνιο του 2000, μια γενική απεργία 30 ημερών παραλύει τη χώρα. Το ΔΝΤ, η  Παγκόσμια Τράπεζα και η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, ένας τρισυπόστατος φορέας αντίστοιχος της δικής μας Τρόικας, επιβάλλει στα μέτρα της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας, ένα δεσμευτικό «σχέδιο διάσωσης», με αποκρατικοποιήσεις, απολύσεις στο δημόσιο, περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων. Η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τη νεοφιλελεύθερη συνταγή. Ακολουθούν κοινωνικές συγκρούσεις με επακόλουθο τα πρώτα θύματα. Με τις αντιδράσεις να πολλαπλασιάζονται, η Τρόικα  παρέχει νέο δάνειο ύψους 39,7 δις δολαρίων το οποίο επίσης παρουσιάζεται ως η σωτηρία της χώρας. Το Μάρτιο του 2001, ο  Ντομίγκο Καβάγιο που επανέρχεται στη θέση του Υπουργού Οικονομικών υπό τις ευλογίες του ΔΝΤ, προωθεί μια νέα σειρά σκληρών μέτρων λιτότητας, με συνέπεια το κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων και την επιτάχυνση της ύφεσης. Ακολουθεί και νέα κοινωνική αναταραχή που κορυφώνεται με τη γενική απεργία της 20ης Ιουλίου 2001. Οι οίκοι Standard and Poor’s και  Moody’s, κάνουν λόγο για τεχνητή στάση πληρωμών και για νέες απαραίτητες θυσίες του λαού.

Λόγω της μαζικής φυγής καταθέσεων από τις τράπεζες, η κυβέρνηση τις μπλοκάρει και επιτρέπει την ανάληψη μόνο μικροποσών, εφαρμόζοντας το επιλεγόμενο corralito. Την ίδια περίοδο, τα δημοσιονομικά έσοδα καταρρέουν προκαλώντας  παράλυση της οικονομίας, βαθιά ύφεση και ελλείψεις βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης. Η Αργεντινή, μια χώρα με τεράστια γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγική δυναμική, αδυνατεί να θρέψει τους πολίτες της. Ο οίκος Fitch την υποβιβάζει σε καθεστώς χρεοκοπίας. Το ΔΝΤ ανακοινώνει ότι δε θα καταβάλλει τη δόση του δανείου του 1,26 δις δολαρίων εκείνης της περιόδου.

Ακολουθούν και  νέες ταραχές και στις 12 Δεκεμβρίου 2001 κηρύσσεται γενική απεργία με απολογισμό τρεις νεκρούς και 378 τραυματίες.  Όλη  η χώρα βρίσκεται στους δρόμους με εμπροσθοφυλακή το «κίνημα της κατσαρόλας». Επιστρατεύεται σκληρή αστυνομική βία με θλιβερό αποτέλεσμα,  35 νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και 4.500 συλλήψεις.  Στις 19/12/2012 ο Υπουργός Οικονομικών, Ντομίγκο Καβάγιο εξαφανίζεται. Δυο μέρες μετά, στις 21/12/2012, ο Πρόεδρος Ντε Λα Ρούα με τη γυναίκα του, δραπετεύουν με ελικόπτερο.

Τη διακυβέρνηση αναλαμβάνει Α. Ροντρίγκεζ Σάα, που δηλώνει ότι δε θα πληρώσει “ούτε ένα σεντ από το χρέος”. Επτά μέρες μετά υποχρεώνεται να παραιτηθεί. Τον διαδέχεται ο Ε. Ντουάλτε που τον Ιανουάριο του 2002 αποδεσμεύει το πέσος από το δολάριο και το υποτιμά  κατά 55%. Η Τρόικα πιέζει σκληρά και δίνει διορία ενός μόλις έτους στην κυβέρνηση για να ξεπληρώσει τα χρέη της. Στη χώρα επικρατεί κοινωνική αναταραχή. Το Μάιο του 2003 Πρόεδος ανακηρύσσεται τελικά  ο Νέστορ Κίρστνερ, ύστερα από εκλογές με αντίπαλό του τον πρώην Πρόεδρο Κάρλος Μένεμ που είχε θεσπίσει  τη σύνδεση του πέσος με το δολάριο.

Στη συνέχεια η Τρόικα πιέζει  όλο και περισσότερο, αλλά ο Κίρστνερ και ο άξιος νέος Υπουργός Οικονομικών του Ρομπέρτο Λαβάνια, ακολουθούν μια διαφορετική πολιτική. Αυξάνουν τους κατώτερους μισθούς και τις συντάξεις κατά 40-50% και παίρνουν επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της εσωτερικής κατανάλωσης.  Ο Κίρτνερ διαπραγματεύεται την αποπληρωμή των χρεών, με  προϋπόθεση το κούρεμα  ενός μέρους τους και τελικά αποσπά τη  συναίνεση των 2/3 των διεθνών πιστωτών. Ακολουθεί μια σταθερή και αποφασιστική στάση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Προσφέρεται να αποπληρώσει τα οφειλόμενα, με διαγραφή του 70-75%. Οι δανειστές εξοργίστηκαν. Ανταπάντησε λέγοντας πως αυτή είναι η τελική προσφορά. Ή θα τη δέχονταν ή θα έχαναν την ευκαιρία να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Επισήμανε ότι δεν πρόκειται να φορολογήσει άλλο τους ήδη εξαθλιωμένους συμπατριώτες του και κάλεσε  τους δανειστές να επισκεφτούν τη χώρα ώστε να «δουν από κοντά τι σημαίνει φτώχια». Αντιμέτωπη με την αποφασιστικότητα του Κίρσντνερ, η πλειονότητα των δανειστών, αποδέχτηκε τους όρους του, τους οποίους και η μετέπειτα κυβέρνηση της Αργεντινής τήρησε στο ακέραιο.
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
28.037
Κριτικές
16
Like
15.081
Πόντοι
6.515
ο Κατσανεβας δεν εχει και πολυ αδικο σε οσα προτινει. Το προβλημα με τους πολιτικους που ασκησαν εξουσια ειναι οτι δεν αντισταθηκαν στη κατρακυλα οταν ηταν στις καρεκλες, πλην ελαχιστων ισως, μπορω να θυμηθω τον Γιαννιτση που δικαιωθηκε μερικα χρονια μετα.
Σε μερικα σημεια ισως και ο Μητσοτακης.
 

Επισκέπτης
Τρανούλη, άσε τον ΕΥΔΑΠατζή με την κωμμώτρια σύζυγο τον ένα γιο επιδοτούμενο τσομπάνη και τον άλλον οδηγό χωρίς δίπλωμα και πες μας κάτι για μια υπόθεση με ονοματεπώνυμα..



Κάτι έγραφες πριν κάτι μήνες για την υπόθεση, μας θυμίζεις  λίγο??
 

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Μηνύματα
2.555
Κριτικές
200
Like
1.239
Πόντοι
2.310
Δεν ξέρω εάν οικονομικώς "ενδείκνυται" το OSI, αλλά πολιτικώς μάλλον απαγορεύεται απότι φαίνεται.
 

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
14.679
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046

Το οτι η Γαλλια φαινεται να εχει προβλημα σαν την Ιταλια και Ισπανια ειναι γνωστο απο τον Απριλιο. Οι οικοι αξιολογησης εδωσαν στον Ολαν 6 μηνες για να φτιαξει τα δημοσιονομικα της Γαλλιας και τωρα θα αρχησετε να βλεπετε υποτιμησεις. ;)


 

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Μηνύματα
8.360
Like
4
Πόντοι
66
Εσύ φίλτατε να αφήσεις τις μαλακίες περί σύριζα και κατσανέβα και να αρχίσεις να διαβάζεις τα άρθρα στην βάση της αλήθειας την οποία περιγράφουν.

Και τέλος ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, δλδ οι ανεπαρκείς που διαχειρίζονται εδώ και χρόνια τις τύχες της χώρας να μη σε φτάσουν σε αυτό το σημείο που περιγράφεται στο ιστορικό της Αργεντινής και να μην είμαστε στον Αργεντίνικο Ιούνιο του 2000.

Το δε τραγικότερο είναι ότι κάθεστε ακόμα και ασχολείστε με ιδεολογικοπολιτικές πίπες όταν η χώρα πρακτικά βρίσκεται σε δραματικό σημείο. Από αυτή λοιπόν την οπτική γωνία συμφωνώ με αυτόν που ειρωνεύεσαι ότι μιλάμε για τελείως καθυστερημένο λαό.

Η Αργεντινή βίωσε μια δύσκολη οικονομική περίοδο με πολύ υψηλό πληθωρισμό στη δεκαετία του 1980.  Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 , ο τότε πρόεδρος Κάρλος Μένεμ με τον υπερυπουργό  Οικονομικών Ντομίνγκο Καβάλο, συνδέουν το νόμισμα της χώρας με τη ζώνη του δολαρίου, καθορίζοντας  τη συναλλαγματική του ισοτιμία σε ένα πέσος προς ένα δολάριο. Η απόφαση υποστηρίζεται θερμά από το ΔΝΤ, με το σκεπτικό ότι θα εξαφανίσει το πληθωρισμό και θα βοηθήσει την ανάπτυξη. Αρχικά, η κατάσταση της οικονομίας βελτιώνεται με κυρίαρχο στοιχείο τη συναλλαγματική σταθερότητα και τη συγκράτηση του πληθωρισμού. Όμως, η σύνδεση του πέσος με το σκληρό δολάριο, σε συνδυασμό με την επικρατούσα κρατική διαφθορά και κυβερνητική κακοδιαχείριση,  βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση. Μετά τη μεξικανική κρίση του 1995, η κατάσταση της οικονομίας της Αργεντινής χειροτερεύει. Για να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές, υποχρεώνεται  να καταβάλλει επιτόκια που φθάνουν το 20%.  Τα ελλείμματα του δημοσίου και του ισοζυγίου πληρωμών διογκώνονται και η διεθνής ανταγωνιστικότητά της συρρικνώνεται δραματικά. Την ίδια ώρα, γειτονικές χώρες και κυρίως η Βραζιλία, έχοντας ως όπλο τα υποτιμημένα νομίσματά τους, σημειώνουν πολύ καλύτερες οικονομικές επιδόσεις. Με το δημόσιο χρέος της Αργεντινής να φτάνει στα 150 δις δολάρια, την ύφεση, τη φτώχεια  και  την ανεργία να καλπάζουν, το ΔΝΤ παρέχει δάνειο 10 δις. με όρους Μνημονικής λιτότητας.

Τον Ιούνιο του 2000, μια γενική απεργία 30 ημερών παραλύει τη χώρα. Το ΔΝΤ, η  Παγκόσμια Τράπεζα και η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, ένας τρισυπόστατος φορέας αντίστοιχος της δικής μας Τρόικας, επιβάλλει στα μέτρα της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας, ένα δεσμευτικό «σχέδιο διάσωσης», με αποκρατικοποιήσεις, απολύσεις στο δημόσιο, περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων. Η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τη νεοφιλελεύθερη συνταγή. Ακολουθούν κοινωνικές συγκρούσεις με επακόλουθο τα πρώτα θύματα. Με τις αντιδράσεις να πολλαπλασιάζονται, η Τρόικα  παρέχει νέο δάνειο ύψους 39,7 δις δολαρίων το οποίο επίσης παρουσιάζεται ως η σωτηρία της χώρας. Το Μάρτιο του 2001, ο  Ντομίγκο Καβάγιο που επανέρχεται στη θέση του Υπουργού Οικονομικών υπό τις ευλογίες του ΔΝΤ, προωθεί μια νέα σειρά σκληρών μέτρων λιτότητας, με συνέπεια το κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων και την επιτάχυνση της ύφεσης. Ακολουθεί και νέα κοινωνική αναταραχή που κορυφώνεται με τη γενική απεργία της 20ης Ιουλίου 2001. Οι οίκοι Standard and Poor’s και  Moody’s, κάνουν λόγο για τεχνητή στάση πληρωμών και για νέες απαραίτητες θυσίες του λαού.

Λόγω της μαζικής φυγής καταθέσεων από τις τράπεζες, η κυβέρνηση τις μπλοκάρει και επιτρέπει την ανάληψη μόνο μικροποσών, εφαρμόζοντας το επιλεγόμενο corralito. Την ίδια περίοδο, τα δημοσιονομικά έσοδα καταρρέουν προκαλώντας  παράλυση της οικονομίας, βαθιά ύφεση και ελλείψεις βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης. Η Αργεντινή, μια χώρα με τεράστια γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγική δυναμική, αδυνατεί να θρέψει τους πολίτες της. Ο οίκος Fitch την υποβιβάζει σε καθεστώς χρεοκοπίας. Το ΔΝΤ ανακοινώνει ότι δε θα καταβάλλει τη δόση του δανείου του 1,26 δις δολαρίων εκείνης της περιόδου.

Ακολουθούν και  νέες ταραχές και στις 12 Δεκεμβρίου 2001 κηρύσσεται γενική απεργία με απολογισμό τρεις νεκρούς και 378 τραυματίες.  Όλη  η χώρα βρίσκεται στους δρόμους με εμπροσθοφυλακή το «κίνημα της κατσαρόλας». Επιστρατεύεται σκληρή αστυνομική βία με θλιβερό αποτέλεσμα,  35 νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και 4.500 συλλήψεις.  Στις 19/12/2012 ο Υπουργός Οικονομικών, Ντομίγκο Καβάγιο εξαφανίζεται. Δυο μέρες μετά, στις 21/12/2012, ο Πρόεδρος Ντε Λα Ρούα με τη γυναίκα του, δραπετεύουν με ελικόπτερο.

Τη διακυβέρνηση αναλαμβάνει Α. Ροντρίγκεζ Σάα, που δηλώνει ότι δε θα πληρώσει “ούτε ένα σεντ από το χρέος”. Επτά μέρες μετά υποχρεώνεται να παραιτηθεί. Τον διαδέχεται ο Ε. Ντουάλτε που τον Ιανουάριο του 2002 αποδεσμεύει το πέσος από το δολάριο και το υποτιμά  κατά 55%. Η Τρόικα πιέζει σκληρά και δίνει διορία ενός μόλις έτους στην κυβέρνηση για να ξεπληρώσει τα χρέη της. Στη χώρα επικρατεί κοινωνική αναταραχή. Το Μάιο του 2003 Πρόεδος ανακηρύσσεται τελικά  ο Νέστορ Κίρστνερ, ύστερα από εκλογές με αντίπαλό του τον πρώην Πρόεδρο Κάρλος Μένεμ που είχε θεσπίσει  τη σύνδεση του πέσος με το δολάριο.

Στη συνέχεια η Τρόικα πιέζει  όλο και περισσότερο, αλλά ο Κίρστνερ και ο άξιος νέος Υπουργός Οικονομικών του Ρομπέρτο Λαβάνια, ακολουθούν μια διαφορετική πολιτική. Αυξάνουν τους κατώτερους μισθούς και τις συντάξεις κατά 40-50% και παίρνουν επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της εσωτερικής κατανάλωσης.  Ο Κίρτνερ διαπραγματεύεται την αποπληρωμή των χρεών, με  προϋπόθεση το κούρεμα  ενός μέρους τους και τελικά αποσπά τη  συναίνεση των 2/3 των διεθνών πιστωτών. Ακολουθεί μια σταθερή και αποφασιστική στάση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Προσφέρεται να αποπληρώσει τα οφειλόμενα, με διαγραφή του 70-75%. Οι δανειστές εξοργίστηκαν. Ανταπάντησε λέγοντας πως αυτή είναι η τελική προσφορά. Ή θα τη δέχονταν ή θα έχαναν την ευκαιρία να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Επισήμανε ότι δεν πρόκειται να φορολογήσει άλλο τους ήδη εξαθλιωμένους συμπατριώτες του και κάλεσε  τους δανειστές να επισκεφτούν τη χώρα ώστε να «δουν από κοντά τι σημαίνει φτώχια». Αντιμέτωπη με την αποφασιστικότητα του Κίρσντνερ, η πλειονότητα των δανειστών, αποδέχτηκε τους όρους του, τους οποίους και η μετέπειτα κυβέρνηση της Αργεντινής τήρησε στο ακέραιο.
διαφωνεις μαζι μου ενω λεμε πανω κατω τα ιδια?  :headbang: :headbang: :headbang: :2funny:  :2funny: τυπε χαλαρωσε λιγο και αρκετα με τις μαλακιες και τις πιπες.τα περισσοτερ απου εγραψες τα εχω γραψει και εγω.οριστε για να τελειωνουμε με τα περι αργεντινης.αυτα ας τα αφησουμε για τον συριζα. :grin:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Βροντερό «όχι» των κατοίκων Αιγιαλείας για τη δημιουργία ΧΥΤΑ
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012, 02:03

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να εγκληματίσει σε βάρος της υγείας μας, της δικής μας και των παιδιών μας», διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση οι πρόεδροι, οι φορείς και οι κάτοικοι 12 κοινοτήτων της Δυτικής Αιγιαλείας, σχετικά με την επικείμενη έναρξη εργασιών για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ στην Παπανικολού. 

Από το πρωί της Παρασκευής 2 Νοεμβρίου, κάθε ξημέρωμα, φορείς και κάτοικοι μαζεύονται στη γέφυρα Σαρκουνά και σε άλλα σημεία, περιφρουρώντας όλες τις οδούς πρόσβασης στην περιοχή, για να εμποδίσουν τον εργολάβο να εγκατασταθεί και να αρχίσει τις εργασίες. Και φαίνονται αποφασισμένοι να μη φύγουν από εκεί, ό,τι κι αν γίνει.

«Το έργο αυτό είναι παράνομο, καταστροφικό και η λαϊκή βούληση, με οποιοδήποτε κόστος, δεν θα επιτρέψει να γίνει. Θα φυλάμε την περιοχή επ'αόριστον», τονίζει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση των 12 προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, εφαρμόζοντας ομόφωνη απόφαση του Συντονιστικού τους Οργάνου. Οι ίδιοι καλούν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, να πάψει να συγκρίνει τον ΧΥΤΑ της Παπανικολούς και τις δικές τους αντιδράσεις, με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Αιγίου.

Και συνεχίζουν: «Ας μας απαντήσει καλύτερα για τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας. Ας μας πει για ποιο λόγο αρνούνται να εκτελέσουν -κωλυσιεργώντας σκόπιμα- την υπουργική απόφαση για ανέγερση του εργοστασίου του Φλόγα, που θα λύσει το πρόβλημα όλου του Νομού Αχαΐας και όχι μόνο. Είμαστε εδώ και τους περιμένουμε. Η πολιτεία, από την πλευρά της, ας αναλάβει τις ευθύνες της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: filodimos.gr


Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού...

προτείνω να απαγορευθεί δια παντός στους κατοίκους της Αιγιαλείας η απόρριψη των σκουπιδιών τους στου υφιστάμενους χώρους σε άλλες περιοχές (εκτός αν αποφασίσουν να εγκαταστήσουν ΧΥΤΑ στις πλατείες των χωριών τους), η απόρριψη των βοθρολυμάτων τους εκτός χώρων εντός των οικισμών τους...

αντε γιατί το παραγαμήσαμε το θέμα με το να θέλουμε να στείλουμε τα σκουπίδια μας στην  αυλή του γείτονα..
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τρανούλη, άσε τον ΕΥΔΑΠατζή με την κωμμώτρια σύζυγο τον ένα γιο επιδοτούμενο τσομπάνη και τον άλλον οδηγό χωρίς δίπλωμα και πες μας κάτι για μια υπόθεση με ονοματεπώνυμα..



Κάτι έγραφες πριν κάτι μήνες για την υπόθεση, μας θυμίζεις  λίγο??

αν δεν κάνω λάθος τους έχει επιδικασθεί ήδη ένα ποσό της τάξης των 400 εκατομυρίων που τους οφείλει το δημόσιο... το οποίο φυσικά αρνείται να το συμψηφίσει με τα χρεωστούμενα...

σε κάθε περίπτωση τι σημαίνει αυτό...?? στην φυλακή είναι... και αν αποδειχτεί ότι χρωστάνε παραπάνω από ότι τους χρωστά το δημόσιο να κάτοσυν μέσα...
 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.479
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
διαφωνεις μαζι μου ενω λεμε πανω κατω τα ιδια?  :headbang: :headbang: :headbang: :2funny:  :2funny: τυπε χαλαρωσε λιγο και αρκετα με τις μαλακιες και τις πιπες.τα περισσοτερ απου εγραψες τα εχω γραψει και εγω.οριστε για να τελειωνουμε με τα περι αργεντινης.αυτα ας τα αφησουμε για τον συριζα. :grin:
δεν ξέρω αν τελικά είναι ο περσόνας ή όχι ο Κουτρινάιτις, αλλά αυτό το πρόβλημα το είχε και ο περσόνας.
μάλλωνε και έβριζε και τελικά έλεγε το ίδιο που είχες πει εσύ με άλλα λόγια.
νομίζω τελικά πως απλά ο κόσμος έχει λαλήσει και δεν ξέρει/δεν μπορεί να συζητήσει φυσιολογικά χωρίς να θεωρεί τον άλλο αντίπαλό του.
 

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Μηνύματα
36.184
Like
53
Πόντοι
366
αν δεν κάνω λάθος τους έχει επιδικασθεί ήδη ένα ποσό της τάξης των 400 εκατομυρίων που τους οφείλει το δημόσιο... το οποίο φυσικά αρνείται να το συμψηφίσει με τα χρεωστούμενα...

για πες περισσοτερα. τα δημοσιευματα λενε οτι μετακομισε στην μπουζου επειδη εβαζε στο λογαριασμο του λεφτα που εισεπραττε για καταβολη στο δημοσιο. δεν ειδα να λεει πουθενα οτι του οφειλει το δημοσιο.
εκανε και ζημιες καθε βραδυ ο γλεντζες  :boobies:
 

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Μηνύματα
36.184
Like
53
Πόντοι
366
δεν ξέρω αν τελικά είναι ο περσόνας ή όχι ο Κουτρινάιτις, αλλά αυτό το πρόβλημα το είχε και ο περσόνας.
μάλλωνε και έβριζε και τελικά έλεγε το ίδιο που είχες πει εσύ με άλλα λόγια.
νομίζω τελικά πως απλά ο κόσμος έχει λαλήσει και δεν ξέρει/δεν μπορεί να συζητήσει φυσιολογικά χωρίς να θεωρεί τον άλλο αντίπαλό του.

δεν ειναι η λατρεια.
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
για πες περισσοτερα. τα δημοσιευματα λενε οτι μετακομισε στην μπουζου επειδη εβαζε στο λογαριασμο του λεφτα που εισεπραττε για καταβολη στο δημοσιο. δεν ειδα να λεει πουθενα οτι του οφειλει το δημοσιο.
εκανε και ζημιες καθε βραδυ ο γλεντζες  :boobies:

πριν κανένα χρόνο είχε βγεί μια απόφαση.. ψάχνω να την βρώ...
 

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Μηνύματα
5.295
Like
21
Πόντοι
66
[glow=red,2,300]«Θα φτωχύνετε σε ευρώ ή δραχμές;»[/glow] λένε οι Γερμανοι

Ωμό, κυνικό, ανελέητο από την πρώτη του κιόλας φράση το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της δεξιάς, σοβαρής γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η οποία εκφράζει τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου της ηγεμονικής χώρας της Ευρώπης, της ΕΕ και της Ευρωζώνης:

«Οι Ελληνες βρίσκονται ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης. Πρέπει να διαλέξουν αν θέλουν να φτωχύνουν σε ευρώ ή σε δραχμές!» τονίζει χωρίς περιστροφές η εφημερίδα.

Το ότι πρέπει να φτωχύνουν οι Ελληνες είναι οπωσδήποτε αναγκαίο κατά το γερμανικό έντυπο, το μόνο που μπορούν να διαλέξουν είναι απλώς αν η Βουλή θα υπερψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων, οπότε οι Ελληνες θα φτωχύνουν παραμένοντας στο ευρώ, ή αν θα απορρίψει τα μέτρα, οπότε θα φτωχύνουν εκτός ευρώ, επιστρέφοντας στη δραχμή.

Η υιοθέτηση του νέου πακέτου λιτότητας «συνεπιφέρει την απώλεια της ευημερίας των Ελλήνων εντός του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος» υπογραμμίζει ο αρθρογράφος, ο οποίος, σημειωτέον, σε αντίθεση με τους Ελληνες κυβερνητικούς παράγοντες, δεν κάνει καμιά σύγκριση ανάμεσα στο αν η φτώχεια των Ελλήνων μέσα στο ευρώ θα είναι καλύτερη από τη φτώχεια τους εκτός του κοινού νομίσματος.

Αντιθέτως, ο τίτλος του κεντρικού θέματος της εφημερίδας την ίδια μέρα στη δεύτερη σελίδα της, που είναι και αυτό αφιερωμένο στην Ελλάδα, δίνει μία κάθε άλλο παρά αισιόδοξη προοπτική: «Μετά από κάθε περικοπή ακολουθεί νέα περικοπή»! Ατελείωτο δηλαδή το μαρτύριο των περικοπών, των νέων πακέτων μέτρων λιτότητας.

Στο ίδιο φύλλο της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» και το κεντρικό θέμα της πρώτης σελίδας ήταν αφιερωμένο στην Ελλάδα, με έναν ακόμη αποκαρδιωτικό τίτλο: «Ο Σόιμπλε αρνείται περαιτέρω κούρεμα του χρέους της Αθήνας».

Ο λόγος βεβαίως που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνείται το νέο «κούρεμα» είναι πως, σε περίπτωση που αυτό λάβει χώρα, θα αφορά ελληνικά ομόλογα που βρίσκονται στα χέρια των κεντρικών τραπεζών των χωρών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Θα πρέπει επομένως να πληρώσουν το «κούρεμα» οι εταίροι και όχι οι ασφαλισμένοι και οι τράπεζες της Ελλάδας, μαζί με ξένους ιδιώτες, όπως έγινε με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους τον Μάρτιο που οδήγησε σε χρεοκοπία τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Καμιά προθυμία δεν έχει επομένως ο Σόιμπλε, όπως είναι φυσικό, να πληρώσει η Γερμανία για το ελληνικό χρέος.

Αν όμως δεν γίνει «κούρεμα», παρ’ όλη την ψήφιση των νέων μέτρων, η Ελλάδα πλέει πλησίστια προς τη χρεοκοπία! Αρκεί μια απλή ματιά στους θεμελιώδεις πίνακες του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση για να το αντιληφθεί κανείς – και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσει κανείς τι απίστευτη απάτη είναι αυτή η μνημονιακή πολιτική της δήθεν διάσωσης της χώρας μας.

Μετά το περιβόητο «κούρεμα» των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού δημόσιου χρέους κατά 53% τον Μάρτιο, τι διαπιστώνει εμβρόντητος κανείς; Ότι το χρέος της χώρας που ήταν το 2011 στο ύψος του 170,6% του ΑΕΠ, αντί να μειωθεί… αυξήθηκε μετά το «κούρεμα» στο 175,6% για το 2012!

Η μαθηματική επιστήμη παραδίδει τα όπλα της και παραιτείται! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά, όπως τονίζεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, το 2013 το δημόσιο χρέος της χώρας μας θα εκτιναχθεί στο… 190% του ΑΕΠ, στο 189,1% για την ακρίβεια!

Και μάλιστα το χρέος θα παραμείνει στη γειτονιά του 190% και το 2014 και το 2015 και το 2016 – κι αυτό στην καλύτερη περίπτωση!

Ζήτω που σωθήκαμε με το Μνημόνιο ή… ζήτω που καήκαμε; Είναι εξόφθαλμο ότι ισχύει το δεύτερο. Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το ΑΕΠ της χώρας μας συρρικνώνεται διαρκώς με τρομακτικούς ρυθμούς: Από 231 δισ. ευρώ που ήταν το 2009 θα πέσει το 2013 στα… 183 δισ. ευρώ!

Μια ασύλληπτη μείωση κατά σχεδόν 50 δισεκατομμύρια (48 για την ακρίβεια) σε τέσσερα χρόνια, ένα εφιαλτικό ποσοστό πτώσης 20,8%!



ΠΗΓΗ: Έθνος
 

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Μηνύματα
36.184
Like
53
Πόντοι
366
ρε μαγκες εχω μια απορια για το σεναριο της δραχμης.
εστω οτι γυριζουμε σε δραχμη. πως ακριβως σκεφτεστε το σεναριο του 'κοβουμε νομισμα και υποτιμουμε'? αφου η κοπη νομισματος ειναι συνδεδεμενη με τον χρυσο και ως γνωστον απο πολλες πηγες, ο χρυσος εχει κανει φτερακια  :boobies:
 

f458

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.802
Like
16
Πόντοι
16
Αυτό νομίζω δεν ισχύει.Το 50 θυμάμαι είχε γίνει υποτίμηση της δραχμής και μετά είχαμε για πολλά χρόνια υψηλά ποσοστά ανάπτυξης.
 

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Μηνύματα
3.188
Like
2
Πόντοι
16
[glow=red,2,300]«Θα φτωχύνετε σε ευρώ ή δραχμές;»[/glow] λένε οι Γερμανοι

Ωμό, κυνικό, ανελέητο από την πρώτη του κιόλας φράση το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της δεξιάς, σοβαρής γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η οποία εκφράζει τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου της ηγεμονικής χώρας της Ευρώπης, της ΕΕ και της Ευρωζώνης:

ΠΗΓΗ: Έθνος

Δε πα να γαμηθεί και η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».  :jerking:
 

Επισκέπτης
Ωμό, κυνικό, ανελέητο από την πρώτη του κιόλας φράση το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της δεξιάς, σοβαρής γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η οποία εκφράζει τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου της ηγεμονικής χώρας της Ευρώπης, της ΕΕ και της Ευρωζώνης:

Αποφάσισε τι είναι τελικά η εφημερίδα.
Δεξιά ή σοβαρή??
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom