Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχαίος Ελληνικός κόσμος αναπτύχθηκε με βάση τις ιδέες των ολίγων και την εργασία των πολλών. Η σύγχρονη Ελλάδα κατακρημνίζεται μέσα από τον κατακλυσμό τόσων και τόσων ανεφάρμοστων ιδεών και την απουσία ουσιώδους εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και από το 1981 έως το 1989 εισέρρευσαν στο Ελληνικό κράτος τα περισσότερα χρήματα από καταβολής του, αν και το 1981 η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης 3,1% σε σχέση με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη, δυστυχώς οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν στο απίστευτο 50% του ΑΕΠ από το 1981-1990 εξ αιτίας της απίστευτης αύξησης του δημοσίου τομέα. Η όλη κίνηση δεν είναι καθοδηγούμενη από αγνά κίνητρα. Οι μάζες ελέγχθηκαν μέσα από αυτό το υπερτροφικό κράτος –κατά τον τρόπο της σύγχρονης υλιστικής ευδαιμονίας –η κριτική ικανότητα και η εθνική αφύπνιση εκοιμήθη και κανείς από ΕΜΑΣ δεν πρόσεξε τα λόγια της κ. Μπενάκη στον κ. Παπούλια το 2005.
Κανείς δεν έδωσε σημασία στην αλυσίδα των γεγονότων που μας έφθασαν εδώ σήμερα στην απώλεια του Ελληνικού κράτους. Τώρα άνετα όλοι συζητούν για ακόμη κατώτερο ημερομίσθιο και καμμία συλλογική σύμβαση εργασίας διότι οι «εξελληνισμένοι» λαθρομετανάστες αποτελούν τεράστια δεξαμενή εργατικού δυναμικού. Οι Έλληνες ας πάνε πάλι προς τη Γερμανία. Η ιστορία του τόπου μας πεθαίνει (φεύ) και το μνήμα γράφει τον θύτη με το τεράστιο Ελληνικό όνομα Καλλικράτης –κανείς ποτέ δεν θυμήθηκε ότι οι κοινότητες διοικούσαν επί τουρκοκρατίας και αυτές διέσωσαν το έθνος και τον πολιτισμό.
Κανείς δεν πρόσεξε ότι κομμουνιστές και σοσιαλιστές κυβερνήτες κάλεσαν το διεθνές νομισματικό ταμείο. Γιατί; Γιατί ο λαός με τέτοιους κυβερνήτες σταματά να ανησυχεί και κοιμάται ήσυχος(;).Ο Γιέλτσιν ήταν μέλος του ΚΚΣΕ, ο ηγέτης της Ουγγαρίας το ίδιο, και ο Αργεντινός πρόεδρος Μένεμ ήταν αριστερός Περονιστής, όπως και ο Έλλην πρωθυπουργός επαγγέλλεται σοσιαλισμό. Ας συνδέσουμε έστω και τώρα πρόσωπα και πράγματα, ας δούμε πίσω από το γυαλί και μαιευτικά ας μορφωθούμε ,ας οργανωθούμε και ας παλέψουμε για ό,τι μας αξίζει. Για τον αφυπνισμένο άνθρωπο είναι πάντα πρωί και πάντα νωρίς.