δεν με λες μπρε πασάκα μου...
αντε κόψαμε χρήμα και δεν μας νοιάζει ο πληθωρισμός (που μας νοιάζει αλλά αυτό θέλει άλλη εξήγηση)..
νομίζεις ότι το χρήμα αυτό θα γίνεται δεκτό έξω? για κωλόχαρτο πιθανόν αλλά για χρήμα όχι...
και αν δεν γίνεται δεκτό που θα βρείς τα ευρώπουλα να αγοράσεις χαρτί για να τυπώσεις χρήμα?
που θα βρείς δολλαριάκια για να αγοράσεις πετρέλαιο?
που θα βρείς ευρωπουλα για να αγοράσεις κανένα αυτοκίνητο, όχι ιδιωτικής χρήσης αλλά κανένα φορτηγό βρε παιδάκι μου να μεταφέρονται τα αγροτικά προιόντα που υποτίθεται ότι θα παράγουμε για να τρώμε...
μην με πεις ότι θα κάνουμε εξαγωγές γιατί η απάντηση είναι απλή .. τι διάολο θα εξάγουμε ??
αγροτικά προιόντα ?? έχουν και άλλοι (και μερικοί καλύτερα από τα δικά μας) αλλά και πόσα πιά να εξάγεις (εκτός αν τα εξάγεις όλα και μετά δεν υπάρχουν για να φάει ο κόσμος αλα Τσαουσέκσου) ???
μεταλλεύματα ?? αντε στην Χαλκιδική να δείς τους μαλάκες που τα κάνουν ρημαδιό για το μεταλλείο χρυσού
πετρέλαια ?? δεν έχεις και αν έχεις δεν έχεις τα μέσα για να τα βγάλεις... και αν ακόμη έχεις τα μέσα τράβα να τα βγάλεις πέρα με τους μαλάκες που σκούζουνε για να μην γίνουνε σεισμικές έρευνες στην Γαύδο...(εχω ποστάρει σχετικό λινκ)
αιολική ενέργεια ?? αντε να τα βρείς πρώτα με όλα τα μαλακισμένα που ακούνε για αιολικό πάρκο και βγάζουνε σπυριά
ψάρια ?? αντε να τα βγάλεις περα με τα βλαμμένα που θέλουν ανάπτυξη αλλά δεν θέλουν τα ιχθυοτροφεία στις "καθαρές" θάλασσες τους (αυτό δεν τους εμποδίζει σε τίποτε βέβαια να ρίχνουν τους βόθρους τους και τα σκουπίδια τους στην θάλασσα)
τεχνολογία ?? με ποιούς ? με τους καθηγητάδες των πανεπιστημίων που έχουμε οι οποίοι το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα μπούνε σε καμμια επιτροπή να πάρουνε καμμιά μιζούλα? με τους φοιτητες τύπου παπαζόλη ?
για απάντησε στα παραπάνω και τα ξαναλέμε πασάκα μου...
Ενω τωρα απολαμβανεις την εικονα του Ελληνα που κανει το Φιλιππινεζο στη Σουηδια καθαριζοντας τουαλετες , του Ελληνα που παει να κανει διαδκτορικο στην Αμερικη και εκει του λενε πως δεν εχει μελλον επειδη ειναι Ελληνας και που τον βλεπουν οπως καποιοι βλεπουν εδω τους Πακιστανους
Παρά τη γενικότερη οικονομική κρίση και δυσπραγία σχεδόν σταθερή παραμένει η αυτάρκεια των αγροτικών – διατροφικών προϊόντων... φυτικής και ζωικής παραγωγής για το έτος 2011, σε σχέση με τη προηγούμενη δημοσίευση της ΠΑΣΕΓΕΣ για το έτος 2010. Αύξηση στο επίπεδο αυτάρκειας της χώρας καταγράφεται σε ζωικά προϊόντα και αλιεύματα...
Σε ένα σύνολο 41 βασικών αγροτικών – διατροφικών προϊόντων που παρακολουθεί συστηματικά η ΠΑΣΕΓΕΣ, το ποσοστό αυτάρκειας του έτους 2011 μειώθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, ανερχόμενη στο επίπεδο του 91,5% περίπου.
Ειδικότερα και με βάση τα στοιχεία που επεξεργάστηκαν οι υπηρεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ, το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στο 96% περίπου, μειωμένη κατά...
τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2010, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων.
Οι επιμέρους κατηγορίες οι οποίες αύξησαν το ποσοστό τους σε σχέση με το προηγούμενο έτος είναι η κατηγορία των εσπεριδοειδών, των οσπρίων και των ελαιοκομικών προϊόντων.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το ποσοστό αυτάρκειας στη ζωική παραγωγή – αλιεία ανέρχεται, κατά μέσο όρο στο 76,36% περίπου, παρουσιάζοντας οριακή άνοδο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η αυτάρκεια εξακολουθεί να διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως το κρέας, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 55% περίπου, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο βόειο κρέας (28,70%) και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο κρέας (93,72%).
Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων, η φέτα με ποσοστό αυτάρκειας 156,53%, αυξημένη κατά 6,60% σε σχέση με το έτος 2010, υπερβαίνει το μέσο όρο της κατηγορίας, ο οποίος κυμαίνεται στο 77%.
Στο μέλι και στα αυγά καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 90,97% και 93,13% αντίστοιχα. Εντυπωσιακή είναι η αύξηση των εξαγωγών των αυγών κατά 2.134% σε σχέση με το 2010.
Τέλος, στα αλιεύματα το ποσοστό αυτάρκειας αυξήθηκε σημαντικά και ανήλθε στο 221,30%, με την παραγωγή να είναι στα ίδια επίπεδα και τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 55,19%.
Αρα παει ο θεμα αυταρκειας μας
Στο θεμα θερμανση : Μηπως μπορεις να μου πεις ποσοι Ελληνες θα κρυωνουν και λογω της εκτοξευσης της τιμης πετρελαιου θερμανσης δεν θα εχουν ζεστη στα σπιτια τους απο τον Οκτωβριο;;;;
Παει και αυτο.
Στο θεμα ενεργεια μπορεις να μου πεις γιατι τοσα χρονια δεν αξιοποιησαν οι αστικες κυβερνησεςι τον ηλιο και τον αερα με μια βιωσιμη και οικολογικη πρασινη αναπτυξη και σταδιακα να περασουμε στην αυταρκεια μας και στις απε ;;;
Στο κομματι κοιτασματων υδρογονανθρακων εγω βλεπω μια Κυπρο να ανοιγει λεωφορους συνεργασιας και με αλλες χωρες περα απο την ΕΕ με χωρες που εμεις εδω δεν βλεπουμε ή δεν θελουμε να δουμε
Γιατι η Κυπρος να μπορει να εχει πετρελαιο και εμεις να θελουμε να το βρουμε αν και οσο υπαρχει και αν το δωσουμε μπιρ - παρα στους τοκογλυφους;;;;
Οπως λες και αν υπαρχει εχουμε ενα νομισμα με δυο οψεις η μια γραφει ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ και λεφτα και η αλλη περιβαλλοντικη μολυνση και οικολογικη καταστροφη αρα και για την οικονομια μας μηπως δεν θα ειναι και τοσο καλο να εχουμε πετρελαιο περα απο το τι συμβαινει αλλου
σε χωρες οπως Λιβυη,Συρια. Γιατι αν απο τα πετρελαια βγαζουμε 5χ και απο το τουρισμο 10χ γιατι να ρισκαρουμε τα 10χ για τα 5χ που μπορει να φερουν ενα σωρο προβληματα και αναταραξεις