Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
μαλάκα θέλω να σε γνωρίσω απο κοντά.
τέλος.

Τρόικα προς Λευκωσία: «Ξεχάστε τις κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση

Έρχονται σαρωτικά μέτρα από το ΔΝΤ για την Κύπρο

καψανε και τον πενταδακτυλο και δεν θα βρισκεις και αγριοχορτα  :2funny:

Στάχτη 600 εκτάρια δάσους στον Πενταδάκτυλο

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Τρόικα προς Λευκωσία: «Ξεχάστε τις κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση

Έρχονται σαρωτικά μέτρα από το ΔΝΤ για την Κύπρο

καψανε και τον πενταδακτυλο και δεν θα βρισκεις και αγριοχορτα  :2funny:

Στάχτη 600 εκτάρια δάσους στον Πενταδάκτυλο

Τί έγινε ήρθες σε οργασμό;;; :2funny: :2funny:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
στ αρχίδια μας.....
το πρόβλημά τους θα είναι τεράστιο όταν ισπανοιταλοιρλανδοπορτογάλοι βγουν απ την κρίση.....
θα ρωτάνε πρώτα το μέιντ ιν και μετά θα αγοράζουν.

κάτσε να δεις γλέντια.....
θα προτιμούν οι νοτιοι να πληρώσουν δασμούς για γιαπωνέζικα παρά να αγοράσουν απο τα ζώα της Βεστφαλίας ΚαιΣια

Τοτε γιατι δε κανουν το πιο απλο βηματακι? Να βγουν απο το ευρω?

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
Βόμβες ΔΝΤ για το έλλειμμα της Ελλάδας

Παγκόσμιο κλυδωνισμό στις αγορές προκαλούν δύο εκθέσεις του ΔΝΤ. Στα 4 δισ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού. Στενεύουν τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Αναλυτικά τα πορίσματα

Πολύ δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας διαπιστώνει το ΔΝΤ, ενώ με δύο σχετικές εκθέσεις επιβεβαιώνεται η δημοσιονομική απόκλιση ύψους δύο δισ. ευρώ στην εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού 2012.

Σε εκθέσεις που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα (World Economic Outlook Update, Global Financial Stability Report, Fiscal Monitor Update), το ΔΝΤ προειδοποιεί για τον κίνδυνο μεταρρυθμιστικής κόπωσης στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού θα ανέλθει στα 4 δισ. ευρώ, αντί των 2 δισ ευρώ που είναι η αρχική πρόβλεψη του μνημονίου.

Το ΔΝΤ προειδοποιεί πως η πρόσφατη επιδείνωση του πολιτικού και οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα αποτελεί ένδειξη για πιθανή μεταρρυθμιστική κόπωση, κάτι που εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος.

"Η επιδείνωση των μακροοικονομικών μεγεθών και η άνιση εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έχουν επίπτωση τα έσοδα του τρέχοντος έτους, ενώ οι περιορισμοί στη χρηματοδότηση οδηγούν σε υπό-εκτέλεση του προϋπολογισμού δαπανών", σημειώνει χαρακτηριστικά το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η περιφέρεια της ζώνης ευρώ βρέθηκε στο επίκεντρο της κλιμάκωσης των χρηματοπιστωτικών εντάσεων το τελευταίο διάστημα, λόγω της αυξημένης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα, των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα στην Ισπανία και την αμφιβολία για την ικανότητα των κυβερνήσεων να προχωρήσουν στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις.

"Η αποστροφή κινδύνου αυξήθηκε απότομα, καθώς εντάθηκαν οι φόβοι για την πιθανή έξοδο της Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ, και αυξήθηκαν οι ανησυχίες για την υγεία του ισπανικού τραπεζικού συστήματος", τονίζουν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΔΝΤ, σχολιάζοντας την εξέλιξη των κίνδυνων για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από τον Απρίλιος 2012.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπογραμμίζει πως τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέχουν σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Κανένα περιθώριο για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου

"Κάθε πιθανή συζήτηση για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος συνδέεται με την υποχρέωση περικοπών 11,5 δις ευρώ. Το πλάνο των περικοπών θα υποβληθεί προς έγκριση την Τετάρτη στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στην τρόϊκα όταν επιστρέψει στην Ελλάδα στις 24 Ιουλίου", αναφέρει η Agence Europe.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι την ίδια στιγμή που η Αθήνα προσπαθεί να βρει τρόπους πρόσθετων περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, υπό το άγρυπνο βλέμμα των πιστωτών της, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNBC δήλωσε απερίφραστα ότι "είναι πρώιμο να συζητάμε για επιμήκυνση".

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γκέρι Ράις τόνισε ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι "ορισμένοι στόχοι έχουν επιτευχθεί αλλά άλλοι όχι".

Παράλληλα, απέκλεισε τη διεξαγωγή διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Αθήνα και το ΔΝΤ, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν συζητήσεις σχετικά με το πώς θα "επιτευχθούν καλύτερα" οι στόχοι του προγράμματος.

vaglis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
41
Like
20
Πόντοι
616
Γαμησε τα δηλαδη.
Παμε για 10 χρονια υφεση και βλεπουμε... :headbang:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Γαμησε τα δηλαδη.
έλα ρε συ.... δεν θέλω να είσαι απαισιόδοξος...
θα ξανακάνουμε εκλογές
και έτσι θα μειώνεται το έλλειμμα διαρκώς

εν τω μεταξύ κανείς δεν μιλάει πως τα κόμματα χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά και ξένες γλώσσες με εξαίρεση τα κομματόσκυλα

οι αριστεροί ξελαρυγγιάζονται για τη ΔΕΗ (την ..... εθνική μας περιουσία) αλλά δεν μιλάνε πως η ΔΕΗ δεν κόβει ποτέ το ρεύμα απο τα κόμματα που δεν πληρώνουνε ποτέ γρόσι

άντε να σε πάω και λιγάκι πιο βαθιά...

τι άλλαξε με τη μεταρρύθμιση (την τρομερή να προσθέσω) στα σχολεία που από 6τάξια γυμνάσια έγιναν γυμνάσιο και λύκειο;
για ποιο λόγο υπάρχουνε στα νοσοκομεία 3 και τέσσερις ΙΔΙΕΣ κλινικές (παθολογική, χειρουργική κλπ) αντί να υπάρχει μία που να λειτουργεί σωστά με το προσωπικό με βάρδιες;

για να μην πάω σε άλλες υπηρεσίες δημοσίου που είναι πιο εξώφθαλμα τα παραδείγματα....

οοοοοχι, το δημόσιο να μην το πειράξει κανείς... να μην το εξορθολογήσει

και πρόσεξε, το φωνάζουνε αυτό οι μαλάκες οι ΔΥ που τους έχουνε κάνει τους μισθούς 750 και 800 ευρώ για να μην διωχτούνε τα κομματόσκυλα που κρατάνε θέσεις διευθυντών
....γαμάτοι μιλάμε...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Γαμησε τα δηλαδη.
στ αρχίδια μας σας γράφουμε.  :grin:

Nammos: Ο Ρέμος, οι δεκάδες σαμπάνιες και το μενού των 250 ευρώ!

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012, 19:11

Επιχειρηματίες, εφοπλιστές, εκδότες, μοντέλα και κοσμικοί τραγούδησαν «κομμένα πια τα δανεικά» στην Ψαρρού που γέμισε ασφυκτικά ελέω κρίσης.

Επιδρομή επωνύμων, συνωστισμός, δεκάδες θαλαμηγοί από τις οποίες εκτοξεύτηκαν βεγγαλικά και το απαραίτητο glam συνέθεσαν το σκηνικό που στήθηκε την Κυριακή το βράδυ στην πιο διάσημη παραλία της Μυκόνου, την Ψαρρού.

Μόνο που οι τυχεροί θαμώνες έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να απολαύσουν τον Αντώνη Ρέμο, αφού το μενού για κάθε άτομο ήταν 180 ευρώ χωρίς το φαγητό. Αν δηλαδή ένα ζευγάρι έτρωγε κι άνοιγε ένα μπουκάλι κρασί- το οποίο χρεωνόταν, όπως ακούστηκε, 140 ευρώ- ήθελε 500 ευρώ για να ζήσει την ονειρική βραδιά στο Nammos.

Το «πριγκιπάτο» της Μυκόνου υποδέχτηκε τον Αντώνη Ρέμο, σε μια βραδιά, που όπως αναμενόταν, δεν θύμιζε σε τίποτα εκείνη του 2009 και τα μεθεόρτιά της, με τον ΣΔΟΕ να εφορμά την επομένη μετά από εντολή ισχυρού τότε πολιτικού.

Ο τελευταίος, όπως ειπώθηκε και γράφτηκε, ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι η αδερφή του δεν κατόρθωσε ποτέ να δει τον Ρέμο, παρόλο που είχε κλείσει τραπέζι και «ξέσπασε» πάνω στον Ζαννή Φρατζέσκο, τον Κωνσταντή Κουσαθανά και τον Σάμι Ιμπραήμ.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ απέφερε ένα τεράστιο πρόστιμο στους τρεις συνεταίρους, οι οποίοι χτες το βράδυ είδαν κάποιους ισχυρούς του χρήματος, δεκάδες κοσμικούς και πλήθος κόσμου να καταφτάνουν στο βασίλειό τους.

Εφοπλιστές, όπως ο κύριος Βαγγέλης Μαρινάκης που μαζί με την παρέα του κάθισε σε ένα ακριανό τραπέζι, ο κ. Κρίτων Λεντούδης και κάποιοι ακόμη πλοιοκτήτες, ο Θοδωρής Κυριακού, η Τζίνα Αλιμόνου με τον Παύλο Βαρδινογιάννη, γόνοι γνωστών οικογενειών και κοσμικές παρουσίες όπως η κυρία Μαρίνα Βερνίκου που έδωσε το «παρών», μαζί με τον σύζυγό της κ. Μίλτο Καμπουρίδη και φίλους τους από την Αίγυπτο, ο Σάμι Φάις με τον Πάνο Ζήνα αλλά και η Δέσποινα- πάω παντού- Μοιραράκη συνέρρευσαν στα πρώτα τραπέζια για να απολαύσουν τον Ρέμο.

Οι σαμπάνιες έρευσαν άφθονες με τις ροζ Moet να έχουν την τιμητική τους, ο Αντώνης βγήκε μέσα σε μια βροχή από πυροτεχνήματα με το «Είναι στιγμές» και τραγούδησε μέχρι το πρωί κάνοντας ένα μικρό διάλλειμα ενώ κανείς δεν τόλμησε να ανοίξει μια 60λιτρη Armand De Brignak η οποία στον κατάλογο του Nammos τιμάται 120.000 ευρώ!

Εντύπωση έκανε η απουσία γνωστών ονομάτων όπως του κοσμηματοπώλη κ. Κώστα Καίσαρη και του επιχειρηματία κ. Βασίλη Θεοχαράκη οι οποίοι παρόλο που βρισκόντουσαν στο νησί, δεν έδωσαν το παρόν στο πάρτυ του Ρέμου, ακολουθώντας πιο χαμηλούς τόνους.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
έλα ρε συ.... δεν θέλω να είσαι απαισιόδοξος...
θα ξανακάνουμε εκλογές
και έτσι θα μειώνεται το έλλειμμα διαρκώς

εν τω μεταξύ κανείς δεν μιλάει πως τα κόμματα χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά και ξένες γλώσσες με εξαίρεση τα κομματόσκυλα

οι αριστεροί ξελαρυγγιάζονται για τη ΔΕΗ (την ..... εθνική μας περιουσία) αλλά δεν μιλάνε πως η ΔΕΗ δεν κόβει ποτέ το ρεύμα απο τα κόμματα που δεν πληρώνουνε ποτέ γρόσι

άντε να σε πάω και λιγάκι πιο βαθιά...

τι άλλαξε με τη μεταρρύθμιση (την τρομερή να προσθέσω) στα σχολεία που από 6τάξια γυμνάσια έγιναν γυμνάσιο και λύκειο;
για ποιο λόγο υπάρχουνε στα νοσοκομεία 3 και τέσσερις ΙΔΙΕΣ κλινικές (παθολογική, χειρουργική κλπ) αντί να υπάρχει μία που να λειτουργεί σωστά με το προσωπικό με βάρδιες;

για να μην πάω σε άλλες υπηρεσίες δημοσίου που είναι πιο εξώφθαλμα τα παραδείγματα....

οοοοοχι, το δημόσιο να μην το πειράξει κανείς... να μην το εξορθολογήσει

και πρόσεξε, το φωνάζουνε αυτό οι μαλάκες οι ΔΥ που τους έχουνε κάνει τους μισθούς 750 και 800 ευρώ για να μην διωχτούνε τα κομματόσκυλα που κρατάνε θέσεις διευθυντών
....γαμάτοι μιλάμε...
πάλι το δημόσιο φταίει ρε ηλίθιε;
πάλι κόμπλεξ που δεν εγινες χώνης;

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Σιγά σιγά  αναθεωρώ την  αρχική μου άποψη πως δεν πρέπει να πάμε σε χρεοκοπία .... αυτό το μαρτύριο δεν αντέχεται , δεν υπάρχει τέλος σε όλο αυτό το μπουρδέλο .
Reboot και πάμε πάλι ....

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
πάλι το δημόσιο φταίει ρε ηλίθιε;
πάλι κόμπλεξ που δεν εγινες χώνης;
είπα εγώ πως φταίει το δημόσιο;
φταίει πως δεν το αλλάζουνε

εκτός αν θεωρείς εσύ (νέα κωλοτούμπα) πως το δημόσιο είναι μια χαρά... οπότε αλλάζει αυτό.

θα περιμένουμε τη νέα σου κωλοτούμπα για να συμφωνήσουμε

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
α, και για να μην ξαναπείς αυτή την μαλακία περί κόμπλεξ δημοσίου, έχω ξαναπει πως οικογενειακό πρόσωπο δουλεύει στο δημόσιο αλλά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τις κρίσεις. Όποιος δεν δουλεύει τον πούλο.
προσωπικά δε, όταν μου ζήτησαν να μπω στην ΥΠΑ, αρνήθηκα.
αλλά το οτι προσωπικά δεν μου αρέσει το να είμαι στο δημόσιο δεν έχει σχέση με την αλήθεια που λέει πως το δημόσιο είναι σκάρτα δομημένο και εξακολουθεί να τρώει λεφτά που δεν περισσεύουνε μέσω των πολιτικών κλικών

και ξαναλέω: φωνάζουνε οι ΔΥ των 800 ευρώ να μην πειράξουνε το δημόσιο βάζοντας πλάτη στο να μη φύγουνε οι καρεκλοκένταυροι που τρώνε χωρίς να δουλεύουνε. Ουσιαστικά δηλαδή βάζουνε πλάτη για να τους κόβουνε κι άλλο τους μισθούς... ε, αυτό είναι μαζοχισμός

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Σιγά σιγά  αναθεωρώ την  αρχική μου άποψη πως δεν πρέπει να πάμε σε χρεοκοπία .... αυτό το μαρτύριο δεν αντέχεται , δεν υπάρχει τέλος σε όλο αυτό το μπουρδέλο. Reboot και πάμε πάλι ....

Υπερβολές. Αφού το ΔΝΤ έχει την μόνη σωστή λύση: κάνε το σκατό σου παξιμάδι. Φυσικά όταν οι προβλέψεις των στελεχών του πέφτουν έξω, δεν φταίνε αυτοί, φταις ΕΣΥ που δεν μπορείς να γίνεις σταχανοβίτης. Στο μεταξύ, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουν μπει στο μηχανισμό άλλες τρεις χώρες: Ιταλία, Κύπρος και Σλοβενία, ενώ βέβαια η επόμενη στην λίστα είναι το Βέλγιο.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Υπερβολές. Αφού το ΔΝΤ έχει την μόνη σωστή λύση: κάνε το σκατό σου παξιμάδι. Φυσικά όταν οι προβλέψεις των στελεχών του πέφτουν έξω, δεν φταίνε αυτοί, φταις ΕΣΥ που δεν μπορείς να γίνεις σταχανοβίτης. Στο μεταξύ, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουν μπει στο μηχανισμό άλλες τέσσερις χώρες: Ιταλία, Κύπρος και Σλοβενία, ενώ βέβαια η επόμενη στην λίστα είναι το Βέλγιο.
μαζί σου
εγώ για ένα πράγμα μόνο χολώνω.
Ρε πούστη μου, όλοι αναγνωρίζουνε τα σκάρτα, τα κακώς δομημένα.
Ακόμα και αυτό να μην είναι η απόλυτη λύση (γιατί δεν είναι η μόνη αιτία για την "κρίση" που συμβαίνει), δεν είναι τουλάχιστον μια ευκαιρία να τα φτιάξουμε;

Γιατί να θέλει κανείς να εξακολουθεί το ίδιο φαύλο σύστημα;

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
μαζί σου
εγώ για ένα πράγμα μόνο χολώνω.
Ρε πούστη μου, όλοι αναγνωρίζουνε τα σκάρτα, τα κακώς δομημένα.
Ακόμα και αυτό να μην είναι η απόλυτη λύση (γιατί δεν είναι η μόνη αιτία για την "κρίση" που συμβαίνει), δεν είναι τουλάχιστον μια ευκαιρία να τα φτιάξουμε;

Γιατί να θέλει κανείς να εξακολουθεί το ίδιο φαύλο σύστημα;

Στο ότι χρειάζονται αλλαγές, με βρίσκεις σύμφωνο. Αλλά όχι έτσι, και όχι από αυτούς. Αν το ΔΝΤ ήταν κάτι το καλό, η πρώτη που θα το καλούσε θα ήταν η ίδια η κόρη του πάστορα, για να αυξήσει έτι περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Στο ότι χρειάζονται αλλαγές, με βρίσκεις σύμφωνο. Αλλά όχι έτσι, και όχι από αυτούς. Αν το ΔΝΤ ήταν κάτι το καλό, η πρώτη που θα το καλούσε θα ήταν η ίδια η κόρη του πάστορα, για να αυξήσει έτι περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της.
δεν ξέρω ποιους εννοείς "αυτούς"
αλλά εγώ πρώτα χολώνω από αυτούς που έχω τους "δικούς μου" και μετά από τους "άλλους"
γιατί στο κάτω κάτω.... τους άλλους οι δικοί μου τους έφεραν (και εννοώ όλοι τους)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom