pz89
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Δεκ 2010
- Κριτικές
- 14
- Like
- 22
- Πόντοι
- 376
-Τα λεφτά που αναφέρεις είναι όλο το ΙΚΑ? ή ΙΚΑ-σύνταξης? ή ΙΚΑ-περιθαλψης? ή ΙΚΑ-παροχή σε χρήμα? ή ΙΚΑ-...?.... Πρέπει να τα διαχωρίσεις αυτά.
-Προφανώς και είναι αναγκαιος ο ορθολογισμός του καθε ΙΚΑ ΣΙΚΑ και εγω δεν ξερω ποιό. Και καλά κάνεις και υπολογίζεις. Μαζί σου! εγώ αυτό που προτείνω είναι ΠΛΗΡΗ ανάλυση και όχι προκαταλήψεις πριν τα νουμερα μιλήσουν.
-Εάν είχες π.χ. μιά ιδιωτική ασφαλεια υγείας θα πλήρωνες τα τελευταία π.χ. 10 χρόνια χρόνια +7 έως +10% ετήσια αύξηση! ΜΙλάω με πραγματικά στοιχεία. Το χρόνο δηλ θα ήθελες π.χ. εάν είσαι 40αρης 2-3 χιλιάρικα και όταν θα πήγαινες στα 60-65 χρ. ένα 5αράκι τουλάχιστον. Και αυτά με ζερό παροχή. Και οι γιατροί πάλι θα σου ζητούσαν φακελάκια που θα ήταν μεγαλύτερα από τις παροχές της ασφαλιστικής. ΜΟΝΟ εάν το νοσοκομείο ήταν συμβεβλημένο δεν θα πλήρωνες κάτι και υπο την προυπόθεση ότι θα το ΔΕΧΟΝΤΑΝ οι γιατροί.
-ΕΠΙΠΛΕΟΝ αυτών, εάν πλήρωνες για σύνταξη έχεις υπολογίσει ποιά θα ήταν η αναλογία του δίνω/παίρνω. Όταν ζορίσεις τις ασφαλιστικές ΠΟΛΥ (όμως) σού λένε τυην αλήθεια: μα τι περιμένεις να πάρεις? Οι πραγματικές αποδόσεις είναι 1,5% το ετος, άσχετο εάν σου έλεγαν 3% (τώρα δεν υπάρχει) το 3άρι με τίποτε. Οι ενδεικτικές είναι 5% στα διαφημιστικά τους. Αυτά για τα προγράμματα μηνιαίας καταβολής. Καλύτερα είναι τα εφάπαξ, δηλ. έχω 100χιλ. τα βάζω για 25 χρόνια και παίρνω 250 ευρω σύνταξη. Αυτά ήταν παλιά τώρα δεν νομίζω ότι υπαρχουν πια ούτε με κυάλια.
-Και φυσικά να μην ξεχνάμε το βασικότερο: Άμα βαρεσει κανόνι η ασφαλιστική? Όλο και κάποιο γνωστό έχει ο καθένας μας με το τελευταίο κανόνι πριν 2 χρόνια. Οι ασφαλισμένοι ΔΕΝ προκειται να πάρουν τα λεφτά τους ούτε στη 2α Παρουσία!
-Αναφέρεις επιτόκια. Σού θυμίζω ότι αυτά είναι ελληνικά. Και του παρελθόντος! ΟΚ, υπάρχουν ακόμη, αλλά οι τράπεζες μας είναι διασωληνωμένες στην εντατική. Όπως και όλες οι ευρωπαικές και διεθνείς δηλ. Άμα πας στο Λονδίνο θα σού δώσουν 0,2% επιτοκιο στο timedepo και θα σού πουν ότι είναι πολύ ήδη, και ότι το ρίσκο σου δεν είναι καθόλου μηδενικό. Θυμηθείτε τί έγινε με τους αμερικανικούς κολοσσούς (τραπεζες και ασφαλιστικές) μετά το 2008 μετά τη Lehmann. Τους έσωσε το Αμερικανικό Δημόσιο. Τωρα βέβαια τους κολοσοούς τους σώνουν οι έλληνες που έστειλαν τα λεφτά τους έξω, και με τα ελληνικά λεφτά, θα αγοράζουν οι ξένοι ελληνικές επιχειρήσεις, και θα γίνουν ξένες οι επιχειρήσεις! Ωραίο το κόλπο, ε?
-Ασε φίλε, δεν υπάρχουν άσπρα και μαύρα!
για σύνταξη είναι περίπου το 40% .. το υπόλοιπο είναι περίθαλψη, ασθένεια σε χρήμα, ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, ΟΕΕ και τα λοιπά γαμισιάτικα...
όσο για περίθαλψη πέρα από το ΙΚΑ έχω και ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα το οποίο το έκανα το 1986 (από τους πρώτους πελάτες του) και το οποίο έχουν πάψει προ πολλού να το πουλάνε (ασύμφορο πλέον) .. .προβλέπει απεριόριστο ποσό νοσηλείων (με περιορισμό σε κόστος δωματίου σε 170 ευρώ την μέρα εξαιρουμένης της εντατικής) και το κυριότερο.. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ασφαλίστρου... ο ασφαλιστής μου έχει φαγωθεί να το αλλάξω αλλά κάθε φορά που μου το λέει τρώει φάπες ..
μιλάω για το εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο το οποίο σήμερα είναι 3.35% (), και το οποίο το 1985 που ξεκίνησα ήταν 5.8%....
και σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές στην Ελλάδα ναι όντως είχαν μεγάλο ποσοστό επισφάλειας λόγω ελλειπούς ελέγχου.. από δώ και πέρα έγινε και το αντασφαλιστικό τους πρόγραμμα (μα ανάλογη μείωση του μαθηματικού επιτοκίου) οπότε εξασφαλίζεσαι ..
και είμαι στο στάδιο των αναλυτικών υπολογισμών..
βέβαια ποτέ δεν βάζει όλο το χρήμα σε μία.. σπας σε περισσότερες από μία...
Άρα πρέπει να συγκρίνει κανείς σύνταξη ΙΚΑ με ιδ. σύνταξη & περίθαλψη ΙΚΑ με ιδ. περίθαλψη (να έχεις ιδιωτ. 2 προγράμματα τουλάχιστον δηλ.)
Τα προγράμματα του 1986 ήταν από τα καλά. ΜΗν το αλλάξεις με ΤΙΠΟΤΑ! Με ΣΤΑΘΕΡΟ ασφάλιστρο? ΣΟΥΠΕΕΕΕΡ!!!! Έκτοτε έχουν γίνει πανάκριβα τα ιδιωτικά. Άσε που άμα έχει συμβεί κάτι εν τω μεταξύ μέχρι ανασφάλιστο θα σε αφήσουν.
To 3,35% αμφιβάλλω εάν το παίρνεις στα συμβόλαια που γίνονται τώρα. Όποιος πάει να ξεκινήσει πρέπει να το προσέξει πολύ. Και εάν πληρώνεις κάθε μήνα μάλλον θα είναι πολύ λιγότερο.
Οι επισφάλειες είναι καταρχήν από την τάση για εξαπάτηση. Οι έλεγχοι όντως πρέπει να είναι αυστηροί, αλλά πάντα μπορεί να έχουν τρύπες. Η αξιοπιστία πρέπει να οφείλεται μόνο στο ότι φοβάμαι μην με πιάσουν? Εάν είναι έτσι πρέπει και όταν σε πιάσουν να κλέβεις οπώρας να σε γδάρουν. Βέβαια πρακτικά έτσι είναι και έχεις δίκιο. ΔΟυλεύουν και τον κόσμο κάποιοι και λένε μα το κρατος δεν ήλθε ποτέ να με ελέγξει. Ρε παλιοπ... εσύ ήσουν καταρχήν που έπρεπε να κάνεις τη δουλειά σου σωστά, και θες να τα ρίξεις στους άλλους?
........
Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν και πώς θα επηρρεάσει το PSI τα ασφαλιστικά προγράμματα
οψόμεθα... πάντως την μεγάλη έκθεση σε ελληνικά ομόλογα την είχαν οι τράπεζες...
η Alico για παράδειγμα τα είχε ξεφορτωθεί
η ING έχει μικρό ποσό (κάπου 1.5 δις)
η Generalli έχει σχετικά μεγάλη έκθεση (γύρω στα 7 δις)
αλλά δεν πιστεύω να την πατήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό.. ίσως να δείξουν ζημιές για κανένα δύο χρόνια αλλά και πάλι....
ίσως πιέσουν να κατεβάσουν το τεχνικό επιτόκιο σε 2% .. αλλά αυτό θα ισχύσει για τα νέα συμβόλαια...
Κάπου είχα διαβάσει ότι το τεχνικό για τα νέα είναι λιγότερο από 3,35%. Δεν ξέρω εάν ισχύει.
ε γιαφτο μαζι με τα κσερα να καουν κε τα χλορα....Εκτεταμένη απάτη στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ
Aσφαλισμένοι δεν πήγαιναν διακοπές αλλά πουλούσαν παράνομα το «εισιτήριο» έναντι κάποιου τιμήματος σε τουριστικά γραφεία, τα οποία κατέληγαν σε ξενοδοχεία.
Νέα μεγάλη απάτη σε ασφαλιστικό φορέα, αυτή τη φορά στον ΟΓΑ. Όπως αποκάλυψε ο διοικητής του ΟΓΑ, κ. Πέτρουλας, στην υπόθεση εμπλέκονται ασφαλισμένοι, τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία που συμμετέχουν στα προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA, o κ. Πέτρουλας ανέφερε ότι κατά δειγματοληπτικό έλεγχο 30 ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τα 25 παρότι ήταν κλειστά, εμφανίζονταν να φιλοξενούν δικαιούχους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.
Σύμφωνα με το Διοικητή του ΟΓΑ, ασφαλισμένοι δεν πήγαιναν διακοπές αλλά πουλούσαν παράνομα το «εισιτήριο» έναντι κάποιου τιμήματος σε τουριστικά γραφεία, τα οποία στη συνέχεια τα παραχωρούσαν στα συγκεκριμένα αυτά ξενοδοχεία και εμφανίζονταν πλασματικά να φιλοξενούν ασφαλισμένους.
Ο κ. Πέτρουλας, δήλωσε ότι ο Οργανισμός θα κινηθεί και δικαστικά για τις περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί. Επίσης ο διοικητής του ΟΓΑ αποκάλυψε ότι 6000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν να απογραφούν -προφανώς δεν υπάρχουν και κάποιοι άλλοι καρπώνονταν παράνομα τις συντάξεις τους- όπως και 3000 φερόμενοι πολύτεκνοι, που ελάμβαναν το αντίστοιχο επίδομα.
ΔΝΤ και ξερό ψωμί ......
κατά τα άλλα ο "φτωχός" λαός ήταν αμέτοχος στο πανηγύρι...
εντιτ... και που να αρχίσουν να βγαίνουν στην φόρα για κάτι φάρμακα που μεταφραζόταν σε κολώνιες και καλλυντικά στα φαρμακεία με το αζημίωτο βεβαίως...
σε λίγο μένει να μας πείς ότι ο λαός έχει την ίδια ευθύνη με τον ακη για τα χάλια των εξππλιστικών επειδή έβαζε μέσο για να μετατεθεί ο πιτσιρικάς στο ΓΕΣ.
Υ.Γ.
χαρε είπαμε. Πάνω απο 50 εκτελούνται ή ναρκώνονται τη 6η Μαίου.
ε γιαφτο μαζι με τα κσερα να καουν κε τα χλορα....
γενικεφσισ....
τεράστια απάτη... ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΚΑ.ε γιαφτο μαζι με τα κσερα να καουν κε τα χλορα....
γενικεφσισ....
ιπαρχουν τσακαλε απλα δεν τα βλεπισερώτηξις... υπάρχουνε στα αλήθεια χλωρά
μη φας έχουμε (το αβατάρ σου)το αδίκημα των παραπάνω είναι ακριβώς το ίδιο.. διαφέρει ο βαθμός (κακούργημα/πλημμέλημα) και το ύψος της ποινής...
ιπαρχουν τσακαλε απλα δεν τα βλεπισ
για να μουδείξεις μερικά... γιατί όσο και αν έχω ψάξει δεν βρήκα...
σιγά το σκάνδαλο ρε παπάρα...
ήταν οι εν λόγω δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού?
ήταν!
ε αν εξαργύρωναν τα κουπόνια τους αντί να τα καταναλώσουν τι αδίκημα είναι?
για πες ρε τραβαμούνη...