Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Επισκέπτης
Κάπως έτσι.  Το κράτος δεν θα αλλάξει τις διοικήσεις.
Για παράδειγμα, δεν θα διώξει τον Σάλλα από την Πειραιώς  για να βάλει στη θέση του την Αρια Αγάτσα, ακόμα και αν έχει το 51%.

όλοι θα φύγουν τραπεζικέ υπάλληλε, ειδικά ο πρασινοφρουρός Σάλλας! :birdman: :birdman: :birdman: :birdman:

Επισκέπτης

Μήνυση κατά του ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι και του προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο κατέθεσε η δικηγόρος Πάολα Μούζου στην εισαγγελία του Κάλιαρι για «επίθεση κατά της ανεξαρτησίας, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας τους».

Στην μήνυσή της αναφέρει χαρακτηριστικά το «η κυριαρχία του ιταλικού λαού σε ότι αφορά την οικονομική, νομισματική και φορολογική πολιτική, βρίσκεται στα χέρια οργανισμών που δεν ανήκουν στην Δημοκρατία μας (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών, Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και οι οποίοι χαρακτηρίζονται από ολιγαρχική σύνθεση και δομή».

Κάνει επίσης αναφορά σε αδικήματα ανατρεπτικής δράσης, επίθεσης κατά του Συντάγματος, κατάχρηση πολιτικής εξουσίας, επίθεσης κατά των πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών, πολιτικής συνωμοσίας.

«Μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συστάθηκε κυβέρνηση τεχνοκρατών, χωρίς να υπάρχει κανένα είδος λαϊκής εντολής, κάτι που αποτελεί πραγματική ανατροπή της δημοκρατικής δομής του ιταλικού κράτους» επισημαίνει.

Έτσι πίπα κώλο τους τραπεζίτες και τους απολογητές τους! :pipa1: :fuck1: στεκίτσα ακούς? :2on1: :2on1: :2on1: :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Μια σοβαρή και ελεύθερη χώρα: Αργεντινή - Εθνικοποίησε την εταιρεία πετρελαίων!

Η Αργεντινή (που εμείς λέμε "να μην γίνουμε Αργεντινή", τρομάρα μας) εθνικοποίησε τον πετρελαϊκό κολοσσό YPF-Repsol, ισπανικών συμφερόντων, η διοίκηση του οποίου κατηγορείται από το Μπουένος Αϊρες ότι τα κέρδη που βγάζει στην Αργεντινή δεν τα επενδύει εκ νέου! Δηλαδή όπως κάνουν όλες οι ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα! Για απατεώνες τύπου Siemens ή ThyssenKrupp Marine Systems, ΜΑΝ κλπ δεν συζητάμε, φυσικά, είναι αυτονόητο.

Ήδη, αρκετές επαρχίες της χώρας όπως το Τσουμπούτ, το Νεουκέν και η Σάντα Κρους, αποφάσισαν να διακόψουν τα συμβόλαια εκμετάλλευσης που είχε η ισπανική εταιρεία, επικαλούμενες την έλλειψη επενδύσεων.

Η YPF-Repsol (την οποία ελέγχουν οι Ισπανοί της Repsol σε ποσοστό 57,43%) είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε όλο το μήκος και πλάτος της αργεντινής επικράτειας, με 13.500 εργαζόμενους.

Πριν από μερικά χρόνια ήταν η απόφαση της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες να εθνικοποιήσει τις ελεγχόμενες από την Ισπανία Αργεντινές Αερογραμμές.

Στην Ισπανία η είδηση προκάλεσε τεράστια ανησυχία, αλλά και εκνευρισμό. Ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο ότι η Μαδρίτη θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της: «Αν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου εκδηλωθεί πράξη εχθρική έναντι ισπανικής επιχείρησης, αυτή θα θεωρηθεί πράξη εχθρική έναντι της κυβέρνησης και της Ισπανίας» ανέφερε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο επικεφαλής του πετρελαϊκού κολοσσού της Repsol, Aντόνιο Μπρουφάου, εμφανίστηκε πρόθυμος να αυξήσει τις επενδύσεις στην Αργεντινή κατά περίπου 2,6 δισ. ευρώ, χορηγώντας και περαιτέρω δικαιώματα στις Αρχές των επαρχιών, όπου γίνονται οι έρευνες για νέα κοιτάσματα.

Οι προτάσεις αυτές δεν φαίνεται να ενθουσίασαν την πρόεδρο της Αργεντινής, η οποία δεν καταδέχθηκε ούτε καν να τον συναντήσει.

Προτού περάσει στα χέρια των ιδιωτών, το 1992, η YPF ήταν το καμάρι της χώρας. Έκανε έρευνες για υδρογονάνθρακες και στα πλέον απομακρυσμένα σημεία της επικράτειας. Έφτιαχνε δρόμους, γέφυρες, σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια για να δουλέψουν και να ζήσουν οι εργαζόμενοι.

Η ίδια ισπανική πηγή δηλώνει με νόημα στην El Pais: όταν η Repsol αγόρασε την YPF, το 1999, κανείς δεν έφερε αντίρρηση. Ούτε οι νυν κυβερνώντες...

έτσι πίπα κώλο οι δοσίλογες στεκίτσες και οι όμοιοί τους!!! :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Δεν ξέρω εάν αυτά που έχει πει ο κ. Μάνος στη Βουλή είναι λογιστικά σωστά. ΑΠό κάτι υπολογισμούς που είχα κάνει οδηγήθηκα σε διαφορετικό συμπέρασμα π.χ. στο θέμα της ιδιωτικής ασφάλισης.

ΣΤις εκλογές πάντως είμαι έτοιμος να ψηφίσω Τζ.... και έτσι γουστάρω.

πάντως εγώ ξέρω ότι στα 28 χρόνια που δουλεύω  εχω εισπράξει από μισθούς 1.378.500 ευρώ (πραγματικές τιμές) και έχω πληρώσει μαζί με τον εργοδότη ΙΚΑ 327.450 ευρώ.. και φόρο (μόνος μου) 319.320 ευρώ ... καθαρά από το 1.378.500 μπήκαν στην τσέπη μου 719.350 ευρώ σε 28 χρόνια (1/7/1983-31/3/2012).. αν τα λεφτά αυτά που έδωσα εγώ και ο εργοδότης στο ΙΚΑ τα έδινα για σύνταξη μόνο με επιτόκιο 3.0% τον χρόνο θα είχα τώρα ένα κεφάλαιο της τάξης των 530.000 ευρώ ...

σε τιμές 2012 εισέπραξα περίπου 2.370.000 ευρώ πλήρωσα (μαζί με τον εργοδότη) 505.000 ΙΚΑ και πλήρωσα (μόνος μου) φόρο 484.000 ευρώ... δηλαδή καθαρά στην τσέπη μου μπήκαν περί τα 1.480.000 ευρώ σε σημερινές τιμές...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
σε είχα για έξυπνο, αλλά είσαι πανηλίθιος...αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι το 80% του λαού στενάζει από τις δανειακές του υποχρεώσεις...το κούρεμα των ιδιωτικών δανείων είναι μονόδρομος αν δεν θέλουμε να έχουμε 10 αυτοκτονίες καθημερινά στο Σύνταγμα και φυσικά το κούρεμα θα πρέπει να γίνει με κάποιες προυποθέσεις ( π.χ για στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, ανάλογα με το εισόδημα του καθενός κλπ)! ΑΝΟΗΤΕ! :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

αυτό το ανάλογα δεν το κατάλαβα καλά... δηλαδή ένας που έχει εισόδημα πχ 35.000 ευρώ τον χρόνο έχει λιγότερα δικαιώματα από έναν που έχει 15.000 ευρώ τον χρόνο???

υποχρεώσεις βέβαια έχει παραπάνω αλλά αυτό ας το αφήσουμε κατα μέρους...

ή θα γίνει κούρεμα σε όλους ή σε κανέναν...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
απ'ότι ξέρω κοινές μετοχές είχε πάρει το Αμερικανικό Δημόσιο και όχι προνομιούχες...στην Ελλάδα όμως? τι έχει γίνει? 40 δις για ανακεφαλαιοποίηση και ουτε καν προνομιούχες μετοχές δεν πήρε το κράτος.

την αύξηση κεφαλαίου θα την κάνει το κράτος με χρήματα που θα πάρει από τη φορολόγηση των πλουσίων.Έτσι και αλλιώς επαναλαμβάνω δεν μίλησα για οριζόντιο κούρεμα όλων των δανείων, αλλά για κούρεμα 50% των στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία. Τα λεφτά μπορούν να βρεθούν.Σου είπα έναν τρόπο, ας μειώσει και το κράτος τη σπατάλη, ας αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του κλπ...

πάψε να λές μαλακίες... το κράτος στην ανακεφαλαιοποίηση παίρνει κοινές μετοχές οι οποίες για τρία χρόνια δεν έχουν δικίωμα ψήφου.. αν σε τρία χρόνια οι τράπεζες δεν αποπληρώσουν την κεφαλαιοποίηση τότε οι μετοχές αποκτούν δικαίωμα ψήφου και στην ουσία περιέρχονται στο κράτος..

ασε δε τώρα που συζητιέται αντί κεφαλαίου να τους δοθεί για τριάντα χρόνια απαλλαγή φόρων και να ξεμπερδεύουμε...

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
απ'ότι ξέρω κοινές μετοχές είχε πάρει το Αμερικανικό Δημόσιο και όχι προνομιούχες...στην Ελλάδα όμως? τι έχει γίνει? 40 δις για ανακεφαλαιοποίηση και ουτε καν προνομιούχες μετοχές δεν πήρε το κράτος.

την αύξηση κεφαλαίου θα την κάνει το κράτος με χρήματα που θα πάρει από τη φορολόγηση των πλουσίων.Έτσι και αλλιώς επαναλαμβάνω δεν μίλησα για οριζόντιο κούρεμα όλων των δανείων, αλλά για κούρεμα 50% των στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία. Τα λεφτά μπορούν να βρεθούν.Σου είπα έναν τρόπο, ας μειώσει και το κράτος τη σπατάλη, ας αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του κλπ...

Και γιατί να γίνει των στεγαστικών δανείων?
Να γίνει, ας πούμε, των επιχειρήσεων.
Ή των πιστωτικών καρτών.
Ή όσων έχουν κάτω από 30.000 εισόδημα.
Ή , Ή , Ή...άστο ρε παίχτη, δεν βγαίνει άκρη...

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
πάψε να λές μαλακίες... το κράτος στην ανακεφαλαιοποίηση παίρνει κοινές μετοχές οι οποίες για τρία χρόνια δεν έχουν δικίωμα ψήφου.. αν σε τρία χρόνια οι τράπεζες δεν αποπληρώσουν την κεφαλαιοποίηση τότε οι μετοχές αποκτούν δικαίωμα ψήφου και στην ουσία περιέρχονται στο κράτος..

ασε δε τώρα που συζητιέται αντί κεφαλαίου να τους δοθεί για τριάντα χρόνια απαλλαγή φόρων και να ξεμπερδεύουμε...

Σε ποιό φορολογικό καθεστώς υπάγονται οι τράπεζες?
Π.χ. φορολογούνται όπως οι ΑΕ?  :think:

Επισκέπτης

αυτό λέω και εγώ... άθλια ελληνική πατέντα του Παπαδήμου για να σώσει τους φίλους του τους τραπεζίτες! ή κοινές μετοχές μετά ψήφου ή προνομιούχες...τι πάει να πεί κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου??? :uglystupid: Ελλάς το Μεγαλείο σου!

Επισκέπτης
Και γιατί να γίνει των στεγαστικών δανείων?
Να γίνει, ας πούμε, των επιχειρήσεων.
Ή των πιστωτικών καρτών.
Ή όσων έχουν κάτω από 30.000 εισόδημα.
Ή , Ή , Ή...άστο ρε παίχτη, δεν βγαίνει άκρη...

γιατί η πρώτη κατοικία είναι κοινωνικό αγαθό και για αυτό μιλάω μόνο για στεγαστικά δάνεια...αν ο άλλος ή μαλλον καλυτερα η αλλη φόρτωσε τις πιστωτικές κάρτες της και έπαιρνε διακοποδάνεια γιατί να κουρευτεί το χρεός? ας πρόσεχε! το ίδιο ισχύει για τις επιχειρήσεις, ας κάναν οι επιχειρηματίες τα κουμάντα τους και να μην υπερδανείζονταν!

Επισκέπτης
αυτό λέω και εγώ άθλια ελληνική πατέντα του Παπαδήμου για να σώσει τους φίλους του τους τραπεζίτες!
Δεν ειναι θεμα φιλιας ουτε προσωπικη επιλογη του Παπαδημου:Ολο το ζουμι για τους κυβερνωντες ειναι να σωθουν παση θυσια οι τραπεζες.

Επισκέπτης
Δεν ειναι θεμα φιλιας ουτε προσωπικη επιλογη του Παπαδημου:Ολο το ζουμι για τους κυβερνωντες ειναι να σωθουν παση θυσια οι τραπεζες.

άλλο οι τράπεζες και άλλο οι τραπεζίτες (Σάλλας,Κωστόπουλος,Λάτσης)...οι τράπεζες να σωθούν μέσω κρατικοποίησης, οι τραπεζίτες να πάρουν τον πούλο...όλη η δουλειά όμως έγινε για να σωθούν οι υφιστάμενοι μεγαλομέτοχοι-τραπεζίτες!

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.245
Πόντοι
2.310
πάντως εγώ ξέρω ότι στα 28 χρόνια που δουλεύω  εχω εισπράξει από μισθούς 1.378.500 ευρώ (πραγματικές τιμές) και έχω πληρώσει μαζί με τον εργοδότη ΙΚΑ 327.450 ευρώ.. και φόρο (μόνος μου) 319.320 ευρώ ... καθαρά από το 1.378.500 μπήκαν στην τσέπη μου 719.350 ευρώ σε 28 χρόνια (1/7/1983-31/3/2012).. αν τα λεφτά αυτά που έδωσα εγώ και ο εργοδότης στο ΙΚΑ τα έδινα για σύνταξη μόνο με επιτόκιο 3.0% τον χρόνο θα είχα τώρα ένα κεφάλαιο της τάξης των 530.000 ευρώ ...

σε τιμές 2012 εισέπραξα περίπου 2.370.000 ευρώ πλήρωσα (μαζί με τον εργοδότη) 505.000 ΙΚΑ και πλήρωσα (μόνος μου) φόρο 484.000 ευρώ... δηλαδή καθαρά στην τσέπη μου μπήκαν περί τα 1.480.000 ευρώ σε σημερινές τιμές...

-Τα λεφτά που αναφέρεις είναι όλο το ΙΚΑ? ή ΙΚΑ-σύνταξης? ή ΙΚΑ-περιθαλψης? ή ΙΚΑ-παροχή σε χρήμα? ή ΙΚΑ-...?.... Πρέπει να τα διαχωρίσεις αυτά.
-Προφανώς και είναι αναγκαιος ο ορθολογισμός του καθε ΙΚΑ ΣΙΚΑ και εγω δεν ξερω ποιό. Και καλά κάνεις και υπολογίζεις. Μαζί σου! εγώ αυτό που προτείνω είναι ΠΛΗΡΗ ανάλυση και όχι προκαταλήψεις πριν τα νουμερα μιλήσουν.
-Εάν είχες π.χ. μιά ιδιωτική ασφαλεια υγείας θα πλήρωνες τα τελευταία π.χ. 10 χρόνια χρόνια +7 έως +10% ετήσια αύξηση! ΜΙλάω με πραγματικά στοιχεία. Το χρόνο δηλ θα ήθελες π.χ. εάν είσαι 40αρης 2-3 χιλιάρικα και όταν θα πήγαινες στα 60-65 χρ. ένα 5αράκι τουλάχιστον. Και αυτά με ζερό παροχή. Και οι γιατροί πάλι θα σου ζητούσαν φακελάκια που θα ήταν μεγαλύτερα από τις παροχές της ασφαλιστικής. ΜΟΝΟ εάν το νοσοκομείο ήταν συμβεβλημένο δεν θα πλήρωνες κάτι και υπο την προυπόθεση ότι θα το ΔΕΧΟΝΤΑΝ οι γιατροί.
-ΕΠΙΠΛΕΟΝ αυτών, εάν πλήρωνες για σύνταξη έχεις υπολογίσει ποιά θα ήταν η αναλογία του δίνω/παίρνω. Όταν ζορίσεις τις ασφαλιστικές ΠΟΛΥ (όμως) σού λένε τυην αλήθεια: μα τι περιμένεις να πάρεις? Οι πραγματικές αποδόσεις είναι 1,5% το ετος, άσχετο εάν σου έλεγαν 3% (τώρα δεν υπάρχει) το 3άρι με τίποτε. Οι ενδεικτικές είναι 5% στα διαφημιστικά τους. Αυτά για τα προγράμματα μηνιαίας καταβολής. Καλύτερα είναι τα εφάπαξ, δηλ. έχω 100χιλ. τα βάζω για 25 χρόνια και παίρνω 250 ευρω σύνταξη. Αυτά ήταν παλιά τώρα δεν νομίζω ότι υπαρχουν πια ούτε με κυάλια.
-Και φυσικά να μην ξεχνάμε το βασικότερο: Άμα βαρεσει κανόνι η ασφαλιστική? Όλο και κάποιο γνωστό έχει ο καθένας μας με το τελευταίο κανόνι πριν 2 χρόνια. Οι ασφαλισμένοι ΔΕΝ προκειται να πάρουν τα λεφτά τους ούτε στη 2α Παρουσία!
-Αναφέρεις επιτόκια. Σού θυμίζω ότι αυτά είναι ελληνικά. Και του παρελθόντος! ΟΚ, υπάρχουν ακόμη, αλλά οι τράπεζες μας είναι διασωληνωμένες στην εντατική. Όπως και όλες οι ευρωπαικές και διεθνείς δηλ. Άμα πας στο Λονδίνο θα σού δώσουν 0,2% επιτοκιο στο timedepo και θα σού πουν ότι είναι πολύ ήδη, και ότι το ρίσκο σου δεν είναι καθόλου μηδενικό. Θυμηθείτε τί έγινε με τους αμερικανικούς κολοσσούς (τραπεζες και ασφαλιστικές) μετά το 2008 μετά τη Lehmann. Τους έσωσε το Αμερικανικό Δημόσιο. Τωρα βέβαια τους κολοσοούς τους σώνουν οι έλληνες που έστειλαν τα λεφτά τους έξω, και με τα ελληνικά λεφτά, θα αγοράζουν οι ξένοι ελληνικές επιχειρήσεις, και θα γίνουν ξένες οι επιχειρήσεις! Ωραίο το κόλπο, ε?
-Ασε φίλε, δεν υπάρχουν άσπρα και μαύρα!

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.245
Πόντοι
2.310
Κύριοι, από ένα σημείο και πέρα δεν υπάρχει Ιδωτικό ή Δημόσιο Χρέος, αλλά χρέος της όπιας κοινωνίας-οικονομίας. Και δεν έχει σημασία εάν είναι ΙΧ ή ΔΧ. Το άθροισμα έχει σημασία και η παραγωγικότητα αλλά κυρίως η ΕΠΙΒΟΛΗ της κάθε οικονομίας στο διεθνές εμπόριο (με όποιον τρόπο). Έτσι αρπάζεις τα λεφτά από τους άλλους. Ανέκαθεν έτσι γινόταν.

Το ότι δεν έχει σημασία το ΙΧρ ή ΔΧρ το αποδεικνύει η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ισλανδία, η Προτογαλία κτλ.!! Μην τρώτε το παραμυθι του ΔΧρ.

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.245
Πόντοι
2.310
ολα πληρωμη μεταφορα με εκαβ πληρωμη,επειγον περιστατικο ολες οι εξετασεις επι πληρωμη
τσαμπα κανεις στα μεσα μεταφορας,τελεια μετα να σας δω που θα τα βρειτε ολοι εσεις που λετε για απολυσεις και ιδιωτικοποιησεις

Άμα δεν πλερώ δεν θρχεται η Πυροσβεστική το 166, κτλ.

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.245
Πόντοι
2.310
Σε ένα πορταλ για σεξ, συζητούμε για σεξ, αντί να κάνουμε: 1 φορά διαστροφή!

Σε ένα πορταλ για σεξ, συζητούμε όχι για σεξ: 2 φορές διαστροφή.

Ετσι περνάμε την ώρα μας. Παρακμή της εποχής!

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Σε ένα πορταλ για σεξ, συζητούμε για σεξ, αντί να κάνουμε: 1 φορά διαστροφή!

Σε ένα πορταλ για σεξ, συζητούμε όχι για σεξ: 2 φορές διαστροφή.

Ετσι περνάμε την ώρα μας. Παρακμή της εποχής!
Δηλαδη σε ενα πορταλ για σεξ, θα μπορουσαμε να κανουμε κιολας εκτος απο το να μιλαμε?

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Γερμανός δημόσιος υπάλληλος επί δεκατέσσερα χρόνια "δεν έκανε απολύτως τίποτε" και εισέπραξε συνολικά 745.000 ευρώ στην πόλη Μέντεν της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα «Westfalenpost».

Στην αποχαιρετιστήρια επιστολή που έστειλε σε 500 συναδέλφους του ενόψει της συνταξιοδότησής του, ο 65χρονος υπάλληλος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, εξηγεί: «από το 1998, ήμουν παρών αλλά όχι στην πραγματικότητα. Είμαι λοιπόν πολύ καλά προετοιμασμένος για την σύνταξη. Adieu!».

Στην ίδια επιστολή κατηγορεί τις αρχές ότι δημιούργησαν αναποτελεσματικές, αλληλεπικαλυπτόμενες και παράλληλες δομές, ότι προσέλαβαν άλλον μηχανικό να κάνει την ίδια δουλειά με εκείνον, ακόμη και ότι αγόραζαν εξοπλισμό τον οποίο δεν αξιοποιούσαν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom