Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.066
Πόντοι
25.467
Εσενα σε ρουμπωσε το κελλακυ χθες
και επαθες καταθλιψη  :P

Με αντικαταλθιπτικά ζω από τότε που άρχισα να σας διαβάζω. Δεν περίμενα το αριστούργημα.

Παρεμπιπτόντως. Δεν μας παραθέτετε και την εν λόγω στιχομυθία... έτσι, για να έχουν και τα υπόλοιπα μέλη μια εικόνα της ξεφτίλας μου.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
σιγα μην κατσω να κανω εδω φορολογικη δηλωση
και να χασω το χρονο μου. Ποιος σου ειπε οτι ειμαι
για 1ο μισθο 500 ευρω εγω με τετοιες γνωσεις???
εδω σου βγαζω για πλακα 500 - 1000 γραμμες κωδικα σε C

αυτα πληρωνονται φιλε μου... με συγχωρεις.
Ετσι ρε μπολντι ... δειξε πυγμη !!!!!
Τι μας περασανε δηλαδης ?
Για κινεζους η για βουλγαρους να αμοιβομαστε με 3,60 ?
Δειξτους τον τιγρη σου και μην μασας ..... Ακου για 500 ψωροευρω.......
Κοτζαμ Ελληναρες !!!!!!!!

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16

[size=18pt]Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά[/size]

Του Κωνσταντίνου Πουλή

Στην κηδεία του Κωστή Παλαμά κατέθεσε στεφάνι ένας Γερμανός αξιωματικός. Ο Άγγελος Σικελιανός βούτηξε λένε το στεφάνι και το πέταξε μακριά, έξω από τη μάντρα του νεκροταφείου, ενώ το πλήθος τραγουδούσε τον εθνικό ύμνο. Τι ωραίο το ρίγος που σκορπίζει η φωνή ενός λαού ενωμένου ενάντια στον κατακτητή, καθώς «σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπούσε η Ελλάδα»!

Με ένα μικρούλι άλμα στον χρόνο, ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά για τους «κύκλους που μας μισούν», για μια «διεθνή συνομωσία που έχει στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας [τ]ου» και δεν παραλείπει να επαναφέρει τον συμβολισμό της συμπόρευσής του με τον Μ. Γλέζο: Ο Γλέζος κατέβασε τη σημαία του κατακτητή από την Ακρόπολη, ο Θεοδωράκης πολέμησε και βρέθηκε στα «μπουντρούμια της Γκεστάπο», εμπρός λοιπόν για το έπος του 2012! Ο Γ. Δημαράς παρεμβαίνει με μια επιστολή στον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, όπου μεταξύ άλλων γράφει: «Στη Χώρα μου οφείλετε το γεγονός ότι από άγριοι και απολίτιστοι Γότθοι μετατραπήκατε σε συντεταγμένο έθνος, μόνο που όπως φαίνεται η πρώτη σας ιδιότητα είναι γονιδιακή και δεν σας εγκαταλείπει». Ο ηρωικός μαϊντανός της εκστρατείας αυτής της υπεράσπισης του εθνικού μας ονόματος είναι ο πρόεδρος Παπούλιας, γνωστός και από τη συμμετοχή του στα τσικό της εθνικής αντίστασης προ αμνημονεύτων χρόνων, που θυμήθηκε να ρωτήσει ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε και να προσθέσει ότι εμείς υπερασπιστήκαμε την ελευθερία της Ευρώπης.

Είναι μια πολύ λογική κίνηση αυτή, ψυχολογικά: Από τη μία εμφανίζεται το αδικημένο αλλά υπερήφανο έθνος, από την άλλη οι βάρβαροι (οικονομικοί) κατακτητές. Το ίδιο χαρτί παίζει και η γερμανική πλευρά, που κάνει μια χαρά τη δουλειά της βρίζοντας τους Έλληνες και πείθοντας τους στερημένους και αδικημένους πολίτες της ότι για τα βάσανα που περνάνε φταίνε οι τεμπέληδες νότιοι, που αράζουν στις παραλίες και καλοπερνάνε με τα λεφτά των σκληρά εργαζόμενων Γερμανών. Πρακτικό: αντί ο Γερμανός εργαζόμενος να τα βάλει με το αφεντικό του για τη συμπίεση του εργατικού κόστους στη χώρα του και για το ότι η κυβέρνησή του δίνει λεφτά φορολογουμένων σε τραπεζίτες, κατηγορεί τους τεμπέληδες Έλληνες. (Δεν του εξηγεί κανείς ότι τα λεφτά της «διάσωσης» δεν φτάνουν στις παραλίες γιατί είναι δεμένα με λάστιχο στην τσέπη του δανειστή: τα πετάει και ξανάρχονται, μέσα από ειδικό λογαριασμό).

Η Μ. Θάτσερ, πολυπαινεμένη φίλη του δικτάτορα Πινοσέτ για την οποία κυκλοφορεί και μια γλυκύτατη ταινιούλα που δεν έχω δει, ήξερε καλά το παιχνίδι αυτό όταν είδε τη δημοτικότητά της να καταποντίζεται με τα μέτρα ιδιωτικοποίησης που προωθούσε, και σκέφτηκε τη λύση του πολέμου των Φόλκλαντ, αυτό που ο Μπόρχες είχε περιγράψει ως πόλεμο δύο καραφλών για μία τσατσάρα. Η δημοτικότητά της ανέβηκε στα ύψη και ο μέχρι τότε υποτιμητικός χαρακτηρισμός «Σιδηρά Κυρία» έγινε τίτλος τιμής. Το μίσος για αλλοεθνείς είναι πάντα μια καλή μέθοδος για να αποστρέψει ο λαός το βλέμμα του από αυτούς που όντως τον εκμεταλλεύονται. Και βεβαίως μόλις αρχίσουν να πέφτουν κορμιά, το μίσος αποκτά χειροπιαστή υπόσταση και η προπαγάνδα δικαιώνεται ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

«Πρώτος στόχος είναι να θεμελιώσουμε το έθνος ως κοινότητα πάνω στην ανάγκη, το ψωμί και το πεπρωμένο», έλεγε ο Γκαίμπελς στη ομιλία του με τίτλο «Εθνικοσοσιαλισμός ή Μπολσεβικισμός». Φρονώ ωστόσο πως δεν έχουμε κοινό πεπρωμένο, συμπατριώτες. Κι όσο για το ψωμί και την ανάγκη, όπως δεν τα φάγαμε μαζί, έτσι και δεν θα πεινάσουμε μαζί. Την ώρα που ο Πύρρος Δήμας φαλτσοτραγούδαγε τον εθνικό μας ύμνο για να ανατριχιάζει το πόπολο, οι Ολυμπιακοί στοίχιζαν μια τρύπα πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ (στα 35-40 ανεβάζει το ποσό ο Στ. Λυγερός), τα οποία επίσης δεν τα φάγαμε μαζί. Μας φώναξαν στον λογαριασμό. Αυτοί που τα έφαγαν ετοιμάζονται τώρα να μας πάρουν τα σώβρακα, με ή χωρίς δραχμή. Υπάρχουν επιχειρηματίες που τρίβουν τα χέρια τους για τους μισθούς των 400 ευρώ και την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η επίκληση της εθνικής ενότητας είναι προσχηματική - μούφα, πώς να το πω; Οι «Έλληνες», όπως και οι «Γερμανοί», είναι μια αφαίρεση, που άμα συζητούσαμε για το πώς χορεύεται ο τσάμικος μπορεί να είχε κάποιο νόημα, εν προκειμένω όμως δεν έχει. Ο Μπ. Άντερσον φέρνει το παράδειγμα της διακρατικής ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών αριστοκρατιών του 19ου αιώνα, με τις αμοιβαίες π.χ. επισκέψεις στα κυνηγετικά περίπτερα και τους χορούς, που διαπερνούσε τις εθνικές διαφορές τους, και που εκφράστηκε μεταξύ άλλων με τη Συνθήκη της Γενεύης, η οποία εγγυούνταν προνομιακή μεταχείριση στους αιχμαλώτους αξιωματικούς (!) του εχθρού.

Είναι οδυνηρό να ακούς πως φίλοι ή συγγενείς εκδιώχθηκαν από εστιατόριο ή τους κατέβασαν από ταξί στη Γερμανία, από διάχυτη οργή προς τη χώρα μας. Προφανώς θα άκουσαν τον Γ. Παπανδρέου να οδύρεται πως «τα λεφτά τους μας δίνουν!». Ο Κ. Δουζίνας έλεγε πως τα σχόλια που είχαν αναρτηθεί για το πρώτο άρθρο του για την ελληνική κρίση στη Guardian, αν αφορούσαν Ινδούς ή Αφρικανούς θα είχαν διαγραφεί από την εφημερίδα με βάση τον κανονισμό περί φυλετικού μίσους. Η παρουσίαση της χώρας μας από κάποια ευρωπαϊκά μέσα αλλά και από τη Γερμανίδα καγκελάριο φλερτάρουν με τον ρατσισμό, αλλά δεν ωφελεί να απαντούμε αντιστρέφοντας τον ρατσισμό. Ούτε βεβαίως να περιμένουμε να μας χαϊδέψει το πληγωμένο εγώ ένα κείμενο σαν το καλών προθέσεων φληνάφημα του Γκοντάρ για τον φόρο που πρέπει να επιβληθεί στις αρχαιοελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούν οι ξένοι.

Υπάρχει εξάλλου ένας ακόμη λόγος, πρακτικής πολιτικής, για να στρέψουμε το βλέμμα μας στα εγχώρια, όσο και αν γνωρίζουμε πως η κρίση είναι διεθνής. Οι αποφάσεις παίρνονται σε μακρινά ευρωπαϊκά κονκλάβια, στα οποία δεν έχουμε πρόσβαση. Πολιτική μπορεί να ασκηθεί από μας μόνο εδώ, με την έννοια ότι η ελπίδα μας είναι να απαλλαγούμε με όποια μέσα διαθέτουμε από την πολιτική ελίτ που υπογράφει την εξαθλίωσή μας. Υποκείμενο για μια τέτοια αλλαγή υπάρχει αρχικά στο επίπεδο της χώρας μας. Όσο λειτουργεί η αλληλεγγύη των λαών ή η παρακίνηση του ενός προς τον άλλον, κέρδος είναι. Όμως το πρώτο μέλημα είναι, αντί να εκτονωνόμαστε μπινελικώνοντας τη Μέρκελ, να επέμβουμε εκεί που μπορούμε, επιδιώκοντας με κάθε τρόπο να ξεφορτωθούμε την κουστωδία των πολιτικών που πανηγυρίζουν γιατί τους είπαν συγχαρητήρια οι εταίροι τους που κόψαν το επίδομα ανεργίας.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Ρε μόρτη εσύ είσαι τόσο αστέρι ή μήπως υπερτιμάς κάπου τον εαυτό σου λίγο;;;

Eίσαι δηλαδή ας πούμε για να σε πάρουν στην Microsoft ή στην Google;;;;
Κατω απο Apple δεν λεει....
Eδω σου βγαζει λεει για πλακα 500-1000 γραμμες κωδικα c....  :grin:

pabp13

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2012
Like
0
Πόντοι
1
Φιλε χωρις να θελω να σε υποτιμησω και να στεναχωρησω εγω εχω βγει για να βρω δουλεια σε συνεργειο και μου λενε ολοι οχι και δεν θελουμε,και εχουν τους πακιστανους που δεν ξερουν τυφλα(οκ και αυτοι ανθρωποι ειναι δεν μου φταινε αυτοι καθολου)και θα βρεις εσυ τοσο ευκολα δουλεια οπως λες σε μια δουλεια που βγαινουν παρα πολυ ανθρωποι σαν ενεργο δυναμικο

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.066
Πόντοι
25.467
Ονοματισε τις επιχειρησεις στις οποιες πηγαν και γυρισαν απραγοι...
ψεμματα σου ειπαν οι φιλοι σου επειδη δεν ηθελαν να παραδεχθουν πως ητανε
μαπες και δεν τους πηρανε.

Ότι πιείτε, συν ένα μπιτόνι τζίν με τόνικ, κερασμένα από εμένα.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Κατω απο Apple δεν λεει....
Edv σου βγαζει λεει για πλακα 500-1000 γραμμες κωδικα c....  :grin:
Βρε αν είναι αστέρι μπράβο του...και μαγκιά του...αν μπορεί να φτάσει μέχρι την apple με το καλό να το κάνει.

Μόνο να μην την έχω ψωνίσει γιατί θα προσγειωθεί άσχημα...... :P

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ρε μόρτη εσύ είσαι τόσο αστέρι ή μήπως υπερτιμάς κάπου τον εαυτό σου λίγο;;;

Eίσαι δηλαδή ας πούμε για να σε πάρουν στην Microsoft ή στην Google;;;;

Ακομα οχι... θελω εναν χρονακο ακομη ή δυο δουλειας...

αλλα μετα ναι... θα μπορουσα να στειλω βιογραφικο εκει ωστε να με δοκιμασουν

αλλα προσεξε εχω ηδη 2 χρονια στην πλατη που ασχολουμαι καθημερινα και μεθοδικα

5-6 ωρες την ημερα τις πιο πολλες φορες με προσωπικο διαβασμα και ψαξιμο...

τα λεφτα οι ξενοι δεν στα δινουν ετσι... το οτι καποιος εχει κανει μεταπτυχιακα δεν τους λεει τιποτα απλα στην Ελλαδα εχουν μαθει να κοροιδευουν για αυτο και οι φιλοι τους που λενε οτι δηθεν πηγαν και γυρισαν δεν αντεξαν αυτο το μοτιβο... δεν αντεξαν δηλαδη οτι πρεπει να διαβαζουν και να παραγουν καθημερινα.... οποτε και ξαναγυρισαν αλλα φυσικα αυτο δεν τους το ειπαν θα τα εριξαν στους ξενους και αυτοι.

Τα ξερουμε αυτα  ;)

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Φιλε χωρις να θελω να σε υποτιμησω και να στεναχωρησω εγω εχω βγει για να βρω δουλεια σε συνεργειο και μου λενε ολοι οχι και δεν θελουμε,και εχουν τους πακιστανους που δεν ξερουν τυφλα(οκ και αυτοι ανθρωποι ειναι δεν μου φταινε αυτοι καθολου)και θα βρεις εσυ τοσο ευκολα δουλεια οπως λες σε μια δουλεια που βγαινουν παρα πολυ ανθρωποι σαν ενεργο δυναμικο
Ναι, αλλα αυτοι δεν εχουν για θειο τον Τσακ Νορις να καθαρισει στο τσακ μπαμ !!!!  :grin:

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Ακομα οχι... θελω εναν χρονακο ακομη ή δυο δουλειας...

αλλα μετα ναι... θα μπορουσα να στειλω βιογραφικο εκει ωστε να με δοκιμασουν

αλλα προσεξε εχω ηδη 2 χρονια στην πλατη που ασχολουμαι καθημερινα και μεθοδικα

5-6 ωρες την ημερα τις πιο πολλες φορες με προσωπικο διαβασμα και ψαξιμο...

τα λεφτα οι ξενοι δεν στα δινουν ετσι... το οτι καποιος εχει κανει μεταπτυχιακα δεν τους λεει τιποτα απλα στην Ελλαδα εχουν μαθει να κοροιδευουν για αυτο και οι φιλοι τους που λενε οτι δηθεν πηγαν και γυρισαν δεν αντεξαν αυτο το μοτιβο... δεν αντεξαν δηλαδη οτι πρεπει να διαβαζουν και να παραγουν καθημερινα.... οποτε και ξαναγυρισαν αλλα φυσικα αυτο δεν τους το ειπαν θα τα εριξαν στους ξενους και αυτοι.

Τα ξερουμε αυτα  ;)
Μα αυτό είναι το βασικό πρόβλημα...έχουν μάθει οι περισσότεροι στα ελληνικά δεδομένα εργασίας κ έξω κλατάρουν ή είναι λίγοι,οπότε γυρίζουν.

Τώρα αν εσύ έχεις τις ικανότητες κ την πειθαρχία(το βασικότερο) να παίξεις μπαλίτσα έξω,με το καλό...άντε κ στην apple. :)

pabp13

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2012
Like
0
Πόντοι
1
Μακαρι φιλε μακαρι να βρεις μια αξιοπρεπη δουλεια στον τομεα σου και να μεγαλουργησεις.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Ονοματισε τις επιχειρησεις στις οποιες πηγαν και γυρισαν απραγοι...
ψεμματα σου ειπαν οι φιλοι σου επειδη δεν ηθελαν να παραδεχθουν πως ητανε
μαπες και δεν τους πηρανε.

εντελώς φιλικά : ιδού η Ρόδος....

σου ευχομαι ό,τι καλυτερο στην καριερα σου και μαλιστα να βρισκεσαι συντομα εκτος Ελλάδας για να αξιοποιησεις τις ικανοτητες σου !

όμως , μέχρι να μπορέσεις με εργα να αποδειξεις αυτο που αξιζεις, μεχρι δλδ να ποσταρεις εδω μεσα το χαρτι με τον πρωτο σου μισθο, μην κοκορευεσαι συνεχεια για αυτα που ΘΑ κάνεις και μην προσβαλεις άτομα που προσπαθησαν κι απετυχαν (οπως κι αν εγινε αυτο...).

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376

σου ευχομαι ό,τι καλυτερο στην καριερα σου και μαλιστα να βρισκεσαι συντομα εκτος Ελλάδας για να αξιοποιησεις τις ικανοτητες σου !

όμως , μέχρι να μπορέσεις με εργα να αποδειξεις αυτο που αξιζεις, μεχρι δλδ να ποσταρεις εδω μεσα το χαρτι με τον πρωτο σου μισθο, μην κοκορευεσαι συνεχεια για αυτα που ΘΑ κάνεις και μην προσβαλεις άτομα που προσπαθησαν κι απετυχαν (οπως κι αν εγινε αυτο...).
Aκριβώς έτσι.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
"Αλητες-προδοτες-πολιτικοι"(που"να τους διωξουμε":Για να ερθουν ΠΟΙΟΙ?)και οι κακοι γερμανοι εναντιον της Ελλαδαρας που ποτε δεν πεθαινει... :jerking:

μαλλον κατι δεν καταλαβες καλά εσυ....

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Οταν πηγα να ποσταρω κωδικα σε αλλο θρεντ μου λεγανε
οτι δεν ξερουν απο αυτα και να μην τα κανω εδω και το σταματησα...

ποιον προσβαλλα για πες μου? Αυτον που μεταδιδει προπαγανδες και δεν λεει
τα πραγματα οπως εχουν? ή αυτον που θελει να με κοροιδεψει με ψευτικες πληροφοριες?
τους ειπα να μου ΟΝΟΜΑΤΙΣΟΥΝ τις επιχειρησεις... δεν μιλανε με κανα παιδακι να λεει ναι ναι
διαλογο δεν θελουν ?

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Μα αυτό είναι το βασικό πρόβλημα...έχουν μάθει οι περισσότεροι στα ελληνικά δεδομένα εργασίας κ έξω κλατάρουν ή είναι λίγοι,οπότε γυρίζουν.

Τώρα αν εσύ έχεις τις ικανότητες κ την πειθαρχία(το βασικότερο) να παίξεις μπαλίτσα έξω,με το καλό...άντε κ στην apple. :)

Καθε μερα βρεξει - χιονισει 4-5 ωρες εξασκηση φιλε.
Αν το καναμε ολοι αυτο τωρα θα ειμασταν μαγκες... ακομη υπαρχει
χρονος οσοι θελετε ΚΑΝΤΕ ΤΟ!!! Σε 2 χρονια θα εχετε αξιοθαυμαστες γνωσεις.
Δεν θεωρω τον εαυτο μου εξυπνοτερο απο εσας.

pabp13

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2012
Like
0
Πόντοι
1
Πλακα πλακα τωρα που το σκεφτομαι ολοι οι νεοι θελουν φυγουν για εξωτερικο για ενα καλυτερο μελλον,ακομα ηδη πολλοι μεταναστες αρχιζουν και γυρνανε στις χωρες τους ή πανε καπου αλλου ,μας βλεπω να ερημωνουμε και να μενουμε εμεις εδω και θα βρισκουμε και δουλειες και αδειους δρομους ,τα παντα ολα,βαλεεεε και πολυ που γυρνανε στα χωρια τους. :grin: :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom