Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
εκτοράκο.. κατα την ταπεινή μου αποψη και ανάλυση του γεγονότος...

95% απου τους ιδιώτες πιστωτές μας (τράπεζες, ασφαλιστικοί οργανισμοί, hedge funds, ιδιώτες κλπ) δέχτηκαν την μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους που έχουν στα χέρια τους υπό την μορφή ομολόγων (υπαγομένων στο ελληνικό και διεθνές δίκαιο) κατα 53% περίπου και ανταλλαγή των χαρτιών που έχουν στα χέρια τους με νέα ονομαστικής αξίας ίσης με το 47% της προηγούμενης, μειωμένου επιτοκίου και μακρύτερης λήξης... με δεδομένο ότι οι τύποι αυτοί κατέχουν περί τα 200 δις χρέους το νέο χρέος θα είναι περίπου 100 δις...

οι όροι της ανταλλαγής (από ότι κατάλαβα) είναι χοντρικα

για κάθε 100 ευρώ χρέους ο δανειστής θα χάσει τα 50 ευρώ και για τα υπόλοιπα 50 θα πάρει στα χέρια του

(1) ένα ομόλογο 35 ευρώ λήξης εως μετά από 30 χρόνια.. το ομόλογο αυτό θα υπόκειται σε αγγλικό δίκαιο (δηλαδή κάθε διαφορά που τυχόν προκύψει θα εκδικάζεται σε αγγλικά δικαστήρια και με βάση την αγγλική νομοθεσία) και θα έχει την εγγύηση του EFSF
(2) μετρητά 15 ευρώ

και θα μας αφήσει στην ησυχία μας μέχρι το ομόλογο να λήξει πάλι εισπράτοντας στο διάστημα αυτό τα κουπόνια των τόκων

άρα το χρέος μας από αυτή την κίνηση θα μειωθεί κατά 100 δις περίπου... βέβαια τα προβλήματα είναι

(α) δεν έχουμε το χρήμα που τάξαμε να δώσουμε σε μετρητά
(β) οι ελληνικές τράπεζες (οι καταθέσεις των οποίων είναι εγγυημένες από το κράτος) θα έχουν μεγάλη ζημιά, τέτοια που δεν θα τους επιτρέπεται πλέον η λειτουργία, άρα θα χρειαστεί να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο ώστε να τους επιτρέπεται η λειτουργία. η αύξηση αυτή του μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να γίνει είτε από τους παλαιούς (ή νέους μετόχους) είτε από το κράτος το οποίο, ουσιαστικά θα καλύψει το νέο μετοχικό κεφάλαιο παίρνοντας στο χέρι του τις μετοχές. και πάλι το κράτος δεν έχει τα απαιτούμενα μετρητά

έρχεται η ΕΕ και μας δανείζει 130 δις με τα οποία

(1) 30 τα δίνουμε στους ομολογιούχους που κουρεύονται
(2) 35 τα δίνουμε στις τράπεζες και παίρνουμε μετοχές ίσης αξίας
(3) 5 τα δίνουμε σε τόκους που χρωστάμε μέχρι στιγμής
(4) τα υπόλοιπα 60 χρησιμεύουν διαχρονικά για την αναχρηματοδότηση των χρεών μας που θα λήγουν μέχρι το 2020 και για τα οποία δεν μπορούμε να παρουμε δάνεια από πουθενά..

ΔΕΝ μας δανείζει για κάλυψη νέων πρωτογενών ελλειμάτων αλλά ΜΟΝΟ για να αναχρηματοδοτούμε τα χρέη που λήγουν... δηλαδή σε απλά λόγια αν το μαγαζί έχει μοιράσει μεταχρονολογημένες επιταγές 100 ευρώ που λήγουν Μάιο 30, Ιουνιο 30, Αυγουστο 40 μας δίνει τα λεφτά να τις καλύψουμε .. δεν μας δίνει όμως λεφτά να καλύψουμε χασούρες μας στο διάστημα αυτό

ΥΓ τα νούμερα είναι σχετικά ενδεικτικά και μπορούν να διαφέρουν λίγο από αυτά που έγραψα...
ααααααααααααααααχαχαχαχαχχαχααχχαχαχαχαχααχαχχαχαχααχχαχαχαχαχαχαααααααααααααααααααααααααα



έλα ΒΛΑΜΜΕΝΕ κάτσε να ενημερώσω τον εκρτοράκο κατευθείαν απο ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

Γ. Παπακωνσταντίνου : Δεν υπάρχει πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 2 Απριλίου 2011 17:02

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε σήμερα την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
[size=18pt]"Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους"[/size], δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο πρακτορείο Ρόιτερς όταν ρωτήθηκε σχετικά με το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο αναφέρει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιέζει την Ελλάδα να προχωρήσει σύντομα σε αναδιάρθρωση.
Σε άρθρο του το Spiegel αναφέρει, χωρίς να κατονομάζει την πηγή του, ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ συνέστησαν σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέου.
[size=24pt]"Όσοι (μιλούν για αναδιάρθρωση) δεν κατανοούν ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα οφέλη"[/size], υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου από την Ιταλία όπου βρίσκεται.
Εξάλλου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πιστεύει ότι υπάρχει λόγος η Ελλάδα να προχωρήσει τώρα σε αναδιάρθρωση.
"Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα στήριξης (της ελληνικής οικονομίας) και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρχίσουμε τώρα να σκεφτόμαστε την πιθανότητα της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιενς Μέστερ.





[size=24pt]"Το κούρεμα θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος με πολύ μεγάλο κόστος και χωρίς όφελος που θα μας άφηνε εκτός αγορών για 15 χρόνια".[/size] Όχι, δεν το λέει αυτό εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ούτε φυσικά κάποιο στέλεχος της Αριστεράς. Το έλεγε λίγους μήνες πριν ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο υπουργός σε συνέντευξή του στην ΝΕΤ στις Μαϊου του 2005 όχι μόνο ήταν απόλυτα κατηγορηματικός και κάθετα αντίθετος στο θέμα του "κουρέματος", [size=18pt]αλλά ήταν και εξαιρετικά σίγουρος πως θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα τα ασφαλιστικά ταμεία.[/size]
Επίσης, ταύτιζε τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν οι τράπεζες με πρόβλημα στην "πραγματική οικονομία"
Το ΠΑΣΟΚ κατά του κουρέματος
[size=24pt]Το 2010 κάθετα αντίθετο με ένα κούρεμα ήταν ολόκληρο το κυβερνών κόμμα.
Το έλεγε ξεκάθαρα μάλιστα ξεκάθαρα, σε ανακοίνωσή του με τίτλο: "Αναδιάρθρωση χρέους, μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση".[/size]
Ας δούμε τι υποστήριζε η κυβέρνηση:
"Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι που αντί να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια, υποδεικνύουν ως λύση την αναδιάρθρωση του χρέους ή την στάση πληρωμών. Ουσιαστικά προτείνεται η πτώχευση της χώρας, με την προσδοκία ότι μέρος του χρέους θα διαγραφεί. Πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη προσέγγιση που συνεπάγεται δυσβάστακτο πλήγμα για τη χώρα και τους πολίτες".
Και λίγο παρακάτω:
"Ουσιαστικά προτείνεται η πτώχευση της χώρας, με την προσδοκία ότι μέρος του χρέους θα διαγραφεί".
Έχοντας ως ενδιάμεσο τίτλο "τι είναι η αναδιάρθρωση του χρέους" γράφεται στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ:
"Η αναδιάρθρωση του χρέους αφορά το λεγόμενο "hair cut" («κούρεμα») του χρέους, όπου ζητείται από τους πιστωτές που θα συμφωνήσουν να λάβουν μόνο ένα μέρος του κεφαλαίου τους. Ουσιαστικά οι πιστωτές συμφωνούν να χάσουν μέρος από τις μελλοντικές πληρωμές που θα εξασφάλιζε το μη αποπληρωθέν δάνειό τους".
Επίσης:
"Το ύψος της αναδιάρθρωσης εξαρτάται από τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας να αποπληρώσει το διακανονιζόμενο χρέος και να παράγει ικανά πρωτογενή πλεονάσματα στο άμεσο μέλλον. Επίσης, εξαρτάται από τις ευρύτερες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα για την υλοποίηση σκληρών μέτρων που θα εξασφαλίζουν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Με άλλα λόγια, και για την αναδιάρθρωση επιβάλλονται σκληροί όροι από τους δανειστές της χώρας, προκειμένου οι τελευταίοι να συμφωνήσουν".

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Γ. Παπακωνσταντίνου: "...το κούρεμα του χρέους θα ήταν τεράστιο λάθος" (video) | Parakato.gr

 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
εκτορα αυτά απο το ΜΑΗ.....

ποιός ήξερε και τι έλεγαν ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ.......ΑΚΟΜΑ.
[size=18pt]
Το 2012 βλέπει το Bloomberg την αναδιάρθρωση χρέους[/size]
Από factorx στις 03/05/2011

Όσοι προβλέπουν την ελληνική χρεοκοπία θα πρέπει να περιμένουν έως το 2012, γράφει το Bloomberg. Σύμφωνα με τον Pavan Wadhwa, αναλυτή της JPMorgan Chase, είναι απίθανο οι χαράσσοντες την πολιτική να ζητήσουν από τους ομολογιούχους να υποστούν haircut στους επόμενους 6-12 μήνες, αφού οι τραπεζικές ζημιές θα μετέδιδαν την κρίση.

Αντίθετα, μάλλον θα προτιμήσουν μέτρα με πιο περιορισμένες επιπτώσεις, όπως για παράδειγμα η επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των ομολόγων, άποψη με την οποία συμφωνούν οι αναλυτές της Deutsche Bank και της Rabobank International.

«Καμία από τις επιλογές που έχει μπροστά της η Ελλάδα δεν είναι χωρίς κόστος και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα συνεχίσει να τα φέρνει πέρα δύσκολα για τώρα. Το κόστος της αναδιάρθρωσης του χρέους της είναι άγνωστο και θα μπορούσε να είναι μεγάλο, σε σύγκριση με το κόστος της διάσωσής της», εξηγεί ο Wadhwa.

Η Standard & Poor’s έχει δηλώσει ότι ο κίνδυνος μιας αναδιάρθρωσης, με haircut έως και 70% στα ελληνικά ομόλογα έχει αυξηθεί.

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει σαν φάρσα και θα τελειώσει σαν ελληνική τραγωδία, δηλώνει στο Bloomberg ο Stuart Thomson, διαχειριστής κεφαλαίων της Ignis Asset Management. «Ενδέχεται να έχουμε μια σειρά από ήπιες επαναδιαπραγματεύσεις χρεών σε πρώτη φάση, και αυτό είναι πιθανό να γίνει φέτος. Όμως, τελικά θα γίνει μία συνολική αναδιάρθρωση».

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία θα περιλάμβανε και «κούρεμα» (haircut) ομολόγων, θα ήταν μεγάλο λάθος, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

«Μια αναδιάρθρωση, “κουρέματα” ομολόγων, θα ήταν ένα τεράστιο λάθος για τη χώρα», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, επαναλαμβάνοντας την αντίθεση της κυβέρνησης σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Θα ήταν πάρα πολύ μεγάλο κόστος και δεν θα είχαμε και το όφελος. Θα μέναμε εκτός αγορών για 10-15 χρόνια.»

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο θα συνδέει τους μισθούς με την παραγωγικότητα. Όπως είπε, με την εφαρμογή του θα υπάρξει ορθολογική κατανομή των μισθών. Παρατήρησε ακόμη ότι τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε σχεδόν διπλασιασμό της μισθολογικής δαπάνης.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε «μύθευμα από την αρχή μέχρι το τέλος» σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» με τίτλο: «Ο “φίλος” Αθεμπίγιο έδιωξε το Κατάρ», συμπληρώνοντας ότι προβληματίζεται «για την ελαφρότητα που γράφονται μερικά πράγματα». Διέψευσε δηλαδή κατηγορηματικά ότι υπάρχει ακύρωση της επένδυσης του Κατάρ στο Ελληνικό και επεσήμανε ότι οι συνομιλίες προχωρούν. Εξάλλου, σημείωσε ότι ανάπτυξη σημαίνει ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και πως αυτή δεν έρχεται με ένα μαγικό κουμπί. Αναφερόμενος στην προωθούμενη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε για ακόμη μία φορά πως πρόκειται για μια απόφαση με βάση το δημόσιο συμφέρον και πως το ποσοστό του Δημοσίου στην Επιχείρηση θα μειωθεί από το 51% στο 14% το 2012.  Επιπλέον, ο ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση μείωσης του φόρου στη βενζίνη, καθώς, όπως είπε, υπάρχει σχετική συλλογική ευρωπαϊκή κατεύθυνση, να μη γίνουν αυξομειώσεις.

Ερωτηθείς, τέλος, αναφορικά με τα σενάρια περί παραίτησής του, τόνισε πως είναι «ζήτημα προσωπικής ηθικής και ευθύνης» να τελειώσει τη δουλειά που έχει αναλάβει. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε και χθες ο υπουργός Οικονομικών, παρουσιάζοντας το τριετές σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ερωτηθείς παράλληλα για δήλωσή του στην ίδια συνέντευξη, σύμφωνα με την οποία θα ήταν καλύτερη λύση η περαιτέρω επιμήκυνση και μείωση του επιτοκίου που καταβάλλει η Ελλάδα στην ΕΕ και το ΔΝΤ για τα έκτακτα δάνεια των 110 δισ., διευκρίνισε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πήρε μια απόφαση επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου και ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο επ’ αυτού.
 

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Μηνύματα
12.365
Like
36
Πόντοι
166
ελα και θελω να φυγω σκ για ναυπλιο

βγαλτε αποφαση γρηγορα εαν θα χρεωκοπησουμε ή οχι να μην το εχω εννοια
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
εκτορα.....

πάρε να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ (70 δις πήραν αμεσα ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΡΧΟΜΕΝΗ ΧΑΣΟΥΡΑ.
ΑΣΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ να ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ.....

Ετοιμάζονται να τυπώσουν εθνικό νόμισμα!
09.12.2011

Eτοιμες για όλα τα σενάρια, ακόμη και για την πλήρη διάλυση της ευρωζώνης, είναι οι κεντρικές τράπεζες αρκετών ευρωπαϊκών χωρών που έχουν διαπιστώσει ότι το μέλλον της ευρωζώνης και της Ε.Ε. συνολικότερα παίζεται κορώνα-γράμματα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Δημοσίευμα της «Wall Street Journal» με τον τίτλο «Οι τράπεζες προετοιμάζονται για τη μετα-ευρώ ζωή» υποστηρίζει ότι ήδη εκπονούνται σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση «επιστροφής στο παρελθόν».

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η οικονομική εφημερίδα, οι τράπεζες εξετάζουν «σενάρια επαναφοράς εθνικών νομισμάτων που αποσύρθηκαν μετά την είσοδο του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος» στο μπλοκ της ευρωζώνης. Το δημοσίευμα κάνει συγκεκριμένη αναφορά στην Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας, που εξετάζει σε ποια νομισματοκοπεία θα απευθυνθεί εάν κληθεί να επανατυπώσει το νόμισμά της, καθώς τίθεται και το θέμα της πρόσβασης «σε περισσότερες εκτυπωτικές μηχανές σε περίπτωση που αναγκαστεί να τυπώσει εθνικό νόμισμα». Η ιρλανδική Κεντρική Τράπεζα υποχρεώθηκε σε διάψευση χαρακτηρίζοντας «φήμες» το δημοσίευμα.

Αναφορά γίνεται και στην Ελλάδα, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις εκπροσώπου της Τραπέζης της Ελλάδος, που υποστηρίζει ότι δεν αναζητούνται τρόποι αύξησης της ικανότητάς της να εκτυπώνει και ότι «δεν υπήρξε καμία συζήτηση σχετικά με το θέμα».

Σύμφωνα με τη «WSJ» κι άλλες κεντρικές τράπεζες εκτός ευρωζώνης λαμβάνουν προληπτικά μέτρα.[size=18pt] Η Ελβετία ήδη σχεδιάζει την αποσύνδεσή της από το ευρώ ως «εξωτερικό σημείο αναφοράς ισοτιμίας, σε μια προσπάθεια να κρατήσει την αξία του νομίσματος της σταθερή». Αναφορά γίνεται επίσης στο Μαυροβούνιο που, αν και δεν είναι στην ευρωζώνη, χρησιμοποιεί το ευρώ ως επίσημο νόμισμα και αναζητά το νέο εθνικό του νόμισμα σε περίπτωση που το ευρώ καταρρεύσει. Οι άλλες κεντρικές τράπεζες που αναφέρονται είναι της Αγγλίας, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της Λετονίας. Στην περίπτωση μάλιστα της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας επισημαίνεται η ανησυχία για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στην εταιρία De La Rue PLC στο Γκέιτσχεντ, όπου εκτός από τις αγγλικές στερλίνες τυπώνονται και ευρώ.[/size]

«Ο προγραμματισμός των κεντρικών τραπεζών είναι προληπτικός. Δεν συνεπάγεται εκτίμηση για διάλυση της ευρωζώνης» καταλήγει η «Wall Street Journal» και συμπληρώνει: «[size=18pt]Το γεγονός όμως ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες εξετάζουν μια πιθανότητα που ως το φθινόπωρο θεωρούνταν αδιανόητη επισημαίνει πόσο ραγδαία έχουν επιδεινωθεί οι συνθήκες[/size]». Αυτά που διακυβεύονται είναι πολλά. Μια ενδεχόμενη αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών να επιλύσουν την κρίση θα πυροδοτήσει τις ήδη αυξανόμενες αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα της ευρωζώνης. Τραπεζίτες και ειδικοί φοβούνται ότι η διάλυση της ευρωζώνης θα ανοίξει την πόρτα στο οικονομικό χάος.

Η JP Morgan στην ανάλυσή της συμβουλεύει επενδυτές και εταιρίες να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο κατάρρευσης της ευρωζώνης, [size=18pt]αν και η τράπεζα εκτιμά ότι οι πιθανότητες είναι στο 20%.[/size] Πριν από δέκα ημέρες ο Αντριου Μπέιλι, ανώτατο στέλεχος της εποπτικής αρχής του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Βρετανίας, είχε αποκαλύψει ότι οι βρετανικές τράπεζες προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Ετοιμαστείτε Π Ο Υ Σ Τ Ρ Α Κ Ι Α

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012
ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ > "Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο!!!" - Το γύρο του κόσμου κάνει η δήλωση του Ευάγγελου Μυτιληναίου στο Bloomberg
Το γύρο του κόσμου κάνει η δήλωση του Ευάγγελου Μυτιληναίου στο [size=18pt]Bloomberg[/size]. Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του Ευάγγελου Μυτιληναίου ότι η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο. Η φράση αυτή διατυπώθηκε από τον επιχειρηματία σε συνέντευξή του στο Bloomberg και, όπως είναι φυσικό, έχει κάνει το γύρο του κόσμου, αφού έχει αναπαραχθεί από μεγάλα διεθνή ενημερωτικά δίκτυα, όπως το Businessweek και η Washington Post.
Είναι χαρακτηριστικό πως όλα τα δίκτυα έχουν επιλέξει αυτή τη δήλωση για τίτλο, καθώς είναι η πρώτη φορά, που μέλος του ελληνικού επιχειρείν τοποθετείται δημόσια για το θέμα, μιλώντας για πλεονεκτήματα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του πρακτορείου αν ο ίδιος επιθυμεί η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή, απάντησε: [size=18pt]Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο, γιατί θα λειτουργούσαμε με κόστη σε δραχμές και θα είχαμε έσοδα από εξαγωγές σε ευρώ ή δολάρια, για να σπεύσει στη συνέχεια να επιχειρηματολογήσει περί του αντιθέτου:[/size]
Αλλά, ως Έλληνας, δεν θέλω να δω τη χώρα να επιστρέφει εκεί που ήταν 50 χρόνια πριν, δεν θέλω να δω την κοινωνική αναταραχή, που θα ακολουθήσει την επιστροφή στη δραχμή. [size=18pt]Συνεπώς, πρώτα είμαι Έλληνας και μετά επιχειρηματίας.[/size] :2funny:  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.
 

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.488
Like
1
Πόντοι
66
Μαρή Περσόνα, σάλτα  :knockinb: :knockinb: :knockinb: :grin:
Σοκ θεραπυ ρουλσζζζ λεμε...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
περσόνας.. κλασσική περίπτωση διχασμένης προσωπικότητας με σχιζοφρενικές προεκτάσεις σε συνδυασμό με ημιμάθεια...

επικαλείται αυτούς που μανιωδώς έβριζε (παπάκ κλπ), επιθυμεί αυτό που με περισσή μανία εφτυνε (επιστροφή στη δραχμή)...

κατατάξτε τον αν μπορείτε...

 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.207
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Aααα κ για να μην ξεχνιόματστε,[size=30pt]λεφτά πάντα υπάρχουν για εκεί που θέλουν[/size]!!!!!!!!


[size=40pt]Αύξηση των αποδοχών των έμμισθων δικηγόρων δημοσίου[/size]

Κατά 10-15% αυξάνονται, σε βάθος χρόνου τριετίας (σταδιακά), οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων του Δημοσίου κ.λπ., ενώ πολύ περισσότερο αυξάνονται οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων των ανεξάρτητων Αρχών.

Ειδικότερα, με απόφαση (28.2.2012) του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Ρόβλια και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδη αυξάνονται κατά 10-15% οι αποδοχές των δικηγόρων του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρώτου και δεύτερου βαθμού) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση, οι αποδοχές (βασικός μισθός) των εμμίσθων δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Πρωτοδικείο ανέρχονται στα 1.250 ευρώ, των εμμίσθων δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Εφετείο στα 1.652 ευρώ και των δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας (Συμβούλιο της Επικρατείας, 'Αρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο) στα 1.906 ευρώ.

Παράλληλα, επανέρχεται το χρονοεπίδομα 2% επί του βασικού μισθού για κάθε δύο χρόνια δικηγορίας από την ημερομηνία εγγραφής στα μητρώα του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου. Να σημειωθεί ότι προ επταετίας (2004) είχε σταματήσει η χορήγηση του χρονοεπιδόματος στους δικηγόρους του Δημοσίου κ.λπ.

Επίσης, οι έμμισθοι δικηγόροι θα λαμβάνουν το επίδομα οικογενειακής παροχής (τέκνων), όπως και τα δώρα εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα), καθώς και το επίδομα αδείας (τα τρία τελευταία όχι πλήρη, αλλά με τις σχετικές περικοπές).

Ακόμη, όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου νομικής υπηρεσίας θα λαμβάνουν επίδομα 250 ευρώ, ενώ όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου διεύθυνσης νομικής υπηρεσίας θα λαμβάνουν επίδομα 400 ευρώ.

Με άλλη, δεύτερη, απόφαση των κ.κ. Ρόβλια και Σαχινίδη (28.2.2012) οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων των ανεξάρτητων διοικητικών ή ρυθμιστικών Αρχών (π.χ. Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης αυξάνονται πέραν του 10-15% και κατά 400 ευρώ μηνιαίως.

Επιπρόσθετα, οι δικηγόροι των Αρχών κ.λπ. λαμβάνουν και το χρονοεπίδομα 2%.

Η αύξηση των αποδοχών των έμμισθων δικηγόρων και των δύο επίμαχων κατηγοριών έχει αναδρομική ισχύ από 1 Νοεμβρίου 2011 και θα είναι σταδιακή σε βάθος χρόνου τριετίας, σύμφωνα με τις επιταγές του Ν. 4024/2011 που αναφέρεται στο ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015.

 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Aααα κ για να μην ξεχνιόματστε,[size=30pt]λεφτά πάντα υπάρχουν για εκεί που θέλουν[/size]!!!!!!!!


[size=40pt]Αύξηση των αποδοχών των έμμισθων δικηγόρων δημοσίου[/size]

Κατά 10-15% αυξάνονται, σε βάθος χρόνου τριετίας (σταδιακά), οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων του Δημοσίου κ.λπ., ενώ πολύ περισσότερο αυξάνονται οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων των ανεξάρτητων Αρχών.

Ειδικότερα, με απόφαση (28.2.2012) του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Ρόβλια και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδη αυξάνονται κατά 10-15% οι αποδοχές των δικηγόρων του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρώτου και δεύτερου βαθμού) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση, οι αποδοχές (βασικός μισθός) των εμμίσθων δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Πρωτοδικείο ανέρχονται στα 1.250 ευρώ, των εμμίσθων δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Εφετείο στα 1.652 ευρώ και των δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας (Συμβούλιο της Επικρατείας, 'Αρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο) στα 1.906 ευρώ.

Παράλληλα, επανέρχεται το χρονοεπίδομα 2% επί του βασικού μισθού για κάθε δύο χρόνια δικηγορίας από την ημερομηνία εγγραφής στα μητρώα του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου. Να σημειωθεί ότι προ επταετίας (2004) είχε σταματήσει η χορήγηση του χρονοεπιδόματος στους δικηγόρους του Δημοσίου κ.λπ.

Επίσης, οι έμμισθοι δικηγόροι θα λαμβάνουν το επίδομα οικογενειακής παροχής (τέκνων), όπως και τα δώρα εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα), καθώς και το επίδομα αδείας (τα τρία τελευταία όχι πλήρη, αλλά με τις σχετικές περικοπές).

Ακόμη, όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου νομικής υπηρεσίας θα λαμβάνουν επίδομα 250 ευρώ, ενώ όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου διεύθυνσης νομικής υπηρεσίας θα λαμβάνουν επίδομα 400 ευρώ.

Με άλλη, δεύτερη, απόφαση των κ.κ. Ρόβλια και Σαχινίδη (28.2.2012) οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων των ανεξάρτητων διοικητικών ή ρυθμιστικών Αρχών (π.χ. Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης αυξάνονται πέραν του 10-15% και κατά 400 ευρώ μηνιαίως.

Επιπρόσθετα, οι δικηγόροι των Αρχών κ.λπ. λαμβάνουν και το χρονοεπίδομα 2%.

Η αύξηση των αποδοχών των έμμισθων δικηγόρων και των δύο επίμαχων κατηγοριών έχει αναδρομική ισχύ από 1 Νοεμβρίου 2011 και θα είναι σταδιακή σε βάθος χρόνου τριετίας, σύμφωνα με τις επιταγές του Ν. 4024/2011 που αναφέρεται στο ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015.


μπρός λοιπόν.. πάρε το πτυχίο και όρμα...
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
ας δούμε λοιπόν ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τα βήματα που έγιναν σχετικά με το ελληνικό χρεος.
μόλις διαπίστωσαν ότι το ελληινκό χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο
1.
μείωσαν τα εισοδήματα του μέσου έλληνα στο μισό.
2.
κούρεψαν τα ομόλογα στο μισό δίνοντας τεράστιο μπέιλ αουτ στους ομολογιούχους πριν την εξοδο απο το ευρώ
κας το 50% μαγκες και στο καλό......τα αλλα... στο μέλλον.
(εάν οι ομολογιούχοι ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕ ΘΑ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ και θα σκάτζαραν τη χασούρα με τα CDS. τώρα κάναν συμφωνία κάτω απο το τραπέζι -πάρτε μπροστά τα μισά για να μην χάσετε παραπάνω και για τα αλλα μισά βλέπουμε στο μέλλον.)
3.
κέρδισαν χρόνο για την προετοιμασία της επιστροφής χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη των 3μηνιαίων δόσεων.
4.
μόλις η ελλάς επιστρέψει οι πολίτες θα έχουν χασει τα μισά εισοδήματα θα γίνει υποτίμηση του εθνικού αμεσα και θα φτάσουν οι μισθοί ΑΚΡΙΒΩΣ στα επίπεδα βουλγαρίας ρουμανίας.
5.
μόλις ολοκληρωθεί το 4 στην ελληνική οικονομία θα πέσει ΤΡΕΛΛΟ ΧΡΗΜΑ ΤΑ ΚΕΡΗ ΘΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΟΥΝ και ο έλληνας θα είναι τρισχαρούμενος που θα βλέπει τη χώρα του με ανάπτυξη 5-10%. Η μόνη διαφορά είναι πως ο μισθός και η σύνταξη θα είναι ήδη το 2013 περίπου στα 300 Ευρώ μέση τιμή.
:grin:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Αντίθετα από κάτι φιλοτόμαρα γαϊδούρια σαν εσένα που μας κάνουν κήρυγμα από την ασφάλεια του χαλουμονησιού.

να γελάσω εδώ ή να κλάψω (πό τα γέλια φυσικά) ??????????
 

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.488
Like
1
Πόντοι
66
ας δούμε λοιπόν ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τα βήματα που έγιναν σχετικά με το ελληνικό χρεος.
μόλις διαπίστωσαν ότι το ελληινκό χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο
1.
μείωσαν τα εισοδήματα του μέσου έλληνα στο μισό.
2.
κούρεψαν τα ομόλογα στο μισό δίνοντας τεράστιο μπέιλ αουτ στους ομολογιούχους πριν την εξοδο απο το ευρώ
κας το 50% μαγκες και στο καλό......τα αλλα... στο μέλλον.
(εάν οι ομολογιούχοι ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕ ΘΑ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ και θα σκάτζαραν τη χασούρα με τα CDS. τώρα κάναν συμφωνία κάτω απο το τραπέζι -πάρτε μπροστά τα μισά για να μην χάσετε παραπάνω και για τα αλλα μισά βλέπουμε στο μέλλον.)
3.
κέρδισαν χρόνο για την προετοιμασία της επιστροφής χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη των 3μηνιαίων δόσεων.
4.
μόλις η ελλάς επιστρέψει οι πολίτες θα έχουν χασει τα μισά εισοδήματα θα γίνει υποτίμηση του εθνικού αμεσα και θα φτάσουν οι μισθοί ΑΚΡΙΒΩΣ στα επίπεδα βουλγαρίας ρουμανίας.
5.
μόλις ολοκληρωθεί το 4 στην ελληνική οικονομία θα πέσει ΤΡΕΛΛΟ ΧΡΗΜΑ ΤΑ ΚΕΡΗ ΘΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΟΥΝ και ο έλληνας θα είναι τρισχαρούμενος που θα βλέπει τη χώρα του με ανάπτυξη 5-10%. Η μόνη διαφορά είναι πως ο μισθός και η σύνταξη θα είναι ήδη το 2013 περίπου στα 300 Ευρώ μέση τιμή.
:grin:
Μα τπ Θεο, που δεν πιστεύω  :grin: :grin:, λίγα μας έκαναν.
Σφαίρα πέρασε απο το δεξί αυτί μου μέχρι να ξυπνήσω.
Υπ΄ όψιν, με είχε προειδοποιήσει μια γαμιώλα, τότε, ψυχίατρος, τώρα απλά ΘΕΑ  :2funny: :2funny: :2funny:, οτι θα μου την κάνει και δεν το είχα πάρει χαμπάρι.
Τώωωωωωωωωώρα.....
Αγαλλίαση ρε μουνιά, σοκ θεραπυ ρουλεσζζζζζζζ  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom