Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Τρίχες κατσαρές.

Τι σημασία της Ελλάδας για τις Γερμανικές εξαγωγές την έχω αναφέρει άπειρες φορές. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι προ Ευρώ οι Γερμανικές εισαγωγές ήταν περισσότερες από ότι επί Ευρώ και φυσικά από ότι είναι τώρα.

Επανέρχομαι λοιπόν:

Greece-Germany.PNG

Από το πολύ καλό post του LOL Greece:
Από το οποίο κρατώ το ακόλουθο:

Puzzled? Then you must be very young, or have a short memory. Back in 2002, people used to write endless editorials about how Germany had made a mistake in joining the Euro and killed its own export industry because it had been suckered into accepting an uncompetitive fixed D-Mark to Euro rate. How the times change. Read, for instance, this article from back in 2002 and tell me whether it reminds you of editorials about any country you know. Isn't that funny? Or Lapa-witzig, as the Germans might joke if they followed the Greek defaultnik literature?

The Germans of course sucked it up and pursued a strategy of - you guessed it - internal devaluation. Perhaps the fact that it worked for them, despite the pain, might be the reason they think it just might work for us.

μι8μπαστερ πρικ  :grin:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Εντάξει, το ότι τα στατιστικά δείχνουν ότι οι γερμανοί επωφελήθηκαν από το ευρώ, αυξάνοντας τις εξαγωγές τους ως ποσοστό του ΑΕΠ (χώρια το ίδιο το ΑΕΠ), σχεδόν κατά 50% είναι απλά συνωμοσιολογία των ανικάνων. Το ότι 3 χώρες της περιφέρειας μπήκαν σε πρόγραμμα ΔΝΤ και άλλες 2 είναι στο παρά πέντε, επίσης. Ίσως τελικά να είμαστε όλοι κλέφτες, έναντι των καλών και άγιων (και τιμητών των πάντων, μην ξεχνάμε) γερμανών. Το ότι οι γερμανοί πούλησαν ότι είχαν και δεν είχαν στην χώρα μας, μεταξύ των οποίων και υποβρύχια που γέρνουν είναι επίσης ψευδή μυθεύματα (το υποβρύχιο δεν γέρνει, κόλπο είναι για να μπερδεύει τα αντίπαλα ραντάρ).

Σάβρα δεν ξέρω αν γνωρίζεις, αλλά σου έχω νέα.

Οι γερμανοί εξάγουν σ' εμάς κατά τι λιγότερο απ' ότι σ' ολόκληρη την Ινδία. Είμαστε άραγε τόσο αμελητέοι;
Οι γερμανοί Σάβρα, πήγαν (με μπροστάρη την ΕΕ, ως συνήθως) να πουλήσουν περισσότερο πράγμα στην αρκούδα. Στην οποία παρεμπιπτόντως πουλάνε λιγότερα απ' ότι στην παρά λίγο χρεοκοπημένη Ιταλία. Συνομιλίες επί συνομιλιών και ξέρεις τι τους είπε ο πράκτορας; Οκ, ό,τι θέλετε, αλλά θα φέρετε εργοστάσια παραγωγής και τεχνογνωσία εδώ. Οι φρίτηδες την έκαναν μ' ελαφρά φυσικά...

Σάβρα θύμισε μου, ποιοι ήταν αυτοί που χτυπιόνταν για χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας;
Θύμισε μου, ποιοι έριχναν τα βέτο για κοινοτικό έλεγχο των κρατικών προμηθειών;

Σάβρα για πες μου, γιατί οι ιρλανδοί θέλουν να κάνουν δημοψήφισμα για το σύμφωνο σταθερότητας;
Τι θα γίνει αν τους πουν πάρτε τομπούλο, όπως είχαν κάνει και παλαιότερα; Βλάκες είναι και δεν βλέπουν την σωτηρία;

Σάβρα το ξέρεις ότι σύλλογοι των ελλήνων της Γερμανίας έστειλαν κοσμιότατο γραμματάκι στην Καγκελαρία, για να σχολιάσουν το τι έχει γίνει τα τελευταία 2 χρόνια, υπενθυμίζοντας φυσικά και πόσες χιλιάδες μέλη έχει ο καθένας;
Σάβρα τι λέει ο Ολλάντ (ο οποίος είναι μάλλον και φαβορί) για το ευρώ;

ΥΓ. Τα περί μπένυ τουρκόγλου δεν τα σχολιάζω. Κάποιος θα βρεθεί και τώρα να τον κεράσει κανέναν καφέ...

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Ρε με δουλεύεις; Τα ίδια θα λέμε όλη την ώρα;

α. Έχεις μπερδεψει τα νούμερα. Το 75% αναφέρεται στην καθαρή παρούσα αξία, δηλαδή τελικά στην χασούρα που θα έχει ο κάτοχος συνεκτιμώντας και το κόστος ευκαιρείας.
Την συμμετοχή δεν την ξέρουμε τώρα.
Αν ενεργοποιηθούν όμως τα CAC τότε όλοι οι κάτοχοι αναγκαστικά θα συμμετέχουν. Προφανώς ορισμένοι θα πάνε στα δικαστήρια όπως στην Αργεντινή. Τι θα γίνει με αυτούς είναι άγνωστο αλλά θεωρώ ότι τελικά κάποια λύση θα βρεθεί.

β. Όπως ακούγεται θα ανταλλαγούν με ομόλογα του ΕΤΧΣ. Δηλαδή την χασούρα σε τελική ανάλυση πάλι ο Γερμανός φορολογούμενος θα την φάει.

γ. Για αυτά θα πληρώνουμε κανονικά τόκους οι οποίοι αν δεν κάνω λάθος είναι γύρω στο 3,5 %. Και η εκτίμηση μου είναι ότι αν κάνουμε τις δομικές αλλαγές που πρέπει και αν υπάρξει ανάπτυξη τα επιτόκια θα χαμηλώσουν και άλλο.

δ. Καλά, άμα θέλει η Λαγκάρντ ας δώσει και άλλο δάνειο. Άμα μπορεί να πείσει του Κινέζους, του Ινδούς, τους Βραζιλιάνους, τους Αργεντίνους.

Πσστττ, η συζητηση άνοιξε για την παπαριά που πέταξες για ομόλογα λήξης Ιουνίου τα οποία έτσι και αλλοιώς δεν υπάρχουν.

Επομένως κάτι χρωστάς.

Βαριέμαι να κάνω συζητήσεις που χωρίς να καταλήγουμε σε κάτι προαπαιτούμενο πηδάμε σε 200 χιλιάδες άλλα θέματα για να καταλήξουμε στο: "Καλά, και εσείς καταπιέζετε τους μαύρους".

Α, και προαπαιτούμενο είναι να έχουμε διαβάσει και τα βασικά για το τι είναι το PSI........

ΤΕΛΟΣ είπαμε.

ξεκινησαν μ τ LTRO ν..αφομοιωσουν την ιδεα  :grin:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Το κούρεμα από ό,τι γνωρίζω γίνεται μόνο στα ελληνικά. Ας διαφωτήσουν οι παρά τω μπένι

Τελικά η άγνοια του Έλληνα είναι κολοσσιαίων διαστάσεων.

Δεν καταλαβαίνει μία....

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Εντάξει, το ότι τα στατιστικά δείχνουν ότι οι γερμανοί επωφελήθηκαν από το ευρώ, αυξάνοντας τις εξαγωγές τους ως ποσοστό του ΑΕΠ (χώρια το ίδιο το ΑΕΠ), σχεδόν κατά 50% είναι απλά συνωμοσιολογία των ανικάνων. Το ότι 3 χώρες της περιφέρειας μπήκαν σε πρόγραμμα ΔΝΤ και άλλες 2 είναι στο παρά πέντε, επίσης. Ίσως τελικά να είμαστε όλοι κλέφτες, έναντι των καλών και άγιων (και τιμητών των πάντων, μην ξεχνάμε) γερμανών. Το ότι οι γερμανοί πούλησαν ότι είχαν και δεν είχαν στην χώρα μας, μεταξύ των οποίων και υποβρύχια που γέρνουν είναι επίσης ψευδή μυθεύματα (το υποβρύχιο δεν γέρνει, κόλπο είναι για να μπερδεύει τα αντίπαλα ραντάρ).

Σάβρα δεν ξέρω αν γνωρίζεις, αλλά σου έχω νέα.

Οι γερμανοί εξάγουν σ' εμάς κατά τι λιγότερο απ' ότι σ' ολόκληρη την Ινδία. Είμαστε άραγε τόσο αμελητέοι;
Οι γερμανοί Σάβρα, πήγαν (με μπροστάρη την ΕΕ, ως συνήθως) να πουλήσουν περισσότερο πράγμα στην αρκούδα. Στην οποία παρεμπιπτόντως πουλάνε λιγότερα απ' ότι στην παρά λίγο χρεοκοπημένη Ιταλία. Συνομιλίες επί συνομιλιών και ξέρεις τι τους είπε ο πράκτορας; Οκ, ό,τι θέλετε, αλλά θα φέρετε εργοστάσια παραγωγής και τεχνογνωσία εδώ. Οι φρίτηδες την έκαναν μ' ελαφρά φυσικά...

Σάβρα θύμισε μου, ποιοι ήταν αυτοί που χτυπιόνταν για χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας;
Θύμισε μου, ποιοι έριχναν τα βέτο για κοινοτικό έλεγχο των κρατικών προμηθειών;

Σάβρα για πες μου, γιατί οι ιρλανδοί θέλουν να κάνουν δημοψήφισμα για το σύμφωνο σταθερότητας;
Τι θα γίνει αν τους πουν πάρτε τομπούλο, όπως είχαν κάνει και παλαιότερα; Βλάκες είναι και δεν βλέπουν την σωτηρία;

Σάβρα το ξέρεις ότι σύλλογοι των ελλήνων της Γερμανίας έστειλαν κοσμιότατο γραμματάκι στην Καγκελαρία, για να σχολιάσουν το τι έχει γίνει τα τελευταία 2 χρόνια, υπενθυμίζοντας φυσικά και πόσες χιλιάδες μέλη έχει ο καθένας;
Σάβρα τι λέει ο Ολλάντ (ο οποίος είναι μάλλον και φαβορί) για το ευρώ;

ΥΓ. Τα περί μπένυ τουρκόγλου δεν τα σχολιάζω. Κάποιος θα βρεθεί και τώρα να τον κεράσει κανέναν καφέ...

Φιλαράκι δεν την παλεύεις.

Παραθέτω στοιχεία και μου λες για υποβρύχια που γέρνουν.

Τώρα για την Ινδία τι να πω;

Ποιό είναι το κατά κεφαλή ΑΕΠ της Ινδίας και ποιό της Ελλάδας;

Αν και τους βλέπω και αυτούς σύντομα να φωνασκούν για τους κακούς Γερμανούς:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Φιλαράκι δεν την παλεύεις.

Παραθέτω στοιχεία και μου λες για υποβρύχια που γέρνουν.

Τώρα για την Ινδία τι να πω;

Ποιό είναι το κατά κεφαλή ΑΕΠ της Ινδίας και ποιό της Ελλάδας;

Αν και τους βλέπω και αυτούς σύντομα να φωνασκούν για τους κακούς Γερμανούς:

Και τα υποβρύχια που γέρνουν, δεδομένα και στοιχεία είναι.

Όσο για την Ινδία, δίκιο έχεις.
Τι να κλάσει μια αγορά 1.100.000.000 μπροστά στα 10.000.000 Ελλήνων...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Ρε με δουλεύεις; Τα ίδια θα λέμε όλη την ώρα;

α. Έχεις μπερδεψει τα νούμερα. Το 75% αναφέρεται στην καθαρή παρούσα αξία, δηλαδή τελικά στην χασούρα που θα έχει ο κάτοχος συνεκτιμώντας και το κόστος ευκαιρείας.
Την συμμετοχή δεν την ξέρουμε τώρα.
Αν ενεργοποιηθούν όμως τα CAC τότε όλοι οι κάτοχοι αναγκαστικά θα συμμετέχουν. Προφανώς ορισμένοι θα πάνε στα δικαστήρια όπως στην Αργεντινή. Τι θα γίνει με αυτούς είναι άγνωστο αλλά θεωρώ ότι τελικά κάποια λύση θα βρεθεί.

β. Όπως ακούγεται θα ανταλλαγούν με ομόλογα του ΕΤΧΣ. Δηλαδή την χασούρα σε τελική ανάλυση πάλι ο Γερμανός φορολογούμενος θα την φάει.

γ. Για αυτά θα πληρώνουμε κανονικά τόκους οι οποίοι αν δεν κάνω λάθος είναι γύρω στο 3,5 %. Και η εκτίμηση μου είναι ότι αν κάνουμε τις δομικές αλλαγές που πρέπει και αν υπάρξει ανάπτυξη τα επιτόκια θα χαμηλώσουν και άλλο.

δ. Καλά, άμα θέλει η Λαγκάρντ ας δώσει και άλλο δάνειο. Άμα μπορεί να πείσει του Κινέζους, του Ινδούς, τους Βραζιλιάνους, τους Αργεντίνους.

Πσστττ, η συζητηση άνοιξε για την παπαριά που πέταξες για ομόλογα λήξης Ιουνίου τα οποία έτσι και αλλοιώς δεν υπάρχουν.

Επομένως κάτι χρωστάς.

Βαριέμαι να κάνω συζητήσεις που χωρίς να καταλήγουμε σε κάτι προαπαιτούμενο πηδάμε σε 200 χιλιάδες άλλα θέματα για να καταλήξουμε στο: "Καλά, και εσείς καταπιέζετε τους μαύρους".

Α, και προαπαιτούμενο είναι να έχουμε διαβάσει και τα βασικά για το τι είναι το PSI........

ΤΕΛΟΣ είπαμε.
εγώ δεν εχω μπερδέψει τίποτα.
εσείς πάτε να με μπερδέψετε και να με βγάλετε βλάκα.
πρόχειρα.
εγώ είπα ότι τον ιούνιο θα πάμε σε δραχμή όχι ότι υπάρχουν ομολογα.
γιατί ;
γιατι ως βλαξ γνωρίζω ότι ενώ μου παρουσιάζετε το PSI ως χαράς ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ έχω τα εξής ΔΕΔΟΜΕΝΑ τα οποία ΟΣΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΠΕΝΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.

είσαι πλέον για όλο τον κόσμο και τις αγορές σε Σελεκτιβ ντιφολτ.
πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κανείς (ΟΥΤΕ Η ΕΚΤ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥ ΟΜΟΛΟΓΑ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ).
λόγω του SD ΔΕ ΣΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΕ ΘΕΩΡΕΙ ΦΕΡΕΓΓΥΟ

η εκτέλεση του προυπολογισμού είναι ήδη εκτροχιασμένη απ τον Ιανουαριο.
κατά συνέπεια αυτοί που έχουν μείνει να σου σπρώχνουν χρήμα δλδ οι γερμανοι μπορούν ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να σου κλείσουν το ΔΙΑΚΟΠΤΗ και να κηρύξεις στάση πληρωμών.
ΑΡΑ
ΟΣΟ (και αυτο θα ισχύει καιρό) έχεις ελλειμμα ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΕΚΕΤΕΛΕΣΟΥΝ.
πάμε παρακάτω ....
ο περιπατητής ΣΤΑ ΛΕΕΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ....
η πλάκα δε είναι ότι εσύ υποστηρίζεις τον καλό γερμανό και θες να γαμήσεις τους κακους έλληνες (κάτι απο κατοχή μου θυμίζει αυτό)
το τραγικό δε των δηλώσεών σου είναι ότι οι Γερμανοί ΜΑΡΤΥΡΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ........
και μένεις εσύ και όλοι της γνωστής μνημονιακής κουστωδίας να ξεφτυλίζεστε χωρίς αιδώ και ντροπή...
ως τραγική δικαιολογία δε παρουσιάζεις το ΑΕΠ της Ινδίας με αυτό της Ελλάδας....  :jerking: :jerking: :jerking:
[size=18pt]
Handelsblatt: Τόσο καλός πελάτης όσο η Ελλάδα δε βρίσκεται[/size]

Δημοσίευμα [size=18pt]γερμανικής εφημερίδας [/size]υπενθυμίζει πως η εξοπλιστική βιομηχανία της χώρας θησαύρισε από την Ελλάδα

Στέλιος Μπαμιατζής Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 26 2012 21:02 Ενημερώθηκε: Φεβρουάριος 26 2012 21:55

Η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία θησαύρισε κατά το παρελθόν από παραγγελίες εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα Handelsblatt.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

"Όποιος θέλει να δει τα πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα της Ευρώπης, θα πρέπει να επισκεφτεί την Ελλάδα.
[size=18pt]
Ακόμη και το 2008 η ελληνική κυβέρνηση παρήγγειλε 170 άρματα Leopard 2, η παραγγελία ύψους 1,7 δις ευρώ δόθηκε στην Krauss Maffei Wegmann στο Μόναχο.

Και ο στόλος υποβρυχίων της Ελλάδας είναι πρώτης τάξεως: για 1,6 δις ευρώ οι εταιρίες HDW και Ferrostaal παρέδωσαν στην Ελλάδα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 209".[/size]

Και αν αυτά ακούγονται κάπου φυσιολογικά, η συνέχεια είναι διαφορετική, προς το χειρότερο, ενώ γίνεται λόγος και για την Ελλάδα η οποία δεν πρόκειται αλλά έχει ήδη χρεοκοπήσει.

"Διαπραγματεύσεις για 48 Eurofighter με την εταιρία EADS Cassidian ακυρώθηκαν, όταν κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. "Το πάρτι τελείωσε", έτσι εξέθεσε την κατάσταση Γερμανός μάνατζερ στα εξοπλιστικά ζητήματα.

Όντως το πάρτι τελείωσε, αφού μέσα στην περασμένη δεκαετία η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία επωφελήθηκε ιδιαιτέρως από την αλόγιστη αγορά εξοπλισμού στην Νότια Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου της Στοκχόλμης Sipri, [size=18pt]προ πάντων  οι προμήθειες σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία κατέστησαν τη Γερμανία Τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο.
[/size]
"Τώρα το καραβάνι συνεχίζει γι’ αλλού, ο κλάδος αναζητά νέες αγορές. Η KMW και η Rheinmetall ελπίζουν στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Βραζιλία. Η EADS Cassidian "ποντάρει" επίσης στη Μέση Ανατολή και στην Ινδία. Όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι ξέρουν καλά ένα πράγμα: [size=18pt]ένας τόσο καλός  πελάτης όπως την Ελλάδα σπάνια βρίσκεται". [/size]

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
τι φωνάζω τόσο καιρό ρε ΠΑΠΑΡΑ;
στον Βουπουπου οι γερμανοί προσπαθούσαν να κάνουν ολη την ευρώπη στρατοπεδο συγκέντρωσης επειδή οι ίδιοι έτσι έχουν μάθει.
αλλα μυαλό δεν έβαλαν..........
εμείς βεβαίως ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Ε βέβαια. Τι να πουν και οι  ισπανοί-αγγλο-γαλλο-ολλανδοί που έκαναν όλο την πλανήτη (και με επιτυχία) στρατόπεδο συγκεντρωσης επί δύο αιώνες...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Ε βέβαια. Τι να πουν και οι  ισπανοί-αγγλο-γαλλο-ολλανδοί που έκαναν όλο την πλανήτη (και με επιτυχία) στρατόπεδο συγκεντρωσης επί δύο αιώνες...
ξαναερωτώ την ομήγυρη.....

τι αλλαξε απο το 2009 που το χρέος ήταν ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ (και με φουσκωμένα στατιστικά) και πήγαμε στο ΔΝΤ και θα είναι βιώσιμο σε διαλυμένη χώρα το 2020 με ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΕΠ?

ΟΕΟ?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
ξαναερωτώ την ομήγυρη.....

τι αλλαξε απο το 2009 που το χρέος ήταν ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ (και με φουσκωμένα στατιστικά) και πήγαμε στο ΔΝΤ και θα είναι βιώσιμο σε διαλυμένη χώρα το 2020 με ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΕΠ?

ΟΕΟ?

Οτι εγινε έγινε με ευθύνη των ελληνικών πολιτικών-κομματικών-συνδικαλιστικών ηγεσιών. Οι Γερμανοί και οι ευρωπαίοι ΚΑΚΩΣ δεν αμαίχθηκαν αναμίχθηκαν ανοιχτά και φουλ επεμβατικά απο την αρχή. Θα ταν υπόθεση μερικών μηνών να έρθουν στα ίσια τους τα πράγματα ΚΑΙ να μην επεκταθεί περαιτέρω η κρίση στην Ε.Ε.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Πέρσυ, το πρόβλημα του Σάβρα (εκτός του ότι είναι πασοκεμόν) είναι ότι προσπαθεί να εξηγήσει κοινωνικά φαινόμενα (γιατί και τα οικονομικά, κοινωνικά είναι) με επιστημονική βεβαιότητα. Δυστυχώς, όμως, τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι σαν ένα πρόβλημα φυσικής "ρίχνω την πέτρα από τα 2 μέτρα, είμαι στον Ισημερινό, η πέτρα είναι μισό κιλό πότε θα φτάσει στο έδαφος". Εδώ το κάθε πρόβλημα έχει χιλιάδες παραμέτρους, χώρια βέβαια τον ανθρώπινο παράγοντα που επιτρέπει αποκλίσεις ακόμα και από πράγματα που θεωρείς δεδομένα.

Το να συγκρίνεις πχ. την αγορά της Ινδίας με την αγορά της Ελλάδας είναι κάτι που αψηφά πάντως την λογική. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ δεν έχει νόημα, γιατί δεν μοιράζεται ούτε το προϊόν, ούτε το εισόδημα ομοιόμορφα σε όλους. Μια αγορά που έχει 110 φορές (και βάλε) το μέγεθος μιας άλλης, ακόμα και αν το 80% του πληθυσμού της να είναι κατώτερο εισοδηματικά, πάλι σου αφήνει μια αγορά 20 φορές μεγαλύτερη. Όταν δε οι εξαγωγές ως μέγεθος στις δυο αυτές αγορές είναι σχεδόν ίσες, τότε λογικά συμβαίνουν 2 τινά: ή στην μικρή έχεις μεγαλύτερη του κανονικού διείσδυση (αν κανονική μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία σου στην άλλη) ή στην μεγάλη έχεις μικρότερη (με αντίστροφη αναφορά). Η και τα δύο μαζί.

kotobiftekos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Οτι εγινε έγινε με ευθύνη των ελληνικών πολιτικών-κομματικών-συνδικαλιστικών ηγεσιών. Οι Γερμανοί και οι ευρωπαίοι ΚΑΚΩΣ δεν αμαίχθηκαν ανοιχτά και φουλ επεμβατικά απο την αρχή. Θα ταν υπόθεση μερικών μηνών να έρθουν στα ίσια τους τα πράγματα ΚΑΙ να μην επεκταθεί περαιτέρω η κρίση στην Ε.Ε.
αμαίχθηκαν=????????

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.768
Πόντοι
6.515
Οι Αμερικανοι δεν θα ερθουν. Μαλλον Γερμανους, Γαλλους και τους αλλους Ευρωπαιους βλεπω.

Πολυ μαυρα τα βλεπεις βρε φιλε! Καλυτερα να μην χρεωκοπησουμε.

O.K.εχεις δικιο. Πολυ μαυρο σεναριο. Ας ελπισουμε να μην γινει.
Παντως στα δυσκολα μονο τα αμερικανακια καθαριζουν (με το αζημειωτο). Οι αλλοι θα κοιταξουν τη δουλεια τους.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Αυτή ειναι η απάντησή σου στο ότι η χώρα αναπτύχθηκε χωρις δανεικά; Μπορεις να με βοηθήσεις να καταλάβω τη λογική σύνδεση; Μερσι

Ποια ανάπτυξη χωρίς δανεικά ρε τυπε;

Η χώρα καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς μετα το βππ και τον εμφύλιο .
Οποιαδήποτε ανοικοδόμηση που ακολουθησε είναι εύκολο να λογιστει ως ανάπτυξη .
Πως όμως έγινε αυτό ;
Μα με την εξής απλή συνταγή : αντί να στενοχωρουμε τα ξένα αφεντικά μας για πολεμικές αποζημιώσεις , κατοχικά δάνεια κτλ, στείλαμε όλο τον κόσμο στις γερμανιες, τα βελγια, τις αυστραλιες και τις αμερικες.

[size=18pt]Ξεσπιτωθηκε η μισή Ελλάδα με τη μετανάστευση για να στέλνει λεφτά και να συντηρει την άλλη μισή Ελλάδα, που είχε μείνει πίσω και λιμοκτονουσε απο την εξαθλίωση .[/size]

Και τα λεφτά του σχεδίου Μαρσαλ φαγωθηκαν απο τα ντόπια λαμόγια της Δεξιάς .
Όπως τώρα τα πράσινα λαμόγια φάγανε τα λεφτά της ΕΕ...

Η Ελλάδα συνέχισε να πληρώνει τα προπολεμικά δάνεια απο την αρχή , σα να μην είχε πληρώσει δραχμή πριν το βππ. Ενώ η αντιμετώπιση που είχε ήταν αυτή της αποικιας.
Ο αμερικανός πρέσβης καλούσε στο γραφείο του τον κάθε καραγκιοζακο υπουργό και τα χαστούκια ακουγόταν σε όλο το Κολωνάκι.
Στον δε ιδιωτικό τομέα οι έλληνες βιομήχανοι κι εφοπλιστές έκαναν ό,τι μπορούσαν κι ήθελαν .

Άναρχη ανάπτυξη , έλλειψη υποδομών, αντιπαροχή, κρατική καταστολή και παρακρατικη τρομοκρατία - αυτή ήταν η Ελλάδα της Δεξιάς και του χωροφύλακα .

Αυτή ήταν η ...ανάπτυξη που νοσταλγειτε....

Κι έπειτα εγω δε νοσταλγησα καμία πρώην Σοβιετια ή γκουλαγκ. Αφού αποφασίστηκε να ανήκομεν εις τη Δυσιν (το αποφάσισαν στη Γιαλτα, φιλαρακια και κανένας Καραμανλής ....) ας είχαμε γίνει αστική δημοκρατία της προκοπής!  Όχι μπανανία και ρδελο του 6ου Στόλου!

Ας είχαμε γίνει Ισραήλ , Ολλανδία γοτεβα !
Αλλά όχι Πακιστάν !
Οι Έλληνες είμασταν τα ...Πακια του '50-'60-'70 !

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom