Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
οπότε μόλις το ζητήσουνε οι της ΕΕ, θα πούνε οι εθνοσωτήρες μας πως είναι μονόδρομος και οι ΙΔΙΟΙ θα μας πάνε στη δραχμή χωρίς να αλλάξει απολύτως τίποτα.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
λοιπόν, φαγωθείτε
φευγω να πάρω το αεροπουλί

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
αμεση λυση νομιζω δεν υπαρχει.Ενα μικρο παραδειγμα...οι πατατες νευροκοπιου και η ιστορια με τα 25 σεντς που ακουμε ολη την εβδομαδα τωρα.Τιμη σημερα στην βαρβακειο...70!!! τους κλασαμε τα αρχιδια στους μεσαζοντες πχ.
Παιδεια Παιδεια Παιδεια ειναι που χρειαζεται και θελει χρονο.

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
φανταζεσε απεργια εδω των δημοσιων υπ. πριν 10 χρονια που να απαιτουσαν να μην γινουν αλλες προσληψεις γιατι αυτο μοιραια θα οδηγουσε σε χρεωκοπια του κρατους σε λιγα χρονια???

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
ρε αδερφέ, τα ίδια θα λέμε μέχρι να πεθάνει ο Χάιλάντερ
το πρόβλημά σου δεν είναι οικονομικό
πολιτικο-κοινωνικό ειναι

τις δομές σου πρέπει να αλλάξεις.
αν το δάνειό σου (το προσωπικό) είναι σε ευρώ ή σε δραχμές δεν έχει σημασία για εσένα. Γιατί αν δεν μπορείς να το πληρώσεις με το ένα νόμισμα, ούτε με το άλλο θα μπορείς.
Το πρόβλημά σου λοιπόν δεν είναι το νόμσμα του δανείου αλλά το ίδιο το δάνειο.

έτσι και στο γενικό πλαίσιο - κάνε ό,τι θες με το νόμισμα. Με τους ίδιους τύπους δεν αλλάζει τίποτα.
Το πρόβλημα σου είναι το πολιτικό σύστημα.

και σε έχω ξαναρωτήσει αλλά απάντηση ουσιαστική δεν έχεις δώσει.
Έχεις 1 μύριο ανέργους. Πας τώρα, αυτή τη στιγμή σε δραχμή. Πες μου πού θα τους βρεις δουλειά χωρίς να έχεις αλλάξει τις δομές ώστε να έρχονται επενδύσεις. Και πόσους ανέργους επιπλέον θα κάνεις με αυτόν τον τρόπο.

Δεν μπορώ να στο κάνω πιο λιανά, δεν γίνεται.
Το πρόβλημά σου δεν είναι αυτή τη στιγμή το χρέος. Είναι ο τρόπος που δημιουργείται το χρέος. Το χρέος σου δεν δημιουργείται επειδή έχεις ευρώ.
Σαν να πηγαίνεις να φτιάξεις σαλάτα με αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι αλλά δεν έχεις μαχαίρι, έχεις κουτάλι. Κι εσύ μου λες να αλλάξεις τη σαλάτα και να τη φτιάξεις με μαρούλι και λάχανο, αλλά πάλι με κουτάλι. Ε, δεν γίνεται τίποτα. Πάλι σαλάτα δεν θα φτιάξεις.

Αδερφέ δεν μπορεις να καταλαβεις με τιποτα, ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΜΕ , τη δυναμη του μεσου που λεγεται χρημα, που πηγαζει απο τον τροπο χρησης του !

Σου το εγραψε πολυ ωραια και παραστατικα ο περσονας με το αυστριακο χωριο, που τυπωσε το δικο του  νομισμα και αμεσως εκτοξευσε την εργασια και την παραγωγικοτητα στα υψη.

Αλλάζοντας τι ;;;;;;

Μα ακριβως τον τροπο χρησης του νομισματος !!!!! Ολες οι αλλες δομες του αυστριακου κρατους συνεχιζαν να ισχυουν στο χωριο !
Δεν αλλαξε η διεφθαρμενη κεντρικη κυβερνηση ή η κεντρικη τραπεζα !

Το χαρτι που τυπωσε ο Δημαρχος δεν ειχε αντικρυσμα σε χρυσο - μια ...χαρτοπετσετα ηταν !
Κι ομως αυτη η χαρτοπετσετα, ενισχυοντας την πιστη των κατοικων επανεκκινησε την παραγωγη.
Παραλληλα το εξυπνο κολπο δεν ευνοησε την αποθησαυριση και το ραντιερισμο, αλλα κινουσε συνεχεια το χρημα στην πραγματικη αγορα, αιμοδοτωντας τη συνεχεια.

Εδω σε μας, μολις μπηκαμε στο ευρω και ανοιξαν τα οικονομικα συνορα, τα λαμογια αρχισαν να μαζευουν το χρημα στις ελβετικες-γερμανικες-αγγλικες τραπεζες και να το στερουν απο την αγορα, τις επενδυσεις και την πραγματικη παραγωγη.

Ο αλλος επαιρνε δανεια απο το κρατος, δεν πληρωνε ΦΠΑ κι εργατες χρονια τωρα ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΓΑΖΕ ΟΛΑ ΕΞΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ !
Στ αρχι: του όλα - δεν ειχε καμια αναγκη την Ελλαδα, γιατι μπορουσε να κρυψει το χρημα του εξω και να εξασφαλισει τη ζωη του ανετα.
Οι διατρητοι ελεγκτικοι μηχανισμοι και τα παραδικαστικα κυκλωματα, η βαθεια κρατικη διαφθορα, εξασφαλιζαν επιπλεον ατιμωρησια.
[size=18pt]Ομως ολα αυτα θα ηταν σε μεγαλο βαθμο αδυνατα, αν ο τυπακος δεν μπορουσε εξαρχης να βγαλει το σκληρο νομισμα εκτος συνορων....[/size]

Συμφωνουμε βεβαια οτι πρεπει να αλλαξει αμεσως και το σαπιο κρατος !

Αλλά αδερφε μου μη σε φοβιζει η χρεοκοπια- ο σημερινος αργος θανατος να σε σκιάζει !

Την αλλη μερα της χρεοκοπιας, θα τυπωσεις τις ωραιες σου χαρτοπετσετες με το Θοδωρη απάνου και οι πρωτοι μισθοι που θα πληρωσεις, θα είναι των δημιων που θα κρεμασουν τους προδοτες και τη σαβουρα στο Συνταγμα.

Αυτο να δεις τι κινητρο για την παραγωγικοτητα θα είναι !

Τα υπολοιπα θα κυλησουν ταχυτατα στο αυλακι τους....

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
Αλλά αδερφε μου μη σε φοβιζει η χρεοκοπια- ο σημερινος αργος θανατος να σε σκιάζει !
εγω σε αυτο συμφωνω 100. Βαρεθηκα να με φοβιζουν και το κυριωτερο να με εκβιαζουν.Σιγουρα αν χρεωκοπησουμε θα περασουμε δυσκολα (λες και τωρα δεν περναμε) αλλα δεν θα πεθανουμε κιολας....αντιθετα πολλοι βολεμενοι κινδυνευουν να πεθανουν και μαλιστα με αγριο οχι φυσικο τροπο  :cheesy:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
οι γερμανοί είναι φίλοι μας....
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.

Μ Α Λ Α Κ Ε Σ

Στα ύψη τα κέρδη και οι πωλήσεις της Volkswagen για το 2011

Τελευταία Ενημέρωση: 27/02/2012 | 14:08
Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, η γερμανική Volkswagen, ανακοίνωσε υπερδιπλάσια κέρδη για το 2011, τα οποία [size=18pt]ανήλθαν στα 15,8 δισ. ευρώ, έναντι των 7,27 δισ. ευρώ το 2010.[/size] Παράλληλα, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 14,7% φτάνοντας τα 8,265 εκ. οχήματα, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το «φράγμα» των 8 εκατομμυρίων, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 25,6%, στα 159,34 δισ. ευρώ.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αδερφέ δεν μπορεις να καταλαβεις με τιποτα, ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΜΕ , τη δυναμη του μεσου που λεγεται χρημα, που πηγαζει απο τον τροπο χρησης του !

το τι μπινελίκι του χω ρίξει ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ....
και αυτός εκεί.....

Επισκέπτης
οι γερμανοί είναι φίλοι μας....
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.

Μ Α Λ Α Κ Ε Σ

Αφού βρε παπάρα θα πεταχτεί κάποιος και θα χρησιμοποιήσει αυτό το ποστ για να επιχειρηματολογήσει υπέρ του ευρώ λέγοντας πως η Γερμανία με ευρώ αυξάνει τις εξαγωγές και λοιπές πίπες..
Άμα το ρετιρέ είναι ακατοίκητο..

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αφού βρε παπάρα θα πεταχτεί κάποιος και θα χρησιμοποιήσει αυτό το ποστ για να επιχειρηματολογήσει υπέρ του ευρώ λέγοντας πως η Γερμανία με ευρώ αυξάνει τις εξαγωγές και λοιπές πίπες..
Άμα το ρετιρέ είναι ακατοίκητο..
ευτυχώς μαρτυράνε μόνοι τους οι φρίτζηδες και δε χρειάζεται κάν να τους ρίχνω ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ......

ααααααααααααααχαχχαχααχχαχαχαχαχαχα
η τελευταία ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ......

[move][size=24pt]«Θησαυρίσαμε από πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα» ομολογούν οι Γερμανοί[/size][/move]

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 14:27

Κυνική ομολογία συνιστά δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που αναφέρει ότι η εξοπλιστική βιομηχανία της χώρας θησαύρισε από την Ελλάδα! Όπως γράφει η οικονομική «Handelsblatt», [size=18pt]ο κύκλος εργασιών της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίες ανέβηκε στα ύψη από παραγγελίες εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα![/size]

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Όποιος θέλει να δει τα πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα της Ευρώπης, θα πρέπει να επισκεφθεί την Ελλάδα. [size=18pt]Ακόμη και το 2008 η ελληνική κυβέρνηση παρήγγειλε 170 άρματα Leopard 2, η παραγγελία ύψους 1,7 δις ευρώ δόθηκε στην Krauss Maffei Wegmann στο Μόναχο. Και ο στόλος υποβρυχίων της Ελλάδας είναι πρώτης τάξεως: για 1,6 δις ευρώ οι εταιρείες HDW και Ferrostaal παρέδωσαν στην Ελλάδα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 209».[/size]

Η γερμανική εφημερίδα κάνει αναφορά και στην υπόθεση των Eurofighter ,τα οποία το Βερολίνο μέχρι προσφάτως προσπαθούσε επιμόνως να προωθήσει στην Ελλάδα:

[size=24pt]«Διαπραγματεύσεις για 48 Eurofighter με την εταιρεία EADS Cassidian ακυρώθηκαν, όταν κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. “Το πάρτι τελείωσε”, έτσι παρουσίασε την κατάσταση Γερμανός μάνατζερ στα εξοπλιστικά ζητήματα. Την περασμένη δεκαετία η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία επωφελήθηκε ιδιαιτέρως από την αλόγιστη αγορά εξοπλισμού στη Νότια Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου της Στοκχόλμης Sipri, προ πάντων οι προμήθειες σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία κατέστησαν τη Γερμανία τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο».
[/size]
«Τώρα το καραβάνι συνεχίζει γι’ αλλού, ο κλάδος αναζητεί νέες αγορές» συνεχίζει η εφημερίδα. «Η KMW και η Rheinmetall ελπίζουν στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Βραζιλία. Η EADS Cassidian “ποντάρει” επίσης στη Μέση Ανατολή και στην Ινδία. Όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι ξέρουν καλά ένα πράγμα: [size=24pt]ένας τόσο καλός πελάτης, όπως η Ελλάδα, σπάνια βρίσκεται». [/size]

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
και καπάκι.....
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

«Η διάλυση της Ευρωζώνης θα προκαλούσε ολοκαύτωμα»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 13:28

Της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ υπεραμύνεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εν όψει της αυριανής επίσκεψής του στην Αθήνα, ενώ προειδοποιεί ότι η διάλυση της Ευρωζώνης θα προκαλούσε «ολοκαύτωμα».

«Μια διάλυση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να προκαλέσει ολοκαύτωμα, γι’ αυτό είναι σκόπιμο να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα, προκειμένου, επιπλέον, να σταματήσουμε την κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ» αναφέρει ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild». Τονίζει ακόμη ότι κατά την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων, την Τρίτη το βράδυ, θα πει στους Έλληνες βουλευτές ότι τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Γερμανοί στέκονται αλληλέγγυοι, αλλά την ίδια στιγμή περιμένουν και ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της.

Ερωτηθείς σχετικά με σχόλια που ακούγονται στην Ελλάδα κατά της Γερμανίας, ο κ. Σουλτς τονίζει ότι «οι ευθείες αντιπαραθέσεις, τις οποίες βιώνουμε εδώ και λίγους μήνες, κάνουν ζημιά σε όλους μας». Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει «αναφορές περί ναζισμού», σημειώνει ότι είναι «το ίδιο απαράδεκτες όπως οι συκοφαντικές και απαξιωτικές δηλώσεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες στη Γερμανία».

Επισκέπτης
Εμείς πάλι οφείλουμε να προσγειωθούμε όπως ανέφερε ο καρντάσης το πρωί..

efimerrr_10941.jpg

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
αμεση λυση νομιζω δεν υπαρχει.Ενα μικρο παραδειγμα...οι πατατες νευροκοπιου και η ιστορια με τα 25 σεντς που ακουμε ολη την εβδομαδα τωρα.Τιμη σημερα στην βαρβακειο...70!!! τους κλασαμε τα αρχιδια στους μεσαζοντες πχ.
Παιδεια Παιδεια Παιδεια ειναι που χρειαζεται και θελει χρονο.
η παιδεία αδερφέ  δεν γίνεται όταν ο μισός πληθυσμός είναι συντεχνειακά χωμένος
ούτε θα αλλάξει η αγορά επειδή έκαναν μία φορά κάτι διαφορετικό.

εμένα μου αρέσει να κάνω συγκεκριμένες ερωτήσεις και δυστυχώς απαντήσεις δεν παίρνω.
Ας πούμε, ο Τσουκάτος πού είναι; Ο Τζοχατζόπουλος; Είναι καλά; Μην τυχόν και μας πάθουνε τίποτα....δεν έχουμε καινούργιους δρόμους να δώσουμε τα ονόματά τους άλλωστε.
οι οικονομικοί εισαγγελείς όλοι καλά;
Ο Ζαχόπουλος; Ανάρρωσε;
τι έγινε πια αυτός ο βουλευτής;....έχασε το όνομά του στο δρόμο και το ψάχνει;

για να γυρίσουμε και στο νόμισμα....ε, διάολε, να μην το πω άλλες 1000 φορές μπας και το εμπεδώσουνε αυτοί που διαβάζουνε μισά ποστ χωρίς χάπι...

εγώ είμαι υπέρ της δραχμής ή να το πω αλλιώς, να βγούμε από το κακό ευρώ.
να το ξαναγράψω με κεφαλαία για να το εμπεδώσουνε κάποιοι;

μπορεί να μου πει κάποιος τι σκατά θα παράγουμε για να δω πώς στον κόρακα θα έχουμε μειώσει το κόστος για αυτό που θα παράγουμε; και πού θα πάνε οι 1 μύριο άνεργοι;
τελευταια φορά που κοίταξα πάντως το πετρέλαιο ακόμα δεν το βγάζουμε μόνοι μας εμείς. Το αγοράζουμε. Σε ξένο νόμισμα φυσικά, κάτι από δέλτα. Και ανεβαίνει και διαρκώς.

απλά αυτό που δεν θυμάμαι είναι ποιοι ήταν αυτοί που είπανε να μην κάνουμε γεωτρήσεις κάτω απο την κρήτη. οχι, οχι, λάθος κάνετε. Οι δικοί μας πολιτικοί είναι σωτήρες και θα μας πάρουνε από το ευρώ τώρα,να,τώρα σας λέω...

Περιμένω στωικά να μου πει ο περσόνας τι να ψηφίσω στις επόμενες εκλογές

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
πάμε πρόχειρα.

στην Ιταλία που έχει το  ίδιο πρόβλημα σήμερα φταίει ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.
σε σένα που έχεις το ίδιο πρόβλημα και σήμερα και πριν ρο 2000 φταίει ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ και το ΣΥΣΤΗΜΑ.

γι αυτό χτυπιέμαι με το μαλάκα.....
γράφει.... ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ..
η πλάκα είναι ότι εάν ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΩΣ ΧΩΡΑ ΜΕ ΦΕΡΑΡΙ ΦΙΑΤ ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ ΛΑΝΤΣΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΡΟΥΧΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΛΠ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΕΝΑ.

πόσο ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ;

όταν ό αλλος το 2012 μου γράφει ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ όταν ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ χτυπάνε ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΙΑ ΟΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ε ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ.
τελεία και παύλα.

Θέλει να πει ο περσόνα ότι και να κάνεις τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται κλπ κλπ για να γίνεις ανταγωνιστικός κλπ κλπ, το νόμισμα θα εξανεμίσει το πλεονέκτημα αυτό.
Ωστόσο περσόνα την άλλη φορά μου έλεγες " να γίνουμε νορβηγία" και " οχι κίνα ή ιαπωνία".
Παλιολουγκρίτσα ξεχνάς πως η Νορβηγία ωστόσο ποτέ δεν ήταν ελλαδιστάν? Άρα? Άρα άμα χάσεις το τρένο , πρέπει να πάρεις το αεροπλάνο παλιομαλάκα. Οκ?
Άρα η ελλαδίτσα για να "ρεφάρει" το ότι υπήρξε " μπάχαλο γιουνανιστάν" τόσο καιρό, πρέπει τώρα να φάει την πούτσα της "κίνας" ούτως ώστε να καταφέρει κάποτε να γίνει " νορβηγία". Πρέπει να περάει από αυτό το στάδιο, είναι το τίμημα για τη μαλακία που την έδερνε τόσα χρόνια.
Φάε τώρα τον ταραμά σου παπαράκο  :birdman:  :grin:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ιπποτάκι...
κοίτα πώς γαμούν οι τράπεζες και δες πως θα σε γαμήσω εγώ μόλις σε πετύχω μπροστά μου..... :grin:

Tράπεζες σε ρόλο τοκογλύφου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 17:00

Για την εκποίηση ακίνητης περιουσίας, αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, το κλείσιμο μιας πρότυπης βιομηχανικής μονάδας και την «απόλυση» 730 εργαζομένων ευθύνεται τράπεζα-τοκογλύφος, σύμφωνα με τις καταγγελίες που κάνει στη zougla.gr πολύ γνωστός επιχειρηματίας.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ο κ. Παύλος Βασιλειάδης, ιδιοκτήτης της κλωστοϋφαντουργίας Π. Βασιλειάδης-Πλεκτοβιομηχανίας και της Σ. Μιχαηλίδης- Textilia, ήταν από τους πλέον οικονομικά εύρωστους επιχειρηματίες. Τις δύο εταιρείες τις αγόρασε το 1992 και για μία δεκαετία τα πάντα έβαιναν καλώς.

Τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν το 2000, όταν γνωστό πιστωτικό ίδρυμα εξαγόρασε δύο τράπεζες από τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε λάβει δάνεια, συνολικού ύψους ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ.

«Με το που πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση, με κάλεσαν οι κύριοι της τράπεζας και άρχισαν να μου ζητούν τόκους, οι οποίοι άγγιζαν και το 200%. Η σύμβαση των δανείων που υπέγραψα όριζε το επιτόκιο στο 19%. Όπως καταλαβαίνετε, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ενδεικτικά, σας αναφέρω ότι το πρώτο δάνειο το οποίο πήρα ήταν ύψους 490.000 ευρώ και μέσα σε πέντε χρόνια είχα δώσει στην τράπεζα 1.158.000 ευρώ, ενώ εκείνοι ζητούν σήμερα, επιπλέον, 5.246.000 ευρώ. Δηλαδή, επιθυμούν να τους δώσω 6,5 εκατομμύρια για 490.000 ευρώ τα οποία είχα πάρει. Ανήκουστα πράγματα. Συνολικά μου ζητούσαν και για τα τρία δάνεια περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ».

Δικαστικός Γολγοθάς

Έκτοτε, ο επιχειρηματίας, όπως υποστηρίζει, έμπλεξε σε έναν ατέρμονο και άδικο δικαστικό αγώνα. «Ήμουν μόνος και απέναντί μου είχα ένα μεγαθήριο, το οποίο πλαισιωνόταν από τους καλύτερους δικηγόρους» λέει χαρακτηριστικά.

Αδυνατώντας να ικανοποιήσει τους «τοκογλυφικούς» όρους των αναπροσαρμοσμένων δανείων, είδε την ακίνητη περιουσία του να βγαίνει «στο σφυρί». Η αρχή έγινε από την κατοικία του.

«Το θυμάμαι σαν σήμερα. Ήταν Μεγάλη Τετάρτη και, παρά το γεγονός ότι είχα πολλά ακίνητα, ξεκίνησαν από το σπίτι μου. Στη συνέχεια, βέβαια, προχώρησαν και έβγαλαν στον πλειστηριασμό ένα από τα εργοστάσιά μου. Εγώ κατόρθωσα να πάρω αναστολή του πλειστηριασμού έως ότου τελεσιδικήσει η αίτηση αναγνώρισης οφειλής που κάναμε. Ωστόσο, το πιστωτικό ίδρυμα παραβίασε τη δικαστική απόφαση και πήρε την εκκαθάριση της εταιρείας λόγω κάποιων παλαιότερων χρεών που είχε προς το Δημόσιο, πολύ προτού την αναλάβω εγώ» καταγγέλλει ο κ. Βασιλειάδης, επισημαίνοντας ότι από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

«Καταστρέψανε μια εταιρεία η οποία είχε δημιουργήσει ήδη δύο καταστήματα στην Ευρώπη, ένα στο Βέλγιο και ένα στη Σουηδία, και με προοπτική να δημιουργηθούν άλλα 50 και οδήγησαν 730 άτομα στην ανεργία. Μόνο οι αποζημιώσεις ανήλθαν στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Βγάλανε στον πλειστηριασμό ακίνητα συνολικής αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία τα πούλησαν όσο-όσο, αλλά και μηχανήματα αξίας 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μετέτρεψαν σε παλιοσίδερα».

«Με κατέστρεψαν»

Σήμερα, ο κ. Βασιλειάδης ελπίζει σε ένα «θαύμα»: να λήξει κάποια στιγμή ο δικαστικός αγώνας που έχει ξεκινήσει απέναντι στο πιστωτικό ίδρυμα. Γνωρίζει ότι η αποστολή του είναι δύσκολη, καθώς οι μηνύσεις τις οποίες έχει καταθέσει βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης. Θεωρεί φύσει αδύνατο να καταφέρει να εκπληρώσει τις επιθυμίες της τράπεζας.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
ιπποτάκι...
κοίτα πώς γαμούν οι τράπεζες και δες πως θα σε γαμήσω εγώ μόλις σε πετύχω μπροστά μου..... :grin:

Tράπεζες σε ρόλο τοκογλύφου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 17:00

Για την εκποίηση ακίνητης περιουσίας, αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, το κλείσιμο μιας πρότυπης βιομηχανικής μονάδας και την «απόλυση» 730 εργαζομένων ευθύνεται τράπεζα-τοκογλύφος, σύμφωνα με τις καταγγελίες που κάνει στη zougla.gr πολύ γνωστός επιχειρηματίας.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ο κ. Παύλος Βασιλειάδης, ιδιοκτήτης της κλωστοϋφαντουργίας Π. Βασιλειάδης-Πλεκτοβιομηχανίας και της Σ. Μιχαηλίδης- Textilia, ήταν από τους πλέον οικονομικά εύρωστους επιχειρηματίες. Τις δύο εταιρείες τις αγόρασε το 1992 και για μία δεκαετία τα πάντα έβαιναν καλώς.

Τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν το 2000, όταν γνωστό πιστωτικό ίδρυμα εξαγόρασε δύο τράπεζες από τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε λάβει δάνεια, συνολικού ύψους ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ.

«Με το που πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση, με κάλεσαν οι κύριοι της τράπεζας και άρχισαν να μου ζητούν τόκους, οι οποίοι άγγιζαν και το 200%. Η σύμβαση των δανείων που υπέγραψα όριζε το επιτόκιο στο 19%. Όπως καταλαβαίνετε, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ενδεικτικά, σας αναφέρω ότι το πρώτο δάνειο το οποίο πήρα ήταν ύψους 490.000 ευρώ και μέσα σε πέντε χρόνια είχα δώσει στην τράπεζα 1.158.000 ευρώ, ενώ εκείνοι ζητούν σήμερα, επιπλέον, 5.246.000 ευρώ. Δηλαδή, επιθυμούν να τους δώσω 6,5 εκατομμύρια για 490.000 ευρώ τα οποία είχα πάρει. Ανήκουστα πράγματα. Συνολικά μου ζητούσαν και για τα τρία δάνεια περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ».

Δικαστικός Γολγοθάς

Έκτοτε, ο επιχειρηματίας, όπως υποστηρίζει, έμπλεξε σε έναν ατέρμονο και άδικο δικαστικό αγώνα. «Ήμουν μόνος και απέναντί μου είχα ένα μεγαθήριο, το οποίο πλαισιωνόταν από τους καλύτερους δικηγόρους» λέει χαρακτηριστικά.

Αδυνατώντας να ικανοποιήσει τους «τοκογλυφικούς» όρους των αναπροσαρμοσμένων δανείων, είδε την ακίνητη περιουσία του να βγαίνει «στο σφυρί». Η αρχή έγινε από την κατοικία του.

«Το θυμάμαι σαν σήμερα. Ήταν Μεγάλη Τετάρτη και, παρά το γεγονός ότι είχα πολλά ακίνητα, ξεκίνησαν από το σπίτι μου. Στη συνέχεια, βέβαια, προχώρησαν και έβγαλαν στον πλειστηριασμό ένα από τα εργοστάσιά μου. Εγώ κατόρθωσα να πάρω αναστολή του πλειστηριασμού έως ότου τελεσιδικήσει η αίτηση αναγνώρισης οφειλής που κάναμε. Ωστόσο, το πιστωτικό ίδρυμα παραβίασε τη δικαστική απόφαση και πήρε την εκκαθάριση της εταιρείας λόγω κάποιων παλαιότερων χρεών που είχε προς το Δημόσιο, πολύ προτού την αναλάβω εγώ» καταγγέλλει ο κ. Βασιλειάδης, επισημαίνοντας ότι από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

«Καταστρέψανε μια εταιρεία η οποία είχε δημιουργήσει ήδη δύο καταστήματα στην Ευρώπη, ένα στο Βέλγιο και ένα στη Σουηδία, και με προοπτική να δημιουργηθούν άλλα 50 και οδήγησαν 730 άτομα στην ανεργία. Μόνο οι αποζημιώσεις ανήλθαν στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Βγάλανε στον πλειστηριασμό ακίνητα συνολικής αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία τα πούλησαν όσο-όσο, αλλά και μηχανήματα αξίας 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μετέτρεψαν σε παλιοσίδερα».

«Με κατέστρεψαν»

Σήμερα, ο κ. Βασιλειάδης ελπίζει σε ένα «θαύμα»: να λήξει κάποια στιγμή ο δικαστικός αγώνας που έχει ξεκινήσει απέναντι στο πιστωτικό ίδρυμα. Γνωρίζει ότι η αποστολή του είναι δύσκολη, καθώς οι μηνύσεις τις οποίες έχει καταθέσει βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης. Θεωρεί φύσει αδύνατο να καταφέρει να εκπληρώσει τις επιθυμίες της τράπεζας.

Συχαμερές οι τράπεζες,αλλά μάλλον τα παραλέει ο Ζούγκλας

1.δεν υπάρχει επιτόκιο 200%,πλάκα μας κάνει?

2."είχα απέναντί μου ένα μεγαθήριο και τους καλύτερους δικηγόρους"....αρχίδια,παιδάκια βγάζουν τις διαταγές πληρωμής...

και δεν υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις καλός ή κακός δικηγόρος.....ή έχεις κάτι να σου πάρουν ή άμα δεν έχεις,παίρνουν τα αρχίδια τους....

3.σε κάθε περίπτωση,τα δικαστήρια φρενάρουν τις παρανομίες των τραπεζών,ιδίως αν είναι βαρβάτες....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom