Στα λόγια μου έρχεσαι. Άρα τι σκας? Δε μιλάω για φάμπρικα κλπ κλπ με το κλασικό στυλ απαραίτητα. Αλλά μιλάω γενικότερα για ανάπτυξη και αξιοποίηση κεφαλαίου. Σου πα εγώ τίποτα ηθικιστικό κλπ? Αλλά το βλέπεις πως αυτό το στυλ τόσα χρόνια δεν.... Δε προχωρησε , έφερε παρακμή σε κάθε επίπεδο και μερικοίτο νοσταλγούν. ΠΑΕΙ ΠΕΡΑΣΕ ΤΕΛΟΣ.
Και μη φανταστείς κλαίγομαι και γω για τίποτα κοστα μποντα και τα κτήρια που κάηκαν και με πιασε ο πόνος. Ότι λέω, προσπαθώ να το λέω αποστασιοποιημένος, δεν εκφράζω θέση ή άποψη, απλά περιγραφή και παρατήρηση. Βλέπω αυτό, μετα λίγα που ξέρω αν γίνει έτσι, θα συμβεί αυτό. Όποιος συμφωνεί συμφωνεί, όποιος γουστάρει διαφωνεί. Δε θα χαλάσω τις καρδιές μου με κανένα, ούτε θα κερδίσω, ούτε θα χάσω τίποτα.
Αλλά με μαλέα ειλικρινά. Αν σε κάποιον στο Ντουμπάι όπως είπες, στις ΗΠΑ στην Αυστραλία στη Σιγκαπούρη, στην Ολλανδία του πεις οτι ... πρέπει να συντηρείς ένα μεγάλο δυσκίνητο δημόσιο και μια βαριά απαρχαιωμένη γραφειοκρατία... επειδή... τάχα με τους μισθούς τους συντηρούν τον ιδιωτικό τομέα, θα πονέσει η κοιλιά τους απότα γέλια. Και γενικά κάτι επιχειρήματα της πούτσας που ακούς εδώ.
Το ζητούμενο που είναι ένα και είναι ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΤΗΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ. Και θα την κανεις ΕΙΣΡΟΗ για αυτό κανένας παπάρας δεν εκφραζει άποψη. Όλοι κλαίγονται σε ένα κράτος - νταντά που πριν έδινε και τώρα κοβει. Στα χρυσά του παιδιά. Και αυτό το πλασάρουν οτι είναι ζωτικό για την οικονομία. Δηλαδή ρε μαλάκα, αν είναι δυνατόν μια οικονομία να εξαρτάται από τη βρώμικη συναλλαγή των αποτυχημένων απατεώνων που λέγονται πολιτικοί με τα ξεφτιλισμένα κομματόσκυλα, πάνω στην κρατική φούσκα. Στις αρχιδάρες μου λοιπόν για τους μαλάκες που έκατσαν στο παγωτό επειδή πόνταραν στην κρατική φούσκα που τους υποσχέθηκαν οι απατεώνες πολιτικοί. Δικός τους αχυρώνας είναι, δικό τους χωράφι , άστους να σκοτωθούν . Ποσώς με αφορά.
Όπως στα παπάρια μου και για το μαλάκα ιδιωτικό υπάλληλο που αντί τόσα χρόνια να δείξει αλληλεγγύη στο συνάδελφο, να συνδικαλιστεί, να οργωνωθεί, σκεφτόταν ατομικιστικά και όχι ταξικά και να κάνει
" καριέρα" ( μη χέσω). Κάτσε και εσύ στον άξονα τώρα.
Όπως και για το μικρέμπορο που αντί και αυτοί να οργανωθούν ταξικά να δουν τι συμβαίνει συλλογικά, έβγαζαν ο ένας το ματι του αλλουνου και κοίταζαν να ξεζουμίσουν τον εργατάκο ή να κάνουν καμιά αρπαχτή. Φάτε και σεις το καβλίτώρα. Αυτά για όσους θα πουν πως τάχα κλαίγομαι για τις φωτιές και τους βανδαλισμούς .
Αυτό δε σημαίνει πως δε μπορώ ή δε πρέπει να βγάλω ένα συμπέρασμα σχετικά με το που οδεύουν όμως αυτά τα γεγονότα. Τι σημαίνουν και τι εξυπηρετούν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Αν έχεις σωστή οικονομία, χωρίς εμπλοκή του κράτους τυχαίνει να έχεις ανεξαρτησία και ως χώρα και ως κοινωνία από τα κρατικοδαίετα λαμόγια. Καλύτερα η κατακερματισμένη εξουσία του αφεντικού παρά η συγκεντρωμένη βαριά εξουσία του κράτους. Ειδικά αν αυτό είναι διεφθαρμένο φουλ.
Αλλά εδώ βλέπεις αυτοι ακριβώς που στήριζαν το σύστημα τοσες δεκαετίες να κλαίγονται που έληξε. Και να απαιτούν η ελλαδίτσα να εκβιάσει κιόλας τη Γερμανία την Ολλανδία. Κολοσούς. Δε βλέπουν πως πίσω είναι μεγάλα διεθνή χρηματοπιστωτικά και άλλα συμφέροντα που επιδιώκουν την έκδοση ευρω-ομολόγου για να κάνουν καθένας τη δουλειά του. Μπαίνουν μπροστά σαν ηλίθιοι να μπλοφάρουν σε κολοσούς για το αντικειμενικό συμφέρον άλλων κολοσσών. Εδώ βρε μαλάκες η Κίνα τη λέει σε ολόκληρη Αμερική να συμμαζευτεί επειδή τους δανειοδοτούν. Και θα εκβιάσει η Ελλάδα τη Γερμανία?
Και επειδή έχεις και πέντε δραμια μυαλό και ξέρεις τι παίζει, απορώ πως σιγοντάρεις. Για αυτό είμαι σίγουρος πως κάνεις χαβαλέ, δε μπορεί .
Που κάθονται κιόλας να νταντέψουν τη θρασύδειλη σκατόρατσα , και μη μας πειράξουν την τρίχα. ΑΝΤΙ ΡΕ ΜΑΛΕΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΠΤ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΜΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΕΤΡΑ ΟΡΘΙΑ. ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΜΟΥ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΟ! Μπαγασάκο