Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
η εικονα που περιεγραψε ο περσονας, σου φαινεται αστεια μαγκα και παραθετεις τη κανελλη?
γάμα τον τον καριόλη.

"Έχετε δει τι γίνεται στην Ελλάδα πρόσφατα;"

Οι δύο δρόμοι της Ελλάδας και η υποκρισία της Ευρώπης. Γιατί οι Μέρκελ, Σαρκοζί ζουν σε άλλο πλανήτη, την ώρα που η ελληνική κοινωνία διαλύεται

Μάνος Χωριανόπουλος Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 14 2012 17:02 Ενημερώθηκε: Φεβρουάριος 14 2012 17:17

Άρθρο που ξεμπροστιάζει τον στρουθοκαμηλισμό της Γερμανίας σε σχέση με το "ελληνικό πρόβλημα" δημοσιεύει το Business Insider, καλώντας την Άνγκελα Μέρκελ να αλλάξει τώρα πολιτική, πριν οδηγηθεί η ευρωζώνη στην καταστροφή.

Το άρθρο του τιτλοφορείται "Αγαπητή Ευρώπη: Βγάλτε τα κεφάλια από την άμμο και ρίξτε μια ματιά στην Ελλάδα".

Χρησιμοποιώντας στοιχεία και με απλά και ισχυρά επιχειρήματα, ο αρθρογράφος του Business Insider, Henry Blodget αποδεικνύει ότι το φάρμακο της Ευρώπης για την Ελλάδα έγινε φαρμάκι που δηλητηρίασε την οικονομία και την κοινωνία της.

"Έχουμε μια ερώτηση για την κα Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί και όλους όσους προσποιούνται ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν υπάρχει αρκετή λιτότητα. Έχετε δει τι γίνετε στην Ελλάδα πρόσφατα;" αναρωτιέται ο αρθρογράφος και παρουσιάζει συγκεκριμένα στοιχεία για την καταστροφή που έχει συντελεστεί στη χώρα μας την εποχή του μνημονίου:

*Το ΑΕΠ της χώρας καταγράφει πτώση 7% το 2011 σε σχέση με το 2010

*Το 1/4 των ελληνικών επιχειρήσεων έχουν βάλει λουκέτο από το 2009

*Οι μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

*Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 40% το πρώτο μισό του 2011

*Περίπου το 50% των νέων κάτω των 25 ετών είναι άνεργοι

*Οι Έλληνες έχουν αποσύρει το 1/3 των καταθέσεών τους από τις τράπεζες, υπό το φόβο μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας.

H αλήθεια για την ελληνική οικονομία

Σύμφωνα με το Business Insider, η ελληνική οικονομία στην κυριολεξία καταστρέφεται και δεν είναι δυνατόν ένα ακόμα πακέτο μέτρων λιτότητας να διορθώσει την κατάσταση.

"Κα Μέρκελ και κ. Σαρκοζί σε ποιον πλανήτη ζείτε;" ρωτά ο αρθρογράφος και συνεχίζει:

"Το βασικό πρόβλημα με την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, που δεν έχουν τη δύναμη και την ανάπτυξη της Γερμανίας, είναι ότι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το ίδιο νόμισμα με αυτή. Όταν μια χώρα έχει το δικό της νόμισμα, μπορεί να προχωρήσει σε υποτίμηση και να γίνει πιο ανταγωνιστική. Η Ελλάδα και άλλες χώρες δεν μπορούν να το κάνουν αυτό".

Το Business Insider σημειώνει ότι λόγω του κοινού νομίσματος, η μόνη εναλλακτική είναι η εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή το "ψαλίδι" σε μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας (δηλαδή η λιτότητα).

Οι δύο δρόμοι

"Βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της εναλλακτικής. Η οικονομία καταρρέει και η αναρχία απειλεί τη χώρα", σημειώνει ο αρθρoγράφος, ο οποίος υποστηρίζει ότι πλέον υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι:

1. Η Ελλάδα βγαίνει από την Ευρωζώνη και επιστρέφει στη δραχμή

2. Η Γερμανία να επιδοτήσει τα ελλείμματα και να βοηθήσει στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.

Ο πρώτος δρόμος, στον οποίο, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, πορεύεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, θα καταστρέψει τη χώρα μας και δεν θα βοηθήσει την ευρωζώνη. Στην πραγματικότητα θα προκαλέσει ντόμινο, το οποίο αυτή τη στιγμή μοιάζει αναπόφευκτο.

Η δεύτερη απάντηση στην κρίση, το να χρηματοδοτήσει η Γερμανία την Ελλάδα με περισσότερη ένταση, μοιάζει ανεδαφική, αλλά έχει ξαναγίνει και μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν!

Όπως αναφέρει o Business Insider, οι πλούσιοι Γερμανοί, ήδη χρηματοδοτούν τους φτωχότερους της Ανατολικής Γερμανίας. Επίσης, οι πλούσιες Πολιτείες στις ΗΠΑ, στηρίζουν τις πιο φτωχές.

Έτσι, αυτό θα μπορούσε να συμβεί και εντός της Ευρωζώνης, μεταξύ των εταίρων.

"Αυτές είναι οι εναλλακτικές σου Ευρώπη. Σταδιακή διάλυση ή μεγαλύτερη ενοποίηση. Πρέπει να διαλέξεις. Στο μεταξύ σταματήστε να υποκρίνεστε ότι η λιτότητα θα λύσει το πρόβλημα. Δεν θα το λύσει και στο μεταξύ θα κάνει τη ζωή των Ελλήνων επικίνδυνη, χαοτική και μίζερη" καταλήγει ο Henry Blodget.

Επισκέπτης
Δεν αναφέρομαι στα αίτια αλλά στο αποτέλεσμα...
Έχω πει ότι τα περί προβοκατόρων και παρακρατικών (τουλάχιστον του ελληνικού κράτους) είναι η ελληνική εκδοχή του Ροσγουελ...
Το μόνο "συνομωσιολογικό" που πάει το μυαλό μου είναι στην καλύτερη τσαμπουκάδες μεταξύ εμπόρων κέντρου- ποραστίων με ολίγη από μπραβιλίκι, στη χειρότερη παιχνίδια real estate αλλά και πάλι δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα...
Από και και πέρα, αν τα καψίματα έχουν πολιτική στόχευση ή όχι μου είναι αδιάφορο...
Είναι εμπρησμοί τελεία και παύλα.
Το προβλημα δεν το εχεις εσυ,που βγαζεις το ΙΔΙΟ συμπερασμα με την σωφρονα αριστερα-αυτο που κοκκινισα στο προηγουμενο ποστ εννοω.

Το προβλημα το ειχε/εχει η σωφρον αριστερα.

Αυτο.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
α) Δε θυμάμαι να έχω γράψει κάπου αν έχω σπουδάσει ή όχι,άλλωστε δεν έχει καμία σημασία.
β) Αυτή η μανία επίδειξης ακαδημαϊκών τίτλων που παρατηρείται εδώ από κάποια nicks μου γυρίζει λίγο τ'άντερα..

τοχεις πει αλλα οχι ετσι ξερα. μεχρι και τι σπουδασες θυμαμαι  :grin:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Το προβλημα δεν το εχεις εσυ,που βγαζεις το ΙΔΙΟ συμπερασμα με την σωφρονα αριστερα.

Το προβλημα το ειχε/εχει η σωφρον αριστερα.

Αυτο.
Πρεπει οπωσδηποτε καποιος να εχει προβλημα?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
μαλον ζεις σε πλουσια περιοχη.
δε θα κάνουμε διάλογο. ούτε αντιπαράθεση.
οπου πήγαινα επί ολυμπιαδας πηγαινω και τώρα.
και σαφώς η κατάσταση είναι περιπου ιδια.

τα μπινελίκια δεν έχουν πλέον νόημα. δεν πιάνουν τόπο.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
α) Δε θυμάμαι να έχω γράψει κάπου αν έχω σπουδάσει ή όχι,άλλωστε δεν έχει καμία σημασία.
β) Αυτή η μανία επίδειξης ακαδημαϊκών τίτλων που παρατηρείται εδώ από κάποια nicks μου γυρίζει λίγο τ'άντερα..

δεν χρειάζεται να αποδείξεις κάτι

από τα 16 χιλ ποστς σου (όλα ψευτοεξυπνακιστικα,δήθεν αστεία,αηδιαστικά-κομπλεξικά),όλοι σχηματίσαμε την εντύπωση,την βεβαιότητα  ότι είσαι βαθύτατα.....μορφωμένος!!! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης

Ρε φίλε, έκανα τη μαλακία χθες κι άνοιξα το χαζοκούτι.
Μόλις είδα τα ζωντόβολα να καταθέτουν λουλούδια (κανονικό τρισάγιο δλδ) στη μνήμη των κτιρίων ανέβασα κανα 20άρι πίεση (η μικρή)..

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Η ασφαλιστική τα λεφτά θα τα βρει ξύνοντας κανάν τοίχο;
Η το ασφάλιστρο είναι ανάλογο του κινδύνου, το πληρώνει ο μαγαζάτορας και μετακυλίει το κόστος στον πελάτη;
εσυ που ασφαλιζεις το αυτοκινητο σου μετακυλιεις το κοστος στο αμαξι;το πας λιγοτερες βολτες για να καις λιγοτερη βενζινα;

δεν καταλαβαινω την εμμονη σας σε αυτο το θεματακι που ειναι ασχετο τελικα με την κουβεντα μας και ειπωθηκε σε απαντηση ενος σχολιου του αλεξ χτεσινο

ειπα οτι πριν τους γαμησουν τους μαγαζατορες οι μπαχαλακηδες οπως εσεις υποθετετε τους γαμησε το κρατος με τα υπερογκα δημοτικα τελη,το ΦΠΑ την υπερφορολογηση κλπ.....και ειπα οτι ετσι κι αλλιως ειναι πεθαμενες πολλες επιχειρησεις του κεντρου οσες δεν κλεισαν δλδ.....και συνεχιστηκε απο κει η κουβεντα με τον αλεξ να λεει οτι τι θες δλδ να τους βαλουν ταφοπλακα οι μπαχαλακηδες και εγω να απαντω αστειευομενος οτι παιζει καποιοι εξυπνοι απο αυτους να τα ειχαν ασφαλισμενα και να εισπραξουν ασφαλιστρα....τελος μεχρι εκει ......

τωρα για πες μου και συ το ενοικιο που ειναι υπερβολικο και παραλογο και πληρωνουν αυτα τα μαγαζια πχ δεν το μετακυλιουν σε σενα;την προστασια και τα νταβατζηλικια που πληρωνουν καποια νυχτερινα κεντρα;

θα μου πεις που θες να καταληξεις;προσωπικα πιστευω οτι μεγαλυτερος νταβατζης απο το κρατος δεν υπαρχει και το να κλαιμε για δυο καμενα μαγαζια οταν καθε μερα καιγεται ο κωλος μας και κανενας να μην μιλαει για το μνημονιο2 και τα μετρα του το βλεπω επικινδυνα υποπτο

ειναι ακριβως αυτο που θελαν και πετυχαν παλι οι κυβερνωντες με την βοηθεια ασφαλιτων,παρακρατικων,μισθοφορων πλιατσικολογων

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
90
Πόντοι
866
αποζημιωση απο το ελληνικο δημόσιο λετε να ζητηθεί;
εγω αν ημουν το κοστα μποντα μια αποζημιωση  θα την ζητουσα .. :2funny:

και για την κουβεντουλα που εχετε παλια ασφαλιστηρια των λοιντς πχ εχουν ασφαλειες απο κακοβουλες ενεργειες και δεν εξαιρουν περιοχες, τα τελευταια ετη υπαρχουν οι εξαιρεσεις λογω των συνεχιζομενων γεγονοτων. Οι ζημίες δε απο απεργιες κτλ δεν θεωρουνται τρομοκρατικες ενεργειες αλλα κακοβουλες. Πολλα απο αυτα κρινονται δε απο δικαστηρια ασχετα με το τι υποστηριζει κανεις απο την μια η την αλλη πλευρα.  

υ.γ σπουδασατε δεν σπουδασατε ιδιοι μαλακες ειστε  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
αποζημιωση απο το ελληνικο δημόσιο λετε να ζητηθεί;
εγω αν ημουν το κοστα μποντα μια αποζημιωση  θα την ζητουσα .
. :2funny:

και για την κουβεντουλα που εχετε παλια ασφαλιστηρια των λοιντς πχ εχουν ασφαλειες απο κακοβουλες ενεργειες και δεν εξαιρουν περιοχες, τα τελευταια ετη υπαρχουν οι εξαιρεσεις λογω των συνεχιζομενων γεγονοτων. Οι ζημίες δε απο απεργιες κτλ δεν θεωρουνται τρομοκρατικες ενεργειες αλλα κακοβουλες. Πολλα απο αυτα κρινονται δε απο δικαστηρια ασχετα με το τι υποστηριζει κανεις απο την μια η την αλλη πλευρα.  

υ.γ σπουδασατε δεν σπουδασατε ιδιοι μαλακες ειστε  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Θελεις να σου πω τι θα επαιρνες?

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
δε θα κάνουμε διάλογο. ούτε αντιπαράθεση.
οπου πήγαινα επί ολυμπιαδας πηγαινω και τώρα.
και σαφώς η κατάσταση είναι περιπου ιδια.

τα μπινελίκια δεν έχουν πλέον νόημα. δεν πιάνουν τόπο.

ειμαστε κοντα στη μιση φρατζολα, μισο πεπονι, τσιγαρα ενα ενα και αλλα τετοια ωραια. ο απροσαρμοστος που λεγαμε του ειπε μια θεια του για ενα σκηνικο στη λαικη και απο τοτε ξεφυσαει σαν αλογο και μουχει σπασει ταρχιδια να το λεει 30 φορες καθε λιγο την ιστορια. τον βλεπω να πιανει γωνια στις λαικες να παραφυλαει.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Η διαφορα εχει να κανει με την ελλειψη φαρμακευτικης αγωγης...

Aκούμε συχνά για " ναζιστική θηριωδία". Θηριωδία δλδ τι σημαίνει? Δράση βάση ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ και ελλείψη μυαλού και του παραμικρούς στοιχείου λογικής. Όχλος που βγαίνει με αποκλειστικό σκοπό να καταστρεψει να λεηλατησει και να βανδαλισει ειναι κανονικα και με το νομο ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
δεν χρειάζεται να αποδείξεις κάτι

από τα 16 χιλ ποστς σου (όλα ψευτοεξυπνακιστικα,δήθεν αστεία,αηδιαστικά-κομπλεξικά),όλοι σχηματίσαμε την εντύπωση,την βεβαιότητα  ότι είσαι βαθύτατα.....μορφωμένος!!! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
δε θα σε γαμησουμε τώρα.

Υ.Γ.
αμα δεις το βιογραφικό και τη μόρφωση τυο ΓΑΠ θα πρεπε να αυτοκτονήσεις.
προσωπικά θεωρώ ότι θα πρεπε ν αυτοκτονήσεις γιατί γεννήθηκες μαλάκας.
όσο πιο πολλά πτυχία πήρες τόσο πιο πολύ πιστοποίησες κατά ISO το κληρονομημένο ή όχι DNA.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
90
Πόντοι
866
Θελεις να σου πω τι θα επαιρνες?

χμ..μην μου πεις γιατι εχω βγαλει αποφαση μανα μου και ειναι κριμα να το συζηταμε θεωρητικα ενω πρακτικα λειτουργει (για τραπεζα συγκεκριμενα)

αλλα ειμαι σιγουρη και κατω εχει απο οσο ενθυμουμαι .. οχι τιποτα αλλα αλλα εχω και φτυχιο και θελω να το δηλωσω χαχαχαχαχαχαχαχαχααχχα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom