Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ.ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΟ.ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΧΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ.
Τελος με αισθηση ευθυνης γιαυτο που λεω ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

θεωρεις τον εαυτο σου αντιπροσωπευτικο δειγμα νεοελληνα?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
αφου τοτε το γνωριζεις τοσο καλα το συνταγμα, για πες μου που προβλεπεται αλλου τυπου κυβερνηση πλην της υπηρεσιακης και το κυριοτερο που προβλεπεται μη εκλεγμενος πρωθυπουργος?

αρθρο 38 παράγραφος 2

** 2. Αν ο Πρωθυπουργός παραιτηθεί, εκλείψει ή αδυνατεί για λόγους υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει Πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Η πρόταση γίνεται το αργότερο σε τρεις ημέρες από την παραίτηση ή την έκλειψη του Πρωθυπουργού ή από τη διαπίστωση της αδυναμίας του να ασκήσει τα καθήκοντά του. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, εφαρμόζεται αναλογικά η παράγραφος 4 και στη συνέχεια το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 2 και η παράγραφος 3 του προηγούμενου άρθρου.
Η αδυναμία του Πρωθυπουργού να ασκήσει τα καθήκοντά του για λόγους υγείας διαπιστώνεται από τη Βουλή με ειδική απόφασή της που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ύστερα από πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στο οποίο ανήκει ο Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Σε κάθε άλλη περίπτωση η πρόταση υποβάλλεται από τα δύο πέμπτα τουλάχιστον του όλου αριθμού των βουλευτών.
Εωσότου διοριστεί ο νέος Πρωθυπουργός τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού ασκεί ο πρώτος κατά σειρά Αντιπρόεδρος και εφόσον δεν έχουν διοριστεί Αντιπρόεδροι ο πρώτος κατά σειρά Υπουργός.

από ότι βλεπεις η κοινοβουλευτική ομάδα του πλειοψηφούντος κόμματος έχει δικαίωμα να προτείνει για πρωθυπουργό ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ

οσο για τους 270 βουλευτες, συμφωνα με το συνταγμα που ευαγγελιζεσαι, ο ΠτΔ εχει καθηκον και υποχρεωση να διαλυσει την βουλη πταν παρατηρει μεγαλη διαφοροποιηση αναμεσα στη βυλη και τη λαϊκη θεληση!!! Ε και οπως και να το κανουμε, οταν με τις ΔΙΚΕΣ τους δημοσκοπισεις τα κομματα που αυτη τη στιγμη συγκυβερνουν δεν πιανουν ουτε 30% ολα μαζι, καπου υπαρχει ενα θεματακι δεν βρισκεις?

δεν την έχει πλέον.. με την συνταγματική αναθεωρηση του 1985 (σιδερένιος) το δικαίωμα αυτό αφιρέθηκε από τον ΠτΔ

α και μη μου πεις για το αποτελεσμα των προηγουμενων εκλογων!!! Γιατι οι εκλογες ξερεις δεν ειναι λευκη εντολη που την παιρνει ο αλλος και την κανει κωλοχαρτο! Ο λαος τοτε ψηφισε με βαση τις υποσχεσεις και το δημοσιευμενο προγραμμα ενος κομματος τις οποιες οχι μονο δεν κρατησε, αλλα εκανε τα ακριβως αντιθετα!!! Ψαξε λοιπον καλα στο συνταγμα σου και πες μου πως νομιμοποιουνται ολοι αυτοι να παραμενουν στη βουλη και το κυριοτερο να διοριζουν δοτες κυβερνησεις με πρωθυπουργους και δερβεναγες ανθρωπους που δεν τους εξελεξε κανενας!

ο λαός ψήφισε με κάποιες υποσχέσεις οι οποίες παραμένουν υποσχέσεις. και τα προγράμματα (όπως εξάλλου και οι υποσχέσεις τους) αξίζουν λιγώτερο από το χαρτί πάνω στο οποίο είναι τυπωμένα.. εκλέγοντας κάποιον στην Βουλή του παραδίδεις ουσιαστικά λευκή επιταγή να νομοθετεί και το δικαίωμα να επιλέξει μία κυβέρνηση η οποία θα εκτελεί τα καθήκοντα της στα πλαίσια των υφισταμένων νόμων ή των νόμων που η Βουλή θα ψηφίσει... αυτό και τίποτε άλλο

καποια στιγμη αυτο το αστειο με την ελαστικοτητα του συνταγματος πρεπει να σταματησει επιτελους!

σαφώς.. ειδικά αν δεν γνωρίζουμε γρύ περί του συντάγματος ή έχουμε παραμείνει στο 1985... για την ώρα φρόντισε να σταματήσεις την  :jerking: γιατί το πετσάκι σου κοντεύει να καταντήσει σφεντόνα από την πολύ ελαστικοποίηση που του κάνεις  :birdman:

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
λες εεεε.. το σύνταγμα άλλα προβλέπει.. ο λαός εκλέγει την βουλή, ο πρόεδρος της δημοκρατίας διορίζει τον πρωθυπουργό και η βουλή του δίνει ψήφο εμπιστοσύνης (αυτόν και την κυβέρνηση που σχηματίζει)

αρθρο 37...

ο πρωθυπουργός δεν εκλέγεται.. διορίζεται...
ρε καραγκιοζη καραμαλακα αρχιψευταρε, ποιον διοριζει ο ΠτΔ? τι γραφει το συνταγμα ΡΗΤΑ! μηπως τον προεδρο που πλειοψηφουντος κομματος? με ποιο κομμα εκλεχθηκε ο Παπαδημος? σαλτα και κιχου νουμερο!!!!!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
:rockon:

και δε μασησε ταρχιδια του με συνδικαλες απεργους. στο δρομο τα ρεο και σταγιερ και καναμε και τρελο καλαμπουρι στη καροτσα   :dancing:
ωωωω ναι.... πιάναμε και κανένα κώλο καμμιάς πιτσιρίκας που ζοριζότανε να ανέβει την σκαλίτσα  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
ρε καραγκιοζη καραμαλακα αρχιψευταρε, ποιον διοριζει ο ΠτΔ? τι γραφει το συνταγμα ΡΗΤΑ! μηπως τον προεδρο που πλειοψηφουντος κομματος? με ποιο κομμα εκλεχθηκε ο Παπαδημος? σαλτα και κιχου νουμερο!!!!!

διάβασε τρόμπα... διάβασε λίγο παραπάνω...

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
και ιδού η Λιάνα Κανέλλη με το καρτελάκι της ΝΔ σε εκδήλωση Τ.Ο. ΝΔ το 1980 :2funny: :2funny: :2funny:

Συνημμένα

• %CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF.jpg
    %CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF.jpg
    16,1 KB · Εμφανίσεις: 20

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
ωωωω ναι.... πιάναμε και κανένα κώλο καμμιάς πιτσιρίκας που ζοριζότανε να ανέβει την σκαλίτσα  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

αμα ητανε κανα μουνετο μεχρι και το κωλοφανταρο ο οδηγος κατεβαινε να σπρωξει  :2funny:
τις γριες τις αφηνανε να τις ρυμουλκησει το πηγμα

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
αρθρο 38 παράγραφος 2

** 2. Αν ο Πρωθυπουργός παραιτηθεί, εκλείψει ή αδυνατεί για λόγους υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει Πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Η πρόταση γίνεται το αργότερο σε τρεις ημέρες από την παραίτηση ή την έκλειψη του Πρωθυπουργού ή από τη διαπίστωση της αδυναμίας του να ασκήσει τα καθήκοντά του. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, εφαρμόζεται αναλογικά η παράγραφος 4 και στη συνέχεια το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 2 και η παράγραφος 3 του προηγούμενου άρθρου.
Η αδυναμία του Πρωθυπουργού να ασκήσει τα καθήκοντά του για λόγους υγείας διαπιστώνεται από τη Βουλή με ειδική απόφασή της που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ύστερα από πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στο οποίο ανήκει ο Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Σε κάθε άλλη περίπτωση η πρόταση υποβάλλεται από τα δύο πέμπτα τουλάχιστον του όλου αριθμού των βουλευτών.
Εωσότου διοριστεί ο νέος Πρωθυπουργός τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού ασκεί ο πρώτος κατά σειρά Αντιπρόεδρος και εφόσον δεν έχουν διοριστεί Αντιπρόεδροι ο πρώτος κατά σειρά Υπουργός.

από ότι βλεπεις η κοινοβουλευτική ομάδα του πλειοψηφούντος κόμματος έχει δικαίωμα να προτείνει για πρωθυπουργό ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ

δεν την έχει πλέον.. με την συνταγματική αναθεωρηση του 1985 (σιδερένιος) το δικαίωμα αυτό αφιρέθηκε από τον ΠτΔ

ο λαός ψήφισε με κάποιες υποσχέσεις οι οποίες παραμένουν υποσχέσεις. και τα προγράμματα (όπως εξάλλου και οι υποσχέσεις τους) αξίζουν λιγώτερο από το χαρτί πάνω στο οποίο είναι τυπωμένα.. εκλέγοντας κάποιον στην Βουλή του παραδίδεις ουσιαστικά λευκή επιταγή να νομοθετεί και το δικαίωμα να επιλέξει μία κυβέρνηση η οποία θα εκτελεί τα καθήκοντα της στα πλαίσια των υφισταμένων νόμων ή των νόμων που η Βουλή θα ψηφίσει... αυτό και τίποτε άλλο

σαφώς.. ειδικά αν δεν γνωρίζουμε γρύ περί του συντάγματος ή έχουμε παραμείνει στο 1985... για την ώρα φρόντισε να σταματήσεις την  :jerking: γιατί το πετσάκι σου κοντεύει να καταντήσει σφεντόνα από την πολύ ελαστικοποίηση που του κάνεις  :birdman:

εχεις προχειρη την παραιτηση ΓΑΠ λοιπον? αντε γιατι με το ζορι κρατιεμαι μη σε αρχισω στα μπινελικια μεσημεριατικα

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
χρωστας πολλα? και γιατι το ξαναλεμε αυτο? εγω σου ειπα δεν χρωσταω

ουτε λεπτο τυπε. μου χρωστανε  :grin:

δεν ειμαστε αντιπροσωπευτικοι σου λεωωωωωωωωωωωωωω αστο. οταν ψωνιζα απο ρουχα μεχρι αυτοκινητα με κασερι, οι γνωστοι μου κανανε πφφφφ  :2funny:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
Ο Τραμουντανας μια χαρα τα λεει.
Καποιοι μου θυμιζετε το περιφημο "αν δεν μας αρεσει η πραγματικοτητα, τοσο το χειροτερο γι αυτην".

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
αμα ητανε κανα μουνετο μεχρι και το κωλοφανταρο ο οδηγος κατεβαινε να σπρωξει  :2funny:
τις γριες τις αφηνανε να τις ρυμουλκησει το πηγμα

τι μου θυμίζεις ρε εκτορα...  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

τότε η δουλειά μου ήταν στο κέντρο (αρχή Ασκληπιού)  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
ουτε λεπτο τυπε. μου χρωστανε  :grin:

δεν ειμαστε αντιπροσωπευτικοι σου λεωωωωωωωωωωωωωω αστο. οταν ψωνιζα απο ρουχα μεχρι αυτοκινητα με κασερι, οι γνωστοι μου κανανε πφφφφ  :2funny:
Να παω να εισπραξω τύπε?

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306

ΑΡΘΡΟ 38 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟς 2

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom