Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Δυστυχώς "οι εταίροι" μας έχουν ξεφύγει. Ειδικά οι φρίτσηδες που την έχουν δει οι γενικοί γαμάω.
Ο κοντός αποδείχθηκε εξαιρετικά κατώτερος των περιστάσεων δυστυχώς.

Το ερώτημα δεν είναι αν θα πετύχει το νέο μνημόνιο. Η χρεοκοπία έχει ήδη συμβεί, απλά εμάς μας βολεύει να βαφτίζουμε τα σκατά πρόσφορο.
Με τα νέα μέτρα που έρχονται, πλέον πάμε σε σημείο όπου έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ δυο καταστάσεων οριακά διαφορετικών.

Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι πρέπει να πιέσουμε για όσο το δυνατόν συντομότερες εκλογές.
Η θητεία του παρόντος κυνοβουλίου έχει λήξει από κάθε άποψη πλην της χρονικής.
Η δε δημοκρατία, που τόσο μας είχαν ζαλίσει μεταπολιτευτικά τα παπάρια, έχει καταλυθεί.

Ας κατέβει κάθε κόμμα λέγοντας συγκεκριμένα τι θα κάνει, πότε και που.

Και στο μεταξύ, ας σκεφτούμε σοβαρά αν:

- μας συμφέρει να διατηρηθούν τα μνημόνια
- μας συμφέρει να παραμείνουμε στο ευρώ
- μας συμφέρει να παραμείνουμε στην ΕΕ
μάλιστα
επομένως προτείνεις να βγουν τα κόμματα και να μας πούνε κι άλλα ψέματα
κι εσύ θα πιστέψεις ό,τι σου πούνε.

θα βγει ας πούμε ο Βαγγέλας ή ο Χάνος με τα γιαλιά και θα σου πει πως αντιτίθεται στα μέτρα του μνημονίου και θα τα διαολοστείλει....και θα τους πιστέψεις;

Αυτό που θα σου πούνε είναι πως τώρα είναι πλέον σύμβαση και πρέπει να ακολουθηθεί. Όλοι το ίδιο θα πούνε. Εκτός από την αριστερά φυσικά,που όμως δεν έχει καμία πρόταση.

όσο για τα ερωτήματά σου...προτείνω να σκεφτούν όλοι σοβαρά αντί για αυτά το ποιον εμπιστεύονται να ψηφίσουνε, ποιος θα τους πει από αυτούς τους κωλοτούμπες αλήθεια.
και μετά ας κατεβούμε να ζητήσουμε εκλογές.

εγώ πάντως δεν εμπιστεύομαι κανέναν τους. Κανένα από αυτά τα κόμματα στο κυνοβούλιο
κανένα από αυτούς που ανήκουνε σε αυτά. Όλοι είναι εντός συστήματος.

κι όλοι είνια πουλημένοι επομένως. ΟΛΟΙ. Εξαιρέσεις και να υπάρχουνε, χάσανε από την επιλογή τους να παραστούνε εντός του κομματικού κλοιού.
Ας πρόσεχαν με τις επιλογές τους.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Στην περίπτωση της ελλαδας οι "εταίροι" προχωρούν σε ακραίες συμπεριφιρές και απαιτήσεις

Απο την άλλη, η ελλάδα δεν εχει προχωρήσει σε σχεδόν καμμια μεταρρύθμιση εκσυγχρονισμου, τίποτα που θα μπορουσε να χαλάσει τη μανεστρα των διαφορων μαφιόζων που μας πινουν το αιμα. Το μόνο που εγινε ηταν μειωση των μισθων

Ειτε μεσα στην εε ειμαστε, ειτε εξω ειτε οτιδηποτε, αν δεν σπασουν οι μαφιες των διαφορων συνδικαλιστων/ μηχανικων/ δικηγόρων/ πολιτικων (η μεγαλύτερη μαφία) και τα ρέστα, αν δεν παει φυλακή κανενας επειδη η "δικαιοσύνη" απλα ειναι "δικαιοσύνη" ουγκαντας, αν εμεις οι ίδιοι δεχόμαστε να ημαστε δουλοπρεπείς απέμαντι σε αυτες τις μαφιες τότε δε φταιει η ευρωζωνη αλλά εμεις οι ίδιοι

Νομιζω ομως οτι το μνημόνιο πλεον προσομοιάζει σε διαταγες προς αποικίες. Οι γερμανοι εχουνε ξεφυγει, βγαζοντας ενα τρομερό ενθελληνικό πάθος. Ηρθε η ωρα να τους πουμε να πανε να γαμηθουνε. Και να στειλουμε φυλακή τους 3 "αρχηγους"
πέρα από το πώς το βλέπουμε εμείς στην Ελλάδα, πρέπει να καταλάβεις πως όπως ακριβώς κάνουνε επικοινωνιακά παιχνίδια οι έλληνες πολιτικοί για να μη χάσουνε τη θεσούλα τους, έτσι ακριβώς συμβαίνει και στις άλλες χώρες. Εσένα μπορεί να σε πονάει κάθε κουβέντα της Μέρκελ, αλλά τον γερμανό ψηφοφόρο που βράζει επειδή δίνει "χρήματα για τον Έλληνα παμφάγο", όπως του το παρουσιάζουνε, τα λόγια της Μέρκελ τον καταπραϋνουνε. Η Μέρκελ ενδιαφέρεται για τα εσωτερικά της. Κι επειδή ξέρει πως θα φάει αγγούρι αν πει στην Ελλάδα "τζάσε" προσπαθεί να το κάνει με άλλο τρόπο. Αν το κάνει έτσι απλά, πρόσκαιρα θα αποκτήσει συμπάθεια στον κόσμο αλλά μακροχρόνια που θα φανεί το αγγούρι, ο Γερμανός δεν θα ξεχάσει.

Αλήθεια, πότε γίνονται εκλογές στη γερμανία; δεν το έχω υπόψην μου, αλλά νομίζω πως θέλει 3 χρονάκια...οπότε έχουμε πολλά χιλιόμετρα πούτσας ακόμα στον κώλο μας.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
εδω οι τροικανοι ξεχεσαν τους υπουργους μας την κυριακη λες και ειναι υπαλληλοι τους..
φον στριτ και εγω οταν ακουγα για εκλογες το 2013 ελεγα που ζουν,αποκλειται κτλ.
πλεον ΙΜΟ το βλεπω απιθανο εκλογες πριν απο τοτε.
όταν τα έλεγα πέρσι μου λέγανε παπαριές πως δεν αντέχει το Πασόκ
μωρέ ο Μανολιός έχει πολλά φέσια

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
και καλά τους έκαναν.. γιατί όταν πάς σε μία διαπραγμάτευση από την οποία κρέμεται η τύχη μιας χώρας ζητώντας χρήμα (που δεν έχουν και καμμιά απολύτως υποχρέωση να στο δώσουν) χωρίς κανένα σχέδιο αλλά μόνο με κόκκινες γραμμές και λέγοντας μόνο "δεν το θέλω αυτό" χωρίς να πείς τι θέλεις να κάνεις είτε μαλάκας είσαι είτε πουλημένος...
μαλάκα μου...κλαίω και γελάω με τους μαλάκες

πάνε σε διαπραγματεύσεις χωρίς να έχουνε διαπραγματευτικό χαρτί.
οι μαλάκες δεν είναι οι πολιτικοί μας. οι μαλάκες είναι αυτοί που τους πιστεύουν πως διαπραγματεύονται!

το επαναλαμβάνω: ΟΛΑ είναι προαποφασισμένα

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
όταν τα έλεγα πέρσι μου λέγανε παπαριές πως δεν αντέχει το Πασόκ
μωρέ ο Μανολιός έχει πολλά φέσια
κατσε να δουμε τον παπαδημο να επιλειγει το team του-το κορυφαιο σεναριο..
το ΠΑΣΟΚ εχει τελειωσει,απλα το κρατανε με νυχια και με δοντια οι ευρωπαιοι...
στις εκλογες θα αποδειχτει και στην καλπη οτι τελειωσε..

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Στοιχεία για το βάθος της φτώχειας στην Ελλάδα έδωσε στη Βουλή ο Συνήγορος του Πολίτη παραδεχόμενος ότι αυξάνονται τα φαινόμενα ασιτίας στα σχολεία και λέγοντας ότι 2.500 παιδιά βρίσκουν καταφύγιο σε δημόσια ιδρύματα παιδικής προστασίας ή σε ιδιωτικές δομές φροντίδας, όπως αυτές των ΜΚΟ και της Εκκλησίας. Σύμφωνα με τον Βοηθό Συνηγόρου του Πολίτη Γιώργο Μόσχο «ολοένα και περισσότερα παιδιά δεν προσέρχονται φροντισμένα στο σχολείο, δεν έχουν ούτε ένα σάντουιτς στην τσαντούλα τους ή δεν έχουν χαρτζιλίκι για να πάρουν κάτι από το κυλικείο». Μάλιστα αυξάνονται και τα σχολεία που δεν έχουν πετρέλαιο για θέρμανση.

«Οι εκπαιδευτικοί που πρώτοι επισήμαναν το πρόβλημα, αρχικά χλευάστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας», υπενθύμισε και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ Θέμις Κοτσυφάκης, ο οποίος είπε ότι είναι υποκριτικό το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης μαθητών την ώρα που αποδέχεται τις δραματικές περικοπές στην εκπαίδευση και τη φτωχοποίηση και δίνει 400.000 ευρώ διαφημιστική δαπάνη για το ψηφιακό σχολείο.

Μάλιστα.
πάλιωσε το νέο
υπάρχει και καινούργιο..είπε η Χριστοφιλοπούλου πως θα δώσουνε κολατσια στα σχολεία τσάμπα για να φάνε τα παιδιά.
τσάμπα κολατσιό δεν υπάρχει
από κάπου θα τα πάρουνε

έχω ρωτήσει εδώ και τουλάχιστον 10 σελίδες - από πού θα τα πάρουνε τα κολατσιά για τα σχολεία;
και πώς βρίσκουνε λεφτά στο τρομερά στενό οικονομικό πρόγραμμα για να κάνουνε αυτή την κοινωνική πολιτική και δεν έχουνε για να μη βάλουνε κάποιον από τους απαράδεκτους φόρους;
Δεν βρίσκουνε, απλά διευρύνουνε κι άλλο την τρύπα και στα αρχίδια τους

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Δεν ξέρω,αν ο στόχος είναι αυτός η υπάρχει κάτι άλλο που θα εμφανιστει μετά απο όλα αυτα.
οικονομική ερώτηση (αφού όλα πια τα απαντάνε οι οικονομολόγοι)
πώς γίνεται και η Γερμανία των 3πλάσιων μισθών από εμάς (και λίγο λέω) να αυξάνει την ανταγωνιστικότητά της; με σκληρό νόμισμα;

Επισκέπτης
πώς γίνεται και η Γερμανία των 3πλάσιων μισθών από εμάς (και λίγο λέω) να αυξάνει την ανταγωνιστικότητά της; με σκληρό νόμισμα;

Γιατί τους πληρώναμε, τους πληρώνουμε, και θα τους πληρώνουμε φόρους σε μορφή τόκων, εις τους αιώνας των αιώνων αμήν...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166

Φάτσα κάρτα βέβαια το Ελληνικό, που θα γινόταν μητροπολιτικό πάρκο και καλά...
(προεκλογική δέσμευση μπαστόκ)
ναι, αλλά με αυτό δημιουργήσανε θέσεις εργασίας ρε συ...
και κάτι όμορφους ροδαλούς παχυλούς μισθούς που εξαιρούνται από το ενιαίο

Επισκέπτης
Γιατί τους πληρώναμε, τους πληρώνουμε, και θα τους πληρώνουμε φόρους σε μορφή τόκων, εις τους αιώνας των αιώνων αμήν...

Και να στο εξηγήσω πιο απλά:
Το χρήμα για μια κοινωνία, είναι ό,τι το νερό για ένα δάσος.
Το πόσο σημαντικό είναι, μπορείς να το καταλάβεις αν συγκρίνεις μια αφρικανική Σαβάνα, με μια Τούνδρα.
Κι όσο εμείς είμαστε υποχρεωμένοι (είμασταν και θάμαστε) να τους δίνουμε απ το νερό μας με τον τσαμπουκά, τόσο θα μετατρεπόμαστε σε σαβάνα κι αυτοί σε πυκνόφυτη Τούνδρα, με παχυλούς μισθούς, μεγάλα αουτομπαν, ουρανοξύστες, ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, μεγάλα επιδόματα ανεργίας, καλύτερα σχολεία, κλπ, κλπ, κλπ, κλπ, κλπ, κλπ...

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

ποσο αφελης εισαι....

τους βοη8ανε οι Ιλουμινατι (κ ο Σειριος Β)  :grin:

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Αυτη η γουρουνοκεφαλη ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ειπε την σοφη κουβεντα μαζι τα φαγαμε.
Το μονο κρατος της Ε.Ε με δομες τουρκικες ειναι η Ελλαδα.
Ρουσφετι,μπαχτισι,πασας κλπ.
Αλλοι εφαγαν με αναθεσεις αλλοι με υπερτιμολογησεις,αλλοι δεν πληρωναν ποτε φορους
αλλοι εβαζαν τα παιδια τους οντος αχρηστα υπο την σκεπη του δημοσιου κλπ κλπ.
ολοι μας λιγο η πολυ ρημαξαμε τα ταμεια αυτου του κρατους,τρωγαμε επιδοτησεις λαδιου βαμβακιου
διχως ενα δεντρο η ενα στρεμα επειδη ειμασταν ψηφοφοροι ρου Α Β Γ κομματος.
Δυστυχως τωρα τελειωσε το αστειο για μενα ευτυχως,καθε κατεργαρης στον παγκο του
και καλα κρασια μεχρι να αποδειξετε οτι ειστε ικανοι για το καλο.
 :s&m_2:

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16

Δεν ειμαι οικονομολόγος. Δεν ειναι λογιστικό το θέμα

Η Γερμανία παράγει προϊόντα εξαιρετικά ανταγωνιστικά που χαρακτηριζονται απο εξαιρετική ποιότητα. Δεν πουλάει φτήνια. Δε χτυπαει στο κόστος. Εχει χτίσει μια ποιοτική φήμη, και πουλαει τα προϊόντα της ακριβότερα - δεν αγοράζω Γερμανικό επειδή ειναι φτηνο. Το αγοράζω επειδή εχω φράγκα και θέλω το καλύτερο.

Αυτο βέβαια εχει πίσω του μια καταπληκτική υποδομή, Παιδεία, έρευνα, δημόσια διοίκηση αποτελεσματική.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
κατσε να δουμε τον παπαδημο να επιλειγει το team του-το κορυφαιο σεναριο..
το ΠΑΣΟΚ εχει τελειωσει,απλα το κρατανε με νυχια και με δοντια οι ευρωπαιοι...
στις εκλογες θα αποδειχτει και στην καλπη οτι τελειωσε..
το στοιχηματάκι εύκολα το βάζω
δεύτερο κόμμα και χαλαρά μάλιστα

αλλά μην αγχώνεσαι, μετά από αυτό που έγινε ούτε ο Σαμαράς θέλει εκλογές.

όλα για τα μάτια του κόσμου.
φωνάζουνε αυτοί μόνοι τους, οπότε δεν φωνάζει ο κόσμος γιατί τα λέει ο Σαμαράς. Βέβαια του Σαμαρά δεν του περνάει, οπότε περίλυπος λέει πως δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό και φυσικά ξαναφωνάζει (αλλά υπογράφει πάντα). Το ίδιο και ο Καρατζα
και έτσι πάμε συνέχεια.

μέχρι το 2013
όπου εκεί θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Αν νομίζετε πως το 12 είναι κόλαση...καθείστε να δείτε το 13. Και εκεί πλέον δεν θα έχουμε και καμία επιλογή παρά μόνο να βγούμε εθελοντικά από το ευρώ με τους χειρότερους κανόνες και τις χειρότερες συνέπειες

και με τους ίδιους πολιτικούς

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
ποσο αφελης εισαι....

τους βοη8ανε οι Ιλουμινατι (κ ο Σειριος Β)  :grin:
κοίτα ... μεταξύ μας...υπάρχει απάντηση....αλλά θέλω να δω αν θα μας την πούνε.
Όμως η απάντηση δεν είναι μέσα από οικονομική θεωρία (με τις οποίες μας έχουνε πρήξει γενικώς)

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
άσχετη απάντηση - σόρρυ κιόλας
μιλάμε για εξαγωγές

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Δεν ειμαι οικονομολόγος. Δεν ειναι λογιστικό το θέμα

Η Γερμανία παράγει προϊόντα εξαιρετικά ανταγωνιστικά που χαρακτηριζονται απο εξαιρετική ποιότητα. Δεν πουλάει φτήνια. Δε χτυπαει στο κόστος. Εχει χτίσει μια ποιοτική φήμη, και πουλαει τα προϊόντα της ακριβότερα - δεν αγοράζω Γερμανικό επειδή ειναι φτηνο. Το αγοράζω επειδή εχω φράγκα και θέλω το καλύτερο.

Αυτο βέβαια εχει πίσω του μια καταπληκτική υποδομή, Παιδεία, έρευνα, δημόσια διοίκηση αποτελεσματική.
λάθος απάντηση
δεν είναι η πλειοψηφία που έχει τα πολλά λεφτά και άρα θα πάρει Μερσέ
σκεφτείτε λιγάκι έξω από τον κουβά
Η Γερμανία δεν παράγει μόνο οικιακές συσκευές και αυτοκίνητα

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Αυτη η γουρουνοκεφαλη ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ειπε την σοφη κουβεντα μαζι τα φαγαμε.
Το μονο κρατος της Ε.Ε με δομες τουρκικες ειναι η Ελλαδα.
Ρουσφετι,μπαχτισι,πασας κλπ.
Αλλοι εφαγαν με αναθεσεις αλλοι με υπερτιμολογησεις,αλλοι δεν πληρωναν ποτε φορους
αλλοι εβαζαν τα παιδια τους οντος αχρηστα υπο την σκεπη του δημοσιου κλπ κλπ.
ολοι μας λιγο η πολυ ρημαξαμε τα ταμεια αυτου του κρατους,τρωγαμε επιδοτησεις λαδιου βαμβακιου
διχως ενα δεντρο η ενα στρεμα επειδη ειμασταν ψηφοφοροι ρου Α Β Γ κομματος.
Δυστυχως τωρα τελειωσε το αστειο για μενα ευτυχως,καθε κατεργαρης στον παγκο του
και καλα κρασια μεχρι να αποδειξετε οτι ειστε ικανοι για το καλο.
  :s&m_2:
προφανώς ούτε εσύ βγαίνεις πολύ εκτός Ελλάδος
να σου πω πως τα ίδια γίνονται σε πάρα πολλές χώρες including Ιταλία, λοιπά Βαλκάνια, Γαλλία....

έθνος ανάδελφο δεν είμαστε. Ή μάλλον είμαστε επειδή είμαστε και γαμώ τις κότες

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
δυστυχώς ή ευτυχώς;  :think:
έφαγες κι εσύ τύπε;  :sunglasses:

ΟΧΙ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ αλλα ηθελα παντα να ειμαι σε ενα κρατος ευνομουμενο
με πολιτες που εχουν μαθει να σεβονται και εργαζονται να ανταποδωσουν αυτα που πρεπει.
ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 7 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛ.ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΟΙ ΕΞΗΣ 2.
ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ.
ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΥΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΛΙΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙ 15 ΛΙΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΝΕΑΡΕ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom