Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Καραγκιοζάκο.

Πριν από την Γαλλία οι οίκοι υποβάθμισαν μία άλλη χώρα:
Την Αμερική.

Για εξήγησε το αυτό.

Καλησπερα χοντρε, καιρο εχουμε να σε δουμε !

νομισα οτι επαθες κανα εμφραγμα και ψοφησες....

Η εξηγηση στην ερωτηση σου ειναι : τυπωμα χρηματος χωρις αντικρυσμα, εν μεσω υφεσης.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Τύπε, εγώ έχω να πω ότι όταν μας έβαζαν τα καρφιά στο φέρετρο, εμείς πιπιλούσαμε την καραμέλα του "ευρωπαϊκού ιδεώδους".
Ενωμένη Ευρώπη και πίπες μπλε.

Τώρα που ήρθαν τα ζόρια, οι φρίτσηδες κυττάζουν πως θα μας τον φορέσουν και τι θα αρπάξουν.
Το "ευρωπαϊκό ιδεώδες" έγινε "τα λεφτά του γερμανού φορολογουμένου".

Τύπε, όταν τα λεφτά του "ευρωπαϊκου ιδεώδους" τα κάναμε πούρα- πουτάνες- καγιέν, διορισμούς και άλλα ελληνικά, ήταν καλά...
Τώρα που ήρθε ο Βασίλης (the bill) οι ευρωπαϊοι εταίροι έγιναν κουτόφραγκοι καλβινιστές που δεν καταλαβαίνουν τις ελληνικές ιδιαιτερότητες κτλ.
Εννοείται ότι οι γερμανοί φρόντιζαν για την πάρτη τους (εδώ οι ρώσοι φρόντιζαν για την πάρτη τους εντός εσσδ), το θέμα είναι εσύ τί έκανες από το 1981 και γιατί δεν φρόντιζες για τη δική σου πάρτη εντός εε με τους πακτωλούς χρημάτων που έπεφταν και μάλιστα χωρίς πολλές ερωτήσεις τότε...
Προσοχή, δεν βγάζω λάδι τους "εταίρους" - καλά κουμάσια και αυτοί αλλά με εμάς τα έχω πρωτίστως...

Μηπως η ΕΕ σου εδωσε αυτα τα χρηματα-δανεια οταν σιγουρευτηκε οτι ακριβως αυτο το διεφθαρμενο πολιτικο συστημα θα τα διαχειριστει και ξεκοκκαλισει κατ΄αυτον τον τροπο ; (για να γυρισουν σε αυτη με τη μορφη αγορων καταναλωτικων προιοντων απο Γερμανια κλπ)

Εχεις την εντυπωση οτι αν εδειχνες τασεις να γινεις Ισραηλ, θα συνεχιζε ο καργιολης ο Ολλανδος να σε χρηματοδοτει τη 10ετια του 80 και 90 ;;;

Τύπε, αν όλα ήταν μια συνομωσία διάρκειας 30+ ετών για να εξοντώσουν το ένδοξο έθνος των ελλήνων πάω πάσο...
Βέβαια, οι γερμανικές εξαγωγές στην ελλάδα είναι μόλις 0.2% του συνόλου των γερμανικών εξαγωγών και ακόμη και ο καριόλης ο Ολλανδός δεν σου είπε ποτέ μην αγοράζεις όπλα - εσύ πήγαινες και του έλεγες "τί μίζα μου δίνεις να πάρω τα χρέπια σου"...

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Καραγκιοζάκο.

Πριν από την Γαλλία οι οίκοι υποβάθμισαν μία άλλη χώρα:
Την Αμερική.

Για εξήγησε το αυτό.

επι της ουσιας να τοποθετηθεις : γιατι αφου ολα πανε ρολοι για τις αλλες χωρες πλην της Ελλαδας, παρατηρειται αυτο το μπαχαλο στην ΕΕ, με τα PIIGS τη Γαλλια κτλ

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Τύπε, εγώ έχω να πω ότι όταν μας έβαζαν τα καρφιά στο φέρετρο, εμείς πιπιλούσαμε την καραμέλα του "ευρωπαϊκού ιδεώδους".
Ενωμένη Ευρώπη και πίπες μπλε.

Τώρα που ήρθαν τα ζόρια, οι φρίτσηδες κυττάζουν πως θα μας τον φορέσουν και τι θα αρπάξουν.
Το "ευρωπαϊκό ιδεώδες" έγινε "τα λεφτά του γερμανού φορολογουμένου".

νατσε ! βγες απο το λογαριασμο του στρητ !

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Τύπε, χωρίς πλάκα, ολόκληρος ο ευρωπαϊκός νότος πήρε τομπούλο με την ΕΕ.
Γι' αυτό και τραβάει τα ζόρια τώρα. Απλά εμείς είχαμε και τον ηλίθιο που κουνούσε την φτέρη.
ρε στρητ, ωραία. εξήγησέ μου εσύ λοιπόν για ποιο λόγο Ιταλία και Ισπανία πήραν τον πούλο σε σύγκριση με την Ελλάδα.
Εξήγησέ μου εσύ πώς είχε "χαλαστεί" η παραγωγή τους

Δεν διαφωνώ πως πήρανε τον πούλο, αλλά νομίζω πως ξέρεις καλύτερα από το να απλουστεύεις τα πράγματα.
Αυτή την στιγμή είναι σε κρίση και η Ουγγαρία - η οποία έδιωξε το ΔΝΤ και παίρνει τον πούλο επίσης. Με πρόβλημα είναι και η Γαλλία και το Βέλγιο (αν και αυτό λόγω έδρας ΕΕ δεν πρόκειται να το πειράξουνε).
Σε 3 εβδομάδες έχω ταξιδέψει χωρίς καμία υπερβολή σε 12 χώρες.

έχουνε μπλέξει οι οικονομολόγοι τόσο πολύ τα μπούτια τους με τα ομόλογα και τη δευτερογενή και το πώς έχουνε γίνει όλα αχταρμάς που δεν μπορούνε να εξηγήσουνε τίποτα

είπα και πιο πριν. Το παιχνίδι είναι τραπεζικό. Όλος ο κόσμος θεώρησε το 2008 πως η κρίση περνάει εύκολα, με ένα παναντολ έξτρα. ε, δεν είνα ι τόσο απλά τα πράγματα σε παγκοσμιοποιημένες οικονομίες

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Προσωπικά δεν συμφωνώ με απλοποιήσεις τύπου Hirayama, αλλά σαφέστατα δεν συμφωνώ και με δυτικές αγιογραφίες.

Είναι δεδομένο πλέον ότι:

α. τα μνημόνια έχουν αποτύχει. Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το πρώτο μνημόνιο, θα έπρεπε να ήμασταν στις αγορές τώρα.
Και αφού έχουν αποτύχει γιατί εξακολουθούμε;

Όπως θα έλεγε και μια μορφή, παράνοια είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, και να περιμένεις άλλο αποτέλεσμα.

β. οι "εταίροι" μας στ' αρχίδια τους μας έχουν γραμμένους. Διότι αν είχαν σκοπό να μας βοηθήσουν, θα είχαν βρει την λύση.
Αλλά αυτοί εξακολουθούν να συναλλάσσονται με το υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Δηλαδή με αυτούς που διασπάθισαν τα λεφτά.

γ. η όλη στάση τους δίνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες. Όχι μόνο για τα πλάνα τους (ΕΟΖ, μισθοί Βουλγαρίας κτλ)
Ακόμα και η στάση των φρίτσηδων στο απλούστατο θέμα χριστοφοράκου, λέει πολλά.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Τύπε, αν όλα ήταν μια συνομωσία διάρκειας 30+ ετών για να εξοντώσουν το ένδοξο έθνος των ελλήνων πάω πάσο...
Βέβαια, οι γερμανικές εξαγωγές στην ελλάδα είναι μόλις 0.2% του συνόλου των γερμανικών εξαγωγών και ακόμη και ο καριόλης ο Ολλανδός δεν σου είπε ποτέ μην αγοράζεις όπλα - εσύ πήγαινες και του έλεγες "τί μίζα μου δίνεις να πάρω τα χρέπια σου"...
μα τι λες τώρα
ίσα ίσα που σε είχανε βάλει και καλά και φύλακα συνόρων σαν μαλάκα - με χαλασμένα όπλα φυσικά
όσο για τις μίζες, σόρρυ αλλά δεν παίζονται έτσι τα παιχνίδια

από εκεί και πέρα δεν κατάλαβα. Υπάρχει χώρα που να μην πήρε οικονομική βοήθεια κατά την ένταξή της για έργα υποδομών;
Και η Ρουμανία παίρνει και η Βουλγαρία πήρε. Και τη Βουλγαρία την σκίσανε μόλις έγινε γνωστή διασπάθιση χρήματος. Απλά εδώ οι πολιτικοί μας ήταν πιο καλά καθήκια και το έκρυβαν καλύτερα.
Αλλά όχι, πάλι οι ξένοι φταίνε
η κακή ΕΕ (και η ακόμα χειρότερη ΕΟΚ του ΚΚ)

που ξέραμε πως όταν θα μπαίνανε άλλα κράτη θα έπρεπε να δώσουμε κι εμείς χρήμα. Αλλά εμείς ξέρουμε μόνο να τρώμε, έτσι; μας χρωστάνε πάντα όλοι ανεξαρτήτως...

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
ρε στρητ, ωραία. εξήγησέ μου εσύ λοιπόν για ποιο λόγο Ιταλία και Ισπανία πήραν τον πούλο σε σύγκριση με την Ελλάδα.

Δεν διαφωνώ πως πήρανε τον πούλο, αλλά νομίζω πως ξέρεις καλύτερα από το να απλουστεύεις τα πράγματα.
Αυτή την στιγμή είναι σε κρίση και η Ουγγαρία - η οποία έδιωξε το ΔΝΤ και παίρνει τον πούλο επίσης. Με πρόβλημα είναι και η Γαλλία και το Βέλγιο (αν και αυτό λόγω έδρας ΕΕ δεν πρόκειται να το πειράξουνε).
Σε 3 εβδομάδες έχω ταξιδέψει χωρίς καμία υπερβολή σε 12 χώρες.

έχουνε μπλέξει οι οικονομολόγοι τόσο πολύ τα μπούτια τους με τα ομόλογα και τη δευτερογενή και το πώς έχουνε γίνει όλα αχταρμάς που δεν μπορούνε να εξηγήσουνε τίποτα

είπα και πιο πριν. Το παιχνίδι είναι τραπεζικό. Όλος ο κόσμος θεώρησε το 2008 πως η κρίση περνάει εύκολα, με ένα παναντολ έξτρα. ε, δεν είνα ι τόσο απλά τα πράγματα σε παγκοσμιοποιημένες οικονομίες

Για την Ουγγαρία άκουσε τι λεει ο Καζάκης γυρω στο 12:12

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Προσωπικά δεν συμφωνώ με απλοποιήσεις τύπου Hirayama, αλλά σαφέστατα δεν συμφωνώ και με δυτικές αγιογραφίες.

α. τα μνημόνια έχουν αποτύχει. Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το πρώτο μνημόνιο, θα έπρεπε να ήμασταν στις αγορές τώρα.

Όπως θα έλεγε και μια μορφή, παράνοια είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, και να περιμένεις άλλο αποτέλεσμα.

β. οι "εταίροι" μας στ' αρχίδια τους μας έχουν γραμμένους. Διότι αν είχαν σκοπό να μας βοηθήσουν, θα είχαν βρει την λύση.
Αλλά αυτοί εξακολουθούν να συναλλάσσονται με το υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Δηλαδή με αυτούς που διασπάθισαν τα λεφτά.

γ. η όλη στάση τους δίνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες. Όχι μόνο για τα πλάνα τους (ΕΟΖ, μισθοί Βουλγαρίας κτλ)
συμφωνούμε σε όλα

τι προτείνεις;

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66

Τύπε, εγώ που να ξέρω. Κάτι λίγα νομικά έχω σπουδάσει και κάτι λιγότερα οικονομικά.
Τώρα αν στην ΟΝΕ και την ΕΕ των τεράστιων οικονομικών δυνατοτήτων κάποιες χώρες τις παίρνουν τώρα νουμεράδα, δύο τινά συμβαίνουν:

α. οι όλες αυτές οι χώρες δεν εκμεταλλεύτηκαν τις τεράστιες οικονομικές δυνατότητες
ή β. οι τεράστιες οικονομικές δυνατότητες ήταν τελικά "τεράστιες οικονομικές δυνατότητες"

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Μηπως η ΕΕ σου εδωσε αυτα τα χρηματα-δανεια οταν σιγουρευτηκε οτι ακριβως αυτο το διεφθαρμενο πολιτικο συστημα θα τα διαχειριστει και ξεκοκκαλισει κατ΄αυτον τον τροπο ;

Speechless

Διατάσωμεν να διαβαστεί πάραυτα εις τας οικονομικάς σχολάς της ημετέρας

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Καλησπερα χοντρε, καιρο εχουμε να σε δουμε !

νομισα οτι επαθες κανα εμφραγμα και ψοφησες....

Η εξηγηση στην ερωτηση σου ειναι : τυπωμα χρηματος χωρις αντικρυσμα, εν μεσω υφεσης.

Και για αυτό τον λόγο προτείνει ο Καζάκης τύπωμα χρήματος.

Η νέα δραχμή θα έχει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ αντίκρυσμα..........

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16

εκτος του οτι συμφωνω απολυτα με το ποστακι, να δηλωσω ότι καθε προβλημα έχει μια αλληλουχία απλων λύσεων !

δε κανω λοιπον εγω απλοποιησεις ! Τα πραγματα ειναι απλα και το εγραψες μολις εσυ, με τις 3 απλες σκεψεις σου !

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Α. Αυτό είναι δεδομένο και αδιαμφισβήτο...Λάθος συνταγή εξαρχής...

Β. Με ποιον να συνομιλησουν τύπε; Αυτούς τους αιρετούς έχουμε... Και δεν μας έχουν ακριβώς γραμμένους (όχι γιατί μας αγαπάνε αλλα΄για φόβο ντόμινο)- φάνηκε στην πορεία ότι ούτε αυτοί ήξεραν τί ακριβώς έκαναν, εγκλωβισμένοι από ιδεοληψίες αλλα και ψευδείς διαβεβαιώσεις από τον γκαπ... Δεν είχαν αντιληφθεί τη συστημικότητα της κρίσης και θύμιζαν πυροσβέστη που πάντα τοποθετεί την αντιπυρική ζώνη πολύ κοντά στη φωτιά... Το κακό είναι ότι εξακολουθούν να πάνε με μεθόδους trial and error, μπόλικη ιδεοληψία και το χειρότερο, ό,τι και να τους πούμε πια, δεν μας πιστευουν...

Γ. Να δεις πόσα λέει η στάση των ελλήνων στο θέμα χριστοφοράκου... Πέραν τούτου, ντάξει στην ελλάδα θέλουν αοζ και εοζ... Στην Ιταλία θα φτιάξουν και εκεί εοζ; Λιμπίστηκαν μήπως τα πετρέλαια που (δεν) έχει η Πορτογαλία;

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Hirayama, ευχαριστώ αλλά δεν ψάχνω ινστρούχτορα.
Δοκίμασε τον παπατρόλλη, είναι πιο εύκαιρος.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Και για αυτό τον λόγο προτείνει ο Καζάκης τύπωμα χρήματος.

Η νέα δραχμή θα έχει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ αντίκρυσμα..........

Ο Καζακης δεν προτεινε τυπωμα χρηματος τυπου στουκας.
Τον παρακολουθω αρκετα συχνα για να ξερω τι λεει !
Εσυ αναφερεσαι στα στουκας -τις ραλλικες δραχμες !
Ο Καζακης μιλαει για εθνικο νομισμα και εθνικη νομισματικη πολιτικη.
Οπως και καθε σοβαρος οικονομολογος, οταν τον ρωτας πως θα βγει μια χωρα χωρις δικο της νομισμα απο τη χρεοκοπια.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Hirayama, ευχαριστώ αλλά δεν ψάχνω ινστρούχτορα.
Δοκίμασε τον παπατρόλλη, είναι πιο εύκαιρος.

Δεν κανω τον ινστρουχτορα κανενος.
Λέω μια γνωμη και την υπερασπίζομαι όταν με προβοκαρουν.

Επισης μπορω να συμφωνησω με οποιονδηποτε λεει κατι σωστο - δεν εχω τετοια κολληματα.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Για την Ουγγαρία άκουσε τι λεει ο Καζάκης γυρω στο 12:12

σου έκανα τη χάρη και άκουσα τον παπαρα
πες μου τωρα τι θα έπρεπε να εκλάβω εγώ σαν απάντηση στο ποστ μου από αυτό το λίνκ.
Σημείωση: αυτό που παράθεσες από εμένα γράφει πως η Ουγγαρία είναι πάλι σε κρίση.

και επιτέλους θα μας πεις πως θα απορροφήσεις την ανεργία ;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Ναι σωστά, τι να φταίει η καημένη η ΕΕ; ΚΑΠ, ποσοστώσεις, λιθουανικά εργατικά χέρια...

Ενώ ας πούμε να δεν είχαν εφαρμοσθεί στην Ελλάδα οι ποσοστώσεις θα είχαμε ακόμη μεγάλη παραγωγή σε βαμβάκια, καπνά και τεύτλα.

Αυτά ακριβώς όχι μόνον θα διέσωζαν την γεωργική απασχόληση αλλλά και θα στήριζαν την Εθνική οικονομία.

Άντε μπορεί και να είχαμε και περισσότερες ανεμότρατες. Για να σκουπίζουν αποτελεσματικότερα τον βυθό και να μην υπήρχε ούτε μαρίδα.....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom