Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
κανε μια μεταφραση πχ του ορου PIIGS και μετα βαλε το κεφαλι σου κατω απο τη βρυση....

Μετά εξηγησε μας γιατι πχ  η Γαλλία έχει μπει στον τακο των οικων αξιολογησης, αφου η ΕΕ ειναι μια χαρα κι ολα κυλανε ρολοι....
ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ διαβάζεις τι γράφω ή μόνο ξέρεις να παραποιείς λόγια και να τα κάνεις τούμπα;
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΓΑΜΟΧΩΡΑ έχασε την ΠΑΡΑΓΩΓΗ της ΜΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
το αμέρικα εχει παραγωγήηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη
γμτ τον καμμένο εγκέφαλο πια

ρε μαλέα, ποιος θα απορροφήσει την ανεργία που δεν υπάρχει επιχείρηση ούτε παραγωγή στην Ελλάδα;

ο Καζάκης θα τους πάρει όλους να δουλέψουνε;

αφου εχει παραγωγη ρε ΑΜΕΑ, γιατι εχει 11 τρις τρύπα ;

Και γιατι βουλωνει την τρυπα με τυπωμα ;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Σίγουρα θα έχουμε νέα τον Ιούνιο για τα ειδικά μισθολόγια + στο ό,τι άλλο κατεβάσει η γκλάβα τους όταν τους λείπουν μπικικίνια.
ό,τι και να πούνε τώρα ο 13ος και ο 14ος θα κοπούνε σε λίγους μήνες.
και θα κοπούνε και θα είναι και κομμένος ο μισθός στον ιδιωτικό (μειωμένος)

μπορούμε να το συζητάμε για μήνες, αλλά αν δεν κάνουμε κάτι για αυτό, απλά θα γίνεται χειρότερο.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Θέλεις φωτό του Άκη ή δεν σου έλειψε λίγο;

Τύπε έχεις δίκιο για τον απόστολο - αθανάσιο...
Αλλά και οι πορτογάλοι, οι ισπανοί, οι ιταλοί είχαν και αυτοί απόστολους - αθανάσιους;

ΥΓ. Για να μην μπούμε στην κουβέντα περί διπλής φύσης της δωροδοκίας.
Δηλαδή εκτός από παθητική, υπάρχει και ενεργητική... κάτι σαν το πουστριλίκι.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Α..Μας συγχωρείς...Το 81 το χρέος ήταν 21% του ΑΕΠ και το 2000 103%

Δεν αμφισβητω αυτο το γεγονος γμ το φλκ μου !

Ειπα με αλλα λογια οτι ο ΚΚ γεμισε το οπλο κι ο Αντρεας πατησε τη σκανδαλη !

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Και τι να λέει ρε Λέο; Η ΕΕ δεν τα έκανε;

Κοίτα...Ποσοστώσεις, καπ και πολωνοί υδραυλικοί ήταν η άλλη όψη στις ελεύθερες κυκλοφορίες και εγκαταστάσεις, στις επιχορηγήσεις και στο ενιαίο δικαιικό πλαίσιο...
Πουστιές παίχτηκαν και παίζονται αλλά μην ξεχνάς ότι με το χρήμα που έπεσε εδώ αν είχες κάνει στοιχειωδώς σωστή διαχείριση δεν θα είχες να φοβηθείς τίποτα...
Όσο για υποβρύχια κτλ, τη βασική ευθύνη την έχει το πολιτικό σου σύστημα που με χρήματα που άλλοι θα είχαν φτιάξει στρατό επιπέδου ισραήλ και έργα επιπέδου αποικία στον άρη εσύ αγόραζες τανκς χωρίς βλήματα, υποβρύχια "παρ' το αλλιώς" και κτίρια που ξεκολλάνε τα ντουβάρια...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
αφου εχει παραγωγη ρε ΑΜΕΑ, γιατι εχει 11 τρις τρύπα ;

Και γιατι βουλωνει την τρυπα με τυπωμα ;
ΑΜΕΑ να πεις τους φίλους και γνωστούς σου

όσο για το έλλειμμα της Αμερικής κοίτα κατά ενέργεια μεριά και όχι κατά παραγωγή....
τώρα λοιπόν μάθαμε από εσένα πως η Αμερική Δεν έχει και παραγωγή....

καινούργιο πάλι
είμαι πολύ περίεργος να μάθω τι είναι για σένα η "παραγωγή"

άσε...ξέρω: λουκανικούπα, κρεμμύδι και τζατζίκι

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Διαβάστε την επιστολή του Κίμωνα Κουλούρη στο Στυλιανό Παττακό με την οποία διαμαρτύρεται για την απόλυση του από τη ΔΕΗ και δηλώνει «εθνικόφρονας» και «αντικομμουνιστής».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για το ποιος πραγματικά είναι ο άνθρωπος που «κλαίγεται» καθημερινά στα κανάλια.

«Προς Τον Εξοχώτατον Υπουργόν Βιομηχανίας
Ενταύθα

Κύριε Υπουργέ
Τυγχάνω εκ των απολυθέντων της Δ.Ε.Η. δυνάμει της υπ' αριθμ. 2058/30.11.67 αποφάσεως...
Σας βάσει της Θ/1967 Συντακτικής Πράξεως.
Η απόλυσις αύτη με γέμισε πικρία διότι πιστεύω ότι η μέχρι τούδε δράσις μου κατευθύνετο από πατριωτικά και εθνικά αισθήματα. Ολόκληρος η οικογένειά μου εστάθη πάντοτε αντιμέτωπος του Κομμουνισμού. Θεωρώντας τον, ως πράγματι είναι εχθρόν της πατρίδος και του λαού. Επιτρέψατέ μου να Σας αναφέρω ορισμένα γεγονότα τα οποία αποδεικνύουν αυτό.
1ον. Το έτος 1964 σαν συνδικαλιστής του Φοιτητικού Συλλόγου Ανωτάτης Εμπορικής αντιδρών εις την συνεργασίαν συνδικαλιστών οι οποίοι πολιτικώς ανήκον είς την Ε.Κ. και ΕΔΑ διεχώρισα την θέσιν μου και κατέβηκα ανεξάρτητος.
2ον. Το αυτό έτος κατά το οποίον ο Σύλλογος της Ανωτάτης Εμπορικής ηλέγχετο από την Αριστεράν έκανα σκληράς μάχας για να κρατηθούν οι φοιτηταί μακράν της επιρροής της Αριστεράς.
3ον. Το αυτό έτος αν ενθυμούμαι καλώς εις την β' ή γ' σπουδαστικήν συνδιάσκεψιν και ενώ η ΕΦΕΕ ηλέγχετο απόλυτα από την Αριστεράν, όλες οι θέσεις μου ήταν καθαρά Εθνικές και Αντικομμουνιστικές, ώστε συνεχώς να προπηλακίζομαι και να υβρίζομαι από τους συνέδρους της Αριστεράς, με τας φράσεις «κεντροφασίστα, χαφιέ, πουλημένε». Αν δε, υπάρχουν εις τα χείρας της αστυνομίας αι μαγνητοταινίαι εκείναι μπορούν να ακουστούν και να διαπιστωθούν τα γραφόμενά μου.
4ον. Σαν υπάλληλος της Δ.Ε.Η. ουδέποτε πολιτικολογούσα υπέρ μιας ορισμένης παρατάξεως ή υπέρ πολιτικού προσώπου. Βεβαίως δεν γνωρίζω τας συγκεκριμένας κατηγορίας στας οποία εστηρίχθην η απόλυσίς μου. Σας διαβεβαιώ όμως ότι η τοποθέτησίς μου ήτο τόσο ξεκάθαρη, Εθνική και προπάντων Αντικομμουνιστική χωρίς καν να υπάρχει περιθώριο για αμφιβολίες, πιστεύω δε ότι πολύ κακή υπηρεσία προσέφεραν στην πατρίδα και εις την Κυβέρνησιν οι καταγγέλοντές με.
Εις τον στρατόν που υπηρέτησα λοχίας σιτιστής ήμουν πάντα νομοταγής και πρόθυμος έτοιμος και την ζωήν μου να προσφέρω δια την υπεράσπισην των Εθνικών Ιδανικών.
Εις την Δ.Ε.Η. ουδέποτε έδωσα το δικαίωμα εις προϊσταμένους μου να με παρατηρήσουν, πιστεύω δε ότι η απόδοσίς μου ήτο αρίστη. Εργαζόμουν, εσπούδαζα και συγχρόνως βοηθούσα την οικογένειάν μου, αποτελουμένη από έναν ακρωτηριασμένον, από έναν ανάπηρον πατέραν, από μία βαρέως ασθενούσα μητέρα και από άλλα πέντε αδέρφια. Ο πατέρας μου σταθείς πάντα σκληρά αντιμέτωπος του κομμουνισμού ήτο εντεταγμένος εις τας Εθνικάς Ομάδας του ΕΔΕΣ, δια την αντικομμουνιστική του δράση έχει τιμηθεί δις.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω παρακαλώ θερμώς όπως επανεξετάσετε την περίπτωσίν μου κκαι τύχω της επιεικείας Σας, υποσχόμενος ότι πάντα θα διέπομαι από υψηλά εθνικά αισθήματα και με πίστιν θα υπηρετήσω τον λαόν και θα βοηθήσω δια την εκπλήρωση των σκοπών που έταξε η Εθνική Κυβέρνησις. Δια την πιστοποίησιν όλων των ανωτέρω προτείνω όπως εξετασθούν οι ακόλουθοι μάρτυρες:
1ος. Κουλούρης Κων/νος, αντισυνταγματάρχης πεζικού 10ον Τ.Ο.Μ.
2ος. Κουλούρης Ανδρέας, σμήναρχος ε.α.
3ος. Βάσιλας Δημήτριος, ανθυπολοχαγός, Κρέσνας 83, Πολύγωνον
4ος. Γεωργιάδης Γεώργιος, εκτελωνιστής, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 60
5ος. Βουγιούκας Νικόλαος, φοιτητής Ανωτάτης Εμπορικής και τέως πρόεδρος ΑΣΟΕΕ, Βασιλέως Γεωργίου 19, Ζωγράφου.
6ος. Τσάκωνας Αναστάσιος, φοιτητής Ανωτάτης Εμπορικής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Φοιτητών, Τεμαίου 11.

Ευπειθέστατος
Ο αιτών
Κίμων Κουλούρης».

Όσο για την απάντηση του -πλέον αντιστασιακού- πρώην υφυπουργού στη δημοσιοποίηση της ανωτέρω επιστολής; - Προβοκάτσια των μυστικών υπηρεσιών. Λες και στη Χούντα ήταν μέντιουμ να προβλέψουν το 1968 πως ο Κίμωνας θα γνώριζε τον Παπανδρέου και θα τον «μάθαινε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του», για του τη «στήσουν».

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
κανε μια μεταφραση πχ του ορου PIIGS και μετα βαλε το κεφαλι σου κατω απο τη βρυση....

Μετά εξηγησε μας γιατι πχ  η Γαλλία έχει μπει στον τακο των οικων αξιολογησης, αφου η ΕΕ ειναι μια χαρα κι ολα κυλανε ρολοι....

Καραγκιοζάκο.

Πριν από την Γαλλία οι οίκοι υποβάθμισαν μία άλλη χώρα:
Την Αμερική.

Για εξήγησε το αυτό.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Καραγκιοζάκο.

Πριν από την Γαλλία οι οίκοι υποβάθμισαν μία άλλη χώρα:
Την Αμερική.

Για εξήγησε το αυτό.

Δεν είχαν τυπώσει αρκετό νόμισμα και δεν έκαναν και μια γενναία υποτίμηση 60% στο δολάριο ρε!

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Κοίτα...Ποσοστώσεις, καπ και πολωνοί υδραυλικοί ήταν η άλλη όψη στις ελεύθερες κυκλοφορίες και εγκαταστάσεις, στις επιχορηγήσεις και στο ενιαίο δικαιικό πλαίσιο...
Πουστιές παίχτηκαν και παίζονται αλλά μην ξεχνάς ότι με το χρήμα που έπεσε εδώ αν είχες κάνει στοιχειωδώς σωστή διαχείριση δεν θα είχες να φοβηθείς τίποτα...
Όσο για υποβρύχια κτλ, τη βασική ευθύνη την έχει το πολιτικό σου σύστημα που με χρήματα που άλλοι θα είχαν φτιάξει στρατό επιπέδου ισραήλ και έργα επιπέδου αποικία στον άρη εσύ αγόραζες τανκς χωρίς βλήματα, υποβρύχια "παρ' το αλλιώς" και κτίρια που ξεκολλάνε τα ντουβάρια...

Τύπε, εγώ έχω να πω ότι όταν μας έβαζαν τα καρφιά στο φέρετρο, εμείς πιπιλούσαμε την καραμέλα του "ευρωπαϊκού ιδεώδους".
Ενωμένη Ευρώπη και πίπες μπλε.

Τώρα που ήρθαν τα ζόρια, οι φρίτσηδες κυττάζουν πως θα μας τον φορέσουν και τι θα αρπάξουν.
Το "ευρωπαϊκό ιδεώδες" έγινε "τα λεφτά του γερμανού φορολογουμένου".

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ διαβάζεις τι γράφω ή μόνο ξέρεις να παραποιείς λόγια και να τα κάνεις τούμπα;
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Αντι να τσιριζεις, σκεψου :

Αν η ΕΕ είναι καλη για ολες τις αλλες χωρες, πλην της Ελλαδας οπως λες,
κι ολες οι χωρες διατηρησαν την παραγωγη τους οπως λες
κι αν η παραγωγη ειναι το παν, οπως λες,
τοτε γιατι οι PIIGS ειναι στον τακο και η Γαλλια ζοριζεται ;

Γιατι η Γερμανια εχει 5 τρις τρυπα, αφου εχει τη μεγαλυτερη παραγωγη ;

Ξαναβαλε το κεφαλι σου κατω απο τη βρυση !

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Δεν αμφισβητω αυτο το γεγονος γμ το φλκ μου !

Ειπα με αλλα λογια οτι ο ΚΚ γεμισε το οπλο κι ο Αντρεας πατησε τη σκανδαλη !

Ποιο όπλο τύπε; Εσύ μας λες ότι έδωσε η ΕΟΚ 7000 στο ΠΑΣΟΚ ενώ έβγαζε 700, τα έφαγε στο καζίνο που λες και φτάιει ο Καραμανλής που μας έβαλε  :cheesy: :cheesy:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66

Τύπε, χωρίς πλάκα, ολόκληρος ο ευρωπαϊκός νότος πήρε τομπούλο με την ΕΕ.
Γι' αυτό και τραβάει τα ζόρια τώρα. Απλά εμείς είχαμε και τον ηλίθιο που κουνούσε την φτέρη.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16

Μηπως η ΕΕ σου εδωσε αυτα τα χρηματα-δανεια οταν σιγουρευτηκε οτι ακριβως αυτο το διεφθαρμενο πολιτικο συστημα θα τα διαχειριστει και ξεκοκκαλισει κατ΄αυτον τον τροπο ; (για να γυρισουν σε αυτη με τη μορφη αγορων καταναλωτικων προιοντων απο Γερμανια κλπ)

Εχεις την εντυπωση οτι αν εδειχνες τασεις να γινεις Ισραηλ, θα συνεχιζε ο καργιολης ο Ολλανδος να σε χρηματοδοτει τη 10ετια του 80 και 90 ;;;

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Τύπε έχεις δίκιο για τον απόστολο - αθανάσιο...
Αλλά και οι πορτογάλοι, οι ισπανοί, οι ιταλοί είχαν και αυτοί απόστολους - αθανάσιους;

ΥΓ. Για να μην μπούμε στην κουβέντα περί διπλής φύσης της δωροδοκίας.
Δηλαδή εκτός από παθητική, υπάρχει και ενεργητική... κάτι σαν το πουστριλίκι.

πες τα συντροφε !

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
ΑΜΕΑ να πεις τους φίλους και γνωστούς σου

όσο για το έλλειμμα της Αμερικής κοίτα κατά ενέργεια μεριά και όχι κατά παραγωγή....
τώρα λοιπόν μάθαμε από εσένα πως η Αμερική Δεν έχει και παραγωγή....

καινούργιο πάλι
είμαι πολύ περίεργος να μάθω τι είναι για σένα η "παραγωγή"

άσε...ξέρω: λουκανικούπα, κρεμμύδι και τζατζίκι

οταν παρεις χαμπαρι τι λεω, ομορφαντρα μου, ελα να το συζητησουμε.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Αντι να τσιριζεις, σκεψου :

Αν η ΕΕ είναι καλη για ολες τις αλλες χωρες, πλην της Ελλαδας οπως λες,
κι ολες οι χωρες διατηρησαν την παραγωγη τους οπως λες
κι αν η παραγωγη ειναι το παν, οπως λες,
τοτε γιατι οι PIIGS ειναι στον τακο και η Γαλλια ζοριζεται ;

Γιατι η Γερμανια εχει 5 τρις τρυπα, αφου εχει τη μεγαλυτερη παραγωγη ;

Ξαναβαλε το κεφαλι σου κατω απο τη βρυση !
δεν μου λες ...
θα μιλήσεις ή θα κλάνεις διαρκώς;

γιατί με το να κάνεις ερωτήσεις μόνο και να μην απαντάς (δείχνοντας πως απλά δεν έχεις απαντήσεις) δείχνεις την άγνοιά σου

σου αρέσουνε να ταπώνεσαι μάλλον.
οκ λοιπόν
πάμε...πες μου μία χώρα που δεν έχει χρέος.

εκτός αυτού έρχεσαι στα λόγια μου - τώρα λες ξαφνικά πως το να έχεις παραγωγή δεν φτάνει από μόνο του για να σε βγάλει από το χρέος.
φυσικά, αφού τα χρέη δημιουργούνται πλασματικά - δάνεια δανείων είναι.

θα απαντήσεις τελικά πουθενά;
1. πώς θα απορροφηθεί η ανεργία που είναι το βασικό σου πρόβλημα τώρα (και όχι το χρέος) αφού παραγωγή ΔΕΝ έχεις (και δεν πρόκειται να αποκτήσεις ΟΥΤΕ με δραχμή)
2. τι σχέση έχει μία αξιολόγηση οίκου με την πραγματική οικονομία; Με το επιπεδό ζωής σε μία χώρα;

για το PIIGS να σε διαφωτίσω - προέρχεται από τα αρχικά των νοτίων χωρών + την Ιρλανδία.

εγώ όσο και να βάλω το κεφάλι μου στη βρύση από κάτω νεροκέφαλος σαν εσένα δεν παίζει να γίνω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom