Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
για τα αποφασισμένα εδώ και 2 χρόνια λες;
τα έχω πει εδώ και 3 μήνες!

τα υπόλοιπα "αν" είναι απλά η επικοινωνιακή πολιτική ώστε να παραμένουνε αβροχί στις θέσεις τους

Ολοσωστος !!!!!
Τα λεγαμε εδω και 1,5 ετος αλλωστε, ισως οχι σε αυτο τον βαθμο, αλλα τα λεγαμε....

εξήγησέ μου εσύ πώς είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αυτοί οι τύποι ακόμα

και να ζητάνε κάποιοι εκλογές κιόλας
....
Αυτο πραγματικα ειναι απο τα ανεξηγητα μυστηρια....

Η μοναδικη εξηγηση που μπορω να δωσω ειναι οτι εχουν παιξει πολυ επιτυχημενα το διαιρει και βασιλευε

Κανονικα θα επρεπε να τους εχουμε παρει ολους με τις πετρες

ROMEL

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Η ιστορία έχει ως εξής: το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.

Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού  και της χώρας!

Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε:"Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο" (Yearbook of the International Law Commission,
1980,v.l.,sel.25).

Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα: Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση "η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους.

Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο
υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο.
Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας (σας θυμίζει κάτι;). Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους!

Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει
στο ΔΝΤ!

Αυτά έγινα επί του σιχαμερού δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, ενώ επί του  σοσιαλιστή Γιωργάκη Παπανδρέου .............., τι να σας τα λέω, τα ζείτε καθημερινά και δυστυχώς έπονται και άλλα .......................

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
Και κάτι θετικό.... να πάει το παράβολο σε 5000 ευρώ να ησυχάσουμε....

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι μηνύσεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχουν μειωθεί κατά 30% από τον Ιανουάριο του 2011, όταν με απόφαση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη και του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη αυξήθηκαν τα παράβολα για υποβολή μηνύσεων από 10 σε 100 ευρώ και τα παράβολα για τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής από 10 ευρώ σε 50 ευρώ. Στόχος ήταν η επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, αλλά και η μείωση των μηνύσεων που το δικαστικό έτος 2010-2011 έφτασαν τις 290.000 μόνο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας! Το μέτρο ήταν αποδοτικό, χωρίς ωστόσο ο αριθμός των μηνύσεων που κατατίθενται καθημερινά να είναι αμελητέος.

εντιτ.. συγνώμη η πηγή news.kathimerini.gr

Σωστό σε βρίσκω! Πρόσβαση στη δικαιοσύνη μόνο για τους πλούσιους!

Πού θα βρει σήμερα 150 ευρώ (χώρια όλα τα άλλα...) ο απλήρωτος εργαζόμενος για να μηνύσει τον εργοδότη που δεν τον πληρώνει;

Πού θα βρει σήμερα 150 ευρώ (ομοίως ως άνω) η διαζευγμένη για να μηνύσει τον πρώην σύζυγο που δεν πληρώνει τη διατροφή του παιδιού τους;

Μη μας ξερνάτε αμάσητη ό,τι μαλακία σας σερβίρουν τα νεοφιλελευθεριστήρια του Μονοκάρινου...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Σωστό σε βρίσκω! Πρόσβαση στη δικαιοσύνη μόνο για τους πλούσιους!

Πού θα βρει σήμερα 150 ευρώ (χώρια όλα τα άλλα...) ο απλήρωτος εργαζόμενος για να μηνύσει τον εργοδότη που δεν τον πληρώνει;

Πού θα βρει σήμερα 150 ευρώ (ομοίως ως άνω) η διαζευγμένη για να μηνύσει τον πρώην σύζυγο που δεν πληρώνει τη διατροφή του παιδιού τους;

Μη μας ξερνάτε αμάσητη ό,τι μαλακία σας σερβίρουν τα νεοφιλελευθεριστήρια του Μονοκάρινου...

η μήνυση προς το εργοδότη γίνεται αυτεπάγγελτα από την Επιθεώρηση Εργασίας χωρίς κανένα κόστος για τον εργαζόμενο

η μήνυση προς τον σύζυγο που δεν πληρώνει διατροφή γίνεται αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα χωρίς κανένα κόστος για την σύζυγο (και αντιστρόφως)...

πάμε παρακάτω....

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
η μήνυση προς το εργοδότη γίνεται αυτεπάγγελτα από την Επιθεώρηση Εργασίας χωρίς κανένα κόστος για τον εργαζόμενο

η μήνυση προς τον σύζυγο που δεν πληρώνει διατροφή γίνεται αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα χωρίς κανένα κόστος για την σύζυγο (και αντιστρόφως)...

πάμε παρακάτω....
που θα βρει 150 ευρω ο τζοκερ να μηνυσει τον αλλον  που τον λεει βασανιστη; :grin:

ROMEL

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο...
 1.   Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450..000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς.
6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόνοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόνοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόνοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.
10. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΞΥΠΝΑΤΕ!

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
με πολυ αγαπη, στη ρατσα του αιωνιου ραγια

Συνημμένα

• tibbets-paul-enola-gay-historical-0305-1a.jpg
    tibbets-paul-enola-gay-historical-0305-1a.jpg
    19,4 KB · Εμφανίσεις: 19

Επισκέπτης
Εκπρόσωποι του "καθεστώτος" ειναι και οι αληταράδες συνδικαλιστές, σωστά;
Nαι,ειναι.

Ο Φωτοπουλος πχ.

Προσεξε ομως πως παιζεται το παιχνιδι...Ποτε οι εργατοπατερες των ΔΥ τυπου Φωτοπουλου δεν θα κανουν τα σκηνικα που περιγραφει ο ισιος χωρις να εχουν το ΟΚ απο τους πολιτικους προισταμενους.

Επιπλεον μιλησα για την οργανωμενη εργασια γενικως,οχι για τον ρολο που παιζει η ΑΔΕΔΥ,οταν και εαν τον παιζει,σε τετοια σκηνικα.

Επισκέπτης
κατά τα άλλα μας φταίει η τρόικα το ΔΝΤ και ο κακός μας ο φλάρος

Μεγάλος επιχειρηματίας ελληνικής καταγωγής, που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και ενδιαφέρεται για την είσοδό του στις αερομεταφορές αλλά και για την αγορά των call centers μιλώντας στην «Κ» επεσήμανε κάτι που συχνά ξεφεύγει την προσοχή των αναλυτών. «Μπορώ στο business plan μου να προεξοφλήσω ακόμα και το αθέμιτο κόστος για πληρωμές κάτω από το τραπέζι. Αυτό που δεν μπορώ να προεξοφλήσω είναι το πότε θα τελεσιδικήσει η κάθε προσφυγή του οποιοδήποτε συλλόγου ή τοπικής αρχής,με αποτέλεσμα να απειλείται ολόκληρη η επένδυση», υπογραμμίζει.
Το μυνημα ειναι"ειμαι προθυμος να τα σκασω αλα υποβρυχια αρκει να μην τρεναρει το ντηλ"...Λογικο ειναι ομως ενα τσουτσεκι σαν και σενα να επικεντρωνεται αλλου...

Τι ειπαμε οτι ποσταρισες για τους απατεωνες των ηλεκτροεταιριων?

Επισκέπτης
Για να πάρεις θέση σε ελληνικό πανεπιστήμιο
ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ.
Μόνο παιδιά καθηγητάδων , γκόμενες και κομματόσκυλα.
Παντως για τους Ισπανους φασιστες μετρησε και η προυπηρεσια του Ντεγκρελ,οταν τον βολεψαν μια χαρα με τις πλατες του κρατους...

"Spain granted him Spanish citizenship under the name José León Ramírez Reina, and the Falange assigned him the leadership of a construction firm that benefitted from state contracts."

Εισαι και εσυ λαμογιο του ιδιου φυραματος λαλακη?Για να τον εχεις αβαταρι...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
λοιπον μαγκες, παρτε ενημερωση για κατι καλο που εμαθα τυχαια απο ενα διαφημιστικο στο ταχυδρομειο. επειδη οι μαλακες στη τηλεοραση δε τα λενε τα καλα και σωστα, να ενημερωνομαστε μεταξυ μας.
λοιπον τελος τα μαυρα λεφτα σε αλβανουπηρεσιες. οτι και μεροκαματο να δινετε, δε το δινετε χερι με χερι στον αλβανο αλλα πατε στο ταχυδρομειο. καταθετετε τα λεφτα εκει και παιρνετε ενα παραβολο που το δινετε στον εργατη και παει και εισπρατει τα λεφτα του απο το ταχυδρομειο μειον την παρακρατηση για ιατροφαρμακοσυνταξιοδοτικα.
και εσυ εισαι νομιμος και ωραιος και ο μαλακας πληρωνει τη συνδρομη του δεν ειναι παρανομος και εχει και νομιμα προνομια. λιγοτερα στο χερι αλλα πληρωνει εισφορες τουλαχιστον. και για μας εμφανιζεται ως εξοδα για την εφορια.
εγω το επεβαλα στην καθαριστρια θελει δε θελει δε μου ειπε κιχ.
αντε να πληρωσουνε τα μουνια τιποτα μαθανε στο αβαβα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Το μυνημα ειναι"ειμαι προθυμος να τα σκασω αλα υποβρυχια αρκει να μην τρεναρει το ντηλ"...Λογικο ειναι ομως ενα τσουτσεκι σαν και σενα να επικεντρωνεται αλλου...

Τι ειπαμε οτι ποσταρισες για τους απατεωνες των ηλεκτροεταιριων?

και γιατί όχι παρακαλώ??? ευθύνεται αυτός που τα δίνει ή αυτός που τα ζητάει.. γιατί αμα δεν τα δώσει δουλειά δεν βλέπει.. και το αποδέχεται..

για τις ηλεκτροεταιρείες δεν το ξέρω το θέμα (ακόμη ενημερώνομαι) και δεν ποστάρισα τίποτε...

Επισκέπτης
και γιατί όχι παρακαλώ??? ευθύνεται αυτός που τα δίνει ή αυτός που τα ζητάει.. γιατί αμα δεν τα δώσει δουλειά δεν βλέπει.. και το αποδέχεται..
Εγω ειπα για το μυνημα που στελνει στο καθεστως(το οποιο λατρευεις)ο τυπος...Και το καθεστως δεν ειναι θεμα προσωπων.
για τις ηλεκτροεταιρείες δεν το ξέρω το θέμα (ακόμη ενημερώνομαι) και δεν ποστάρισα τίποτε...
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Για τις ηλεκτροεταιρειες"ακομη ενημερωνεσαι",για τον"ερμο"τον λαμογιαρη εσπευσες να μυρηκασεις την"Καθημερινη"...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Εγω ειπα για το μυνημα που στελνει στο καθεστως(το οποιο λατρευεις)ο τυπος...Και το καθεστως δεν ειναι θεμα προσωπων. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Για τις ηλεκτροεταιρειες"ακομη ενημερωνεσαι",για τον"ερμο"τον λαμογιαρη εσπευσες να μυρηκασεις την"Καθημερινη"...

δεν ξέρω για μηνύματα.. εγώ ξέρω ενας επιχειρηματίας προσαρμόζεται στις συνθήκες της χώρας που λειτουργεί... και στην χώρα αυτή ΟΛΟΙ είναι με ένα χέρι απλωμένο.. από τον πολιτικό μέχρι τον τελευταίο τροχό της αμάξης.. των ΜΚΟ, συλλογικοτήτων, συνελεύσεων κλπ συμπεριλαμβανομένων..

δεν θα μου βάλεις εσύ προτεραιότητες το τι θα διαβάσω πρώτα... εσύ να κοιτάς την πάρτη σου και τον εαυτούλη σου και να σκεφτείς καμμιά απαλλοτρίωση (ελληνιστί βούτα)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Καταντησες διακονιαρης,ω εισοδηματια των 83000+ Ευρω? :2funny: :2funny:

Πως τα φερνει η πουτανα η ζωη... :2funny: :2funny:

όχι φίλε... αναγκαστικό σπόνσορινκ μου ζητούν να κάνω.. και δεν το γουστάρω καθόλου ούτε έχω καμμιά ανάγκη να το κάνω...

βοήθεια δίνω εκεί που γουστάρω εγώ και σίγουρα όχι στην Υπατία...

εσύ τράβα για απαλλοτριώσεις (βούτες) σε κακούς καπιταλιστές...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom