Ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση και ανταποδίδω.
Ευχαριστώ κι εγω για τις ευχές, παμε παρακατω τωρα :
Καυλέτο ναι, αλλά στο τέλος κέρδισαν αρκετά εδάφη στην Καρελία.
Κάτι είναι και αυτό, γιατί σε άλλες περιπτώσεις έμεναν με το πουλί στο χέρι.
Εγώ ξέρω ότι οι στρατοί κερδίζουν στο πεδίο των μαχών, δεν περιμένουν τον στρατηγό χειμώνα (κατά τον στρατηγό άνεμο) να καθαρίσει. Μάλιστα το να μπουκάρουν μέσα και να σου γαμάνε χαλαρά την πρωτεύουσα, δεν είναι και το καλύτερο σημάδι στρατιωτικής ισχύος. Άσε που σε κάθε πόλεμο, χαλαρά οι ρώσοι είχαν τα περισσότερα θύματα - στον Β ΠΠ μάλιστα είναι κατόρθωμα αν σκεφτείς ότι οι φρίτσηδες τα έβαλαν με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη.
Λυπάμαι αλλά δεν ξερεις τι λες....
Συγκρίνεται το καψιμο της Μοσχας με την ολοκληρωτικη καταστροφη της Μεγαλης Στρατιάς και το πρακτικο τελείωμα του Ναπολεοντα ;;;;;;;;;
Σου φαινεται ευκολο, απο πλευρας logistics, να χασεις όλο το στρατό σου ;;;;;;
Όλο το άνθος της Γαλλίας ;
Εμπειροπολεμους στρατιωτες κι αξιωματικους ;;;
Το αυτο και για το Χίτλερ.
Όσον αφορα τις απώλειες σε αριθμους, αυτες δεν εχουν καμια σημασια για τα ολοκληρωτικα καθεστωτα, ειδικα αν εισαι εσυ αυτος που απεμεινε ορθιος και κερδισε το πεδιο της μαχης.
Ο Σταλιν μπορουσε να αντεχει να χανει μεραρχιες ολοκληρες, ο Χιτλερ όχι.
Τι σημασια ειχε για τους γερμανους που σκοτωσαν περισσοτερους ρωσσους ;
Εχασαν τον πολεμο ;
Ναι !
Ειδαν το σφυροδρεπανο πανω στο Ραιχσταγκ για 45 χρονια ;
Ναι !
Ειδαν τη χωρα τους διαιρεμενη και τις κορες τους πουτανες των ρωσο-αμερικανο-γαλλο-αγγλων ;
Ναι....
Εγώ έχω να πω ότι οι ρώσοι τα έβαλαν μόνο με τους φρίτσηδες, και αυτοί τους πήραν κωλομάζωμα. Αντιθέτως οι γιάνκηδες τα έβαλαν και με τους τρεις, και αντιμετώπισαν μόνοι τους τα τζαπάνια. Όσο για το πόσο καλά τα πήγαν, οι υπόλοιποι σύμμαχοι πέταξαν εκτός πολέμου τους ιταλούς, έκαναν απόβαση στην Νορμανδία και οι ρώσοι ακόμα πολεμούσαν στην Κριμαία και την Εσθονία.
Οι ρωσοι τα εβαλαν με τους φριτσηδες αφου πριν :
-ειχαν χασει τον ΑΠΠ
- ειχαν ζησει μια Επανασταση που την ακολουθησε ενας εμφυλιος, 2-3 κυμματα εκκαθαρισεων κι ερημωση της χωρας. Μιας χωρας που ζουσε ηδη σε τρομοκρατια απο το 1917 ως το 1940, ενω στη δυση υπηρχαν δημοκρατιες
-δεχτηκαν εισβολη στη χωρα τους ενω στην αμερικη δεν επεσε ουτε σφαιρα
- βιομηχανικα και τεχνολογικα οι ρωσσοι υστερουσαν απο τους αμερικανους και γερμανους
κτλ κτλ κτλ
Προφανώς δεν έχεις υπόψη σου τον Μέιτζι. Πριν το 1900 τα τζαπάνια είχαν φεουδαλισμό μεσαιωνικού τύπου και σφάζονταν οι σαμουράι μεταξύ τους σαν αρνιά.
Χαίρω πολύ. Και στο ΒΠΠ πτώμα ήταν μετά τις σταλινικές πρακτικές και τους λιμούς.
Η μεταρρυθμιση του Μειτζι πετυχε να πετάξει την Ιαπωνια από την φεουδαρχια στον καπιταλισμο.
Του ρωσους δεν τους νικησαν φεουδαρχες σαμουραι, αλλά τακτικος ιαπωνικος στρατος και στολος στα προτυπα αμερικης και αγγλιας.
Ο τσαρικος στρατος ηταν ενα ηθικο πτωμα που κατερρευσε ταχιστα.
Τα κομμουνια ομως ειχαν κανταρια φανατισμο κι αγαπη για την σοσιαλιστικη πατριδα που οικοδομουσαν και παροτι πεθαιναν σε εκατομβες "ζα στάλινου, ζα ρόντινου !" πηγαν τελικα κωλοφερατζα τους ναζηδες μεχρι το Βερολινο...
Στο Βιετνάμ όντως έφαγαν μεγάλο καυλί οι γιάνκηδες, αλλά πίσω από τα κουκούδια ήταν ενεργά η Κίνα και η Ρωσία.
Οι κινέζοι μάλιστα έστειλαν και στρατό κάτω. Πίσω από τους ταλιμπάν ποιοι ήταν; Η χρηματοδότηση των αμερικάνων;
Όσο για το Ιράκ/Αφγανιστάν μια χαρά τα κατέκτησαν, απλά μετά σηκώθηκαν και έφυγαν.
Δλδ οι γιανκηδες για να νικησουν τους βιετ κονγκ ή τους κινεζους, θα επρεπε οι τελευταιοι να πολεμανε με ...ραβδια μπαμπου....μαλιστα....
Προφανως αγνοεις ότι η κατακτηση μιας θεσης δεν εχει κανενα νοημα αν δεν μπορεις να την κρατησεις ή τουλαχιστον να αποκομισεις οικονομικο όφελος !
Γιατι λοιπον εφυγαν οι ΗΠΑ απο Ιρακ ; Απο μια πετρελαιοπαραγωγο χωρα ;
Και ποσο τους κοστισε ο πολεμος ; Ποσα τρις δολαρια ;
Ποσοι αμερικανοι αστεγοι θα πεθαινουν στα χαρτοκουτα για να τα κονομαει η Χαλιμπαρτον και να μην υπαρχει δημοσια υγεια στην αμερικη ;
Αλλο ενα χοντρο καυλι για την αμερικη λοιπόν....