τι να σου πω ρε συ
απο γνωστους εκει μαθαινω οτι τα πραγματα ειναι καλα ως προς την αντιμετωπιση..δεν εχουν αντιμετωπισει κατι..βεβαια το οτι τ ακουμε λογω κρισης αυτοο γινεται σ ολη την ευρωπη.αν και πισυεω οτι θα καταλαγιασει τωρα που ολους θα τους παρει η μπαλα κι θα φυγουν τα φωτα που εριξε πανω μας ο αξιοπουστας.
κοιταξε, ετσι κ αλλιως αν ειναι να φυγεις απο ελλαδα, γιατι να πας γερμανια?
Οι σκανδιναβοι φιλε εχουν πολυ καλες μισθοδοσιες αν τα αξιζεις. Και θα εξελιχθεις πολυ γρηγορα αν εισαι σωστος.
Η γερμανια στο μυαλο μου ειναι φαμπρικα. Θα δουλευεις σαν το σκυλι με τους ξενερωτους και δε θα μπορεις ουτε να διασκεδασεις, αλλα ουτε και να σε καταλαβει καποιος.
Δεν ξερω, εχω ενα θεμα εγω με τη σκανδιναβια..
Αλλα απ' οτι φαινεται δεν ειμαι ο μονος, εχουν αρχισει κ αλλοι και ψαχνονται.. Ενας φιλος πηγε Ισλανδια! Ναι, Ισλανδια!!!
Πηρε υποτροφια (χρηματα) για μεταπτυχιακο και πηγε εκει! Και εμεινε εκει τελικα, γιατι τελειωσε το νοεμβρη. Οποτε τωρα συνεχιζει για Phd, ενω δουλευει παραλληλα.
Σου λεω, αν μπορεις να αντεξεις μερικα χρονια μια ζωη λιγο περιεργη, λογω καιρου, τοτε θα εισαι αρχοντας.
Αλλα αυτα ειναι θεωρητικα ετσι? Οπως τα ξερω εγω, οπως τα νιωθω εγω.
Το θεμα ειναι εσυ τι προτεραιοτητες θες να βαλεις στη ζωη σου.
Γιατι ξερω κ αλλα ατομα που πηραν υποτροφια στην αγγλια και δε γουσταραν να πανε εκει κ εκατσαν ελλαδα. Και μιλαμε για δυνατα μαστερ, αλλα διαβασαν και μπηκαν ας πουμε ασοεε στο τμημα μαρκετιν.
Εγω παντως δεν ειμαι του διαβασματος και δε θα εφευγα απο την ελλαδα για κανενα λογο.
Μπορουσα να φυγω για σπουδες, δεν το εκανα.
Δεν ειναι κ ευκολο να φυγεις μονος σου, να πας στο πουθενα.
Τελος, κατι που θελω απλα να συμπληρωσω ειναι να εχεις παντα στο μυαλο σου οτι σε καμια χωρα δε θα σου φερθουν σα να ησουν δικος τους. Για εκεινους θα εισαι παντα ο ξενος, ακομα και 10 χρονια να εισαι εκει.
Γι' αυτο εγω δε θελω να φυγω, γιατι με πειραζει αυτη η κρυαδα..