Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
:pipa2:
στις ΗΠΑ εχει μεινει μονο το hollywood και η πολεμικη βιομηχανια

δεν νομιζω Τακη!!!!!!

εντιτ

και μονο αυτα τα δυο φτανουν...
 στην Αρχαια Αθηνα,το μυστικο οπλο της κυριαρχιας της ηταν η Τραγωδια και το Θεατρο

επαιζε την Αργοναυτικη και οι Αθηναιοι εκαναν αποικιες στο Παντικαπαιο στην Μαυρη Θαλασσα,μετα τα Στενα,για να εχουν
 φθηνο και μπολικο σταρι..

πιανεις τι σου λεω....

Επισκέπτης
Aυτοί ήταν οι χθεσινοί γλύφτες. Ρωτάμε όμως μια ιδέα, ένα τρόπο  ΠΩΣ να στηριχθείς στις δυνάμεις σου. Δεν είναι και εύκολο. Εδώ ολόκληρες ΗΠΑ και τρεκλίζουν. Δεν είναι απλά τα πράγματα.

Έχεις δυνατότητες αγροτικής παραγωγής (και γεωργία και δενδροκομία και ζωική παραγωγή).
Έχεις ήλιο ο οποίος μπορεί να είναι πηγή εσόδων τόσο τουριστικά όσο και από ενεργειακής πλευράς.
Έχεις θάλασσα.
Έχεις ορυκτό πλούτο.Εδώ ίσως μιλάμε για τρελά λεφτά ακόμα κι αν δεν ασχοληθούμε με πετρέλαι ή φυσικό αέριο. Κάτι ακούγεται για σπάνιες γαίες.
Έχεις πολλά περισσότερα από πάρα πολλούς κι αν τα εκμεταλευτείς όλα στα χέρια σου είναι..

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
  ασε τις ΗΠΑ αδελφε
  ξερεις τι ειναι να θες 4 ωρες αεροπλανο απο την μια ακρη στην αλλη???
  μεγαλος τοπος,με τεραστιες πλουτοπαραγωγικες πηγες

το μαγκνουμ δεν το παρεδωσαν τα αμερικανα
  λουφαζουν να ξερεις,δεν αργουν να το ξαναβγαλουν

εδω να δουμε τι θα κανουμε,σε μια χεσιά τοπο,τι καλυτερο μπορουμε να κανουμε ΜΟΝΟΙ μας...

Εδώ το μεγαλύτερο ζήτημα είναι πολιτικό κοινωνικό. Να παράξουμε μπορούμε και απο όλα. Αλλά η αίσθηση ΑΔΙΚΙΑΣ και υπερβολής είναι που πρέπει να ξεριζωθεί. Και η εμπέδωση αισθήματος συλλογικότητας και αλληλεγγύης, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του τόπου. Συμφωνώ με αυτό που έγραψες πριν " κρέας όλοι, πείνα όλοι". Πήξαμε ωστόσο όλοι τόσο καιρό στα συνθήματα " ανταγωνιστικότητα" (δλδ φάτε ο ένας το μάτι του αλλουνού" και στην δε αριστερά δε τους έκοψε να ρίξουν το σύνθημα " αλληλεγγύη"... αλλά να τονώσουν κάπως τα πράγματα στο κοινωνικό μικροεπίπεδο και βάση. Να κάνουν και κάτι διαφορετικο από το να τρώγονται για μερικούς ψήφους και καμια καρέκλα συνδικαλιστή...

Ενα καλό παράδειγμα κατά τη γνώμη μου σε μικρο-επίπεδο είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα εβραικά κιμπούτς. Εκεί είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του πως σοσιαλιστικές και αυτοδιαχειριστικές λογικές και υπάρχουν και αποδίδουν. Και δε μιλάμε μόνο για αγροτική παραγωγή αλλά και βιοτεχνική κλπ.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Έχεις δυνατότητες αγροτικής παραγωγής (και γεωργία και δενδροκομία και ζωική παραγωγή).
Έχεις ήλιο ο οποίος μπορεί να είναι πηγή εσόδων τόσο τουριστικά όσο και από ενεργειακής πλευράς.
Έχεις θάλασσα.
Έχεις ορυκτό πλούτο.Εδώ ίσως μιλάμε για τρελά λεφτά ακόμα κι αν δεν ασχοληθούμε με πετρέλαι ή φυσικό αέριο. Κάτι ακούγεται για σπάνιες γαίες.
Έχεις πολλά περισσότερα από πάρα πολλούς κι αν τα εκμεταλευτείς όλα στα χέρια σου είναι..

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Θέλω να πω ότι προφανώς δεν βγαίνεις να κυνηγήσεις βίσωνα με όπλο κ σφαίρες για μπεκάτσες,οπότε ελπίζω να σου κόψει να αλλάξεις πυρομαχικά,αλλιώς το πολύ-πολύ να τραυματίσεις κανέναν.

Θέλω να μου μάθεις σημάδι κ να μην κλείνω τα μάτια όταν τραβάω,μια φορά έριξα με καραμπίνα σε έναν γάμο κ όντως έκλεισα τα μάτια,αν δεν ήταν προς τα πάνω ίσως είχαμε θύμα!!!! :birdman: :birdman: :birdman:
και φαντάρος έτσι έριχνες;
ή μήπως δεν πήγες;
τιμημένη αριστερά...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Και η εμπέδωση αισθήματος συλλογικότητας και αλληλεγγύης, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του τόπου.

Μπορει να εισαι μικρος και να μην τα προλαβες,αλλα εγω τα προλαβα αυτα (42 ειμαι)
 Στην γειτονια αλλαζαμε πραματα μεταξυ μας και υπηρχε η εννοια για τον διπλα,τον γειτονα....
 Υπηρχε το ΕΜΕΙΣ,εχω ζησει και μεγαλωσει με αυτο...

Τα αλλα τα κολπα ηρθαν μετα,την εποχη την παχια...

Καιρος να ξαναγυρισουμε πισω
 Ισως ειναι και καλυτερα

Επισκέπτης
Τι εύκολο που είναι στα λόγια....τράβας ένα χ κ στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου ή κινεζοποιείσαι.

Μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα δηλαδή.
Η κινεζοποίηση είναι γκρεμός.
Το να στηριχτείς στις δυνάμεις σου γιατί είναι ρέμα?
Δεν κατάλαβα, πως την έχεις δει??

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Δε μου λες εσύ με την πόρσε θα έρθεις στην επανάσταση ή με τα μμμ για να μην έχουν να λένε;;; :2funny:
όχι.
με τη φερραρι.
γερμανικά μπουρδέλα τέλος

ferrari_lada_by_DAEMON_GRAPHIC.jpg

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

μην τονε μαλωνεις ρε,ειναι dnaικα μεταλλαγμενος για σκλαβακι
 το εχει πιστεψει μεσα του

ασε να τον εχουμε τσοπανη για τις κοτες να ζησει το χτικιαρικο με κανα αυγουλακι

ακου ρεμα!!!!

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Γιατί δεν θα σηκωθείς αύριο το πρωί θα πεις: ''σήμερα στηρίζομαι στις δυνάμεις μου'' κ θα γίνει.

Oκ μάλλον έτσι πρέπει να γίνει αν δεν αποφασισούν οι (ευρω)παίοι διαφορετικά,αλλά ρέμα είναι,τί είναι;

Επισκέπτης
Γιατί δεν θα σηκωθείς αύριο το πρωί θα πεις: ''σήμερα στηρίζομαι στις δυνάμεις μου'' κ θα γίνει.

Oκ μάλλον έτσι πρέπει να γίνει αν δεν αποφασισούν οι (ευρω)παίοι διαφορετικά,αλλά ρέμα είναι,τί είναι;

Τελειωμένος σκλάβος που λέει κι ο γκάμπας.
Μορτάκο, πρωί ήταν που αποφάσισα να γράψω στα παπάρια μου πολλά και να στηριχτώ στις δυνάμεις μου. Απ'το μεσημέρι κιόλας άρχισα να βγαίνω κερδισμένος.
Αυτά που λες είναι αυτά που σας πουλάνε για να σας έχουν κόμπο.
Εγώ δεν αγοράζω. Κι όσο πιο σύντομα σταματήσετε να ψωνίζετε κι εσείς τόσο πιο σύντομα θα δείτε άσπρη μέρα..
Όσο πατάς στο χαλάκι τους τόσο θα φοβάσαι μη σου το τραβήξουν. Ξυπόλητος στην κροκάλα σου κλάνουν τ'αρχίδια.
Φροντιστήριο τέλος..

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
  Μπορει να εισαι μικρος και να μην τα προλαβες,αλλα εγω τα προλαβα αυτα (42 ειμαι)
  Στην γειτονια αλλαζαμε πραματα μεταξυ μας και υπηρχε η εννοια για τον διπλα,τον γειτονα....
  Υπηρχε το ΕΜΕΙΣ,εχω ζησει και μεγαλωσει με αυτο...

Τα αλλα τα κολπα ηρθαν μετα,την εποχη την παχια...

Καιρος να ξαναγυρισουμε πισω
  Ισως ειναι και καλυτερα
όχι ίσως.
τα καλύτερά μου χρόνια τα πέρασα στο περαμα και τη σαλαμίνα.
κάνε τις αναγωγές σου.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
  μην τονε μαλωνεις ρε,ειναι dnaικα μεταλλαγμενος για σκλαβακι
  το εχει πιστεψει μεσα του

ασε να τον εχουμε τσοπανη για τις κοτες να ζησει το χτικιαρικο με κανα αυγουλακι

ακου ρεμα!!!!
πιο σκλαβωμένοι απ τ αριστέρια δεν υπάρχουν.
αμα ακούσεις συζητήσεις αριστερών συριζαίων ή παμετζήδων θα κλάσεις στο γέλιο.

soisix

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Aυτοί ήταν οι χθεσινοί γλύφτες. Ρωτάμε όμως μια ιδέα, ένα τρόπο  ΠΩΣ να στηριχθείς στις δυνάμεις σου. Δεν είναι και εύκολο. Εδώ ολόκληρες ΗΠΑ και τρεκλίζουν. Δεν είναι απλά τα πράγματα.
τιποτα δεν ειναι απλο φιλε...
μας μαθανε,μαθαμε σαν ανθρωποι,σαν κοινωνια, να δουλευουμε,να πλερωνουμε φορους να ψηφιζουμε αντιπροσωπους και να ζουμε στο γυαλινο κοσμο που αλλοι δημιουργησαν για μας.επαναπαυθηκαμε θες,ναι πραγματι...νιωσαμε ασφαλεια μες την οποια ευμαρεια μας,ετσι ειναι...γυρισαμε το κεφαλι οταν ο γειτονας εμεινε ανεργος αλλα θαυμασαμε και τον "αυτοδημιουργητο" που τα αρπαζε και εγινε το προτυπο για τη κοινωνια μας...αλλα το κυριοτερο μαθαμε να ζουμε με το φοβο για το αυριο,που καποιοι αλλοι υποτιθεται μας εξασφαλιζαν.και το αυριο ηρθε και ο γυαλινος κοσμος ραγισε...
ας ξεκινησουμε απ'τα μικρα λοιπον,να ξαναμαθουμε να δειχνουμε αλληλεγγυη,να οργανωθουμε σε τοπικο επιπεδο αρχικα,ας γινει μια αρχη,ας φυτεψουμε το σπορο...ξερω ακουγεται δυσκολο,ως αδυνατο.αλλα ας γινει μια αρχη...
αλλα και το κυριοτερο,οπως ειχε πει μια ψυχουλα στα μεσα του 19ου αιωνα,ας επαναπροσδιορισουμε τις αξιες μας

υπαρχει και η αλλη λυση,συνεχιζουμε ετσι...αλλα αγαπητε μου,1δις κινεζοι δεν εχουν οχι αι φοουν,αλλα ουτε τα στοιχειωδη για μια αξιοπρεπη διαβιωση...

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
πιο σκλαβωμένοι απ τ αριστέρια δεν υπάρχουν.
αμα ακούσεις συζητήσεις αριστερών συριζαίων ή παμετζήδων θα κλάσεις στο γέλιο.
Κόψε κάτι ρε,τα πασόκια,νδουλάκια κ λαοτζίκοι τί είναι μετά.... :birdman:

Εκτός από τους ρουφιάνους-κομματοσκύλα-βολεμένους έτσι,αυτή καλά κάνουν,την δουλειά τους κάνουν.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
τιποτα δεν ειναι απλο φιλε...
μας μαθανε,μαθαμε σαν ανθρωποι,σαν κοινωνια, να δουλευουμε,να πλερωνουμε φορους να ψηφιζουμε αντιπροσωπους και να ζουμε στο γυαλινο κοσμο που αλλοι δημιουργησαν για μας.επαναπαυθηκαμε θες,ναι πραγματι...νιωσαμε ασφαλεια μες την οποια ευμαρεια μας,ετσι ειναι...γυρισαμε το κεφαλι οταν ο γειτονας εμεινε ανεργος αλλα θαυμασαμε και τον "αυτοδημιουργητο" που τα αρπαζε και εγινε το προτυπο για τη κοινωνια μας...αλλα το κυριοτερο μαθαμε να ζουμε με το φοβο για το αυριο,που καποιοι αλλοι υποτιθεται μας εξασφαλιζαν.και το αυριο ηρθε και ο γυαλινος κοσμος ραγισε...
ας ξεκινησουμε απ'τα μικρα λοιπον,να ξαναμαθουμε να δειχνουμε αλληλεγγυη,να οργανωθουμε σε τοπικο επιπεδο αρχικα,ας γινει μια αρχη,ας φυτεψουμε το σπορο...ξερω ακουγεται δυσκολο,ως αδυνατο.αλλα ας γινει μια αρχη...
αλλα και το κυριοτερο,οπως ειχε πει μια ψυχουλα στα μεσα του 19ου αιωνα,ας επαναπροσδιορισουμε τις αξιες μας

υπαρχει και η αλλη λυση,συνεχιζουμε ετσι...αλλα αγαπητε μου,1δις κινεζοι δεν εχουν οχι αι φοουν,αλλα ουτε τα στοιχειωδη για μια αξιοπρεπη επιβιωση...
ας πρόσεχαν.
αν είναι 1 δις και δεν έχουν κόψει κώλους τόσα χρόνια μάλλον αυτό τους αξίζει

Επισκέπτης
Ενα καλό παράδειγμα κατά τη γνώμη μου σε μικρο-επίπεδο είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα εβραικά κιμπούτς. Εκεί είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του πως σοσιαλιστικές και αυτοδιαχειριστικές λογικές και υπάρχουν και αποδίδουν. Και δε μιλάμε μόνο για αγροτική παραγωγή αλλά και βιοτεχνική κλπ.
Καλο και πετυχημενο σκηνικο τα κιμπουτς.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
ας πρόσεχαν.
αν είναι 1 δις και δεν έχουν κόψει κώλους τόσα χρόνια μάλλον αυτό τους αξίζει
Καλά ντάξει τώρα,θεωρίες αεράτες κ μαγκιάς στο bou,κόψε κάτι...τα νούμερα δεν έχουν σημασία όταν φοβάσαι για την ζωή σου κ τι θα γίνει αύριο.

Το 1δις σου λέει καλά είμαι όπως είμαι εφόσον ζω,το ίδιο σου λέει κ σήμερα η πλειοψηφία των 10εκ. ελλήνων κ δεν έχει στείλει ακόμα τον συμφερτό ρουφιάνων στον Καιάδα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom