Ακριβώς το αντίθετο.Οι Ρώσοι ξέσκισαν τους Γερμανούς ταχύτατα όταν ο πόλεμος μεταφέρθηκε στη Γερμανία γιατί ακριβώς είχαν στη διάθεσή τους το γερμανικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο.Οι Γερμανοί δεν είχαν προβλέψει οτι τα άρματά τους θα κόλλαγαν ακριβώς γιατί ήταν πιο προηγμένα και πιο περίπλοκα κατασκευασμένα.
Οσο για το Ναπολέοντα σίγουρα θα νικούσε εάν η Ρωσία διέθετε το 1812 έστω και μία σιδηροδρομική γραμμή.
Άντε πάλι !
Όταν ο Γερμανικος στρατός βρέθηκε στα λασποτόπια της ευρωπαικης ΕΣΣΔ, κόλλησαν τα παντσερ και τα πάντα όλα !
Η έλλειψη οδικου και σιδηροδρομικού δικτύου, εφαμιλου των δυτικών κόλλησε τους γερμανους στη λασπη και μετα ο χειμωνας τους βρηκε με τις θερινες στολες εκστρατειας και χωρις επαρκη εφοδιασμο.
Το μπλιτςκριεγκ είχε χαθει....
Τα πρωτα εντυπωσιακα επιτευγματα της Βερμαχτ, ακυρωθηκαν απο τις καιρικες συνθηκες και την ικανοτητα των ρωσων να ριχνουν φρεσκο κρεας στο μετωπο, αναπληρωνοντας τις απωλειες σε ανθρωπινο δυναμικο ασταματητα !
Όταν ο πόλεμος "επεστρεψε" στη Γερμανία, η Βερμαχτ ήταν πια διαλυμένη κι οι Γερμανοι στέλναν στο μετωπο παππουδες, εφεδρους και πιτσιρικια - καμια σχεση με τους εκπαιδευμενους ναζιδες της εισβολης στην ΕΣΣΔ.
Όσο για το Ναπολεοντα - μην εισαι σιγουρος ! Ο Κουτουζωφ μπορει να τον...επαιρνε λίγο, αλλά ειδε ο γερο-μπινες στο Μποροντινο, ότι δεν επρεπε σαν κοροιδο να κανει πολεμο παραταξεων, αλλά να οπισθοχωρησει στην ενδοχωρα αφηνοντας πισω του καμμενη γη και παρασερνοντας τους γαλλους μακρια απο οποιοδηποτε εφοδιο και γραμμη ανεφοδιασμου !
Η συνεχεια γνωστη.