αλλαλογιαναγαπιομαστε.
σαφώς και είμαι ευρωπαιστής.
και πολιτισμικά και πολιτιστικά.
καμμιά σχεση με τους λοιπούς.
χαίρεσαι να βλέπεις κουλτούρες απο πράγα μέχρι βελιγράδι και απο κοπεγχάγη μέχρι βαρκελώνη.
αλλου είναι η ένσταση μου και ειδικά στο ότι οι ευρωπαίοι ξέχασαν ή τους κάναν να ξεχάσουν πολύ γρήγορα τα δεινά του α και β ππ που ςπί της ουσίας ξεκίνησαν απο οικονομικές χούντες και καταπιέσεις.
μακάρι να μη γίνω μάντης κακών αλλά προβλέπω ότι η κατάρρευση στην ευρωζώνη θα φέρει σε βάθος χρόνου πολεμική ανάφλεξη μεγάλου μεγέθους.
Η ευρώπη μάγκα θυμάται και παραθυμάται τα των πολέμων. Και έκανε ολόκληρους θεσμούς , κοινωνικές μεταβολές και ανακατατάξεις για να πάει μπροστά. Απλά... σάπισε πλέον. Τι εννοώ? Αν ήθελε η Ευρώπη με την ανάπτυξη που είχε θα μπουρούσε έχει αυταρχικότητα και να μην ανοίξει το δρόμο σε κανέναν άλλο. Το όποιο παραγωγικό πλεόνασμα να το χε κάνει στρατιωτική δύναμη , να κλεινε σύνορα στο εμπόριο και τη μετανάστευση , και να εφάρμοζε ιμπεριαλιστικές πολιτικές αλα ΗΠΑ. Δε το κανε. Αντίθετα στραφηκε τελείως στην κατανάλωση . Ισως υπερβολικά πολυ΄. Υπήρξε μια " υπερβολική" ευημερία στην ευρώπη. Και λέω υπερβολική γιατί το αντίτιμο για την μεταπολεμική ησυχία της ευρώπης ήταν η ανάσυρση άλλων δυνάμεων όπως Ρωσίας, Κίνας και ισλαμικών φιλοπόλεμων κρατών και το ότι άφηναν τις ΗΠΑ να αλωνίζουν πέρα δόθε. Δλδ για να κρατήσουμε ευημερία, υψηλούς μισθούς, συντάξεις , παροχές και πολλές φορές αυτά σε τριτοκοσμικούς μετανάστες και όχι ευρωπαίους,λένε ρίξε το κόστος παραγωγής ( Κίνα) πάρε ενέργεια από χώρες αντι-δημοκρατικές κλπ κλπ.
Αν κάποιοι σήμερα απειλούν με πόλεμο μόνοι οι ευρωπαίοι δεν είναι. Δε θέλει πολύ μελέτη, αρκεί να δει κανείς τις πολεμικές δαπάνες. ΌΛΟΙ τις αυξάνουν και κάνουν κούρσες κυριολεκτικά! ΜΟΝΟ τα δυτικοευρωπαικά κράτη μειώνουν πολεμικές δαπάνες! ΗΠΑ, Ρωσία, Κινα, Ινδία, Πακιστάν, Ιράν, Ισραήλ, Τουρκία , οι δύο Κορέες, Ταιβάν και νομίζω και η Ιαπωνία όλες έχουν αύξηση. Δες τα στοιχεία τα χα βάλει και εγώ εδώ πριν κάποιο καιρό.
Η δε Γερμανία που την κατηγορείς για το σκληρό νόμισμα και την εμμονή, μάθε πως ξέρει πολύ καλά ότι : τη δεκαετία του 20 η φτώχεια που επέφερε ο ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ > εφερε το ΧΙΤΛΕΡ!
Το επιχείρημα του " κακού ευρωπαίου" είναι το άλλοθι για μερικά καθίκια εδώ να σώσουν εαυτούς για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα. Όπως κάποτε κάποιοι σκαπουλάραν τα δικά τους εγκλήματα με το άλλοθι του κακού κομμουνιστή.