ρε φίλε στο λεμε 100 φορες ήδη : θα αναγκαστεις να τα παραξεις εσύ !
Θα δωσεις εσπεριδοειδη στη ρωσια και τουρισμο για πετρελαιο και βιομηχανικες πρωτες ύλες,
θα δωσεις στον κινεζο λιμανι και σιδηροδρομικες υπηρεσιες για ηλεκτρονικα ή ο,τι αλλο θες και παει λεγοντας
Ο τουρισμος δινει στην Ελλαδα 12 δις ετησιως και η ναυτιλια 15-20 δις (τα νουμερα με επιφυλαξη γιατι τα εχω ακουσει σε ραδιοφωνο και δεν εχω λινκ).
Με 27-32 δις λοιπόν αρχικό κεφαλαιο μπορεις να αγορασεις πετρελαιο, φαρμακα ή αναγκαιες πρωτες ύλες για το πρωτο διαστημα. (Δε θα πληρωνεις τοκους ή δανεια στους τοκογλυφους ).
Θα μπορείς να δωσεις επιδοματα ανεργιας, μισθούς και συνταξεις - κουτσουρεμενα μεν ,αλλά βιώσιμα. (γιαυτο λεμε οτι ειναι και θεμα πολιτικής)
Δε θα μπορεις βεβαια να πληρωνεις στον παπουλια 450 000 ευρω ετησιως και στον προβοπουλο 4 μυρια, αλλά τι να γινει, θα ζησεις και χωρις αυτους !
φίλε μου, θα προσπαθήσω να κάνω μερικές παρατηρήσεις συνολικά στις απαντήσεις σου.
καταρχήν, πώς τα υπεραπλουστεύεις έτσι τα πράγματα και δεν παίρνεις υπόψη όλες τις παραμέτρους; αν τώρα που ο κατώτερος μισθός είναι 600 ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό είναι 12 δις, με τη δραχμή που ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ μισθός θα είναι 300 ευρώ (τα 2-3 πρώτα χρόνια της δυσκολίας που αναφέρεις πιο πάνω) τα έσοδα από τον τουρισμό θα είναι πάλι 12 δις;
πώς με εσπεριδοειδή και τουρισμό θα πάρεις πετρέλαιο και πρώτες ύλες από τους ρώσους; είναι δυσανάλογα τα οφέλη εις βάρος σου. ακόμη κι αν παραδεχτούμε ότι τα έχουν ανάγκη τα πορτοκάλια σου, θα πρέπει να γεμίσεις την ελλάδα με πορτοκαλεώνες για να τους δώσεις και να πάρεις πετρέλαιο. αν μου πεις ότι τους δίνω τα λιμάνια, να το δεχτώ. εκεί θα έχουν μεγάλα οφέλη, αλλά όταν θα αρχίσουν να κατεβαίνουν τα αεροπλανοφόρα τους στη μεσόγειο, φοβάμαι ότι δεν θα αρέσει αυτό στους αμερικάνους και θα μπλέξουμε.
στον παπούλια και στον προβόπουλο γιατί πρέπει να δίνουμε τώρα τα λεφτά που λες ενώ με τη δραχμή όχι; εννοώ, αφού με τη δραχμή θα μπορούμε να τα τους κόψουμε, τώρα γιατί δεν μπορούμε;
γράφεις σε άλλο ποστ ότι η δύσκολη περίοδος θα είναι 2-3 χρόνια. αν είδες τι έγραψα στον περσόνα, η αργεντινή με δικό της πετρέλαιο και τεράστιες εξαγωγικές δραστηριότητες έφτασε μετά από 10 χρόνια ιλιγγιώδους ανάπτυξης να έχει κατώτατους μισθούς της τάξης των 380 ευρώ. εμείς με τίποτα από τα παραπάνω θα το καταφέρουμε σε 2-3; μήπως να πούμε σε 30;
σε άλλο ποστ λες να σταματήσουμε να είμαστε ραγιάδες. 100% μαζί σου κι εγώ. όταν όμως στο επόμενο θερμό επεισόδιο που θα σου προκαλέσουν οι αμερικα.... συγγνώμη οι τούρκοι ήθελα να πω, θα χρειαστεί να υπερασπίσεις τη λήμνο, εσύ πήγαινε δώσε πορτοκάλια στους ρώσους για να σου δώσουν αεροπλάνα