Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Για δείτε και κάτι άλλο:

Στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται η έκθεση για την δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στη Θράκη όπως επίσης έχει τεθεί και σε γνώση και της γερμανικής αποστολής υπό τον αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ, που είχε συνάντηση την Παρασκευή το πρωί με το πρωθυπουργό. Να σημειώσουμε ότι η έκθεση αυτή εκπονήθηκε από το δικηγορικό γραφείο Danckelmann und Kerst, από τον ειδικό στο φορολογικό Δίκαιο δρ Χανς Μπέεγκ για λογαριασμό του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης και σύμφωνα με πληροφορίες μας αποτέλεσε θέμα συζήτησης μεταξύ του πρωθυπουργού και του γερμανού αντικαγκελάριου.
Η Ε.Ε. ανάβει το «πράσινο φως» για την δημιουργία ΕΟΖ στη Θράκη καθώς πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις της Κοινοτικής Νομοθεσίας και εναπόκειται στον πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση να προσυπογράψει την ΕΟΖ για τη Θράκη.

Η πρόεδρος του Φόρουμ μιλά στο «Ε»
Το «Ε» επικοινώνησε με την πρόεδρο του Φόρουμ κα Κατερίνα Καραγιάννη  (Εβρίτισσα στην καταγωγή που διαμένει στην Φραγκφούρτη), η οποία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την ολοκλήρωση της έκθεσης και την ενημέρωση του πρωθυπουργού,  δήλωσε δε αισιόδοξη ότι τελικά θα ευοδωθεί η προσπάθεια του Φόρουμ, επισημαίνοντας ότι  θ’ αλλάξει την εικόνα της Θράκης: «Η Θράκη έχει όλες τις προϋποθέσεις να παράγει πλούτο για όλη την Ελλάδα. Έχει γεωστρατηγική θέση, έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που τη συνδέει με την Ασία έχει οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές. Η δημιουργία μιας Ειδικής Φορολογικής Ζώνης στη Θράκη εφόσον προβλέπεται και από την Κοινοτική Νομοθεσία θα εκτινάξει το επενδυτικό ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν και επιφυλάσσονται λόγω της υψηλής φορολογίας. Θα αποτελέσει ένα τεράστιο κίνητρο γι’ αυτές και θα καταστήσει τη Θράκη αναπτυξιακό πόλο για όλη την Ελλάδα.  
Η κα Καραγιάννη απέστειλε και επιστολή στο πρωθυπουργό στην οποία αναφέρει: «Σας ζητάμε να δράσετε γρήγορα, πριν μας προλάβουν οι εξελίξεις, και να τεθείτε επικεφαλής ενός ενιαίου πια αιτήματος, με κρατική υπόσταση, που θα επιδιώκει την επιβολή στη Θράκη ζώνης με ειδικό φορολογικό καθεστώς». Την επιστολή συνυπογράφουν οι πρόεδροι των εμποροβιομηχανικών επιμελητηρίων Έβρου Λεωνίδας Κίτσιος, Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, Ξάνθης Παναγιώτης Ανδρικόπουλος καθώς και τέσσερις σημαίνοντες βιομήχανοι της περιοχής (Βασίλης Κάτσος της φαρμακοβιομηχανίας Pharmaten, Αθ. Παπαζηλάκης της γαλακτοβιομηχανίας Εβροφάρμα, Γιάννης Ζούρας της βιομηχανίας τροφίμων Ζούρας Φαρμ και Δημήτρης Αμπατζής της αλευροβιομηχανίας Μύλοι Θράκης).

Τι αναφέρει η έκθεση
Σύμφωνα με την έκθεση: «ισχύουν διαφορετικές δασμολογικές, φορολογικές και λοιπές ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, κανονισμοί και διοικητικά προνόμια επί διαμετακομιζομένων αγαθών που δεν παράγονται στη χώρα”. Τα προνόμια αυτά μπορεί πιθανώς να είναι:
•ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση για ήδη υφιστάμενες επιχειρήσεις εντός της ΕΟΖ
•επωφελέστερους όρους αγοράς ακινήτων ή φοροαπαλλαγή επί των γηπέδων ή των κτιρίων όπου θα αναπτυχθεί μια νέα επιχείρηση
•απαλλαγή από εταιρικό φόρο εισοδήματος ή φόρο εισοδήματος για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ΕΟΖ.

14 ΕΟΖ στην Πολωνία
Όπως παρατηρεί ο δρ Χανς Μπέεγκ στην τεχνική έκθεση, “το άρθρο 27 στη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, του 1957, ‘επιτρέπει αποκλίσεις από τους όρους ρύθμισης λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς, με την προϋπόθεση ότι αυτές είναι προσωρινής φύσεως και προκαλούν την ελάχιστη δυνατή διατάραξη στη λειτουργία της’. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επικαλούνται και το άρθρο 107 της συνθήκης του Μάαστριχτ, που προβλέπει ότι όταν συντρέχουν έκτακτες οικονομικές προϋποθέσεις, μπορούν να ληφθούν μέτρα τέτοιου χαρακτήρα, ώστε να πριμοδοτηθεί μια εθνική ή περιφερειακή οικονομία. Από το 1998 έως το 2002 η Πολωνία διαπραγματεύτηκε τους όρους ένταξής της στην ΕΕ (το 2004) και τελικά απέσπασε άδεια για τη σύσταση 14 ειδικών οικονομικών ζωνών. Για κάποιες εξασφαλίστηκε ισχύς λειτουργίας έως το τέλος του 2012 και για άλλες έως το 2017. Κατά συνέπεια υπάρχει το Πολωνικό προηγούμενο και επιπρόσθετα η Θράκη πληροί όλες τις επιμέρους προϋποθέσεις και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (μειονότητα ) που καθιστούν εφικτή τη δημιουργία ΕΟΖ σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία.

Το ιστορικό με τις ΕΟΖ
Το ζήτημα δημιουργίας ειδικών ζωνών είχε τεθεί αρχικώς από τον υφυπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Στέφαν Καπφέρερ, όταν στα τέλη Αυγούστου επισκέφθηκε τη χώρα μας. Τότε είχε δηλώσει ότι “οι ειδικές οικονομικές ζώνες, οι οποίες περιλαμβάνουν την εφαρμογή ειδικών νομικών ή διοικητικών πλαισίων, μπορεί να είναι ένα εργαλείο για την προσέλκυση επενδύσεων” (“Βήμα”, 28/8/2011). Ο κ. Καπφέρερ είχε επισημάνει ότι η “Πρωτοβουλία για Επενδύσεις και Ανάπτυξη στην Ελλάδα” (το λεγόμενο “σχέδιο Μάρσαλ”, στη γερμανική εκδοχή του, που προωθεί ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Φ. Ρέσλερ), “προτείνει να εξεταστεί η εφαρμογή τέτοιων ζωνών στην Ελλάδα”. Το θέμα των ειδικών οικονομικών ζωνών είχε θέσει η εφημερίδα «Μακεδονία» στον πρωθυπουργό, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, οπότε ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε δηλώσει “θετικός” για ανάλογες πρωτοβουλίες “που ανοίγουν προοπτικές σοβαρών επενδύσεων”.


Στην πρόταση για τη θράκη, δεν βλέπω κάτι για πιο μειωμένα μεροκάματα σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια.
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Και κάτι ακόμη:

Η ειδική οικονομική ζώνη για τη Θράκη αποτελεί μια ιδέα του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης και της πρόεδρου του, Κατερίνας Καραγιάννη. Σε μια τέτοια ζώνη θα δίνονται διοικητικά και φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτή. Για παράδειγμα θα ισχύουν χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, δασμολογικές ελαφρύνσεις και αφορολόγητες αγορές κτηρίων και γηπέδων από εταιρείες και όχι χαμηλοί μισθοί και ελαστικές σχέσεις εργασίας.
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Θα παρεξηγηθεί λίγο αυτό που θα πω αλλλά πρώτη φορά είναι;

Τύπε, ειλικρινά δεν ξέρω. Και μόνο όμως ότι έχουν αρχίζει να κινούνται τα μπαστόκια, δεν προμηνύει καλά πράγματα...

Σε σχετική συνέντευξη στην φυλλάδα του μπομπ του μάστορα:

Ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται είναι να παρθεί μια απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο και να υπογράψει το σχετικό αίτημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, καθώς το τεχνικό κομμάτι η σύνταξη δηλαδή, της νομοτεχνικής μελέτης έχει γίνει ήδη απο τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, Δρ Χανς Μπέγκ. Όσον αφορά στο θεσμικό πλαίσιο δημιουργίας της, η δυνατότητα μιας ΕΟΖ για τη Θράκη μπορεί να μας δοθεί μέσω νομοθετικής πράξης της Ε.Ε. με την Ελλάδα. Σύμφωνα με το άρθρο 27 της ιδρυτικής συνθήκης της Ένωσης το 1957 στη Ρώμη, στα αδύναμα οικονομικά μέλη δίνονται τέτοιου είδους εργαλεία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε να ξαναμπούν σε τροχιά ανάπτυξης. Μια ΕΟΖ αντιβαίνει κατ' αρχήν στην έννοια της ενιαίας εσωτερικής αγοράς, που έχει η υιοθετήσει η Ε.Ε., δεν αντιβαίνει όμως στις αρχές της, που είναι η αλληλεγύη μεταξύ των χωρών και η οικονομική ισορροπία.


Πιο κάτω βέβαια λέει:

Ακόμη έχω τη διαβεβαίωση του γενικού γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, Π. Σελέκου, ο οποίος χειρίζεται ως νομικός το θέμα της ΕΟΖ από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα τεθούν σε διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. θέματα εργατικού δικαίου.

(Αυτά βέβαια προ ή μετά του άρθρου 37; )

Σε κάθε περίπτωση, το όλο εγχείρημα, εφόσον ισχύουν αυτά που γράφονταιζ έχει δύο εντυπωσικά στοιχεία: α) το ότι οι γερμανοί θα βάλουν χέρι στο ελληνικό ΕΣΠΑ και β) ότι θα εγκαθίστανται και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με μειωμένο φορολογικό συντελεστή, δηλαδή θα παίρνουμε ψίχουλα.

Όσο για τις εργασιακές σχέσεις... αν θυμάμαι καλά, υπάρχει μια απόφαση για τους εισαγόμενους λιθουανούς οικοδόμους, όπου έφαγαν μια ψωλιά να τα σουηδικά συνδικάτα.
 

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Μηνύματα
3.558
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
Και κάτι ακόμη:

Η ειδική οικονομική ζώνη για τη Θράκη αποτελεί μια ιδέα του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης και της πρόεδρου του, Κατερίνας Καραγιάννη. Σε μια τέτοια ζώνη θα δίνονται διοικητικά και φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτή. Για παράδειγμα θα ισχύουν χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, δασμολογικές ελαφρύνσεις και αφορολόγητες αγορές κτηρίων και γηπέδων από εταιρείες και όχι χαμηλοί μισθοί και ελαστικές σχέσεις εργασίας.
αυτο ειναι καλο η κακο δλδ? :think: :think:
ας το κανει καποιος λιγο λιανα για να καταλαβουμε και οσοι εχουμε λιγοτερες γνωσεις! :2funny: :2funny:
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Αυτή την ανοησία την σκέφθηκες πολύ πριν την ξεφουρνίσεις;

Και η ΑΟΖ θα περνάει πάνω από την Ροδόπη ......

Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο. Αφού γράφει στον τίτλο ΑΟΖ αντί για ΕΟΖ, είναι για τα μπάζα το άρθρο...
 

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Μηνύματα
310
Like
0
Πόντοι
1
αυτο ειναι καλο η κακο δλδ? :think: :think:
ας το κανει καποιος λιγο λιανα για να καταλαβουμε και οσοι εχουμε λιγοτερες γνωσεις! :2funny: :2funny:
εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι πως εσυ και εγω αν εχουμε μια επιχειρηση εδω θα υποστουμε αφαιμαξη, ο γερμανος θα παει στην εοζ θα του δωσουμε λεφτα να στησει την επιχειρηση θα του παρεχουμε ειδικη χαμηλοτερη φορολογια και μενει να δουμε αν θα πληρωνει και χαμηλοτερους μισθους.
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Τύπε, ειλικρινά δεν ξέρω. Και μόνο όμως ότι έχουν αρχίζει να κινούνται τα μπαστόκια, δεν προμηνύει καλά πράγματα...

Σε σχετική συνέντευξη στην φυλλάδα του μπομπ του μάστορα:

Ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται είναι να παρθεί μια απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο και να υπογράψει το σχετικό αίτημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, καθώς το τεχνικό κομμάτι η σύνταξη δηλαδή, της νομοτεχνικής μελέτης έχει γίνει ήδη απο τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, Δρ Χανς Μπέγκ. Όσον αφορά στο θεσμικό πλαίσιο δημιουργίας της, η δυνατότητα μιας ΕΟΖ για τη Θράκη μπορεί να μας δοθεί μέσω νομοθετικής πράξης της Ε.Ε. με την Ελλάδα. Σύμφωνα με το άρθρο 27 της ιδρυτικής συνθήκης της Ένωσης το 1957 στη Ρώμη, στα αδύναμα οικονομικά μέλη δίνονται τέτοιου είδους εργαλεία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε να ξαναμπούν σε τροχιά ανάπτυξης. Μια ΕΟΖ αντιβαίνει κατ' αρχήν στην έννοια της ενιαίας εσωτερικής αγοράς, που έχει η υιοθετήσει η Ε.Ε., δεν αντιβαίνει όμως στις αρχές της, που είναι η αλληλεγύη μεταξύ των χωρών και η οικονομική ισορροπία.


Πιο κάτω βέβαια λέει:

Ακόμη έχω τη διαβεβαίωση του γενικού γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, Π. Σελέκου, ο οποίος χειρίζεται ως νομικός το θέμα της ΕΟΖ από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα τεθούν σε διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. θέματα εργατικού δικαίου.

(Αυτά βέβαια προ ή μετά του άρθρου 37; )

Σε κάθε περίπτωση, το όλο εγχείρημα, εφόσον ισχύουν αυτά που γράφονταιζ έχει δύο εντυπωσικά στοιχεία: α) το ότι οι γερμανοί θα βάλουν χέρι στο ελληνικό ΕΣΠΑ και β) ότι θα εγκαθίστανται και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με μειωμένο φορολογικό συντελεστή, δηλαδή θα παίρνουμε ψίχουλα.

Όσο για τις εργασιακές σχέσεις... αν θυμάμαι καλά, υπάρχει μια απόφαση για τους εισαγόμενους λιθουανούς οικοδόμους, όπου έφαγαν μια ψωλιά να τα σουηδικά συνδικάτα.

Θα συμφωνήσω τόσο στο θέμα των μπαστοκίων όσο και στο θέμα του 37...
Πέραν αυτού, αν είναι να γίνει εοζ και να έχουμε μετακινούμενους βούλγαρους όπου θα πληρώνονται με μισθούς της χώρας τους, μη σώσουμε και φτιάξουμε ποτέ εοζ...
Ο φόβος βέβαια είναι μην τρέχουν οι έλληνες κάποια στιγμή να εργάζονται σε βουλγάρικες αοζ με μισθούς βουλγαρίας ή ακόμη χαμηλότερα.


αυτο ειναι καλο η κακο δλδ? :think: :think:
ας το κανει καποιος λιγο λιανα για να καταλαβουμε και οσοι εχουμε λιγοτερες γνωσεις! :2funny: :2funny:

Καλό ακούγεται γενικά αλλά ο διάολος είναι στις λεπτομέρειες...
Αν δεν υπάρξουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας, η εοζ όχι μόνο δεν θα φτιάξει την τοπική οικονομία αλλά θα εξαθλιώσει και αυτές των γειτονικών περιφερειών...
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Μηνύματα
3.558
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Διεθνισμός φον Στρητ...
Για δες που καμια φορά τα σύνορα κάνουν καλό.

δλδ-αν καταλαβα καλα-μπορουν να φτιαξουν εοζ στην θρακη,να φερουν βουλγαρουν να δουλευουν και να τους δινουν τους μισθους βουλγαριας?

Θεωρητικά ναι...
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Όσο για την Πολωνία, ξέρουμε τι μεροκάματα παίζουν σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα;

Τι να παίζουν;

Τα ίδια είναι ή και μεγαλύτερα.

Φορολογικά είναι τα κίνητρα.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Πέραν αυτού, αν είναι να γίνει εοζ και να έχουμε μετακινούμενους βούλγαρους όπου θα πληρώνονται με μισθούς της χώρας τους, μη σώσουμε και φτιάξουμε ποτέ εοζ...

Αυτό μπορεί να γίνει και τώρα. Δεν χρειάζεται ΕΟΖ.
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
δλδ-αν καταλαβα καλα-μπορουν να φτιαξουν εοζ στην θρακη,να φερουν βουλγαρουν να δουλευουν και να τους δινουν τους μισθους βουλγαριας?

Δεν αποκλείεται τύπε. Οι βούλγαροι θα νοικιάζονται από βουλγαρικές εταιρίες, με τα εκεί μισθολογικά δεδομένα και θα δουλεύουν στην Ελλάδα.
Υποθέτω η εγγύτητα Θράκης - Βουλγαρίας θα επιτρέπει ακόμα και καθημερινή μετακίνηση.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ε ναι, η ΕΟΖ βέβαια προσθέτει και κίνητρα εγκατάστασης για τους γερμανούς.

Τα κίνητρα εγκατάστασης προβλέπουν την δημιουργία και την διατήρηση θέσεων εργασίας για ορισμένο χρονικό διάστημα.
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Τα κίνητρα εγκατάστασης προβλέπουν την δημιουργία και την διατήρηση θέσεων εργασίας για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα. Υπάρχει δέσμευση γι' αυτό ή είναι ευχολόγιο;
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αυτό μπορεί να γίνει και τώρα. Δεν χρειάζεται ΕΟΖ.

Όπως επίσης δεν χρειάζεται εοζ για ειδικά φορολογικά κίνητρα- υπήρχαν και υπάρχουν σχετικοί αναπτυξιακοί νόμοι.
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Όπως επίσης δεν χρειάζεται εοζ για ειδικά φορολογικά κίνητρα- υπήρχαν και υπάρχουν σχετικοί αναπτυξιακοί νόμοι.

Οι ΕΟΖ παρακάμπτουν άραγε και την νομοθεσία για απόκτηση ακινήτων από αλλοδαπούς σε παραμεθόριες περιοχές;
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Οι ΕΟΖ παρακάμπτουν άραγε και την νομοθεσία για απόκτηση ακινήτων από αλλοδαπούς σε παραμεθόριες περιοχές;

Καλή ερώτηση αν και για τους κοινοτικούς ισχύουν οι αυτοί περιορισμοί με τους έλληνες...
Θα το δούμε στο σχετικό νόμο, αν και εφόσον ψηφιστεί.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Όπως επίσης δεν χρειάζεται εοζ για ειδικά φορολογικά κίνητρα- υπήρχαν και υπάρχουν σχετικοί αναπτυξιακοί νόμοι.

Σωστό ως ένα βαθμό.

Φαντάζομαι ότι για τις ΕΟΖ οι φοροαπαλλαγές θα είναι γενναιότερες και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom