Αυτό που δε μπορείτε να καταλάβετε είναι ότι
το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ δεν μπορούν να κάνουν Συνταγματική Εκτροπή μπουκάροντας με τον κόσμο στη Βουλή, γιατί αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε εθνικό διχασμό και εμφύλια σύγκρουση !
Το σάπιο σύστημα του Πασόκ πρέπει να πέσει από την ανώνυμη, καθολική λαϊκή μάζα.
Θέλετε με ντου στη Βουλή ; Κι εγώ μαζί σας !
Θέλετε με ...ελικόπτερα ; Σύμφωνοι ! Αμήν και πότε !
Αλλά από το ανώνυμο πλήθος. Από όλους εμάς !
Χωρίς πολιτικό πατρονάρισμα ή καθοδήγηση.
Χωρίς να μπει κανένα ΚΚΕ ή άλλος πολιτικός σχηματισμός μπροστά και να δώσει το βολικό άλλοθι στην κρατική καταστολή και σε εθνικό διχασμό.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βγει μαζικά ο κόσμος στους δρόμους μέχρι την πτώση της πράσινης χούντας.
Θα προτιμούσα όλα αυτά να γίνουν ειρηνικά, χωρίς θύματα από την πλευρά του κοσμάκη - όπως σήμερα.
Μόνο έτσι, πιστεύω, η λαϊκή ετυμηγορία θα γίνει καθολικά αποδεκτή και δε θα μπορέσει κανείς να τη χρωματίσει πολιτικά ή προβοκάρει.
Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ πρέπει (και αυτό το λέω από το καλοκαίρι) να είναι στην περιφρούρηση της λαϊκής διαδήλωσης και να προστατεύσουν τον κόσμο, που τώρα σιγα-σιγά βγαίνει στο δρόμο και εκδηλώνεται.
Πρέπει να είναι μαζί με τη μάζα του κόσμου. Κι όχι σε χωριστές, διχαστικές εκδηλώσεις.
Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τον πολιτικό σχεδιασμό του ΚΚΕ και τη στρατηγική του.
Η σημερινή όμως στάση του ΠΑΜΕ μου άρεσε.
Μου άρεσε που στάθηκαν στο πλευρό του κοσμάκη και σήκωσαν μόνοι τους όλη την οργή των κουκουλοφόρων και των παρακρατικών.
Πολλοί πιστεύουν ότι οι κουκουλοφόροι ή ο κόσμος θα έμπαιναν στη Βουλή κτλ κτλ κι ότι το ΠΑΜΕ τους απέτρεψε. Δεν έχω την ίδια γνώμη. Το ΠΑΜΕ, όπως το είδα εγώ, προσπάθησε να προστατεύσει το δικαίωμα του κόσμου να διαδηλώνει και να μην πέφτει θύμα της προβοκάτσιας κράτους-παρακράτους.
Και παράλληλα το ΠΑΜΕ προσπάθησε να αποφύγει να του φορτωθεί η οποιαδήποτε προβοκάτσια.
ΜΠΡΑΒΟ στα μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν το θάρρος να σταθούν στο πλάι του κόσμου στο Σύνταγμα !
ΜΠΡΑΒΟ στα παληκαράκια που κράτησαν τις κόκκινες σημαίες δίπλα στον κόσμο και του έδωσαν το κουράγιο να μείνει και να ξανακατέβει στην Πλατεία ! Ο κόσμος το κατάλαβε αυτό και το επικρότησε.
Θα ακουστούν πολλές βλακώδεις και άστοχες δηλώσεις από τα κόμματα της Αριστεράς και σίγουρα θα αλληλοτρώγονται ακόμη και γι αυτό το θέμα.
Αυτά όμως είναι αναμενόμενα. Τα προσπερνάμε και συνεχίζουμε.